X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam defalgan forte. Po telefonicznej konsultacji z lekarzem i nic dalej boli :-( może trochę mniej ale czuję :-P

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co zauważyłam że IUI z początku miesiąca zawsze są negatywne dopiero ok połowy zaczyna się coś dziać ciekawe czemu?

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• muszynka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:
    Beta 0.6 wiec nie ma ciazy!mam to wszystko juz gdzies powodzenia 800 stow poszlo na marne w sierpniu kolejnej ins sprobujemy bo teraz z prawego jajaowodu nie po ledwo drozny ; ( tak mi smutno

Poczekaj jeszcze nie nastawiaj się i nie smuć. Czekaj na @ może jeszcze za wcześnie. Po takim czasie czasami zarodek jeszcze nie zdąży się zagnieździć..

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B nie jesteś sama ja już też oswajam się że nie wyszło tempka mi spada więc znów rozczarowanie a miało być tak pięknie a jest jak zwykle dupa :-)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na peknietym raz i na niepeknietym.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi cos, może znacie jakiś fajny artykuł, clo a fostimon? Roznice, efekty.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny muszę się pochwalić bo jestem uszczęśliwiona :) wprawdzie wiem, że z 1 IUI często nici wychodzi, ale miałam 3 razy mrozić nasienie by z każdego uzbierać 1 mln spreparowanego tzn 1 słomkę :P a dziś wyszło 17 mln w ruchu a+b 29% więc wyszły od razu 4 słomki)doktorka chciała 3słomeczki z 3 mrozen chyba ze albo 2 mrozenia wystarcza) i nie musimy mrozic pozostałe dwa razy :) 800 zł w kieszeni :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:55

yourself, kmb, Nanatasza, Eltasz lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wpadłam informacyjnie. Nie wiem czy któraś z Was mnie kojarzy... Widzę jednak, że pojawiam się na liście, więc postanowiłam Was poinformować, że 9 czerwca poroniłam moją kruszynkę. Zarodek obumarł ok. 8 tygodnia. Po skończonym 9 tygodniu poronienie nie zaczynało się, więc miałam wywołanie farmakologiczne. Za radą lekarze, żeby spróbować uniknąć zabiegu postanowiłam poronić w domu. Teraz czekam z nadzieją, że wszystko się do końca samo doczyści. Krwawienie powinno trwać 7 do 10 dni.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • kmb Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Witajcie
    Wpadłam informacyjnie. Nie wiem czy któraś z Was mnie kojarzy... Widzę jednak, że pojawiam się na liście, więc postanowiłam Was poinformować, że 9 czerwca poroniłam moją kruszynkę. Zarodek obumarł ok. 8 tygodnia. Po skończonym 9 tygodniu poronienie nie zaczynało się, więc miałam wywołanie farmakologiczne. Za radą lekarze, żeby spróbować uniknąć zabiegu postanowiłam poronić w domu. Teraz czekam z nadzieją, że wszystko się do końca samo doczyści. Krwawienie powinno trwać 7 do 10 dni.

Tak mi przykro przytulam mocno :-(

• kmb Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś podły dzień miałam nie dość, że się źle czułam to jeszcze w drodze do szpitala baba mi w dupe auta wjechała i do szpitala już nie dotarłam.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 bardzo mi przykro ... życzę Ci dużo sił i spokoju.

Sylwiaśta piękne wieści!!!! to się mąż postarał :D

kmb - dziś nowy dzień :) mam nadzieję, że lepszy niż wczoraj!

mnie piersi bolą niemiłosiernie, spać nie mogę, chodzić.. stanik nie pomaga.. wczoraj pojechałam na rower, myślałam, że zejde w miejscu z bólu cycków!
    ale to zapewne działanie cudnego duphastonu...

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Właśnie siedzę w klinice i czekam na swoją kolej...
    Od godziny boli mnie jajnik-owulacja... Mam nadzieje ze w sama porę ;)
    Trzymajcie kciuki !!

urocza, Eltasz, kmb lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to przykre wieści... :( :(

kmb- skąd to znam :P jak mam prawo jazdy chyba 4 lata tak miałam stłuczkę nie z mojej winy chyba 5 razy już, za każdym razem wymuszenie pierszeństwa :)

la-mia trzymam kciuki :)

nanatasza ja tak miałam po lutce, jajnik bolał mnie jak do owulacji cały czas, cycki też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:01

• lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy cykl z ovitrelle bez clo, można zaliczyć jako stymulowany?
    Podchodziliśmy do iui, ale niestety w laboratorium zepsuli nasze nasienie i do iui nie doszło. Straciliśmy tylko czas i pieniądze, dodam jeszcze, że 2 tyg przed i tydzień po planowanym iui nasienie było całkiem dobre, a w dniu iui poinformowli nas, że nie ma plemników w nasieniu. Potrzebujemy 6 cykli stymulowanych, żeby zakwalifikować się do IVF, czy mogę ten cykl zaliczyć jako stymulowany? Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:47

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Witajcie

Aniu, sam fakt, że udało się zajść po IUI jest pocieszający w Twoim przypadku. Raz się udało to znowu się uda. Trzymaj się i nie poddawaj się.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    No właśnie u mnie wszystko ok wszystkie badania hormonalne dobre. Ogólnie robił mi wszystkie możliwe badania krwi od cukru po testy HIV. droznosc sprawdzona też jest super. U mojego pełne badania krwi plus badanie nasienia wszystko super. A CIAZY BRAK. Pęcherzyki na clo były zawsze 3-5 szt. Bez Clo jest 2-3. Efektów naszej pracy nie widać. Moja diagnoza. BLOKADA PSYCHICZNA ZA BARDZO CHCE. :-P

To masz ten sam problem co ja, ale jak tu nie chcieć, jak się tak bardzo chce? Jak długo się już staracie? I ile jest prawdy w tej blokadzie psychicznej? Skoro psychika ma takie wielkie moce, to dlaczego zgwałcone dziewczyny zachodzą w ciążę? Ja myślę, że każdy co planuje dziecko się nakręca, czy to już się udało czy jeszcze nie teraz, a mimo wszystko się udaje.

Peonia88
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nic z tego...
    Za mało żołnierzy w dawce - tak powiedział lekarz. Ostatnio nie było z tym problemu...
    Nie wiem co myślec. Tragedia jednym słowem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:02

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Ania1602 bardzo mi przykro ... życzę Ci dużo sił i spokoju.

Sylwiaśta piękne wieści!!!! to się mąż postarał :D

kmb - dziś nowy dzień :) mam nadzieję, że lepszy niż wczoraj!

mnie piersi bolą niemiłosiernie, spać nie mogę, chodzić.. stanik nie pomaga.. wczoraj pojechałam na rower, myślałam, że zejde w miejscu z bólu cycków!
    ale to zapewne działanie cudnego duphastonu...

Nanatasza, a może to coś znaczy? Może to wasz szczęśliwy cykl? Kiedy testujesz?

Nanatasza lubi tę wiadomość

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    No i nic z tego...
    Za mało żołnierzy w dawce.
    Nie wiem co myślec. Tragedia jednym słowem...

La-mia, w jakiej klinice się leczysz? Może też się pomylili w labo, tak jak u nas? Czy wcześniej już też były problemy z nasieniem? Czy mąż gorączkował, albo miał jakąś infekcję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:11

Peonia88
  • urocza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:54

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ