INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBabe B wrote:Aszka cos wspominalas zeby zrobic jakis hormon z krwi i spradzic czy owu byla?jak sie nazywa i ile dni po inseminacji to sprawdxze bo czuje ze chyba pierwszy raz nie byko ovu tzn.nie pekl pecherzyk bo piersi mnie nie bola ita a zawsze bolay? pozdr
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOstatnio bedac w klinice właśnie było bardzo duzo ludzi, którzy rozmawiali na temat invitro. I babka w recepcji mówiła o tym all inclusive i popieram, w sumie jak płacic to za cos co ma byc dobrze wykonane, w sensie ze oni mroza tam zarodki. A jak mroza zarodki, to np punkcja w narkozie masz raz (chyba ze sie ma mało komorek itd i trzeba powtorzyc, ale zazwyczaj jest wiecej, zostaje kilka do zamrozenia) bo jak bez tej opcji to program chyba kosztuje około 8 tysiecy ale i tak musisz dodatkowo za to zapłacic. Takze dla przecietnego człowieka lepiej miec to z głowy i doplacic i byc spokojnym o wszystkie procedury.
Idgie lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny,
nie wytrzymalam i wczoraj zrobilam bete (27 dc - 12 dni po IUI) no i wyszla <0,1 :(Nie wiem czy sie nie pospieszylam, ale mimo wszystko chyba niewielka juz jest szansa na +Nie wiem co dalej - 18.06 znow wizyta w klinice, chyba ze @ przyjdzie wczesniej ( ostatnie cykle 30-31 dni). Tym razem pewnie droznosc, moze IUI ze wspomagaczami ? Opadam z sil...
-
MiliTu wrote:Hej Dziewczyny,
nie wytrzymalam i wczoraj zrobilam bete (27 dc - 12 dni po IUI) no i wyszla <0,1 :(Nie wiem czy sie nie pospieszylam, ale mimo wszystko chyba niewielka juz jest szansa na +Nie wiem co dalej - 18.06 znow wizyta w klinice, chyba ze @ przyjdzie wczesniej ( ostatnie cykle 30-31 dni). Tym razem pewnie droznosc, moze IUI ze wspomagaczami ? Opadam z sil...
Hmmm, pewnie by juz cos wyszlo....
A ktora to twoja IUI? -
nick nieaktualny
-
kobitki miłe u mnie pęcherzyki 23, 17 w jednym i 15 w drugim.
polujemy na ten 23dstalam ovitrelle. jutro po południu inseminacja. trzymajcie kciuki!
M chodzi jakis połamany, wycofany, milczący.. nie chce sie cieszyc ze mna z pięknego pęcherzyka.. ech może kryzys ma..lipa, urocza, aszka lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
lipa dopiero pierwsze....
sylwiaśta159 po wizycie w klinice wszystko poszlo mega szybko, niby mialo byc badanie cyklu, ale jak lekarz zobaczyl pecherzyk 19 mm to powiedzial ze ladne, nastepnego dnia mialo byc badanie sluzu, ale zobaczyl wynik meza i powiedzial ze bez sensu. ZNow zrobil usg i powiedzial ze pecherzyk taki ze nastepnego dnia IUI. Nawet nie wiem ile mial nastepnego dnia ( jak mogl podrosnac?) . Dziwnie bo nawet nie wiem czy pel, nie mialam znow usg, tylko IUI i kazal po 14 dniach zrobic bete i jak cos znow przyjsc. Klinika niby fajna, lekarz polecany, nie wiem.... -
nick nieaktualnyjak dla mnie robienie IUI to wyciąganie kasy .... przecież może się okazać, e msz niedrożne jajowody i IUI nie ma najmniejszego sensu, zanim podejdziesz do drugiej IUI i wydasz niemało przecież pieniędzy, zrób sobie HSG i będziesz miała pewność, czy to co robisz ma sens
-
sylwiaśta159 lekarz mnie tak zaskoczyl, ze nawet nie mialam czasu sie zastanowic, nie mowiac o tym ze nie mialam glowy do pytan, teraz jestem madrzejsza dzieki Wam na pewno. Czekam na @ i ide znow.
-
Nanatasza wrote:kobitki miłe u mnie pęcherzyki 23, 17 w jednym i 15 w drugim.
polujemy na ten 23dstalam ovitrelle. jutro po południu inseminacja. trzymajcie kciuki!
M chodzi jakis połamany, wycofany, milczący.. nie chce sie cieszyc ze mna z pięknego pęcherzyka.. ech może kryzys ma..Nanatasza lubi tę wiadomość
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
MiliTu wrote:Hej Dziewczyny,
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
nick nieaktualnyMiliTu wrote:lipa dopiero pierwsze....
sylwiaśta159 po wizycie w klinice wszystko poszlo mega szybko, niby mialo byc badanie cyklu, ale jak lekarz zobaczyl pecherzyk 19 mm to powiedzial ze ladne, nastepnego dnia mialo byc badanie sluzu, ale zobaczyl wynik meza i powiedzial ze bez sensu. ZNow zrobil usg i powiedzial ze pecherzyk taki ze nastepnego dnia IUI. Nawet nie wiem ile mial nastepnego dnia ( jak mogl podrosnac?) . Dziwnie bo nawet nie wiem czy pel, nie mialam znow usg, tylko IUI i kazal po 14 dniach zrobic bete i jak cos znow przyjsc. Klinika niby fajna, lekarz polecany, nie wiem.... -
nick nieaktualnyNanatasza wrote:kobitki miłe u mnie pęcherzyki 23, 17 w jednym i 15 w drugim.
M chodzi jakis połamany, wycofany, milczący.. nie chce sie cieszyc ze mna z pięknego pęcherzyka.. ech może kryzys ma..Nanatasza lubi tę wiadomość
-
aszka bez sensu bo i tak wyszedlby zly ze wzgledu na mniejsza ruchliwosc ( 23 % przy normnie 32% chyba). Pojde teraz na wizyte to sie dowiem co dalej i sama upre sie na wdroznosc jesli nie zaleci. Chodze do invimedu.
-
nick nieaktualnyMiliTu wrote:aszka bez sensu bo i tak wyszedlby zly ze wzgledu na mniejsza ruchliwosc ( 23 % przy normnie 32% chyba). Pojde teraz na wizyte to sie dowiem co dalej i sama upre sie na wdroznosc jesli nie zaleci. Chodze do invimedu.
-
aszka ja tez w Warszawie
Do ktorego dr ?
-
Czesc Dziewczyny, nie pisałam ostatnio bo miałam trochę pracy. Przede wszystkim gratuluje Wam II kresek i mam nadzieje ze wszystko będzie w porządku u tych z Was, którym się udało.
A tym starającym się powodzenia
Ja czekam na wyniki zespołu antyfosfolipidowego. USG sprzed kilku dni wyszło ok, doktor powiedział że normalne narządy rodne kobiety, nie widać że po zabiegu. Za tydzień mam wizyte u swojego ginekologa, mam nadzieje ze będą już wyniki tych przeciwciał.
Ze staraniami to tak jak pisałam-dajemy sobie czas z TZ na przywrócenie normalności w związku. Poza tym w sierpniu bierzemy slub a we wrześniu ja zdaję bardzo ważny egzamin. Pod koniec września chciałam jeszcze zebysmy wybrali się na jakas wycieczkę w ciepłe kraje. A w październiku przeprowadzamy się do naszego mieszkania które właśnie się buduje.
Daliśmy sobie czas do listopada na przywrócenie normalności. I tak bym chciała żeby udało nam się z dzieckiem-w październiku/listopadzie zajść w ciaze. Do tego czasu skupiam się na czymś innym. Jak się nie uda przez te 2 mce (wiem ze to niewiele, ale tak daliśmy sobie czas) w grudniu IUI.
Idgie lubi tę wiadomość