WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    Dzis kolejna iui, oby ostatnia :)
    Trzymajcie kciuki dziewczyny.
    kasiula t my dzis razem!

karmela85 lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie moze czy jest mozliwosc robienia IUI z mrozonego nasienia? Bo moj prawdopodobnie bedzie wyjezdzal no i same wiecie... a tak zamrozilibysmy i ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    D to cham. Kiedys sie na mnie wkurzyl,bo mu zasugerowalam, ze 13dc moge juz byc po owulacji. Powiedzial, ze podwazam jego kompetencje i moge sobie zmienic lekarza. Oczywiscie mialam racje.
    Mialam w Invimedzie 4 nieudane iui. W Invikcie tez dwie. Teraz in vitro tam robie.
    Chodze do Niemoczynskiego. Przemily facet. Ale skutecznosc kiepska :(
    hahaha, mi R to samo powiedział, a w Invikcie tez sie sciełam na temat z P. i było ok chociaz tam pogadał. Bez przesady człowiek sie leczy z prawie dwa lata i lekarz nie jest Bogiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    noo pisałam - wczoraj ovitrelle dzis okolo 15:30 iui. jeden dominujący pecherzyk w prawym jajniku. zrobił hormony i dzis znów jedziemy. chcieliśmy nocować ale ze to długi weekend to wszystko zabite a hotele mega drogie więc wycieczka dzis kolejna :)
    za pozytywny wynik :)

Nanatasza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Dziewczyny a wiecie moze czy jest mozliwosc robienia IUI z mrozonego nasienia? Bo moj prawdopodobnie bedzie wyjezdzal no i same wiecie... a tak zamrozilibysmy i ..
    jest za mrozenie chyba 500 zł za m-c.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to gites :)) dzięki :)

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    za pozytywny wynik :)

aszka dzięki!! ślij wirusy na Mazury!

póki co to mam już sraczkę .. :) sorki za wyrażenie, ale stres mega

jeszcze 2 godziny do wyjazdu, próbuję pracować :)

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza emituję 0heart.gif bierz, łap :) Życzę żeby to był ten cykl :) ja tez miałam sraczkę :D przed IUI. Aż musiałam wziąć stoperan bo normalnie bym z wc nie wyszła :D

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Jest, ja 1IUI robiłam z mrożonek :) Niestety się nie udała. Samo zamrożenie u nas 360zł - wystarczyło na 2 podejścia. jeszcze porcję mamy w razie W

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:02

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas mało plemniczków to jedno mrożenie i tak modliłabym się by na raz wystarczyło :P
    tylko czy to nie jest mniej skuteczne, jak te plemniki są takie rozmrożone:D? Matko kochana, jak to brzmi :D rozmrożone plemniki:D Jak krewetki, hhaha ale mam skojarzenia :|

Nataszko, TRZYMAMY KCIUKI! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:15

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Ja to samo powiedzialam :P
    Moj Niemoczynski bierze 150, nie wiedziec czemu.
    Rezcywiście w Invikta- Pałaszewski, Neuberg, Szpetnar,biora za wizytę 120 zł i IUI 650, Niemoczyński 150 zł i za IUI 750 zł. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że on nie ma podpisanej umowy z NFZ. Nie przyjmuje pacjentek z NFZ i do niego najszybciej można się dostać. To mój lekarz prowadzący był. A teraz póki co prowadzi Nas dalej...

urocza lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Rezcywiście w Invikta- Pałaszewski, Neuberg, Szpetnar,biora za wizytę 120 zł i IUI 650, Niemoczyński 150 zł i za IUI 750 zł. Ktoś mi kiedyś tłumaczył, że on nie ma podpisanej umowy z NFZ. Nie przyjmuje pacjentek z NFZ i do niego najszybciej można się dostać. To mój lekarz prowadzący był. A teraz póki co prowadzi Nas dalej...

Ponoć właśnie ma podpisaną, pytałam kiedyś w rejestracji. Poza tym normalnie recepty wypisuje.

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    hahaha, mi R to samo powiedział, a w Invikcie tez sie sciełam na temat z P. i było ok chociaz tam pogadał. Bez przesady człowiek sie leczy z prawie dwa lata i lekarz nie jest Bogiem.

Z Niemoczyńskim tez podobną rozmowę miałam, bardzo miłą.
    Powiedział, że to niesamowite, że kobiety tak potrafią swoje ciało wyczuć.

aszka lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    w Invikcie na NFZ tylko przyjmuje Pałaszewski, Szpetnaur i chyba Neuberg, ale oni przyjmuja te babki w ciazy i takie zwykłe wizyty.NIe podlega to pod leczenie niepłodnosci, wiem bo mi ostatnio własnie ten Jezak mówił. A jezeli chodzi jak prywatnie chodzisz to oni sprawdzaja czy jestes ubezpieczona i leki masz refundowane :) to wszyscy moga wypisac bo to nie zalezy od nich tylko czy jestes ubezpieczona. Mnie ostatnio sprawdzali haha i dopiero jak dostał potwierdzenie to mi dał na refundacje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 09:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Z Niemoczyńskim tez podobną rozmowę miałam, bardzo miłą.
    Powiedział, że to niesamowite, że kobiety tak potrafią swoje ciało wyczuć.
    no bo tak jest, do mnie P. troche skoczył ale tam pomarudził i przyznał racje, natomiast R. to sie ma za Boga i bezdyskusyjnie nic nie mozesz powiedziec. U mnie to P. był pod wrazeniem haha, ze siebie zdiagnozwałam mimo innej opinii R. i na moje wyszło :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:02

Idgie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    u nas mało plemniczków to jedno mrożenie i tak modliłabym się by na raz wystarczyło :P
    tylko czy to nie jest mniej skuteczne, jak te plemniki są takie rozmrożone:D? Matko kochana, jak to brzmi :D rozmrożone plemniki:D Jak krewetki, hhaha ale mam skojarzenia :|

nie sa mniej skuteczne, oni toprzechowuja w specjalnych "lodówkach" w odpowiedniej tempce :)

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:

Mówią, że skuteczność jest taka sama :)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Ponoć właśnie ma podpisaną, pytałam kiedyś w rejestracji. Poza tym normalnie recepty wypisuje.
    recepty to co innego , ponoć.
    aszka wrote:
    w Invikcie na NFZ tylko przyjmuje Pałaszewski, Szpetnaur i chyba Neuberg, ale oni przyjmuja te babki w ciazy i takie zwykłe wizyty.NIe podlega to pod leczenie niepłodnosci, wiem bo mi ostatnio własnie ten Jezak mówił. A jezeli chodzi jak prywatnie chodzisz to oni sprawdzaja czy jestes ubezpieczona i leki masz refundowane :) to wszyscy moga wypisac bo to nie zalezy od nich tylko czy jestes ubezpieczona. Mnie ostatnio sprawdzali haha i dopiero jak dostał potwierdzenie to mi dał na refundacje.
    U Niemoczyńskiego nie ma kobiet na NFZ. U Pałaszewskiego można się zapisać na wizytę refundowaną, ale ciężko jest.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mnie boli brzuch na @ :-( 26 dc, dopiero 9 dpo. Snilo mi sie, ze dostalam @. Szlag mnie trafi

age.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    aszka ja wlasnie do D chodze. Zastanawialam sie wlasnie czy nie zmienic bo tu jakos dziwnie a wcale nie tanio . Powiedz w takim razie kogo polecasz z invicty ? Moze powinnam jednak sie na tym skupic skoro polecacie. Na innym forum jestem i tak tez dziewczyny do invicty chodzily choc z roznym skutkiem. Jednak bardziej daje nadzieje chyba niz invimed
    Ja tez jestem w Invimed Warszawa, z tym że dr Dworniak. Może w obyciu nie jest ideałem, ale w kluczowych momentach miał dla mnie czas (po HSG z mężem siedzieliśmy niego w gabinecie chyba 30min i omawialiśmy wyniki badań i 'co dalej'). Ma u mnie plusa za to, że nie namawiał do zabiegu, jasno przedstawiał fakty (robiłam IUI przy pęcherzyku na wątpliwie drożnym jajowodzie) i prosił o samodzielną decyzję. Czy będę mamą pewności jeszcze mieć nie mogę, ale na pewno zaszliśmy już daleko (beta w srode >60, na nastepna ide w poniedzialek).

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ