WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    Nanatasza to trzymam kciuki za Ciebie, my juz po wracamy,
    U mnie dwa pechole po 21 i 20 mm, teraz czekanie,
    Powodzenia :)
    powodzenia :)

• glitterpink Debiutantka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie beta 12 dpo wyszła 42 :) Jadę w niedzielę sprawdzić czy rośnie. Lipa, ja jescze wierzę że i Tobie się uda. Tymczasem trzymam kciuki za wszystkie przed i po :)

aszka, lipa, kmb, urocza, gaja13, godaweri, kkkaaarrr lubią tę wiadomość

glitterpink
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:
    Dziewczyny u mnie beta 12 dpo wyszła 42 :) Jadę w niedzielę sprawdzić czy rośnie. Lipa, ja jescze wierzę że i Tobie się uda. Tymczasem trzymam kciuki za wszystkie przed i po :)
    gratuuulacjeeee :)

• lipa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:

Ogromne gratulacje! I trzymam za słowo ;-)

age.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:
    yahhhhhhh, gratulacje :)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)<3 /1
    29.03 - niezapominajka :)<3 :( /2

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3
    16.04 - Ania1602 :)<3 :)<3 :)<3 /3

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 :(
    06.05 - kasiula1020 :(
    06.05 - beti80 :(
    08.05 - karmela85 :(
    09.05 - Sonia2 :(
    13.05 - Nanatasza :(
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    19.05 - La-mia :(
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    21.05 - staraczka85 :(
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    24.05 - scrap-girl
    26.05 - urocza
    26.05 - yourself
    27.05 - lipa
    30.05 - godaweri
    31.05 - kmb

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    05.06 - Nanatasza
    05.06 - kasiula1020
    06.06 - Malwa85
    06.06 - muszynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 20:09

urocza lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:

GRATULACJE :) !!!!!

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo, pomimo że nie śmigam na forum i tak się nie znamy :)
    To cudowne że są takie miejsca jak to..jestem po 1 poronieniu i 1 ciąży biochemicznej, tak strasznie bym chciała żeby teraz się udało..ale na pewno nikt mnie nir rozumie lepiej niż Wy..:)
    Lipa - się wie! Musi się udać :)
    Kochane Dziewczyny strasznie gratuluję i tym tuż tuż i tym którym się juz udało. Wierzę, że każda z nas niebawem będzie chodzić z brzuszkiem. Nie można się poddawać - ale to nam chyba nie grozi!

kmb, urocza lubią tę wiadomość

glitterpink
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj najwiecej ciaz jest wiosna i latem. Dlatego na pohybel statystykom :D damy rade :D

lipa lubi tę wiadomość

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:

Pięknie!!!
    Gratulacje!

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Zazwyczaj najwiecej ciaz jest wiosna i latem. Dlatego na pohybel statystykom :D damy rade :D
    Mamy prawdziwy majowy wysyp :)
    Nie na darmo maj miesiącem miłości nazywany ;) oby jak najbardziej owocny był.

niezapominajka, lipa, aszka, kmb lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez pięknie wygladaja Nasze statystyki :)
    Trzymam kciuki za pozostale dziewczyny!

Mam do Was pytanie odnośnie wielkości pecherzykow. Jak Wam je mierza ? wyciagaja z wielkości jakas srednia (np. dlugi jest na 20mm a szeroki na 12 to znaczy ze jego wielkość to ok 16 mm ?)
    Dzis bylam u całkowicie innego lekarza, który miał mi robic IUI jutro ale mowi ze jeszcze za wcześnie, wiec termin mam na poniedziałek. Na szczęście wraca mój doktor wiec więcej do tego buca nie poje ale już sama nie wiem jak to jest z tymi pęcherzykami. Ten mi powiedział, ze on mierzy najnowszą metodą przez wyciąganie sredniej z wielkości.
    Normalnie to bym pomyslala, ze pęcherzyk ma 20 mm ale teraz już sama nie wiem...

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm, ja chyba nie pomogę.. mój pęcherzyk był chyba okrągły i chyba gin mierzył średnicę, ale pewności nie mam.w każdym razie mi pękał przy 21 mm - tyle pamiętam.
    Jeszcze raz dziękuję za wsparcie. Maj jest piękny, ale czerwiec również więc statystyki muszą być minimum takie jak w maju! :)

glitterpink
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    glitterpink wrote:
    Gratulacje :-)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Alez pięknie wygladaja Nasze statystyki :)
    Trzymam kciuki za pozostale dziewczyny!

Mam do Was pytanie odnośnie wielkości pecherzykow. Jak Wam je mierza ? wyciagaja z wielkości jakas srednia (np. dlugi jest na 20mm a szeroki na 12 to znaczy ze jego wielkość to ok 16 mm ?)
    Dzis bylam u całkowicie innego lekarza, który miał mi robic IUI jutro ale mowi ze jeszcze za wcześnie, wiec termin mam na poniedziałek. Na szczęście wraca mój doktor wiec więcej do tego buca nie poje ale już sama nie wiem jak to jest z tymi pęcherzykami. Ten mi powiedział, ze on mierzy najnowszą metodą przez wyciąganie sredniej z wielkości.
    Normalnie to bym pomyslala, ze pęcherzyk ma 20 mm ale teraz już sama nie wiem...
    tak robia, ja zawsze patrze na monitor kaze go odwracac w moja strone i ogladam, takie mam "zboczenie" bo widze juz jaki jest obraz. Tak robi ze mierzy, przeciaga myszka i sie pojawiaja takie minuski wszerz i wysokosc i wyciaga srednia, to robi program komputerowy. Lekarzowi od razu sie wyswietla, widac to na monitorze usg :) Moj to nawet ma taki monitor ze raz widac jajniki, a raz macice :) i sobie przełacza. Tak samo endometrium jak widac kreski takie trzy to znacze ze jest swietne :) i tutaj niespodzianka nie oznacza ze grube! czyli np około 8 mm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 21:36

• urocza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak robia, ja zawsze patrze na monitor kaze go odwracac w moja strone i ogladam, takie mam "zboczenie" bo widze juz jaki jest obraz. Tak robi ze mierzy, przeciaga myszka i sie pojawiaja takie minuski wszerz i wysokosc i wyciaga srednia, to robi program komputerowy. Lekarzowi od razu sie wyswietla, widac to na monitorze usg :) Moj to nawet ma taki monitor ze raz widac jajniki, a raz macice :) i sobie przełacza.

Aszka, a w którym gabinecie te cuda, u Pałasza?

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    tak robia, ja zawsze patrze na monitor kaze go odwracac w moja strone i ogladam, takie mam "zboczenie" bo widze juz jaki jest obraz. Tak robi ze mierzy, przeciaga myszka i sie pojawiaja takie minuski wszerz i wysokosc i wyciaga srednia, to robi program komputerowy. Lekarzowi od razu sie wyswietla, widac to na monitorze usg :) Moj to nawet ma taki monitor ze raz widac jajniki, a raz macice :) i sobie przełacza.

Skoro tak jest to jestem trochę bardziej spokojna.
    Czyli ze do poniedziałku powinno byc ok :)

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    Aszka, a w którym gabinecie te cuda, u Pałasza?
    to nie cuda to sprzęt :D Na pewno maja bo mi Jeżak tez wyświetlał i tez były minuski i obok liczby :) U mojego byłego gina -tego co kierował to dopiero był wypas :) Monitor dla pacjentki dodatkowy i wszystko w powiekszeniu a Ty sobie lezysz na kozetce :) i oglądasz jak film. Własnie dzieki niemu sie troche podszkoliłam bo on zawsze dokładnie pokazywał i nie narzekał że go molestuje o szczegóły :) A w Invikcie to trzeba troche kark odwracac co jest niewygodne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 22:50

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam że tak wtrące się chociaż już do IUI nie podchodzę to nadal was podczytuję :-) Niezapominajka ja jestem ze szczecina. W policach było sporo zmian kadrowych ale IUI nadal jest na nfz i to chyba bez limitów. Ja teraz mam skierowanie na laparoskopie też do polic.

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • urocza Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:56

aszka lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ