WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo. Wiadomo, jeszcze mose się wszystko wydarzyć ale już się cieszymy, "tak daleko" jeszcze nigdy nie udalo sie zajsc. Myślę ze moze cie mi juz wpisac usmiechnieta buzke :) naturalnie dam znac po poniedzialkowej becie

kmb, kasiula1020, niezapominajka, aszka, lipa, Idgie, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • kmb Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Dziewczyny, dziękuję za dobre słowo. Wiadomo, jeszcze mose się wszystko wydarzyć ale już się cieszymy, "tak daleko" jeszcze nigdy nie udalo sie zajsc. Myślę ze moze cie mi juz wpisac usmiechnieta buzke :) naturalnie dam znac po poniedzialkowej becie

Będzie piękny przyrost :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to BK ?? Z ivf jestem ciemna póki co :/
    Czy to na fundusz jest?

Ania_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    super :) a badanie beta zrob w piatek bedzie wiadomo czy dobry przyrost.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 09:51

• Idgie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za mile slowa :)

Co u mnie? No wiec od poczatku...
    Ide dlugim protokolem.
    Caly proces zaczelam 2 maja, przez 19 dni bralam antykoncepcyjny Ovulastan, potem co 2 dzien osiem zastrzykow z Gonapeptylu. Lekarz podejrzal, ze mam po 7 czegos w kazdym jajniku. Oszacowal, ze bedzie z tego ok 20 pecherzykow, wiec moze z 15 jajeczek (ale to sie okaze).
    Dal Gonapeptyl przez 7 dni rano i Menopur przez 7 dni wieczorem.
    Jutro rano badania hormonow a wieczorem podgladanie "kurnika" (jak to mowia dziewczyny na watku ivf).
    Lekarz szacowal tydzien temu, ze pobranie komorek moze nastapic w najblizszy poniedzialek/wtorek. Jutro sie okaze.
    Jestem juz po wizycie u anestezjologa, troche sie obsralam, jak przeczytalam caly opis narkozy. Nigdy nie mialam. Pozostalo mi jeszcze kupic sobie koszule nocna i chyba juz jestem z grubsza gotowa ;)

urocza, kmb, sylwiaśta159, Nadzieja87 lubią tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, dzisiaj aktywny dzień, lecę z synem na rower :) Miłego dnia

aszka lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dzieki za mile slowa :)

Co u mnie? No wiec od poczatku...
    Ide dlugim protokolem.
    Caly proces zaczelam 2 maja, przez 19 dni bralam antykoncepcyjny Ovulastan, potem co 2 dzien osiem zastrzykow z Gonapeptylu. Lekarz podejrzal, ze mam po 7 czegos w kazdym jajniku. Oszacowal, ze bedzie z tego ok 20 pecherzykow, wiec moze z 15 jajeczek (ale to sie okaze).
    Dal Gonapeptyl przez 7 dni rano i Menopur przez 7 dni wieczorem.
    Jutro rano badania hormonow a wieczorem podgladanie "kurnika" (jak to mowia dziewczyny na watku ivf).
    Lekarz szacowal tydzien temu, ze pobranie komorek moze nastapic w najblizszy poniedzialek/wtorek. Jutro sie okaze.
    Jestem juz po wizycie u anestezjologa, troche sie obsralam, jak przeczytalam caly opis narkozy. Nigdy nie mialam. Pozostalo mi jeszcze kupic sobie koszule nocna i chyba juz jestem z grubsza gotowa ;)
    a rozmawialas juz z anestezjologiem?Ja widziałam taka babke, konkretna fajna.

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    A co to BK ?? Z ivf jestem ciemna póki co :/
    Czy to na fundusz jest?
    BK = badania kliniczne i jest to in vitro ..tyle ze nie podlega refunacji z MZ a sponsor badania je refunduje .. ;)

a tak woge to dzien dobry :)

Aszka cudnie beta przyrasta
    kkkaaarr Gratulacj i trzymam kicuki :)

aszka, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a rozmawialas juz z anestezjologiem?Ja widziałam taka babke, konkretna fajna.
    Tak, wczoraj bylam. Bardzo sympatyczna i spokojna. Niestety w pon i wt jest jakas inna. Ale pewnie tez ok.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idgie trzymam kciuki, będzie wsszystko OK :) jesteś już bliżej niż dalej!

Idgie lubi tę wiadomość

• glitterpink Debiutantka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga 1 i Kkaarr - serdeczne ogromne gratulacje!!! Życzę Wam cudownej ciąży i wspaniałego macierzyństwa!!! :)

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

glitterpink
  • Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka cos wspominalas zeby zrobic jakis hormon z krwi i spradzic czy owu byla?jak sie nazywa i ile dni po inseminacji to sprawdxze bo czuje ze chyba pierwszy raz nie byko ovu tzn.nie pekl pecherzyk bo piersi mnie nie bola ita a zawsze bolay? pozdr

Babe B
  • kmb Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:
    Aszka cos wspominalas zeby zrobic jakis hormon z krwi i spradzic czy owu byla?jak sie nazywa i ile dni po inseminacji to sprawdxze bo czuje ze chyba pierwszy raz nie byko ovu tzn.nie pekl pecherzyk bo piersi mnie nie bola ita a zawsze bolay? pozdr

LH uwalnia komórkę a dzień po ovu już progesteron wzrasta :-D

• Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli w piatek moge zrobic i bede wiedziala :)
    dziekuje za odp

Babe B
  • Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestescie wielkkieeeeee...:)

Babe B
  • Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam 29 lat a wiecie moze ile kosztuje in vitro zeby tak jechac zaplacic i zrobic?tak tylko pytam bo po ins zostaje juz tylko to trzeba zbierac kase:)

Babe B
  • godaweri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:
    mam 29 lat a wiecie moze ile kosztuje in vitro zeby tak jechac zaplacic i zrobic?tak tylko pytam bo po ins zostaje juz tylko to trzeba zbierac kase:)

Gdzieś ok 13-15 tysięcy złotych.....

• godaweri Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:

Kochana nie martw sie na zapas. Ja przez prawie rok badalam co miesiąc progesteron 7dpo i raz czułam piersi i wszystkie objawy z nim związane, a raz nie, a zawsze owu była i poziom progesteronu tez ładny. Nie zawsze ewidentnie sie odczuwa przyrost progesteronu.

• Idgie Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12.990 pakiet all inclusive w Invikcie.
    W tym masz juz praktycznie wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 13:11

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za jedno podejście 13 tys? ;O

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ