WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam pecherzyk jeden duzy ale endo juz nie widzialam ile mialo a powiedzial lekarz ze powinno byc wyzsze!

Babe B
  • MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja chodze do D. i nie jestem zadowolona do konca. Niby na poczatku wszystko syzbko, pogadal, ale zeby cos wytlumaczyl to juz niekoniecznie. Pierwsze usg i sprawdzanie pecherzyka - gdzie zielonego pojecia nie mialam o tym - w sensie jaki opowinien byc, jaki przyrost powinien byc itd - ani slowa! Tylko, ze 19 mm i zeby przyjsc jutro... Potem rach ciach IUI - mimo ze wczesniej mowil ze po badaniu tz to droznosc jeszcze. Po IUI - nic. Lez 10 minut, i do zobaczenia za 2 tyg. Ja podjelam decyzje - ide do invicty - czekam tylko na @. I szczerze swoimi wpisami mega podnioslyscie mnie na duchu :)

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    no widzisz a sie bada przyrost bety, wiec jezeli bete miałas w czwartek to w sobote powinnas powtórzyc. W poniedziałek sie juz przyrostu nie porowna bo za długi czas. Ale Twoja decyzja :)
    Owszem, bada sie przyrost i najkrotszy mozliwy czas po ktorym sie go okresla to 48h, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobic to po kilku dniach. Wiekszosc bafa juz po 48h, aby wiedziec jak najszybciej, a nie dlatego, ze musi byc dokladnie po 2 dniach. Przyrost mozna okrslac dwojako, albo ile % wzroslo w 48h albo co ile godzin hcg sie podwaja. Nawet na OF na fioletowych stronach znajdziesz kalkulator przyrostu gdzie wystarczy zdefiniowac po ilu dniach powtarzasz badanie i on ci przelicza wg norm.

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • urocza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    No i ja chodze do D. i nie jestem zadowolona do konca. Niby na poczatku wszystko syzbko, pogadal, ale zeby cos wytlumaczyl to juz niekoniecznie. Pierwsze usg i sprawdzanie pecherzyka - gdzie zielonego pojecia nie mialam o tym - w sensie jaki opowinien byc, jaki przyrost powinien byc itd - ani slowa! Tylko, ze 19 mm i zeby przyjsc jutro... Potem rach ciach IUI - mimo ze wczesniej mowil ze po badaniu tz to droznosc jeszcze. Po IUI - nic. Lez 10 minut, i do zobaczenia za 2 tyg. Ja podjelam decyzje - ide do invicty - czekam tylko na @. I szczerze swoimi wpisami mega podnioslyscie mnie na duchu :)

to uprzedzę Cię, że w invicie też wygląda podobnie IUI.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to nie cuda to sprzęt :D Na pewno maja bo mi Jeżak tez wyświetlał i tez były minuski i obok liczby :) U mojego byłego gina -tego co kierował to dopiero był wypas :) Monitor dla pacjentki dodatkowy i wszystko w powiekszeniu a Ty sobie lezysz na kozetce :) i oglądasz jak film. Własnie dzieki niemu sie troche podszkoliłam bo on zawsze dokładnie pokazywał i nie narzekał że go molestuje o szczegóły :) A w Invikcie to trzeba troche kark odwracac co jest niewygodne :D
    hmm u mojego jest osobny monitor dla pacjentki:) po tylu usg ogarniam juz na oko wielkosc pecherzykow, trojliniowosc endometrium czy to czy i jakie sa miesniaki :)
    u mojego stomatologa tez mam swoj monitor i jak rbi rtg to on na swoim ja na swoim ogladamy :)

aszka lubi tę wiadomość

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    Przepraszam że tak wtrące się chociaż już do IUI nie podchodzę to nadal was podczytuję :-) Niezapominajka ja jestem ze szczecina. W policach było sporo zmian kadrowych ale IUI nadal jest na nfz i to chyba bez limitów. Ja teraz mam skierowanie na laparoskopie też do polic.
    To mnie trochę uspokoiłas... My w tymmiesiącu przerwa, w wakacje na naturę się zdajemy, a we wrześniu lub najdalej w październiku znowu podchodzimy do IUI. Mam nadzieję, ze nie bedę musiala...
    A co u ciebie? Z jakiego powodu ta laparo? Myślisz jeszcze o IUI?

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    Owszem, bada sie przyrost i najkrotszy mozliwy czas po ktorym sie go okresla to 48h, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobic to po kilku dniach. Wiekszosc bafa juz po 48h, aby wiedziec jak najszybciej, a nie dlatego, ze musi byc dokladnie po 2 dniach. Przyrost mozna okrslac dwojako, albo ile % wzroslo w 48h albo co ile godzin hcg sie podwaja. Nawet na OF na fioletowych stronach znajdziesz kalkulator przyrostu gdzie wystarczy zdefiniowac po ilu dniach powtarzasz badanie i on ci przelicza wg norm.
    tak tyle, ze max mozna badac co 96 godzin, a wiele jest przypadków ze wtedy tak szybko beta nie rosnie i sa przekłamane wyniki, dlatego najlepiej badac co 48 godzin, wynik masz na pewno prawidłowy. Czytałam posty dziewczyn na forach gdzie tak badały i pozniej strach ze cos nie tak, a w badaniu powtónym tyle, ze po 48 godzinach wynik prawidłowy. :) Ja wole badac jak juz badam co 48 godzin, ale wiadomo to kazdego decyzja nie namawiam :D tylko to moje zdanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    hmm u mojego jest osobny monitor dla pacjentki:) po tylu usg ogarniam juz na oko wielkosc pecherzykow, trojliniowosc endometrium czy to czy i jakie sa miesniaki :)
    u mojego stomatologa tez mam swoj monitor i jak rbi rtg to on na swoim ja na swoim ogladamy :)
    i tak powinno byc ze lekarz Ci pokazuje :) i najlepiej jak daje wydruk to znaczy ze nic nie ukrywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    to uprzedzę Cię, że w invicie też wygląda podobnie IUI.
    ja mam prownanie z Invimedem, i inaczej. U Jezaka sam mi latał sprawdzał zabiegowy, na dodatek miałam kilka monitów przed, a w Invimedzie płacisz z gory 300 zł za monit owulacji, a miałam uwaga jeden i lekarz powiedział, ze nie podejdzie do IUI, a 300 w plecy, przynamniej w Invikcie byłoby tylko 120 zł. Poza tym mi Jeżak wszystko powiedział ile mm pecherzyki, jakie endo, itd, u R. w Invimedzie to odpowiedz jak z łaski. Zreszta tutaj widac roznice ze D. podchodził jak wyniki faceta nie były dobre to sie wtedy powinno odejsc do IUI a nie ładowac, byle wziac kase. Chociaz u mnie w Invimedzie za kazdym podejsciem do IUI było cos nie tak, bo mu nigdy nic nie pasowało -R. Dla mnie na pewno Invimed sie sprawdza dosc dobrze w invitro, maja z tego kase, a IUI to wg mnie dla nich to taki traf, raz wyjdzie raz nie wyjdzie ale nie maja z tego powodu do jakiejs refleksji nad soba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    urocza wrote:
    ja odwracam i zawsze pytam: znowu z prawego owulka? a endometrium jakie, a może coś na lewym, a torbieli nie ma?
    a lekarz patrzy zdziwiony a potem się śmieje, że czuje się niepotrzebny.
    i dobrze my mamy prawo jako pacjenci wiedziec wszystko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    honey028 wrote:
    Przepraszam że tak wtrące się chociaż już do IUI nie podchodzę to nadal was podczytuję :-) Niezapominajka ja jestem ze szczecina. W policach było sporo zmian kadrowych ale IUI nadal jest na nfz i to chyba bez limitów. Ja teraz mam skierowanie na laparoskopie też do polic.
    a po laparo myslisz o ponownym podejsciu? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    zawsze mozesz sprobowac, nastaw sie ze tam sa kolejki, ale zobaczysz ze podejscie troche inne. Mozesz tez zaklepac wizyte u tego co ja chodzę Andrzej Jeżak :) facet bardzo empatyczny :) I jak nie miałas droznosci to w Invikcie na pewno Ci nie zrobia IUI, trzeba o tym powiedziec. Mnie sie kilka razy o to pytali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    To mnie trochę uspokoiłas... My w tymmiesiącu przerwa, w wakacje na naturę się zdajemy, a we wrześniu lub najdalej w październiku znowu podchodzimy do IUI. Mam nadzieję, ze nie bedę musiala...
    a dlaczego przerwe macie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:
    Ja widzialam pecherzyk jeden duzy ale endo juz nie widzialam ile mialo a powiedzial lekarz ze powinno byc wyzsze!
    to sie pytaj o wszystko dokładnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kto teraz testuje? :) :) Trzymam kciuki!!!041.gif

• glitterpink Debiutantka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, kto kolejny z dobrymi wiadomościami? Kibicuję mocno!!!

glitterpink
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Gin po 2 nieudanej IUI zaproponowała 2 cykle naturalnych starań tylko z clo a jak się nie uda to laparo z drożnością. Tak że aktualnie czekam niecierpliwie na @ i umawiam zbieg. A co dalej to pewnie zależy od wyniku

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • honey028 Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a po laparo myslisz o ponownym podejsciu? :)
    Myślę że tak, zawsze to większe szanse tym bardziej że mnie to nic nie kosztuje. Wszystko zależy od wyniku

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • kmb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z innej beczki. By się pośmiać można było :-D Po nocce w pracy wróciłam do domu prysznic i do łóżka ale mojego na Amory wzięło i tu Nagle słyszę a kto cię pobił w kaśke??? Ze co pytam no weź zobacz to ja po lusterko dziewczyny czy wy po pregnylu też mialyscie wargi i wejście do pochwy takie sine. No nigdy jakoś nie zwracałm na to uwagi ale rzeczywiście to dziwnie wygląda :-D

• kmb Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)<3 /1
    29.03 - niezapominajka :)<3 :( /2

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3
    16.04 - Ania1602 :)<3 :)<3 :)<3 /3

MAJOWE IUI
    06.05 - Malwa85 :(
    06.05 - kasiula1020 :(
    06.05 - beti80 :(
    08.05 - karmela85 :(
    09.05 - Sonia2 :(
    13.05 - Nanatasza :(
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    19.05 - La-mia :(
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    21.05 - staraczka85 :(
    22.05 - MiliTu
    23.05 - filipinka2
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    24.05 - scrap-girl
    26.05 - urocza
    26.05 - yourself
    27.05 - lipa
    30.05 - godaweri
    31.05 - kmb

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    05.06 - Nanatasza
    05.06 - kasiula1020
    06.06 - Malwa85
    06.06 - muszynka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 18:28

‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ