WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny tak mnie boli brzuch na @ :-( 26 dc, dopiero 9 dpo. Snilo mi sie, ze dostalam @. Szlag mnie trafi
    Mnie też bolał, w zasadzie cały czas pobolewa, ale 7-8-9 dpo było tak jak bym miala dostac @ doslownie za chwile

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Mnie też bolał, w zasadzie cały czas pobolewa, ale 7-8-9 dpo było tak jak bym miala dostac @ doslownie za chwile

Boje sie marzyc, zeby mi sie twoja sytuacja powtorzyla :-) czekam na listonosza i testy z allegro. Bo M sobie za bardzo wzial do serca nstrukcje kliniki i zabronil robic testy, tylkk beta 14 dni po! Ale ja wiem lepiej ;-)

Kkkaaarrr a Ty dzis druga beta tak?

age.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, mnie przy trafionej IUI też brzuch bolał wlaściwie od samej IUI

lipa, aszka lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza to trzymam kciuki za Ciebie, my juz po wracamy,
    U mnie dwa pechole po 21 i 20 mm, teraz czekanie,
    Powodzenia :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po IUI powinni usypiac nas na 2 tygodnie :-)

Kasiula powodzenia i spokojnego czekania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:28

urocza, Inkaa lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa przydaloby sie, a przynajmniej mi zawsze coraz gorzej 2-3 dni przed beta

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    U Niemoczyńskiego nie ma kobiet na NFZ. U Pałaszewskiego można się zapisać na wizytę refundowaną, ale ciężko jest.
    tak bo jak pisałam tylko P, S i Neuberg. Ale dostac sie ciezko bo maja limity jak to NFZ.

• kmb Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że ja też dziś czuje strasznie jakieś ciągnięcia. Ale to może dlatego, że u mnie dziś 38 st.jak wyszłam z pracy na chwilę to przy drzwiach mnie ciepło zwalilo z nóg. zawsze mówiłam, że dziękuję za tampony, zmywarkę i push-up. A teraz jeszcze klimatyzacja dochodzi :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:52

niezapominajka, lipa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Ja tez jestem w Invimed Warszawa, z tym że dr Dworniak. Może w obyciu nie jest ideałem, ale w kluczowych momentach miał dla mnie czas (po HSG z mężem siedzieliśmy niego w gabinecie chyba 30min i omawialiśmy wyniki badań i 'co dalej'). Ma u mnie plusa za to, że nie namawiał do zabiegu, jasno przedstawiał fakty (robiłam IUI przy pęcherzyku na wątpliwie drożnym jajowodzie) i prosił o samodzielną decyzję. Czy będę mamą pewności jeszcze mieć nie mogę, ale na pewno zaszliśmy już daleko (beta w srode >60, na nastepna ide w poniedzialek).
    widzisz zalezy jak sie trafi. U nich to duzo jest zależne od humoru. Dlatego Invimed ma najwiecej komentow negatywnych bo im tak mi sie wydaje, a chodziłam tam od 2014 jest jak mają humor. Dla mnie R. to całkowity niewypał, chociaz wiem ze on w invitro sie sprawdza. I tak D. ma lepsze opinie niz R. bo jest bardziej komunikatywny. Tyle, ze np ja za monit owulacji płacilam w Invimedzie 300 zł w a Invikcie zapłaciłam 120 zł, wiec np cenowo roznica jest. Tyle, ze ja sie czułam tam zle prowadona i byłam, miałąm zmiany na usg gdzie lekarz powiedział ze ok a ok nie było, co mi potwierdziło 3 lekarzy innych. Wiec dla mnie ta klinika jest skreslona doszczetnie. Tak samo jak przeszłam do Invicty to słyszałam kilkanacie par ktore sie pytały w recepcji czy dokumenty z Invimedu uznaja, niestety ale wiekszosc par z Invimedu ucieka. Wystarczy tam przyjsc na wizyte, siedza max 4 pary, a w Invikcie kilkanascie. Ja do nich na pewno nie wroce. Moj lekarz zwykły gin ktory sam mnie skierował do Invimedu (jest po udanym invitro u R własnie) jak mu powiedziałam i zobaczył moje usg to az sie za głowe złapał. Powiedział, ze tez juz nie bedzie nikogo kierował do Invimedu, a przeciez jemu sie tam udało invitro :) Tak samo jak pisała ta dziewczyna tutaj zrobil D. IUI jak raczej złe wyniki faceta i nic nie poinformował...dosłownie rece opadaja. Jak np poprosiłam w Invikcie o wydruk z usg to mi dali bez problemu, w Invimedzie nigdy zadnego wydruku z usg nie dali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 12:59

Idgie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Boje sie marzyc, zeby mi sie twoja sytuacja powtorzyla :-) czekam na listonosza i testy z allegro. Bo M sobie za bardzo wzial do serca nstrukcje kliniki i zabronil robic testy, tylkk beta 14 dni po! Ale ja wiem lepiej ;-)

moze sie uda :) :) Kciukam :)

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Powiem wam, że ja też dziś czuje strasznie jakieś ciągnięcia. Ale to może dlatego, że u mnie dziś 38 st.jak wyszłam z pracy na chwilę to przy drzwiach mnie ciepło zwalilo z nóg. zawsze mówiłam, że dziękuję za tampony, zmywarkę i push-up. A teraz jeszcze klimatyzacja dochodzi :-P
    moze cos sie bedzie wykluwać :)

kmb lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze cos sie bedzie wykluwać :)

Przy tej temperaturze to inkubator ze mnie :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 13:13

aszka, Nanatasza, gaja13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podaje informacje z forum Nasz Bocian http://www.nasz-bocian.pl/node/51808 skopiujcie link i wejdzie. Tam sa informacje z okazji Dnia Ojca o bezpłątnych badaniach i promocjach w calej Polsce :)

urocza lubi tę wiadomość

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedl listonosz. Oczywiscie ja od razu hop do lazienki. Oczywiscie negatywny. Ale nie poddaje sie. To 9dpo, 10 mocz tego dnia ;-), moze jeszcze cos z tego bedzie. Przynajmniej wiem, ze ovitrelle juz nie ma w organizmie

age.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:59

aszka lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:

dopiero w poniedziałek, trzymam się zaleceń lekarza

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po. Wracamy do domu. Jutro i pojutrze kazał poprawić. :) teraz czekanie

kmb, lipa, gaja13 lubią tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Przyszedl listonosz. Oczywiscie ja od razu hop do lazienki. Oczywiscie negatywny. Ale nie poddaje sie. To 9dpo, 10 mocz tego dnia ;-), moze jeszcze cos z tego bedzie. Przynajmniej wiem, ze ovitrelle juz nie ma w organizmie
    lipa 9 dni po to na bank nic nie pokaze bo za wczesnie. Ja miałam chyba 12 dni po i moze jak widziałas kreska bladzioszka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    dopiero w poniedziałek, trzymam się zaleceń lekarza
    no widzisz a sie bada przyrost bety, wiec jezeli bete miałas w czwartek to w sobote powinnas powtórzyc. W poniedziałek sie juz przyrostu nie porowna bo za długi czas. Ale Twoja decyzja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 16:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    My juz po. Wracamy do domu. Jutro i pojutrze kazał poprawić. :) teraz czekanie
    powodzenia :)

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ