X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo nie chodzi ze to cos straszne:) tylko nikt nam nie ppwiedzial, ze prawdopodobnie nam tylko to zostaje, wiemy, ze wyniki sa jakie sa, jeszcze za 2 tyg dojda hormony i usg jader i bedzie pelny obraz tego jak to wyglada. i chcialam wiedziec, zeby nie leciec przez tyle stron watku, czy u nas tez juz mamy o tym myslec, czy jest na tyle dobrze, ze jeszcze nie?

M&M
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze, czy któraś z Was miała taką sytuację, że lekarz odstąpił od iui w dniu zabiegu z powodu za małej ilości plemników?
    Kurczę, no nie mieści mi się w głowie że aż tak drastycznie spadła ich ilośc, zwłaszcza ze staraliśmy się ją poprawić...
    Zaczynam snuć spiskowe teorie dziejów, bo nawet jeśli było ich mniej, a i tak już tam byliśmy i owulacja w trakcie, to może można było zaryzykować z mniejsza ilością? (A taka propozycja nawet nie padła...)

Lilou - jak to było u Ciebie? Wcześniejsze badania nasienia, wcześniejsze iui?

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Witajcie, dziewczyny w innym temacie pisały, że mają 58,8mln/ml i 140 w całym ejakulacie i im zaproponowali IUI, u nas jest 17 mln/ml, i w całym 74. Do tego mamy 5% prawidłowych i teraz się zastanawiam czy my też musimy myśleć już tylko o IUI lub in vitro jakby jakieś gorsze kwiatki wyszły z hormonów i usg na następnej wizycie?
    a mieliscie wizyte u androloga? Jak problem z nasieniem najpierw trzeba sie udac do dobrej kliniki do androloga, a dopiero pozniej sie zastanawiac nad IUI czy invitro. Czasami wystarczy wdrozyc leczenie i jest poprawa, czasami trzeba wybrac invitro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze, czy któraś z Was miała taką sytuację, że lekarz odstąpił od iui w dniu zabiegu z powodu za małej ilości plemników?
    Kurczę, no nie mieści mi się w głowie że aż tak drastycznie spadła ich ilośc, zwłaszcza ze staraliśmy się ją poprawić...
    Zaczynam snuć spiskowe teorie dziejów, bo nawet jeśli było ich mniej, a i tak już tam byliśmy i owulacja w trakcie, to może można było zaryzykować z mniejsza ilością? (A taka propozycja nawet nie padła...)

Lilou - jak to było u Ciebie? Wcześniejsze badania nasienia, wcześniejsze iui?
    u mnie odstepował z innych przyczyn, głownie z takich ze juz było po owulacji. Jezeli u Was to byl jednorazowy przypadek to moze maz nagrzewa teraz jadra? Kapie sie w za goracej wodzie? Samo z siebie nic sie nie dzieje, musi byc jaka przyczyna... Bierze leki? Moze na cos choruje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Dziękuję, ale to nie jest takie proste i oczywiste... Dokładnie dzisiaj mija rocznica od poprzedniego poronienia... Przyczyn może być wiele... Najgorsze jest to, że jej nie znamy i nie możemy nic na to poradzić...
    wspołczuje, a genetyke macie przebadana?

• La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka - no właśnie nic z tych rzeczy nie miało miejsca, ani infekcje, ani kąpiele gorące, nawet laptopa nie trzyma na kolanach.
    Dziś owulacja z pięknego pęcherzyka ok 23 mm, wszystko idealnie a tu takie coś...
    I lekarz od razu - za mało plemników w dawce, proponuje in vitro, 7500 + leki i możemy zrobić w kolejnym cyklu...
    Mniej więcej tak to wyglądało.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a mieliscie wizyte u androloga? Jak problem z nasieniem najpierw trzeba sie udac do dobrej kliniki do androloga, a dopiero pozniej sie zastanawiac nad IUI czy invitro. Czasami wystarczy wdrozyc leczenie i jest poprawa, czasami trzeba wybrac invitro.
    byliśmy u androloga. I mąż wcześniej przez 3 miesiące brał androvit, teraz przez dwa od wizyty androvit, magnez, salfazin, wit. B6. Za dwa tyg. mamy wizytę+badanie nasienia+wyniki hormonów+usg jąder.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:06

M&M
  • kmb Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2, scrap-girl

co u dziewczyn? Wiecie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to macie cos z nasieniem, nalezy przebadac nasienie. Nie ma mozliwosci zeby w dobrym nasieniu po preparatyce nie było zadnego ruchliwego plemnika. Chyba ze Wasza probowke pomylili z inną...ale to gdzie sie leczycie ze takie kwiatki wychodzą? A powinien wpisac ze stymulowany,bo clo mialas.

aszka a koleżanka nie pisała czasem , że bez clo? " czy cykl z ovitrelle bez clo, można zaliczyć jako stymulowany?"

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    byliśmy u androloga. I mąż wcześniej przez 3 miesiące brał androvit, teraz przez dwa od wizyty androvit, magnez, salfazin, wit. B6. Za dwa tyg. mamy wizytę+badanie nasienia+wyniki hormonów+usg jąder.
    to czekajcie na badanie, moze sie poprawi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Aszka - no właśnie nic z tych rzeczy nie miało miejsca, ani infekcje, ani kąpiele gorące, nawet laptopa nie trzyma na kolanach.
    Dziś owulacja z pięknego pęcherzyka ok 23 mm, wszystko idealnie a tu takie coś...
    I lekarz od razu - za mało plemników w dawce, proponuje in vitro, 7500 + leki i możemy zrobić w kolejnym cyklu...
    Mniej więcej tak to wyglądało.
    wiesz co ja sie tez leczyłam w Invimedzie, wiem o ktorym lekarzu mówisz, ja z kolei u R. dyrektora i ciagle tez mu cos było nie tak. Az sie przeniosłam do innej kliniki. Pomijac ze mi pogorszyli stan zdrowia. Moze taka miał wymowke? U mnie z kolei R. mowil ze odstepujemy bo juz po owulacji....tez bez sensu bo człowiek chodził, ale tez zle mu było, ze tyle przychodze, a przeciez 300 zł zaplaciłam za monit owulacji -niby masz bez ograniczen. Moze skonsultujcie z innym lekarzem wyniki meza...bo wychodzi ze albo D. tak mowil, bo moze cos mu nie pasowało,albo moze faktycznie wyniki sie pogorszyły. Powinnas dostac karte z napisem ile było plemnikow po preparatyce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Nie wiem jak u was dziewczyny, ale ja czuję się już strasznie zmęczona tymi staraniami, ciągłe wizyty u lekarzy, non stop kombinujemy jak tu sobie wolne w pracy załatwić...
    Podejdziemy jeszcze do 2-3 iui, ale najbardziej liczę na ivf, jak nam się 3 podejścia nie udają, to kończymy. Mam nadzieję, że do końca roku się sytuacja wyjaśni i będziemy wiedzieli na czym stoimy.
    Na pewno nie zostaniemy małżeństwem bezdzietnym!
    oczywiscie trzeba walczyc dalej, nie ma co tracic nadzieji, jest invitro. Pomyslcie ze ludzie kiedys w ogole nie mieli takich mozliwosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    aszka a koleżanka nie pisała czasem , że bez clo? " czy cykl z ovitrelle bez clo, można zaliczyć jako stymulowany?"
    fakt bez clo, zle przeczytałam, ale i tak lekarz moze to wpisac w leczenie. W Warunkach programu Invitro nie ma okreslonego dokładnie, tylko cytuje: Warunkiem przystąpienia do Programu jest rozpoznanie bezwzględnej przyczyny niepłodności przez lekarza lub udokumentowane nieskuteczne leczenie w czasie nie krótszym niż 12 miesięcy.

W ramach Programu będą mogli się leczyć także pacjenci, u których w wyniku leczenia lub z innych powodów może dojść do utraty płodności w przyszłości (tzw. pacjenci z odroczoną płodnością z powodów onkologicznych oraz zakaźnych).

Kobieta w dniu zgłoszenia do Programu nie może mieć ukończonego 40 roku życia. Decyduje data zgłoszenia się kobiety czyli pierwszej wizyty u realizatora. Jeśli pomiędzy dniem zgłoszenia się do ośrodka realizującego Program a dniem kwalifikacji do Programu kobieta ukończy 40 rok życia, będzie miała nadal prawo do skorzystania z Programu. Nie ma ograniczeń wiekowych dla mężczyzn.

http://www.invitro.gov.pl/ktomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:38

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Aszka - powinnismy dostać jakaś kartę czy cokolwiek a nie dostaliśmy nic.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Nanatasza, a może to coś znaczy? Może to wasz szczęśliwy cykl? Kiedy testujesz?
    Sama nie wiem co to znaczy. Nie chce się nakręcać.
    Do wtorku biorę dupka test pewnie w środę.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    No właśnie Aszka - powinnismy dostać jakaś kartę czy cokolwiek a nie dostaliśmy nic.
    Nam tez nie dają wyników, lekarz tylko informuje ze wyniki na 5.
    W sumie nawet nie pomyślałam żeby zabrać wyniki. Wczepia je do mojej teczki i tam zostają.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh... nie myślałam, że tak to będę przezywać...
    moze to dlatego, że na 1 wizycie ustaliliśmy, że robimy 3 iui i jak się nie uda to rozważymy ivf.
    to miała być dopiero 2 iui, w której i tak pokładałam wielkie nadzieje...

• margo001 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia na spokojnie podejdź sobie jeszcze chociaż do jednej IUI, między czasie zbieraj papiery do ivf, a może akurat uda się i nie będą potrzebne. Każde niepowodzenie boli, ale tak czytajac to forum muszę powiedzieć, że my tu wszystkie wyjątkowo twarde jesteśmy i po każdej porażce zbieramy sie do kupy i walczymy dalej no i w końcu musimy wygrać.

Eltasz lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to czekajcie na badanie, moze sie poprawi :)
    Ale widzisz, mój mąż miał wnętrostwo i operację dopiero w wieku 10 lat, jedno jajko mu nie działa zupełnie, a drugie jak widać.

M&M
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    La-mia na spokojnie podejdź sobie jeszcze chociaż do jednej IUI, między czasie zbieraj papiery do ivf, a może akurat uda się i nie będą potrzebne. Każde niepowodzenie boli, ale tak czytajac to forum muszę powiedzieć, że my tu wszystkie wyjątkowo twarde jesteśmy i po każdej porażce zbieramy sie do kupy i walczymy dalej no i w końcu musimy wygrać.

tak właśnie myślałam, żeby próbować IUI (do 3 razy zakładaliśmy), ale dziś lekarz nie pozostawił złudzeń - nawet nie wspomniał żeby jeszcze raz sprobować... :(

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ