INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo. Wiadomo, jeszcze mose się wszystko wydarzyć ale już się cieszymy, "tak daleko" jeszcze nigdy nie udalo sie zajsc. Myślę ze moze cie mi juz wpisac usmiechnieta buzke
naturalnie dam znac po poniedzialkowej becie
kmb, kasiula1020, niezapominajka, aszka, lipa, Idgie, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
kkkaaarrr wrote:Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo. Wiadomo, jeszcze mose się wszystko wydarzyć ale już się cieszymy, "tak daleko" jeszcze nigdy nie udalo sie zajsc. Myślę ze moze cie mi juz wpisac usmiechnieta buzke
Będzie piękny przyrost -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo. Wiadomo, jeszcze mose się wszystko wydarzyć ale już się cieszymy, "tak daleko" jeszcze nigdy nie udalo sie zajsc. Myślę ze moze cie mi juz wpisac usmiechnieta buzke
a badanie beta zrob w piatek bedzie wiadomo czy dobry przyrost.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 09:51
-
Dzieki za mile slowa
Co u mnie? No wiec od poczatku...
Ide dlugim protokolem.
Caly proces zaczelam 2 maja, przez 19 dni bralam antykoncepcyjny Ovulastan, potem co 2 dzien osiem zastrzykow z Gonapeptylu. Lekarz podejrzal, ze mam po 7 czegos w kazdym jajniku. Oszacowal, ze bedzie z tego ok 20 pecherzykow, wiec moze z 15 jajeczek (ale to sie okaze).
Dal Gonapeptyl przez 7 dni rano i Menopur przez 7 dni wieczorem.
Jutro rano badania hormonow a wieczorem podgladanie "kurnika" (jak to mowia dziewczyny na watku ivf).
Lekarz szacowal tydzien temu, ze pobranie komorek moze nastapic w najblizszy poniedzialek/wtorek. Jutro sie okaze.
Jestem juz po wizycie u anestezjologa, troche sie obsralam, jak przeczytalam caly opis narkozy. Nigdy nie mialam. Pozostalo mi jeszcze kupic sobie koszule nocna i chyba juz jestem z grubsza gotowaurocza, kmb, sylwiaśta159, Nadzieja87 lubią tę wiadomość
08.09 - transfer
-
nick nieaktualnyIdgie wrote:Dzieki za mile slowa
Co u mnie? No wiec od poczatku...
Ide dlugim protokolem.
Caly proces zaczelam 2 maja, przez 19 dni bralam antykoncepcyjny Ovulastan, potem co 2 dzien osiem zastrzykow z Gonapeptylu. Lekarz podejrzal, ze mam po 7 czegos w kazdym jajniku. Oszacowal, ze bedzie z tego ok 20 pecherzykow, wiec moze z 15 jajeczek (ale to sie okaze).
Dal Gonapeptyl przez 7 dni rano i Menopur przez 7 dni wieczorem.
Jutro rano badania hormonow a wieczorem podgladanie "kurnika" (jak to mowia dziewczyny na watku ivf).
Lekarz szacowal tydzien temu, ze pobranie komorek moze nastapic w najblizszy poniedzialek/wtorek. Jutro sie okaze.
Jestem juz po wizycie u anestezjologa, troche sie obsralam, jak przeczytalam caly opis narkozy. Nigdy nie mialam. Pozostalo mi jeszcze kupic sobie koszule nocna i chyba juz jestem z grubsza gotowa -
kasiula1020 wrote:A co to BK ?? Z ivf jestem ciemna póki co
Czy to na fundusz jest?
a tak woge to dzien dobry
Aszka cudnie beta przyrasta
kkkaaarr Gratulacj i trzymam kicukiaszka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aszka cos wspominalas zeby zrobic jakis hormon z krwi i spradzic czy owu byla?jak sie nazywa i ile dni po inseminacji to sprawdxze bo czuje ze chyba pierwszy raz nie byko ovu tzn.nie pekl pecherzyk bo piersi mnie nie bola ita a zawsze bolay? pozdrBabe B
-
Babe B wrote:Aszka cos wspominalas zeby zrobic jakis hormon z krwi i spradzic czy owu byla?jak sie nazywa i ile dni po inseminacji to sprawdxze bo czuje ze chyba pierwszy raz nie byko ovu tzn.nie pekl pecherzyk bo piersi mnie nie bola ita a zawsze bolay? pozdr
LH uwalnia komórkę a dzień po ovu już progesteron wzrasta -
Babe B wrote:Aszka cos wspominalas zeby zrobic jakis hormon z krwi i spradzic czy owu byla?jak sie nazywa i ile dni po inseminacji to sprawdxze bo czuje ze chyba pierwszy raz nie byko ovu tzn.nie pekl pecherzyk bo piersi mnie nie bola ita a zawsze bolay? pozdr
Kochana nie martw sie na zapas. Ja przez prawie rok badalam co miesiąc progesteron 7dpo i raz czułam piersi i wszystkie objawy z nim związane, a raz nie, a zawsze owu była i poziom progesteronu tez ładny. Nie zawsze ewidentnie sie odczuwa przyrost progesteronu. -
nick nieaktualny