X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dziś mialam wizyte u lekarza po laparoskopii i jednak miałam racje myśląc że tez czeka mnie inseminacja, od tego cyklu zaczynam stymulacje Clostibegytem na miesiac próbnie - żeby zobaczyć jak na to reaguje, a pózniej bede stymulowana i przygotowywana do inseminacji - jak to nie pomoże to in vitro. To tak w skrócie.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zastrzyk na pecherzyku 16 mm, to nie chodzi jaki rozmiar tylko czy jest dojrzały. Po podaniu zastrzyku pecherzyk rosnie do czasu inseminacji. Dlatego lekarz zrobił hormony w dniu inseminacji. U mnie tez były hormony zanim mi kazał zrobic zastrzyk, czyli w sumie miałam kilka razy te same badania. Ten 16 mm -to wyniki wyszły, że niedługo bedzie owulacja bo miał wartosci fazy folikularnej, za to w dniu inseminacji miał wartosci fazy owulacyjnej :) Lekarz mówi ze do czasu inseminacji wzrosną hormony i wzrosło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:53

Eltasz lubi tę wiadomość

• lenia Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny. Podczytuje Was troszkę z racji tematu :)
    Gratuluje wszystkim zaciążonym !!! i tym oczekującym już po insemce :)
    Powiedzcie mi proszę, jak z Waszego doświadczenia insemkę macie, miałyście na pękniętym jajeczku czy jeszcze jak nie pękło? Dziś mam wziąść Pregnyl o 21, a w czwartek rano zabieg. Wczoraj na usg miałam jajca (4 ) po 17 mm. Czytałam procedury, że insemkę robi się po 24-36 h po zastrzyku, a w głowie siedzi obawa że bedzie za późno :/
    Jak to było u Was?
    Moja dawna i UDANA inseminacja była na pękniętym pęcherzyku. Ostatnio podchodziłam przed pęknięciem i niestety się nie udało. Ale reguły nie ma.

Eltasz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yourself wrote:
    Ja juz myślę o in vitro ,, już" po 5 latach;-) orientuje się któraś z Was czy w Białymstoku kliniki mają jeszcze możliwość realizacji in vitro na NFZ?
    podobno w Białym biora.

• Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czeekam na wyniki progesteronu a w czwartek rano jade na bete i w piatek rano jak bede miala wynik pozytywny of course to Wam napisze :)

aszka, godaweri lubią tę wiadomość

Babe B
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    podobno w Białym biora.
    Dziękuję

Babe B lubi tę wiadomość

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!! Zrobiłam test czułość 10, dziś 14dni po ovu i jest delikatna kreskówka!! Oby to było to!!! :-)

kmb, krysiak, Babe B, Nanatasza, gaja13, Eltasz, godaweri lubią tę wiadomość

Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami.
  • kmb Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yourself wrote:
    Dziewczyny!!! Zrobiłam test czułość 10, dziś 14dni po ovu i jest delikatna kreskówka!! Oby to było to!!! :-)

Na betę idź :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 08:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yourself wrote:
    WOW, to trzymam kciuki aby beta potwierdzila!!

aszka lubi tę wiadomość

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yourself wrote:
    koniecznie daj znać!!! trzymamy kciuki!!

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wszystkim za wypowiedzi w moim temacie.
    Zastrzyk wzięłam przed 23.zobaczymy co z tego wyjdzie. Yourself za Ciebie mocno trzymam kciuki.

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yourself wrote:
    rob bete i informuj :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Dziewczyny...nic nie pisałam, bo wiecie co u mnie. Ale wczoraj doatałam tel od mojego dr od iui.Powiedział ze robi takie badanie, on jest wlascicielem kliniki, ze u par którym iui udala się za pierwszym razem (mnie można pod to podciagnac) i są po poronieniu chce zrobić znów iui i zobaczyć czy znowu się uda od razu, takie badanie. Wybrał 5 par,w tym mnie. Zapytał czy chce. Musiałabym podejść do iui w lipcu. IUI za darmo, reszta płatna. Nie wiem co zrobić, bo nie chciałam póki co, ale z drugiej strony będę na miejscu w domu, czemu by nie skorzystać? Biję się z myślami.

iv09i09katk65tr1.png
  • yourself Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Hello Dziewczyny...nic nie pisałam, bo wiecie co u mnie. Ale wczoraj doatałam tel od mojego dr od iui.Powiedział ze robi takie badanie, on jest wlascicielem kliniki, ze u par którym iui udala się za pierwszym razem (mnie można pod to podciagnac) i są po poronieniu chce zrobić znów iui i zobaczyć czy znowu się uda od razu, takie badanie. Wybrał 5 par,w tym mnie. Zapytał czy chce. Musiałabym podejść do iui w lipcu. IUI za darmo, reszta płatna. Nie wiem co zrobić, bo nie chciałam póki co, ale z drugiej strony będę na miejscu w domu, czemu by nie skorzystać? Biję się z myślami.
    PRÓBUJ!!!! Nie bij się z myślami. Dziewczyny nie puszczajcie kciukow!! Jutro pójdę na bete dzis juz niedawno rady.

godaweri lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yourself powodzenia! A ja się biję co zrobić :P dziś chce się namyslec. Nie wiem kiedy teraz dostane okres. Ale w wakacje na pewno, także spoko. Tyle, że miałam iui odpuścić...

iv09i09katk65tr1.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka moim zdaniem najważniesze pytania to jak Twój facet się na to zapatruje i czy wy razem jesteście już gotowi na dalszą walkę? Bo jeżeli nie wszystko jeszcze między wami w porządku to ja bym odpuściła i na razie skupiła się na związku. A jeśli odbudowaliście relacje i psychicznie jesteście już gotowi to dlaczego nie...

aszka lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo on chce IUI. Mowi żeby isc zrobić. Gotowi jesteśmy, ale w związku jest tak o...ciężko powiedzieć, mamy starcia. Jakos nie idzie nam ta odbudowa seksu.

kmb lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    margo on chce IUI. Mowi żeby isc zrobić. Gotowi jesteśmy, ale w związku jest tak o...ciężko powiedzieć, mamy starcia. Jakos nie idzie nam ta odbudowa seksu.

Ja bym probowala IUI a w związku nie naprawi się wszystkiego odrazu potrzeba czasu. nie poddawaj Się i walcz przemyśl wszystko na spokojnie. Wiem to bardzo trudne

aszka lubi tę wiadomość

• godaweri Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Próbuj Kochana!

• margo001 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:

Masz jeszcze trochę czasu żeby przemyśleć, ale jeśli oboje tego chcecie i jesteście gotowi to ruszajcie walki ;) Ciąża też może pozytywnie wpłynąć na wasze relacje, bardzo ci tego życzę :)

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ