WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    To ja z innej beczki. By się pośmiać można było :-D Po nocce w pracy wróciłam do domu prysznic i do łóżka ale mojego na Amory wzięło i tu Nagle słyszę a kto cię pobił w kaśke??? Ze co pytam no weź zobacz to ja po lusterko dziewczyny czy wy po pregnylu też mialyscie wargi i wejście do pochwy takie sine. No nigdy jakoś nie zwracałm na to uwagi ale rzeczywiście to dziwnie wygląda :-D
    żadnej sinicy nie miałam :)
    mocno ukrwienie musisz mieć :) może to objaw??

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • kmb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    żadnej sinicy nie miałam :)
    mocno ukrwienie musisz mieć :) może to objaw??

Kurcze teraz jak głupia przed lusterkiem się tu produkuje :-P i z wujka Google korzystam ale tu piszą, że też przez hormony tylko jakie nie mogę znaleźć :-( dodam jeszcze, że od 4 do 7 rano to mnie tak brzuch bolał jak bym zachwile miała @ dostać aż mnie skecalo w pracy :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:04

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Kurcze teraz jak głupia przed lusterkiem się tu produkuje :-P i z wujka Google korzystam ale tu piszą, że też przez hormony tylko jakie nie mogę znaleźć :-( dodam jeszcze, że od 4 do 7 rano to mnie tak brzuch bolał jak bym zachwile miała @ dostać aż mnie skecalo w pracy :-(
    kmb ja coś czuję że ty zaciążona jesteś :-) a to właśnie są twoje pierwsze objawy!

kmb, Nanatasza, niezapominajka lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb czytalam kiedys ze w ciazy zmienia kolor ale to chyba pozniej

Dziewczyny czy wy po iui chodzicie spr czy pekl pecherzyk czy dupka bierzecie np 2 dni po iui??

• kmb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:

Dziewczyny czy wy po iui chodzicie spr czy pekl pecherzyk czy dupka bierzecie np 2 dni po iui??

U mnie jak lekarz stwierdził że jest nierówny i zaraz pęknie to już potem nie a jak podczas IUI nie był pęknięty to dwa dni po robił monitoring ale na mnie nie patrz bo co kraj to obyczaj. :-P a po IUI W Belgi tak jak przed pregnyl każą brać po raz drugi :-(

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb ja zawsze robilam monitoring dzien lub dwa dni po, ale jakos nie chce mi sie :-/
    No ale chyba bede zmiuszona jutro podjade na usg.

• kmb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    Kmb ja zawsze robilam monitoring dzien lub dwa dni po, ale jakos nie chce mi sie :-/

Wiem to tylko dla własnego spokoju bo i tak nic nie zmieni ;-)

• gaja13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wy wszystkie bierzecie jakieś leki po IUI bo mi nic nie kazał brać tylko czekać na wynik nawet usg nie robił przed IUI? Czy ja powinnam się martwić?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    To ja z innej beczki. By się pośmiać można było :-D Po nocce w pracy wróciłam do domu prysznic i do łóżka ale mojego na Amory wzięło i tu Nagle słyszę a kto cię pobił w kaśke??? Ze co pytam no weź zobacz to ja po lusterko dziewczyny czy wy po pregnylu też mialyscie wargi i wejście do pochwy takie sine. No nigdy jakoś nie zwracałm na to uwagi ale rzeczywiście to dziwnie wygląda :-D
    ja sie tam nie oglądam :D :D to nie wiem. :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Dziewczyny a czy wy wszystkie bierzecie jakieś leki po IUI bo mi nic nie kazał brać tylko czekać na wynik nawet usg nie robił przed IUI? Czy ja powinnam się martwić?
    ja biorę progesteron =czyli luteinę dopochowową :) Działa na zagnieżdzenie się, wspomaga implantację, jak zaczyna produkowac gondatropinę kosmówkową (hormon ciązowy) to i wzrasta progesteron, wiec w sumie teraz w Pl ginekolodzy zapisują go "profilaktycznie". Są rożne leki np dhupaston (synetyczny progesteron) lub luteine (naturalny progesteron). Są doustne(dhupaston), podjęzykowe(luteina), lub dopochwowe(luteina). Na pewno możesz o to zapytać żeby Ci przepisał :) Możesz też zbadać progesteron 3 dni po IUI albo 7 dni po. I zobaczysz jaki wynik masz, jak powyzej 18 to dobry, ja miałam zawsze powyzej 18 ale i tak mam go przepisanego :) jako lek wspomagający.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    podjedź dla świętego spokoju :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:37

• kmb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:

Powinnaś nie myśleć tylko cieszyć się weekendem :-P będzie dobrze.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja13 ja biore duphaston czy jak tam sie to pisze, to progesteron ktory pomaga utrzymaewentualnena ciaze, choc biore go to i tak dziwi mnie to, ze tak wczesnie sie go bieRze
    Rozumiem jak wiadomo ze jest ciaza i jest niski prog, to wtedy tak, ale w moim wypadku dziwne to, no ale wszystkie dziewczyny po iui biora mi tez przepisali

A bylas czyms do iui stymulowana??
    Bo jesli nie tomoze dlatego?

U mnie w kliniece jest taki standard ze tak to ujme clo, ovitreele czy tam pregnyl i dupek po iui...

Nie martw sie na zqpas, jak zrobisz bete i wyjdzie pozytywna to mowia zeby spr poziom progesteronu i wtedy lekarze gez przepisujq jak jest niski

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:

mój gin mi kazał brać progesteron i zrobić badanie. Oczywiście że biorąc progesteron automatycznie wzrasta wynik, ale jak doszło do owulacji/zapłodnienia to wynik automatycznie wyższy. Więc mi powiedział, że jak będzie wysoki wynik (powyżej 25) to żeby nie przyjeżdzać na monit, ja wtedy miałam chyba 27 i już na monit nie poszłam. Ostatnio czytałam post dziewczyny która nie ma progesteronu a jest w ciązy i jej wynik był chyba 24 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:39

kmb lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kmb aszka pieknie to wyjasnila :)

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka kiedy robilas ten progesteron ile dni po iui?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiula1020 wrote:
    Aszka kiedy robilas ten progesteron ile dni po iui?
    Zrobiłam 12 dni po :)

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja biorę progesteron =czyli luteinę dopochowową :) Działa na zagnieżdzenie się, wspomaga implantację, jak zaczyna produkowac gondatropinę kosmówkową (hormon ciązowy) to i wzrasta progesteron, wiec w sumie teraz w Pl ginekolodzy zapisują go "profilaktycznie". Są rożne leki np dhupaston (synetyczny progesteron) lub luteine (naturalny progesteron). Są doustne(dhupaston), podjęzykowe(luteina), lub dopochwowe(luteina). Na pewno możesz o to zapytać żeby Ci przepisał :) Możesz też zbadać progesteron 3 dni po IUI albo 7 dni po. I zobaczysz jaki wynik masz, jak powyzej 18 to dobry, ja miałam zawsze powyzej 18 ale i tak mam go przepisanego :) jako lek wspomagający.
    aszka tu w nl nieda rady żadnych badań zrobić bez skierowania tu nawet bety nie robią tylko z testu wiesz i potem usg.lekarza pytałam czy mam coś brać powiedział że nie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka a wczesniej nie bralas nic??
    stymulowana bylas do iui?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    aszka tu w nl nieda rady żadnych badań zrobić bez skierowania tu nawet bety nie robią tylko z testu wiesz i potem usg.lekarza pytałam czy mam coś brać powiedział że nie.
    i ludzie na Pl narzekąja, że tutaj bida ze służbą zdrowia, a jak czytam że w niektórych państwach to nawet badań nie można zrobić a są lepsze gospodarczo to dochodzę do wniosku, że wszystko ma swoje plusy i minusy. Tak samo jak moja koleżanka rodziłą 2 lata temu w Londynie, to przyszła położna - tylko krew raz pobrali, usg tylko chyba po jakimś czasie dopiero robią, nie można prywatnie, ona mówi że ma bóle a położna co z tego? Szok. Później ta moja koleżanka poszła do lekarza a lekarz ze to też nic w końcu wylądowała w szpitalu, bo plamienia kazali leżeć i dopiero leki zapisali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:55

‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ