INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
hej ja dziś mialam wizyte u lekarza po laparoskopii i jednak miałam racje myśląc że tez czeka mnie inseminacja, od tego cyklu zaczynam stymulacje Clostibegytem na miesiac próbnie - żeby zobaczyć jak na to reaguje, a pózniej bede stymulowana i przygotowywana do inseminacji - jak to nie pomoże to in vitro. To tak w skrócie.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyJa miałam zastrzyk na pecherzyku 16 mm, to nie chodzi jaki rozmiar tylko czy jest dojrzały. Po podaniu zastrzyku pecherzyk rosnie do czasu inseminacji. Dlatego lekarz zrobił hormony w dniu inseminacji. U mnie tez były hormony zanim mi kazał zrobic zastrzyk, czyli w sumie miałam kilka razy te same badania. Ten 16 mm -to wyniki wyszły, że niedługo bedzie owulacja bo miał wartosci fazy folikularnej, za to w dniu inseminacji miał wartosci fazy owulacyjnej
Lekarz mówi ze do czasu inseminacji wzrosną hormony i wzrosło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:53
Eltasz lubi tę wiadomość
-
Eltasz wrote:Cześć Dziewczyny. Podczytuje Was troszkę z racji tematu
Gratuluje wszystkim zaciążonym !!! i tym oczekującym już po insemce
Powiedzcie mi proszę, jak z Waszego doświadczenia insemkę macie, miałyście na pękniętym jajeczku czy jeszcze jak nie pękło? Dziś mam wziąść Pregnyl o 21, a w czwartek rano zabieg. Wczoraj na usg miałam jajca (4 ) po 17 mm. Czytałam procedury, że insemkę robi się po 24-36 h po zastrzyku, a w głowie siedzi obawa że bedzie za późno
Jak to było u Was?Eltasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny!!! Zrobiłam test czułość 10, dziś 14dni po ovu i jest delikatna kreskówka!! Oby to było to!!!
kmb, krysiak, Babe B, Nanatasza, gaja13, Eltasz, godaweri lubią tę wiadomość
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami. -
nick nieaktualny
-
yourself wrote:Dziewczyny!!! Zrobiłam test czułość 10, dziś 14dni po ovu i jest delikatna kreskówka!! Oby to było to!!!
aszka, godaweri lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualny
-
Hello Dziewczyny...nic nie pisałam, bo wiecie co u mnie. Ale wczoraj doatałam tel od mojego dr od iui.Powiedział ze robi takie badanie, on jest wlascicielem kliniki, ze u par którym iui udala się za pierwszym razem (mnie można pod to podciagnac) i są po poronieniu chce zrobić znów iui i zobaczyć czy znowu się uda od razu, takie badanie. Wybrał 5 par,w tym mnie. Zapytał czy chce. Musiałabym podejść do iui w lipcu. IUI za darmo, reszta płatna. Nie wiem co zrobić, bo nie chciałam póki co, ale z drugiej strony będę na miejscu w domu, czemu by nie skorzystać? Biję się z myślami.
-
Lunk_a wrote:Hello Dziewczyny...nic nie pisałam, bo wiecie co u mnie. Ale wczoraj doatałam tel od mojego dr od iui.Powiedział ze robi takie badanie, on jest wlascicielem kliniki, ze u par którym iui udala się za pierwszym razem (mnie można pod to podciagnac) i są po poronieniu chce zrobić znów iui i zobaczyć czy znowu się uda od razu, takie badanie. Wybrał 5 par,w tym mnie. Zapytał czy chce. Musiałabym podejść do iui w lipcu. IUI za darmo, reszta płatna. Nie wiem co zrobić, bo nie chciałam póki co, ale z drugiej strony będę na miejscu w domu, czemu by nie skorzystać? Biję się z myślami.
godaweri lubi tę wiadomość
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami. -
Lunka moim zdaniem najważniesze pytania to jak Twój facet się na to zapatruje i czy wy razem jesteście już gotowi na dalszą walkę? Bo jeżeli nie wszystko jeszcze między wami w porządku to ja bym odpuściła i na razie skupiła się na związku. A jeśli odbudowaliście relacje i psychicznie jesteście już gotowi to dlaczego nie...
aszka lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:margo on chce IUI. Mowi żeby isc zrobić. Gotowi jesteśmy, ale w związku jest tak o...ciężko powiedzieć, mamy starcia. Jakos nie idzie nam ta odbudowa seksu.
Ja bym probowala IUI a w związku nie naprawi się wszystkiego odrazu potrzeba czasu. nie poddawaj Się i walcz przemyśl wszystko na spokojnie. Wiem to bardzo trudneaszka lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:margo on chce IUI. Mowi żeby isc zrobić. Gotowi jesteśmy, ale w związku jest tak o...ciężko powiedzieć, mamy starcia. Jakos nie idzie nam ta odbudowa seksu.
Masz jeszcze trochę czasu żeby przemyśleć, ale jeśli oboje tego chcecie i jesteście gotowi to ruszajcie walkiCiąża też może pozytywnie wpłynąć na wasze relacje, bardzo ci tego życzę