INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
No i ja chodze do D. i nie jestem zadowolona do konca. Niby na poczatku wszystko syzbko, pogadal, ale zeby cos wytlumaczyl to juz niekoniecznie. Pierwsze usg i sprawdzanie pecherzyka - gdzie zielonego pojecia nie mialam o tym - w sensie jaki opowinien byc, jaki przyrost powinien byc itd - ani slowa! Tylko, ze 19 mm i zeby przyjsc jutro... Potem rach ciach IUI - mimo ze wczesniej mowil ze po badaniu tz to droznosc jeszcze. Po IUI - nic. Lez 10 minut, i do zobaczenia za 2 tyg. Ja podjelam decyzje - ide do invicty - czekam tylko na @. I szczerze swoimi wpisami mega podnioslyscie mnie na duchu
-
aszka wrote:no widzisz a sie bada przyrost bety, wiec jezeli bete miałas w czwartek to w sobote powinnas powtórzyc. W poniedziałek sie juz przyrostu nie porowna bo za długi czas. Ale Twoja decyzja
-
MiliTu wrote:No i ja chodze do D. i nie jestem zadowolona do konca. Niby na poczatku wszystko syzbko, pogadal, ale zeby cos wytlumaczyl to juz niekoniecznie. Pierwsze usg i sprawdzanie pecherzyka - gdzie zielonego pojecia nie mialam o tym - w sensie jaki opowinien byc, jaki przyrost powinien byc itd - ani slowa! Tylko, ze 19 mm i zeby przyjsc jutro... Potem rach ciach IUI - mimo ze wczesniej mowil ze po badaniu tz to droznosc jeszcze. Po IUI - nic. Lez 10 minut, i do zobaczenia za 2 tyg. Ja podjelam decyzje - ide do invicty - czekam tylko na @. I szczerze swoimi wpisami mega podnioslyscie mnie na duchu
to uprzedzę Cię, że w invicie też wygląda podobnie IUI. -
aszka wrote:to nie cuda to sprzęt
Na pewno maja bo mi Jeżak tez wyświetlał i tez były minuski i obok liczby
U mojego byłego gina -tego co kierował to dopiero był wypas
Monitor dla pacjentki dodatkowy i wszystko w powiekszeniu a Ty sobie lezysz na kozetce
i oglądasz jak film. Własnie dzieki niemu sie troche podszkoliłam bo on zawsze dokładnie pokazywał i nie narzekał że go molestuje o szczegóły
A w Invikcie to trzeba troche kark odwracac co jest niewygodne
u mojego stomatologa tez mam swoj monitor i jak rbi rtg to on na swoim ja na swoim ogladamyaszka lubi tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
honey028 wrote:Przepraszam że tak wtrące się chociaż już do IUI nie podchodzę to nadal was podczytuję
Niezapominajka ja jestem ze szczecina. W policach było sporo zmian kadrowych ale IUI nadal jest na nfz i to chyba bez limitów. Ja teraz mam skierowanie na laparoskopie też do polic.
A co u ciebie? Z jakiego powodu ta laparo? Myślisz jeszcze o IUI? -
nick nieaktualnykkkaaarrr wrote:Owszem, bada sie przyrost i najkrotszy mozliwy czas po ktorym sie go okresla to 48h, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobic to po kilku dniach. Wiekszosc bafa juz po 48h, aby wiedziec jak najszybciej, a nie dlatego, ze musi byc dokladnie po 2 dniach. Przyrost mozna okrslac dwojako, albo ile % wzroslo w 48h albo co ile godzin hcg sie podwaja. Nawet na OF na fioletowych stronach znajdziesz kalkulator przyrostu gdzie wystarczy zdefiniowac po ilu dniach powtarzasz badanie i on ci przelicza wg norm.
Ja wole badac jak juz badam co 48 godzin, ale wiadomo to kazdego decyzja nie namawiam
tylko to moje zdanie
-
nick nieaktualnyNanatasza wrote:hmm u mojego jest osobny monitor dla pacjentki:) po tylu usg ogarniam juz na oko wielkosc pecherzykow, trojliniowosc endometrium czy to czy i jakie sa miesniaki
u mojego stomatologa tez mam swoj monitor i jak rbi rtg to on na swoim ja na swoim ogladamyi najlepiej jak daje wydruk to znaczy ze nic nie ukrywa.
-
nick nieaktualnyurocza wrote:to uprzedzę Cię, że w invicie też wygląda podobnie IUI.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:36
-
nick nieaktualnyurocza wrote:ja odwracam i zawsze pytam: znowu z prawego owulka? a endometrium jakie, a może coś na lewym, a torbieli nie ma?
a lekarz patrzy zdziwiony a potem się śmieje, że czuje się niepotrzebny. -
nick nieaktualnyhoney028 wrote:Przepraszam że tak wtrące się chociaż już do IUI nie podchodzę to nadal was podczytuję
Niezapominajka ja jestem ze szczecina. W policach było sporo zmian kadrowych ale IUI nadal jest na nfz i to chyba bez limitów. Ja teraz mam skierowanie na laparoskopie też do polic.
-
nick nieaktualnyMiliTu wrote:No i ja chodze do D. i nie jestem zadowolona do konca. Niby na poczatku wszystko syzbko, pogadal, ale zeby cos wytlumaczyl to juz niekoniecznie. Pierwsze usg i sprawdzanie pecherzyka - gdzie zielonego pojecia nie mialam o tym - w sensie jaki opowinien byc, jaki przyrost powinien byc itd - ani slowa! Tylko, ze 19 mm i zeby przyjsc jutro... Potem rach ciach IUI - mimo ze wczesniej mowil ze po badaniu tz to droznosc jeszcze. Po IUI - nic. Lez 10 minut, i do zobaczenia za 2 tyg. Ja podjelam decyzje - ide do invicty - czekam tylko na @. I szczerze swoimi wpisami mega podnioslyscie mnie na duchu
facet bardzo empatyczny
I jak nie miałas droznosci to w Invikcie na pewno Ci nie zrobia IUI, trzeba o tym powiedziec. Mnie sie kilka razy o to pytali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2015, 10:40
-
nick nieaktualnyniezapominajka wrote:To mnie trochę uspokoiłas... My w tymmiesiącu przerwa, w wakacje na naturę się zdajemy, a we wrześniu lub najdalej w październiku znowu podchodzimy do IUI. Mam nadzieję, ze nie bedę musiala...
A co u ciebie? Z jakiego powodu ta laparo? Myślisz jeszcze o IUI? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
niezapominajka wrote:To mnie trochę uspokoiłas... My w tymmiesiącu przerwa, w wakacje na naturę się zdajemy, a we wrześniu lub najdalej w październiku znowu podchodzimy do IUI. Mam nadzieję, ze nie bedę musiala...
A co u ciebie? Z jakiego powodu ta laparo? Myślisz jeszcze o IUI?
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
aszka wrote:a po laparo myslisz o ponownym podejsciu?
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.20152 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
To ja z innej beczki. By się pośmiać można było
Po nocce w pracy wróciłam do domu prysznic i do łóżka ale mojego na Amory wzięło i tu Nagle słyszę a kto cię pobił w kaśke??? Ze co pytam no weź zobacz to ja po lusterko dziewczyny czy wy po pregnylu też mialyscie wargi i wejście do pochwy takie sine. No nigdy jakoś nie zwracałm na to uwagi ale rzeczywiście to dziwnie wygląda
-
kmb wrote:MARCOWE IUI
13.03 - kaka470/1
29.03 - niezapominajka/2
KWIETNIOWE IUI
15.04 - Kamila8k/3
16.04 - Ania1602/3
MAJOWE IUI
06.05 - Malwa85
06.05 - kasiula1020
06.05 - beti80
08.05 - karmela85