INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
kmb wrote:To ja z innej beczki. By się pośmiać można było
Po nocce w pracy wróciłam do domu prysznic i do łóżka ale mojego na Amory wzięło i tu Nagle słyszę a kto cię pobił w kaśke??? Ze co pytam no weź zobacz to ja po lusterko dziewczyny czy wy po pregnylu też mialyscie wargi i wejście do pochwy takie sine. No nigdy jakoś nie zwracałm na to uwagi ale rzeczywiście to dziwnie wygląda
mocno ukrwienie musisz miećmoże to objaw??
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
Nanatasza wrote:żadnej sinicy nie miałam
mocno ukrwienie musisz miećmoże to objaw??
Kurcze teraz jak głupia przed lusterkiem się tu produkujei z wujka Google korzystam ale tu piszą, że też przez hormony tylko jakie nie mogę znaleźć
dodam jeszcze, że od 4 do 7 rano to mnie tak brzuch bolał jak bym zachwile miała @ dostać aż mnie skecalo w pracy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:04
-
kmb wrote:Kurcze teraz jak głupia przed lusterkiem się tu produkuje
i z wujka Google korzystam ale tu piszą, że też przez hormony tylko jakie nie mogę znaleźć
dodam jeszcze, że od 4 do 7 rano to mnie tak brzuch bolał jak bym zachwile miała @ dostać aż mnie skecalo w pracy
a to właśnie są twoje pierwsze objawy!
kmb, Nanatasza, niezapominajka lubią tę wiadomość
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
nick nieaktualny
-
kasiula1020 wrote:Kmb czytalam kiedys ze w ciazy zmienia kolor ale to chyba pozniej
Dziewczyny czy wy po iui chodzicie spr czy pekl pecherzyk czy dupka bierzecie np 2 dni po iui??
U mnie jak lekarz stwierdził że jest nierówny i zaraz pęknie to już potem nie a jak podczas IUI nie był pęknięty to dwa dni po robił monitoring ale na mnie nie patrz bo co kraj to obyczaj.a po IUI W Belgi tak jak przed pregnyl każą brać po raz drugi
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykmb wrote:To ja z innej beczki. By się pośmiać można było
Po nocce w pracy wróciłam do domu prysznic i do łóżka ale mojego na Amory wzięło i tu Nagle słyszę a kto cię pobił w kaśke??? Ze co pytam no weź zobacz to ja po lusterko dziewczyny czy wy po pregnylu też mialyscie wargi i wejście do pochwy takie sine. No nigdy jakoś nie zwracałm na to uwagi ale rzeczywiście to dziwnie wygląda
to nie wiem.
-
nick nieaktualnygaja13 wrote:Dziewczyny a czy wy wszystkie bierzecie jakieś leki po IUI bo mi nic nie kazał brać tylko czekać na wynik nawet usg nie robił przed IUI? Czy ja powinnam się martwić?
Działa na zagnieżdzenie się, wspomaga implantację, jak zaczyna produkowac gondatropinę kosmówkową (hormon ciązowy) to i wzrasta progesteron, wiec w sumie teraz w Pl ginekolodzy zapisują go "profilaktycznie". Są rożne leki np dhupaston (synetyczny progesteron) lub luteine (naturalny progesteron). Są doustne(dhupaston), podjęzykowe(luteina), lub dopochwowe(luteina). Na pewno możesz o to zapytać żeby Ci przepisał
Możesz też zbadać progesteron 3 dni po IUI albo 7 dni po. I zobaczysz jaki wynik masz, jak powyzej 18 to dobry, ja miałam zawsze powyzej 18 ale i tak mam go przepisanego
jako lek wspomagający.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:36
-
nick nieaktualny
-
gaja13 wrote:Dziewczyny a czy wy wszystkie bierzecie jakieś leki po IUI bo mi nic nie kazał brać tylko czekać na wynik nawet usg nie robił przed IUI? Czy ja powinnam się martwić?
Powinnaś nie myśleć tylko cieszyć się weekendembędzie dobrze.
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGaja13 ja biore duphaston czy jak tam sie to pisze, to progesteron ktory pomaga utrzymaewentualnena ciaze, choc biore go to i tak dziwi mnie to, ze tak wczesnie sie go bieRze
Rozumiem jak wiadomo ze jest ciaza i jest niski prog, to wtedy tak, ale w moim wypadku dziwne to, no ale wszystkie dziewczyny po iui biora mi tez przepisali
A bylas czyms do iui stymulowana??
Bo jesli nie tomoze dlatego?
U mnie w kliniece jest taki standard ze tak to ujme clo, ovitreele czy tam pregnyl i dupek po iui...
Nie martw sie na zqpas, jak zrobisz bete i wyjdzie pozytywna to mowia zeby spr poziom progesteronu i wtedy lekarze gez przepisujq jak jest niski -
nick nieaktualnykasiula1020 wrote:Kmb czytalam kiedys ze w ciazy zmienia kolor ale to chyba pozniej
Dziewczyny czy wy po iui chodzicie spr czy pekl pecherzyk czy dupka bierzecie np 2 dni po iui??Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:39
kmb lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:ja biorę progesteron =czyli luteinę dopochowową
Działa na zagnieżdzenie się, wspomaga implantację, jak zaczyna produkowac gondatropinę kosmówkową (hormon ciązowy) to i wzrasta progesteron, wiec w sumie teraz w Pl ginekolodzy zapisują go "profilaktycznie". Są rożne leki np dhupaston (synetyczny progesteron) lub luteine (naturalny progesteron). Są doustne(dhupaston), podjęzykowe(luteina), lub dopochwowe(luteina). Na pewno możesz o to zapytać żeby Ci przepisał
Możesz też zbadać progesteron 3 dni po IUI albo 7 dni po. I zobaczysz jaki wynik masz, jak powyzej 18 to dobry, ja miałam zawsze powyzej 18 ale i tak mam go przepisanego
jako lek wspomagający.
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygaja13 wrote:aszka tu w nl nieda rady żadnych badań zrobić bez skierowania tu nawet bety nie robią tylko z testu wiesz i potem usg.lekarza pytałam czy mam coś brać powiedział że nie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 12:55