X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:
    cudowna wiadomość w poniedziałek: beta numer dwa - 438 :D

trzymam kciuki za wszystkie, które jeszcze czekają!!

gratulacje!! :):):):):)

swoją drogą, dziewczyny jakie badania musiałyście wykonać przed inseminacją?

kkkaaarrr lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie jak u was ze sluzem po IUI? I u zafasolkowanych wiem, że każda z nas inna ale z ciekawości pytam :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Margo oby bo mój doktor mowi, ze więcej niż 3 IUI nie mają sensu, wiec pozostanie nam jeszcze jedna max dwie szanse bo pierwsza IUI była bez HSG wiec może tam coś nie grało. Potem to już ostateczność.
    Mój lekarz tez powiedział ze trzy maja sens, więcej nie potrzeba. Ale myśle ze i tak decyzja pozostaje u mnie... Kasa chorych dała pozwolenie na 8 wiec 8 razy mogę próbować.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

Bombastik!!!

• lipa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

Bomba :-)

age.png
  • MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 - ja mialam wszystkie hormonalne, ale ja mam haschi, plus wirusowke no i amh. No i u mnie blad ze nie mialam droznosci.

kkkaaarrr no pieknie! Gratuluje! :)

aszka poszlabym dzien wczesniej i bysmy sie spotkaly ;) Ale ja czekam do konca @ zeby mogl mnie zbadac.

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli, ze max 6 IUI.

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • urocza Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

Super!!!
    Gratulacje i spokojnej, nudnej ciąży!

aszka lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    A ja mam pytanie jak u was ze sluzem po IUI? I u zafasolkowanych wiem, że każda z nas inna ale z ciekawości pytam :-P
    ja mam mało ale leci kilka razy dziennie biały perłowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr gratulacje jeszcze raz :)

militu powiedz dla Jeżaka na wstępie ze nie miałas droznosci.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkkaaarrr wrote:

gratulacje gratulacje!!!!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:

u mnie śluz biały, błyszczący, po każdej iui. Ale sądzę, że to duphaston tak działa.. poza tym, przeważnie w 2 fazie cyklu miałam biały, kremowy gładki śluz.
    W tym cyklu staram się nie dopatrywać żadnych oznak, bo po dupku i ovitrelle i tak wszystko daje mylne znaki..

starania od 2007
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    gratulacje!! :):):):):)

swoją drogą, dziewczyny jakie badania musiałyście wykonać przed inseminacją?
    Musialam miec tylko wirusologie, wcześniej robilam HSG, ale nie wiem czy to must have

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Margo oby bo mój doktor mowi, ze więcej niż 3 IUI nie mają sensu, wiec pozostanie nam jeszcze jedna max dwie szanse bo pierwsza IUI była bez HSG wiec może tam coś nie grało. Potem to już ostateczność.

U nas też miały być max 3 skończyło się na dwóch ;)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    margoo, dlaczego nie podchodziliscie w kwietniu i maju do IUI?

Się opisałam i skasowało no, miałam faktycznie podchodzić w maju do trzeciej IUI ale na wizycie okazało się, że mamy wszystkie dokumnety potrzebne do ivf, więc zamiast IUI zrobiliśmy sobie kariotypy a to też raczej droga impreza. No i ostatecznie zdcydowaliśmy, że jeśli może sobie odpuścić ta trzecią to tak robimy i korzystamy z darmowego ivf póki jeszcze czas bo jak nam się całkiem władza zmieni to może być problem.

gaja13 lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Się opisałam i skasowało no, miałam faktycznie podchodzić w maju do trzeciej IUI ale na wizycie okazało się, że mamy wszystkie dokumnety potrzebne do ivf, więc zamiast IUI zrobiliśmy sobie kariotypy a to też raczej droga impreza. No i ostatecznie zdcydowaliśmy, że jeśli może sobie odpuścić ta trzecią to tak robimy i korzystamy z darmowego ivf póki jeszcze czas bo jak nam się całkiem władza zmieni to może być problem.
    tej władzy to i ja się obawiam... ale M nie chce w ogóle ivf :(
    u nas miały być 3 iui.. teraz już po 4.. lekarz powiedział, że max 6, bo z medycznego punktu widzenia nie ma sensu więcej
    oczywiście, jakbyśmy sie uparli to zrobi, ale po co

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak juz mowilam, moglabym robic max 8, lekarz od razu stwierdzil ze robimy 3, ja sama od poczatku mowilam ze na ivf sie nie zdecyduje, wiec iui to tak naprawde dla mnie ostatni krok, jesli sie nie uda, z czym oczywiscie sie licze, bedziemy musieli sie z tym pogodzic...

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Podczytuje Was troszkę z racji tematu :)
    Gratuluje wszystkim zaciążonym !!! i tym oczekującym już po insemce :)
    Powiedzcie mi proszę, jak z Waszego doświadczenia insemkę macie, miałyście na pękniętym jajeczku czy jeszcze jak nie pękło? Dziś mam wziąść Pregnyl o 21, a w czwartek rano zabieg. Wczoraj na usg miałam jajca (4 ) po 17 mm. Czytałam procedury, że insemkę robi się po 24-36 h po zastrzyku, a w głowie siedzi obawa że bedzie za późno :/
    Jak to było u Was?

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    i pewnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny. Podczytuje Was troszkę z racji tematu :)
    Gratuluje wszystkim zaciążonym !!! i tym oczekującym już po insemce :)
    Powiedzcie mi proszę, jak z Waszego doświadczenia insemkę macie, miałyście na pękniętym jajeczku czy jeszcze jak nie pękło? Dziś mam wziąść Pregnyl o 21, a w czwartek rano zabieg. Wczoraj na usg miałam jajca (4 ) po 17 mm. Czytałam procedury, że insemkę robi się po 24-36 h po zastrzyku, a w głowie siedzi obawa że bedzie za późno :/
    Jak to było u Was?
    Ja miałam na niepeknietym bo było usg przed i był pechol. Na twoim miejscu bym wzieła pregnyl 2 w nocy. Wg mnie o 21 to za wczesnie. Mozesz sie nie zmiescic z inseminacja wtedy. Mi lekarz mówił ze trzeba miec 3 godziny luzu bo moze sie wszystko opoznic w klinice i faktycznie tak było. Mysmy sie rowno zmiescili chyba w 33 godzinie po podaniu zasztrzyku. I tez rano miałam badanie estradiolu, fsh, lh i progesteronu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 11:10

Eltasz lubi tę wiadomość

‹‹ 577 578 579 580 581 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ