X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam defalgan forte. Po telefonicznej konsultacji z lekarzem i nic dalej boli :-( może trochę mniej ale czuję :-P

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie co zauważyłam że IUI z początku miesiąca zawsze są negatywne dopiero ok połowy zaczyna się coś dziać ciekawe czemu?

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• muszynka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:
    Beta 0.6 wiec nie ma ciazy!mam to wszystko juz gdzies powodzenia 800 stow poszlo na marne w sierpniu kolejnej ins sprobujemy bo teraz z prawego jajaowodu nie po ledwo drozny ; ( tak mi smutno

Poczekaj jeszcze nie nastawiaj się i nie smuć. Czekaj na @ może jeszcze za wcześnie. Po takim czasie czasami zarodek jeszcze nie zdąży się zagnieździć..

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B nie jesteś sama ja już też oswajam się że nie wyszło tempka mi spada więc znów rozczarowanie a miało być tak pięknie a jest jak zwykle dupa :-)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam na peknietym raz i na niepeknietym.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie mi cos, może znacie jakiś fajny artykuł, clo a fostimon? Roznice, efekty.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny muszę się pochwalić bo jestem uszczęśliwiona :) wprawdzie wiem, że z 1 IUI często nici wychodzi, ale miałam 3 razy mrozić nasienie by z każdego uzbierać 1 mln spreparowanego tzn 1 słomkę :P a dziś wyszło 17 mln w ruchu a+b 29% więc wyszły od razu 4 słomki)doktorka chciała 3słomeczki z 3 mrozen chyba ze albo 2 mrozenia wystarcza) i nie musimy mrozic pozostałe dwa razy :) 800 zł w kieszeni :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 22:55

yourself, kmb, Nanatasza, Eltasz lubią tę wiadomość

• Ania1602 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Wpadłam informacyjnie. Nie wiem czy któraś z Was mnie kojarzy... Widzę jednak, że pojawiam się na liście, więc postanowiłam Was poinformować, że 9 czerwca poroniłam moją kruszynkę. Zarodek obumarł ok. 8 tygodnia. Po skończonym 9 tygodniu poronienie nie zaczynało się, więc miałam wywołanie farmakologiczne. Za radą lekarze, żeby spróbować uniknąć zabiegu postanowiłam poronić w domu. Teraz czekam z nadzieją, że wszystko się do końca samo doczyści. Krwawienie powinno trwać 7 do 10 dni.

* Czerwiec 2014 Aniołek :(
    * Czerwiec 2015 Aniołek :(
    Do trzech razy sztuka?
    * Wrzesień 2016 IVF
    * 19.09. transfer :(
    * 24.10. crio :(
    * 27.12. crio :) Bhcg 9dpt 37,5; 13dpt 202 :) ; 26dpt <3
    * TP 12.09.2017r.
    * 05.09. 2017r. urodziła się moja upragniona i wyczekana córeczka <3
  • kmb Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Witajcie
    Wpadłam informacyjnie. Nie wiem czy któraś z Was mnie kojarzy... Widzę jednak, że pojawiam się na liście, więc postanowiłam Was poinformować, że 9 czerwca poroniłam moją kruszynkę. Zarodek obumarł ok. 8 tygodnia. Po skończonym 9 tygodniu poronienie nie zaczynało się, więc miałam wywołanie farmakologiczne. Za radą lekarze, żeby spróbować uniknąć zabiegu postanowiłam poronić w domu. Teraz czekam z nadzieją, że wszystko się do końca samo doczyści. Krwawienie powinno trwać 7 do 10 dni.

Tak mi przykro przytulam mocno :-(

• kmb Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś podły dzień miałam nie dość, że się źle czułam to jeszcze w drodze do szpitala baba mi w dupe auta wjechała i do szpitala już nie dotarłam.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 bardzo mi przykro ... życzę Ci dużo sił i spokoju.

Sylwiaśta piękne wieści!!!! to się mąż postarał :D

kmb - dziś nowy dzień :) mam nadzieję, że lepszy niż wczoraj!

mnie piersi bolą niemiłosiernie, spać nie mogę, chodzić.. stanik nie pomaga.. wczoraj pojechałam na rower, myślałam, że zejde w miejscu z bólu cycków!
    ale to zapewne działanie cudnego duphastonu...

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Właśnie siedzę w klinice i czekam na swoją kolej...
    Od godziny boli mnie jajnik-owulacja... Mam nadzieje ze w sama porę ;)
    Trzymajcie kciuki !!

urocza, Eltasz, kmb lubią tę wiadomość

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to przykre wieści... :( :(

kmb- skąd to znam :P jak mam prawo jazdy chyba 4 lata tak miałam stłuczkę nie z mojej winy chyba 5 razy już, za każdym razem wymuszenie pierszeństwa :)

la-mia trzymam kciuki :)

nanatasza ja tak miałam po lutce, jajnik bolał mnie jak do owulacji cały czas, cycki też...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:01

• lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy cykl z ovitrelle bez clo, można zaliczyć jako stymulowany?
    Podchodziliśmy do iui, ale niestety w laboratorium zepsuli nasze nasienie i do iui nie doszło. Straciliśmy tylko czas i pieniądze, dodam jeszcze, że 2 tyg przed i tydzień po planowanym iui nasienie było całkiem dobre, a w dniu iui poinformowli nas, że nie ma plemników w nasieniu. Potrzebujemy 6 cykli stymulowanych, żeby zakwalifikować się do IVF, czy mogę ten cykl zaliczyć jako stymulowany? Jak myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 10:47

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1602 wrote:
    Witajcie

Aniu, sam fakt, że udało się zajść po IUI jest pocieszający w Twoim przypadku. Raz się udało to znowu się uda. Trzymaj się i nie poddawaj się.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    No właśnie u mnie wszystko ok wszystkie badania hormonalne dobre. Ogólnie robił mi wszystkie możliwe badania krwi od cukru po testy HIV. droznosc sprawdzona też jest super. U mojego pełne badania krwi plus badanie nasienia wszystko super. A CIAZY BRAK. Pęcherzyki na clo były zawsze 3-5 szt. Bez Clo jest 2-3. Efektów naszej pracy nie widać. Moja diagnoza. BLOKADA PSYCHICZNA ZA BARDZO CHCE. :-P

To masz ten sam problem co ja, ale jak tu nie chcieć, jak się tak bardzo chce? Jak długo się już staracie? I ile jest prawdy w tej blokadzie psychicznej? Skoro psychika ma takie wielkie moce, to dlaczego zgwałcone dziewczyny zachodzą w ciążę? Ja myślę, że każdy co planuje dziecko się nakręca, czy to już się udało czy jeszcze nie teraz, a mimo wszystko się udaje.

Peonia88
  • La-mia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nic z tego...
    Za mało żołnierzy w dawce - tak powiedział lekarz. Ostatnio nie było z tym problemu...
    Nie wiem co myślec. Tragedia jednym słowem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:02

05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!! :)

11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Ania1602 bardzo mi przykro ... życzę Ci dużo sił i spokoju.

Sylwiaśta piękne wieści!!!! to się mąż postarał :D

kmb - dziś nowy dzień :) mam nadzieję, że lepszy niż wczoraj!

mnie piersi bolą niemiłosiernie, spać nie mogę, chodzić.. stanik nie pomaga.. wczoraj pojechałam na rower, myślałam, że zejde w miejscu z bólu cycków!
    ale to zapewne działanie cudnego duphastonu...

Nanatasza, a może to coś znaczy? Może to wasz szczęśliwy cykl? Kiedy testujesz?

Nanatasza lubi tę wiadomość

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La-mia wrote:
    No i nic z tego...
    Za mało żołnierzy w dawce.
    Nie wiem co myślec. Tragedia jednym słowem...

La-mia, w jakiej klinice się leczysz? Może też się pomylili w labo, tak jak u nas? Czy wcześniej już też były problemy z nasieniem? Czy mąż gorączkował, albo miał jakąś infekcję?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 11:11

Peonia88
  • urocza Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 14:54

3jvzi09kqvn0mrn0.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ