X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mo nie chodzi ze to cos straszne:) tylko nikt nam nie ppwiedzial, ze prawdopodobnie nam tylko to zostaje, wiemy, ze wyniki sa jakie sa, jeszcze za 2 tyg dojda hormony i usg jader i bedzie pelny obraz tego jak to wyglada. i chcialam wiedziec, zeby nie leciec przez tyle stron watku, czy u nas tez juz mamy o tym myslec, czy jest na tyle dobrze, ze jeszcze nie?

M&M
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jeszcze, czy któraś z Was miała taką sytuację, że lekarz odstąpił od iui w dniu zabiegu z powodu za małej ilości plemników?
    Kurczę, no nie mieści mi się w głowie że aż tak drastycznie spadła ich ilośc, zwłaszcza ze staraliśmy się ją poprawić...
    Zaczynam snuć spiskowe teorie dziejów, bo nawet jeśli było ich mniej, a i tak już tam byliśmy i owulacja w trakcie, to może można było zaryzykować z mniejsza ilością? (A taka propozycja nawet nie padła...)

Lilou - jak to było u Ciebie? Wcześniejsze badania nasienia, wcześniejsze iui?

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    Witajcie, dziewczyny w innym temacie pisały, że mają 58,8mln/ml i 140 w całym ejakulacie i im zaproponowali IUI, u nas jest 17 mln/ml, i w całym 74. Do tego mamy 5% prawidłowych i teraz się zastanawiam czy my też musimy myśleć już tylko o IUI lub in vitro jakby jakieś gorsze kwiatki wyszły z hormonów i usg na następnej wizycie?
    a mieliscie wizyte u androloga? Jak problem z nasieniem najpierw trzeba sie udac do dobrej kliniki do androloga, a dopiero pozniej sie zastanawiac nad IUI czy invitro. Czasami wystarczy wdrozyc leczenie i jest poprawa, czasami trzeba wybrac invitro.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze, czy któraś z Was miała taką sytuację, że lekarz odstąpił od iui w dniu zabiegu z powodu za małej ilości plemników?
    Kurczę, no nie mieści mi się w głowie że aż tak drastycznie spadła ich ilośc, zwłaszcza ze staraliśmy się ją poprawić...
    Zaczynam snuć spiskowe teorie dziejów, bo nawet jeśli było ich mniej, a i tak już tam byliśmy i owulacja w trakcie, to może można było zaryzykować z mniejsza ilością? (A taka propozycja nawet nie padła...)

Lilou - jak to było u Ciebie? Wcześniejsze badania nasienia, wcześniejsze iui?
    u mnie odstepował z innych przyczyn, głownie z takich ze juz było po owulacji. Jezeli u Was to byl jednorazowy przypadek to moze maz nagrzewa teraz jadra? Kapie sie w za goracej wodzie? Samo z siebie nic sie nie dzieje, musi byc jaka przyczyna... Bierze leki? Moze na cos choruje?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Dziękuję, ale to nie jest takie proste i oczywiste... Dokładnie dzisiaj mija rocznica od poprzedniego poronienia... Przyczyn może być wiele... Najgorsze jest to, że jej nie znamy i nie możemy nic na to poradzić...
    wspołczuje, a genetyke macie przebadana?

• La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aszka - no właśnie nic z tych rzeczy nie miało miejsca, ani infekcje, ani kąpiele gorące, nawet laptopa nie trzyma na kolanach.
    Dziś owulacja z pięknego pęcherzyka ok 23 mm, wszystko idealnie a tu takie coś...
    I lekarz od razu - za mało plemników w dawce, proponuje in vitro, 7500 + leki i możemy zrobić w kolejnym cyklu...
    Mniej więcej tak to wyglądało.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    a mieliscie wizyte u androloga? Jak problem z nasieniem najpierw trzeba sie udac do dobrej kliniki do androloga, a dopiero pozniej sie zastanawiac nad IUI czy invitro. Czasami wystarczy wdrozyc leczenie i jest poprawa, czasami trzeba wybrac invitro.
    byliśmy u androloga. I mąż wcześniej przez 3 miesiące brał androvit, teraz przez dwa od wizyty androvit, magnez, salfazin, wit. B6. Za dwa tyg. mamy wizytę+badanie nasienia+wyniki hormonów+usg jąder.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:06

M&M
  • kmb Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    filipinka2, scrap-girl

co u dziewczyn? Wiecie coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to macie cos z nasieniem, nalezy przebadac nasienie. Nie ma mozliwosci zeby w dobrym nasieniu po preparatyce nie było zadnego ruchliwego plemnika. Chyba ze Wasza probowke pomylili z inną...ale to gdzie sie leczycie ze takie kwiatki wychodzą? A powinien wpisac ze stymulowany,bo clo mialas.

aszka a koleżanka nie pisała czasem , że bez clo? " czy cykl z ovitrelle bez clo, można zaliczyć jako stymulowany?"

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka wrote:
    byliśmy u androloga. I mąż wcześniej przez 3 miesiące brał androvit, teraz przez dwa od wizyty androvit, magnez, salfazin, wit. B6. Za dwa tyg. mamy wizytę+badanie nasienia+wyniki hormonów+usg jąder.
    to czekajcie na badanie, moze sie poprawi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    Aszka - no właśnie nic z tych rzeczy nie miało miejsca, ani infekcje, ani kąpiele gorące, nawet laptopa nie trzyma na kolanach.
    Dziś owulacja z pięknego pęcherzyka ok 23 mm, wszystko idealnie a tu takie coś...
    I lekarz od razu - za mało plemników w dawce, proponuje in vitro, 7500 + leki i możemy zrobić w kolejnym cyklu...
    Mniej więcej tak to wyglądało.
    wiesz co ja sie tez leczyłam w Invimedzie, wiem o ktorym lekarzu mówisz, ja z kolei u R. dyrektora i ciagle tez mu cos było nie tak. Az sie przeniosłam do innej kliniki. Pomijac ze mi pogorszyli stan zdrowia. Moze taka miał wymowke? U mnie z kolei R. mowil ze odstepujemy bo juz po owulacji....tez bez sensu bo człowiek chodził, ale tez zle mu było, ze tyle przychodze, a przeciez 300 zł zaplaciłam za monit owulacji -niby masz bez ograniczen. Moze skonsultujcie z innym lekarzem wyniki meza...bo wychodzi ze albo D. tak mowil, bo moze cos mu nie pasowało,albo moze faktycznie wyniki sie pogorszyły. Powinnas dostac karte z napisem ile było plemnikow po preparatyce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Nie wiem jak u was dziewczyny, ale ja czuję się już strasznie zmęczona tymi staraniami, ciągłe wizyty u lekarzy, non stop kombinujemy jak tu sobie wolne w pracy załatwić...
    Podejdziemy jeszcze do 2-3 iui, ale najbardziej liczę na ivf, jak nam się 3 podejścia nie udają, to kończymy. Mam nadzieję, że do końca roku się sytuacja wyjaśni i będziemy wiedzieli na czym stoimy.
    Na pewno nie zostaniemy małżeństwem bezdzietnym!
    oczywiscie trzeba walczyc dalej, nie ma co tracic nadzieji, jest invitro. Pomyslcie ze ludzie kiedys w ogole nie mieli takich mozliwosci.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    aszka a koleżanka nie pisała czasem , że bez clo? " czy cykl z ovitrelle bez clo, można zaliczyć jako stymulowany?"
    fakt bez clo, zle przeczytałam, ale i tak lekarz moze to wpisac w leczenie. W Warunkach programu Invitro nie ma okreslonego dokładnie, tylko cytuje: Warunkiem przystąpienia do Programu jest rozpoznanie bezwzględnej przyczyny niepłodności przez lekarza lub udokumentowane nieskuteczne leczenie w czasie nie krótszym niż 12 miesięcy.

W ramach Programu będą mogli się leczyć także pacjenci, u których w wyniku leczenia lub z innych powodów może dojść do utraty płodności w przyszłości (tzw. pacjenci z odroczoną płodnością z powodów onkologicznych oraz zakaźnych).

Kobieta w dniu zgłoszenia do Programu nie może mieć ukończonego 40 roku życia. Decyduje data zgłoszenia się kobiety czyli pierwszej wizyty u realizatora. Jeśli pomiędzy dniem zgłoszenia się do ośrodka realizującego Program a dniem kwalifikacji do Programu kobieta ukończy 40 rok życia, będzie miała nadal prawo do skorzystania z Programu. Nie ma ograniczeń wiekowych dla mężczyzn.

http://www.invitro.gov.pl/ktomoze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 18:38

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Aszka - powinnismy dostać jakaś kartę czy cokolwiek a nie dostaliśmy nic.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Nanatasza, a może to coś znaczy? Może to wasz szczęśliwy cykl? Kiedy testujesz?
    Sama nie wiem co to znaczy. Nie chce się nakręcać.
    Do wtorku biorę dupka test pewnie w środę.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    No właśnie Aszka - powinnismy dostać jakaś kartę czy cokolwiek a nie dostaliśmy nic.
    Nam tez nie dają wyników, lekarz tylko informuje ze wyniki na 5.
    W sumie nawet nie pomyślałam żeby zabrać wyniki. Wczepia je do mojej teczki i tam zostają.

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhhh... nie myślałam, że tak to będę przezywać...
    moze to dlatego, że na 1 wizycie ustaliliśmy, że robimy 3 iui i jak się nie uda to rozważymy ivf.
    to miała być dopiero 2 iui, w której i tak pokładałam wielkie nadzieje...

• margo001 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia na spokojnie podejdź sobie jeszcze chociaż do jednej IUI, między czasie zbieraj papiery do ivf, a może akurat uda się i nie będą potrzebne. Każde niepowodzenie boli, ale tak czytajac to forum muszę powiedzieć, że my tu wszystkie wyjątkowo twarde jesteśmy i po każdej porażce zbieramy sie do kupy i walczymy dalej no i w końcu musimy wygrać.

Eltasz lubi tę wiadomość

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to czekajcie na badanie, moze sie poprawi :)
    Ale widzisz, mój mąż miał wnętrostwo i operację dopiero w wieku 10 lat, jedno jajko mu nie działa zupełnie, a drugie jak widać.

M&M
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    La-mia na spokojnie podejdź sobie jeszcze chociaż do jednej IUI, między czasie zbieraj papiery do ivf, a może akurat uda się i nie będą potrzebne. Każde niepowodzenie boli, ale tak czytajac to forum muszę powiedzieć, że my tu wszystkie wyjątkowo twarde jesteśmy i po każdej porażce zbieramy sie do kupy i walczymy dalej no i w końcu musimy wygrać.

tak właśnie myślałam, żeby próbować IUI (do 3 razy zakładaliśmy), ale dziś lekarz nie pozostawił złudzeń - nawet nie wspomniał żeby jeszcze raz sprobować... :(

‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ