WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja propozycja to

:-( -nieudane
    53kwiatek.gif-udane

ilość buziek ilość IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 17:17

urocza, niezapominajka, kmb lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    I dzis 12 dc pechol 24mm i 18mm jutro usg i jak jeszcze beda to o 9 w piatek iui.
    Dzis wieczorem ovitreele.

Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    Witam
    I dzis 12 dc pechol 24mm i 18mm jutro usg i jak jeszcze beda to o 9 w piatek iui.

dobry wynik, powodzenia :)

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    Witam

Kciukamy :-)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta rosnie ponad tysiak!!!! i jest przyrost jak trzeba 041.gif

kmb, gaja13, sylwiaśta159, lipa, Nanatasza, urocza, Idgie, Ania_84 lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Moja beta rosnie ponad tysiak!!!! i jest przyrost jak trzeba 041.gif

Wirusów byś trochę zostawiła i porozdawawala :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0slonce.gif emituje wiruski :D Łapcie!!!

gaja13, kmb, niezapominajka, Nanatasza lubią tę wiadomość

• tulipanna Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka gratki!mialam wladnie pytac. U mnie dzis 5096! Z 2174 tak urosla!

aszka, lipa, urocza lubią tę wiadomość

wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna wrote:
    Aszka gratki!mialam wladnie pytac. U mnie dzis 5096! Z 2174 tak urosla!
    juz Ci gratulowałam w temacie clo, moze to beda blizniaki? Bo masz duze wartosci :) Ale fajnie ze nam rosna :)

Ja juz teraz nie robie, czekam na wizyte u lekarza, 11 czerwca mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2015, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka gratulacje :)) wszystko jest w porządku, tylko się cieszyć :) zazdroszczę (tak pozytywnie :)) )

aszka lubi tę wiadomość

• Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a która to Twoja IUI?
    Iui 2 ale cykl stymulowany 8. 7 na clo i wszystko ładnie rosło, a ten był na Aromeku i w 11 dc pęcherzyk 12mm i 16mm, a dziś czyli 13 dc 16mm zmalał a ten 12 zwiększył się do 16mm to i tak mało więc dostałam zastrzyk z Menopuru jutro Choragon i w sobotę iui - ale mam wrażenie że bez sensu to iui przy takich pęcherzykach.

Babe B lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    Iui 2 ale cykl stymulowany 8. 7 na clo i wszystko ładnie rosło, a ten był na Aromeku i w 11 dc pęcherzyk 12mm i 16mm, a dziś czyli 13 dc 16mm zmalał a ten 12 zwiększył się do 16mm to i tak mało więc dostałam zastrzyk z Menopuru jutro Choragon i w sobotę iui - ale mam wrażenie że bez sensu to iui przy takich pęcherzykach.

Malwa85 do soboty jeszcze urośnie. A znam ciążę z pęcherzyka 16. Więc nie martw się :-P

aszka lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    ja bym się nie zdecydowała na nfz robić iui, ani sprzętu, ani wiedzy.. a jak im limity się wyczerpią to co zostawią w połowie cyklu?
    Ja zaszłam w ciążę przy 2 IUI na NFZ... wi,ec cuda się zdarzają :)

Nanatasza lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    na pewno urosną spokojnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a meza nasienie przebadane,jakie masz wyniki badan hormonalnych, hsg masz?
    hsg 2, FSH - 3,7, Testosteron 0,6, ale to sa wyniki z przed roku, od tego czasu biore metformine, CLO, brevactid i na koniec utrogest. W pazdzierniku mialam tez badane jajowody i wszystko dobrze wyszlo. Meza wyniki doskonale.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    hsg 2, FSH - 3,7, Testosteron 0,6, ale to sa wyniki z przed roku, od tego czasu biore metformine, CLO, brevactid i na koniec utrogest. W pazdzierniku mialam tez badane jajowody i wszystko dobrze wyszlo. Meza wyniki doskonale.
    to jak doskonałe to wskazania do inseminacji, moze cos masz ze sluzem jak ja.

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest na forum ktoś z zachodniopomorskiego? albo ze szczecina?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trudno się z Wami rozstać :) Czytam cały czas. Aszka, Tulipanna - bardzo, bardzo się cieszę :) Zarażajcie wiruskami!!! W szoku lekkim jestem, że taka rewolta była z listą IUI, ale też jestem zdania, że osoby, którym się nie udało, nie powinny być usuwane. To dodatkowy negatywny bodziec. Niezapominajka, coś mało od nas dziewczyn. Może ja Ci mogę jakoś pomóc?
    Ja czekam na @ (coś koło poniedziałku-wtorku) i w przyszłym tygodniu startujemy!!! Koleżanka z forum mi pisała (która też bierze udział w tych BK), że będzie Menopur i potem Cetrotide. Ze zwolnieniem z pracy nie będzie problemu, rodzinny da mi L4, tylko jeszcze się zastanawiam na co najlepiej wziąć takie ściemnione...

Ania_84 lubi tę wiadomość

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vendetta83 wrote:
    Dziewczyny, trudno się z Wami rozstać :) Czytam cały czas. Aszka, Tulipanna - bardzo, bardzo się cieszę :) Zarażajcie wiruskami!!! W szoku lekkim jestem, że taka rewolta była z listą IUI, ale też jestem zdania, że osoby, którym się nie udało, nie powinny być usuwane. To dodatkowy negatywny bodziec. Niezapominajka, coś mało od nas dziewczyn. Może ja Ci mogę jakoś pomóc?
    Ja czekam na @ (coś koło poniedziałku-wtorku) i w przyszłym tygodniu startujemy!!! Koleżanka z forum mi pisała (która też bierze udział w tych BK), że będzie Menopur i potem Cetrotide. Ze zwolnieniem z pracy nie będzie problemu, rodzinny da mi L4, tylko jeszcze się zastanawiam na co najlepiej wziąć takie ściemnione...
    zeby sie udało :)

vendetta83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to jak doskonałe to wskazania do inseminacji, moze cos masz ze sluzem jak ja.
    Taką mam cichą nadzieje ze to wlasnie to. Naprawde ciezko mi zaobserwować śluz płodny dlatego gdy przeczytałam jak to było u Ciebie to iskierka nadziei sie pojawiła

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ