INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
hej ja dziś mialam wizyte u lekarza po laparoskopii i jednak miałam racje myśląc że tez czeka mnie inseminacja, od tego cyklu zaczynam stymulacje Clostibegytem na miesiac próbnie - żeby zobaczyć jak na to reaguje, a pózniej bede stymulowana i przygotowywana do inseminacji - jak to nie pomoże to in vitro. To tak w skrócie.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków

15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

-
nick nieaktualnyJa miałam zastrzyk na pecherzyku 16 mm, to nie chodzi jaki rozmiar tylko czy jest dojrzały. Po podaniu zastrzyku pecherzyk rosnie do czasu inseminacji. Dlatego lekarz zrobił hormony w dniu inseminacji. U mnie tez były hormony zanim mi kazał zrobic zastrzyk, czyli w sumie miałam kilka razy te same badania. Ten 16 mm -to wyniki wyszły, że niedługo bedzie owulacja bo miał wartosci fazy folikularnej, za to w dniu inseminacji miał wartosci fazy owulacyjnej
Lekarz mówi ze do czasu inseminacji wzrosną hormony i wzrosło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:53
Eltasz lubi tę wiadomość
-
Moja dawna i UDANA inseminacja była na pękniętym pęcherzyku. Ostatnio podchodziłam przed pęknięciem i niestety się nie udało. Ale reguły nie ma.Eltasz wrote:Cześć Dziewczyny. Podczytuje Was troszkę z racji tematu

Gratuluje wszystkim zaciążonym !!! i tym oczekującym już po insemce
Powiedzcie mi proszę, jak z Waszego doświadczenia insemkę macie, miałyście na pękniętym jajeczku czy jeszcze jak nie pękło? Dziś mam wziąść Pregnyl o 21, a w czwartek rano zabieg. Wczoraj na usg miałam jajca (4 ) po 17 mm. Czytałam procedury, że insemkę robi się po 24-36 h po zastrzyku, a w głowie siedzi obawa że bedzie za późno
Jak to było u Was?
Eltasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny!!! Zrobiłam test czułość 10, dziś 14dni po ovu i jest delikatna kreskówka!! Oby to było to!!!
kmb, nick nieaktualny, Babe B, Nanatasza, gaja13, Eltasz, godaweri lubią tę wiadomość
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami. -
nick nieaktualny
-
koniecznie daj znać!!! trzymamy kciuki!!yourself wrote:Dziewczyny!!! Zrobiłam test czułość 10, dziś 14dni po ovu i jest delikatna kreskówka!! Oby to było to!!!

nick nieaktualny, godaweri lubią tę wiadomość
starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualny
-
Hello Dziewczyny...nic nie pisałam, bo wiecie co u mnie. Ale wczoraj doatałam tel od mojego dr od iui.Powiedział ze robi takie badanie, on jest wlascicielem kliniki, ze u par którym iui udala się za pierwszym razem (mnie można pod to podciagnac) i są po poronieniu chce zrobić znów iui i zobaczyć czy znowu się uda od razu, takie badanie. Wybrał 5 par,w tym mnie. Zapytał czy chce. Musiałabym podejść do iui w lipcu. IUI za darmo, reszta płatna. Nie wiem co zrobić, bo nie chciałam póki co, ale z drugiej strony będę na miejscu w domu, czemu by nie skorzystać? Biję się z myślami.
-
PRÓBUJ!!!! Nie bij się z myślami. Dziewczyny nie puszczajcie kciukow!! Jutro pójdę na bete dzis juz niedawno rady.Lunk_a wrote:Hello Dziewczyny...nic nie pisałam, bo wiecie co u mnie. Ale wczoraj doatałam tel od mojego dr od iui.Powiedział ze robi takie badanie, on jest wlascicielem kliniki, ze u par którym iui udala się za pierwszym razem (mnie można pod to podciagnac) i są po poronieniu chce zrobić znów iui i zobaczyć czy znowu się uda od razu, takie badanie. Wybrał 5 par,w tym mnie. Zapytał czy chce. Musiałabym podejść do iui w lipcu. IUI za darmo, reszta płatna. Nie wiem co zrobić, bo nie chciałam póki co, ale z drugiej strony będę na miejscu w domu, czemu by nie skorzystać? Biję się z myślami.
godaweri lubi tę wiadomość
Jeżeli szczęście nie przyszło jeszcze do Ciebie to znaczy, że jest duże i idzie małymi krokami. -
Lunka moim zdaniem najważniesze pytania to jak Twój facet się na to zapatruje i czy wy razem jesteście już gotowi na dalszą walkę? Bo jeżeli nie wszystko jeszcze między wami w porządku to ja bym odpuściła i na razie skupiła się na związku. A jeśli odbudowaliście relacje i psychicznie jesteście już gotowi to dlaczego nie...
nick nieaktualny lubi tę wiadomość

-
Lunk_a wrote:margo on chce IUI. Mowi żeby isc zrobić. Gotowi jesteśmy, ale w związku jest tak o...ciężko powiedzieć, mamy starcia. Jakos nie idzie nam ta odbudowa seksu.
Ja bym probowala IUI a w związku nie naprawi się wszystkiego odrazu potrzeba czasu. nie poddawaj Się i walcz przemyśl wszystko na spokojnie. Wiem to bardzo trudne
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:margo on chce IUI. Mowi żeby isc zrobić. Gotowi jesteśmy, ale w związku jest tak o...ciężko powiedzieć, mamy starcia. Jakos nie idzie nam ta odbudowa seksu.
Masz jeszcze trochę czasu żeby przemyśleć, ale jeśli oboje tego chcecie i jesteście gotowi to ruszajcie walki
Ciąża też może pozytywnie wpłynąć na wasze relacje, bardzo ci tego życzę

dziś chce się namyslec. Nie wiem kiedy teraz dostane okres. Ale w wakacje na pewno, także spoko. Tyle, że miałam iui odpuścić...