X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    Dzis kolejna iui, oby ostatnia :)
    Trzymajcie kciuki dziewczyny.
    kasiula t my dzis razem!

karmela85 lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie moze czy jest mozliwosc robienia IUI z mrozonego nasienia? Bo moj prawdopodobnie bedzie wyjezdzal no i same wiecie... a tak zamrozilibysmy i ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    D to cham. Kiedys sie na mnie wkurzyl,bo mu zasugerowalam, ze 13dc moge juz byc po owulacji. Powiedzial, ze podwazam jego kompetencje i moge sobie zmienic lekarza. Oczywiscie mialam racje.
    Mialam w Invimedzie 4 nieudane iui. W Invikcie tez dwie. Teraz in vitro tam robie.
    Chodze do Niemoczynskiego. Przemily facet. Ale skutecznosc kiepska :(
    hahaha, mi R to samo powiedział, a w Invikcie tez sie sciełam na temat z P. i było ok chociaz tam pogadał. Bez przesady człowiek sie leczy z prawie dwa lata i lekarz nie jest Bogiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    noo pisałam - wczoraj ovitrelle dzis okolo 15:30 iui. jeden dominujący pecherzyk w prawym jajniku. zrobił hormony i dzis znów jedziemy. chcieliśmy nocować ale ze to długi weekend to wszystko zabite a hotele mega drogie więc wycieczka dzis kolejna :)
    za pozytywny wynik :)

Nanatasza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny a wiecie moze czy jest mozliwosc robienia IUI z mrozonego nasienia? Bo moj prawdopodobnie bedzie wyjezdzal no i same wiecie... a tak zamrozilibysmy i ..
    jest za mrozenie chyba 500 zł za m-c.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to gites :)) dzięki :)

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    za pozytywny wynik :)

aszka dzięki!! ślij wirusy na Mazury!

póki co to mam już sraczkę .. :) sorki za wyrażenie, ale stres mega

jeszcze 2 godziny do wyjazdu, próbuję pracować :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza emituję 0heart.gif bierz, łap :) Życzę żeby to był ten cykl :) ja tez miałam sraczkę :D przed IUI. Aż musiałam wziąć stoperan bo normalnie bym z wc nie wyszła :D

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Jest, ja 1IUI robiłam z mrożonek :) Niestety się nie udała. Samo zamrożenie u nas 360zł - wystarczyło na 2 podejścia. jeszcze porcję mamy w razie W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:02

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mało plemniczków to jedno mrożenie i tak modliłabym się by na raz wystarczyło :P
    tylko czy to nie jest mniej skuteczne, jak te plemniki są takie rozmrożone:D? Matko kochana, jak to brzmi :D rozmrożone plemniki:D Jak krewetki, hhaha ale mam skojarzenia :|

Nataszko, TRZYMAMY KCIUKI! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:15

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Ja to samo powiedzialam :P
    Moj Niemoczynski bierze 150, nie wiedziec czemu.
    Rezcywiście w Invikta- Pałaszewski, Neuberg, Szpetnar,biora za wizytę 120 zł i IUI 650, Niemoczyński 150 zł i za IUI 750 zł. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że on nie ma podpisanej umowy z NFZ. Nie przyjmuje pacjentek z NFZ i do niego najszybciej można się dostać. To mój lekarz prowadzący był. A teraz póki co prowadzi Nas dalej...

urocza lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Rezcywiście w Invikta- Pałaszewski, Neuberg, Szpetnar,biora za wizytę 120 zł i IUI 650, Niemoczyński 150 zł i za IUI 750 zł. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że on nie ma podpisanej umowy z NFZ. Nie przyjmuje pacjentek z NFZ i do niego najszybciej można się dostać. To mój lekarz prowadzący był. A teraz póki co prowadzi Nas dalej...

Ponoć właśnie ma podpisaną, pytałam kiedyś w rejestracji. Poza tym normalnie recepty wypisuje.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    hahaha, mi R to samo powiedział, a w Invikcie tez sie sciełam na temat z P. i było ok chociaz tam pogadał. Bez przesady człowiek sie leczy z prawie dwa lata i lekarz nie jest Bogiem.

Z Niemoczyńskim tez podobną rozmowę miałam, bardzo miłą.
    Powiedział, że to niesamowite, że kobiety tak potrafią swoje ciało wyczuć.

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    w Invikcie na NFZ tylko przyjmuje Pałaszewski, Szpetnaur i chyba Neuberg, ale oni przyjmuja te babki w ciazy i takie zwykłe wizyty.NIe podlega to pod leczenie niepłodnosci, wiem bo mi ostatnio własnie ten Jezak mówił. A jezeli chodzi jak prywatnie chodzisz to oni sprawdzaja czy jestes ubezpieczona i leki masz refundowane :) to wszyscy moga wypisac bo to nie zalezy od nich tylko czy jestes ubezpieczona. Mnie ostatnio sprawdzali haha i dopiero jak dostał potwierdzenie to mi dał na refundacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Z Niemoczyńskim tez podobną rozmowę miałam, bardzo miłą.
    Powiedział, że to niesamowite, że kobiety tak potrafią swoje ciało wyczuć.
    no bo tak jest, do mnie P. troche skoczył ale tam pomarudził i przyznał racje, natomiast R. to sie ma za Boga i bezdyskusyjnie nic nie mozesz powiedziec. U mnie to P. był pod wrazeniem haha, ze siebie zdiagnozwałam mimo innej opinii R. i na moje wyszło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:02

Idgie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    u nas mało plemniczków to jedno mrożenie i tak modliłabym się by na raz wystarczyło :P
    tylko czy to nie jest mniej skuteczne, jak te plemniki są takie rozmrożone:D? Matko kochana, jak to brzmi :D rozmrożone plemniki:D Jak krewetki, hhaha ale mam skojarzenia :|

nie sa mniej skuteczne, oni toprzechowuja w specjalnych "lodówkach" w odpowiedniej tempce :)

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Mówią, że skuteczność jest taka sama :)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Ponoć właśnie ma podpisaną, pytałam kiedyś w rejestracji. Poza tym normalnie recepty wypisuje.
    recepty to co innego , ponoć.
    aszka wrote:
    w Invikcie na NFZ tylko przyjmuje Pałaszewski, Szpetnaur i chyba Neuberg, ale oni przyjmuja te babki w ciazy i takie zwykłe wizyty.NIe podlega to pod leczenie niepłodnosci, wiem bo mi ostatnio własnie ten Jezak mówił. A jezeli chodzi jak prywatnie chodzisz to oni sprawdzaja czy jestes ubezpieczona i leki masz refundowane :) to wszyscy moga wypisac bo to nie zalezy od nich tylko czy jestes ubezpieczona. Mnie ostatnio sprawdzali haha i dopiero jak dostał potwierdzenie to mi dał na refundacje.
    U Niemoczyńskiego nie ma kobiet na NFZ. U Pałaszewskiego można się zapisać na wizytę refundowaną, ale ciężko jest.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie boli brzuch na @ :-( 26 dc, dopiero 9 dpo. Snilo mi sie, ze dostalam @. Szlag mnie trafi

age.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    aszka ja wlasnie do D chodze. Zastanawialam sie wlasnie czy nie zmienic bo tu jakos dziwnie a wcale nie tanio . Powiedz w takim razie kogo polecasz z invicty ? Moze powinnam jednak sie na tym skupic skoro polecacie. Na innym forum jestem i tak tez dziewczyny do invicty chodzily choc z roznym skutkiem. Jednak bardziej daje nadzieje chyba niz invimed
    Ja tez jestem w Invimed Warszawa, z tym że dr Dworniak. Może w obyciu nie jest ideałem, ale w kluczowych momentach miał dla mnie czas (po HSG z mężem siedzieliśmy niego w gabinecie chyba 30min i omawialiśmy wyniki badań i 'co dalej'). Ma u mnie plusa za to, że nie namawiał do zabiegu, jasno przedstawiał fakty (robiłam IUI przy pęcherzyku na wątpliwie drożnym jajowodzie) i prosił o samodzielną decyzję. Czy będę mamą pewności jeszcze mieć nie mogę, ale na pewno zaszliśmy już daleko (beta w srode >60, na nastepna ide w poniedzialek).

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ