X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za ceny. Jest to widać drogie, ale też są dobre efekty, co pokazuje to forum:) Mnie jeszcze czeka kuracja gonadotropinami, ale w sumie powoli oswajam się z myślą, że i inseminacja może być konieczna.

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    kurczę dziewczyny, a ja mam dziś doła...
    czuję, że znów nic nie wyszło :( niby w środę test, dupka jeszcze biorę, ale piersi przestają boleć.. czyli @ nadchodzi
    na pewno lipiec i sierpień dopuszczamy .. ale ileż to razy już robiliśmy przerwy.. tyle lat leczenia, czekania, testowania.. dziś mnie siły opuszczają..a za pasem moje urodziny, gdzie będzie 4 maluchów .. uwielbiam je i cieszę się, że są.. ale nie wiem, jak to zniosę...
    nataszko nie przejmuj się na zapas musisz czekać nic na to nie poradzisz pamiętaj że robisz to wszystko dla maluszka musisz być silna dla niego podając się nic nie zyskasz a walką zyskujesz swoje szczęście. Pamiętaj my jesteśmy z tobą i uda nam się bo jak nie nam to komu !!!!

kmb, muszynka, aszka, Nanatasza, lilou lubią tę wiadomość

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wsparcie :)
    Ja dzis wpadam w płacz calkiem bez powodu..rycze jak bóbr i powstrzymać sie nie.mogę. Mam nadzieję ze jutro bedzie lepiej. Bo dzis to juz zaczęłam wierzyć ze ja to ten % co sie własnego potomstwa nie doczeka...

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    Dzieki za wsparcie :)
    Ja dzis wpadam w płacz calkiem bez powodu..rycze jak bóbr i powstrzymać sie nie.mogę. Mam nadzieję ze jutro bedzie lepiej. Bo dzis to juz zaczęłam wierzyć ze ja to ten % co sie własnego potomstwa nie doczeka...
    Kochana bo możliwe właśnie że jesteś w ciąży twoje hormony szaleją i masz zmiany nastroju płaczliwość to jeden z obiawów ciąży więc zaznacz go na swoim wykresie i uśmiechnij się :-) bo jest dobrze!!!

Nanatasza lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nieustannie Wam kibicuje a sama siedze na balkonie i pije sobie martini asti :D i rozmyślam kiedy będę miała iui:D u mnie to chyba okaze się w ostatniej chwili ale lipiec czy sierpień :)

iv09i09katk65tr1.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A ja nieustannie Wam kibicuje a sama siedze na balkonie i pije sobie martini asti :D i rozmyślam kiedy będę miała iui:D u mnie to chyba okaze się w ostatniej chwili ale lipiec czy sierpień :)
    A więc już zdecydowałaś brawo grunt to wiedzieć czego się chce!!!Powodzenia oby jak najszybciej!

No to na zdrowie prost!!!:-)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zdrowie nas wszystkich!
    A tak bo co szkodzi sprobowac...i tak wakacje będą pod znakiem pracy ale i tez lenistwa picia winka i relaksu. Jak się nie uda trudno. Sprobowac można. Tak na luzie. Dr ma urlop do 2 lipca. Od tego zależy czy iui od razu w lipcu czy chwilę później, jak okres dostane po 23 czerwca wtedy spoko, jak wcześniej to nie bo zanim dr wróci owulacja przejdzie obok nosa. Ale to bez spinki, jak będzie, będzie ok. Niech sam organizm zdecyduje.

gaja13, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Kochana zdrowie nas wszystkich!
    A tak bo co szkodzi sprobowac...i tak wakacje będą pod znakiem pracy ale i tez lenistwa picia winka i relaksu. Jak się nie uda trudno. Sprobowac można. Tak na luzie. Dr ma urlop do 2 lipca. Od tego zależy czy iui od razu w lipcu czy chwilę później, jak okres dostane po 23 czerwca wtedy spoko, jak wcześniej to nie bo zanim dr wróci owulacja przejdzie obok nosa. Ale to bez spinki, jak będzie, będzie ok. Niech sam organizm zdecyduje.
    Cieszę się ze podjęłaś decyzję :) Ja się ostatnio wymądrzałam na temat zażegnywania kryzysów w związkach, a tymczasem dzisiaj mieliśmy takie spięcie, że błyskawice poszły... Ale kompromis wypracowany... Jutro Ci napiszę jak już będę miała konkrety ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz Kochana koniecznie! Ja czasem mysle ze nie chce mi się już walczyc o to wszystko...musze się wyciszyć przed IUI i chyba nie chce mi się teraz "walczyc" z nasza sfera intymna...wyciszenie nie idzie w parze z nerwami.

iv09i09katk65tr1.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Cieszę się ze podjęłaś decyzję :) Ja się ostatnio wymądrzałam na temat zażegnywania kryzysów w związkach, a tymczasem dzisiaj mieliśmy takie spięcie, że błyskawice poszły... Ale kompromis wypracowany... Jutro Ci napiszę jak już będę miała konkrety ;)
    niezapominajka a co to za związek bez burz-nuuuda by była a tak jak fajnie jest się pogodzić i znów się kochać :-)

• lilou Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    katowice gyncentrum iui 750 zł

Ja też się leczę w Gyncentrum w Katowicach :) Teraz chcę podejść do iui w Gliwicach u mojej gin. Tam za iui płacę 400 zł + oczywiście leki. W Gyncentrum trochę kiepsko nam się zaczęło, bo do zaplanowanej iui nie doszło. Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Jak wrażenia? Długo tam się już leczysz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:22

Peonia88
  • kmb Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze fajnie tu na IUI jakos mi się już tęskni :-D

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    cena, którą podałam, obejmuje samą iui, bez wcześniejszego monitoringu, leków, zastrzyków, hormonów. Do tego dojazdy, ewentualne noclegi.
    Nas miesięcznie wynosiło około 1200-1500zł
    No to tak jak u Nas.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    niezapominajka a co to za związek bez burz-nuuuda by była a tak jak fajnie jest się pogodzić i znów się kochać :-)
    Gorzej jak się widuje faceta raz na 2 m-ce :/

1usajw4zj5vrwf30.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka to ja już wszystko rozumiem i wiem z kont te złości po prostu odzwyczajiliście się od siebie i stąd te problemy standard w małżeństwie na odległość przykre to że w polsce tyle rodzin musi tak żyć

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Przede wszystkim kmb GRATULACJE!!! :)

aszka ja po wizycie w invikcie badania mialam wszystkie lacznie z wirusowka wiec ok. Lekarz jak dla mnie super! Godzina w gabinecie i tlumaczyl wszystko mega dokladnie. No wiec tak - w piatek 7dc mialam dwa pechole 11 mm :D Jutro rano mam droznosc, a potem powie kiedy iui (prawdopodobnie piatek albo sobota) wiec mamy drugie podejscie. Zobaczymy jeszcze jakie beda pechole jutro. Znow mam naturalny cykl, tylko mam dostac cos na pekanie przed iui, ale ja jeszcze nie mialam nic takiego wiec pojecia nie mam o co chodzi.

Mam nadzieje, ze czerwiec bedzie tak owocny jak maj! :)

aszka, kmb lubią tę wiadomość

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    Hej Dziewczyny!

Przede wszystkim kmb GRATULACJE!!! :)

aszka ja po wizycie w invikcie badania mialam wszystkie lacznie z wirusowka wiec ok. Lekarz jak dla mnie super! Godzina w gabinecie i tlumaczyl wszystko mega dokladnie. No wiec tak - w piatek 7dc mialam dwa pechole 11 mm :D Jutro rano mam droznosc, a potem powie kiedy iui (prawdopodobnie piatek albo sobota) wiec mamy drugie podejscie. Zobaczymy jeszcze jakie beda pechole jutro. Znow mam naturalny cykl, tylko mam dostac cos na pekanie przed iui, ale ja jeszcze nie mialam nic takiego wiec pojecia nie mam o co chodzi.

Mam nadzieje, ze czerwiec bedzie tak owocny jak maj! :)
    miło, że Ci sie spodobał. Mowiłam ze inne podejscie niz w invimedzie. Jak masz dobre pechole to nie trzeba stymulki. Na pekniecie pewnie Ci da gonapeptyl jak i dla mnie. Tam sa dwie ampulki strzykawki, trzeba sobie dac w brzuch 1.5 cm pod pepkiem. Zrobic taka fałde i w tą fałde :) W Invikcie zawsze sa opoznienia, pary od invitro to siedza i po 2 h, bardzo sie lekarze zajmują pacjentami :) Jest to denerwujące jak sie czeka ale z drugiej strony wiadomo ze człowiek jest zaopiekowany.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 07:20

• MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka fakt, zupelnie inne podejscie, nie masz wrazenia ze ktos z gabinetu Cie wygania. Siedzi, tlumaczy, sam prosi o pytania. Czuje sie w koncu dobrze ! Po droznosci zobaczymy co powie o iui. Ciekawa jestem czy dwa pechole zostana i jak urosly. Troche sie boje badania :/ Dziekuje Ci bardzo za rade! :)

aszka lubi tę wiadomość

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiliTu wrote:
    aszka fakt, zupelnie inne podejscie, nie masz wrazenia ze ktos z gabinetu Cie wygania. Siedzi, tlumaczy, sam prosi o pytania. Czuje sie w koncu dobrze ! Po droznosci zobaczymy co powie o iui. Ciekawa jestem czy dwa pechole zostana i jak urosly. Troche sie boje badania :/ Dziekuje Ci bardzo za rade! :)
    wez podpaske, mnie nie bolało w trakcie ale po, tak jak na mocny okres, wiec jakis np paracetamol tez mozesz wziac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Ja też się leczę w Gyncentrum w Katowicach :) Teraz chcę podejść do iui w Gliwicach u mojej gin. Tam za iui płacę 400 zł + oczywiście leki. W Gyncentrum trochę kiepsko nam się zaczęło, bo do zaplanowanej iui nie doszło. Kto jest Twoim lekarzem prowadzącym? Jak wrażenia? Długo tam się już leczysz?

Wiesz tez mam lekarke w Gliwicach moze mowimy o tej samej ktore pierwsza IUI robi za 600 a kazda nastepna za 400 zl... ale wole doplacic w klinice bo maja tam lepszy sprzet niz gin, zreszta z tego co wiem gi to musi tez najpoerw wyslac do kliniki na spreparowanie a nie wiadomo w jakich warunkach jest to przewozone itd... Ja bylam i dr P na pierwszej wizucie i od razu dexyzja IUI. Z racji tego ze moj wyjezdza bylismy mrozic nasionka i na poczatku lipca pierwsza iui. Gin mowila mi ze moze noe dojsc do umowionej iui jesli w dniu preparatyki nasienie nie bedzie wystatczajaco dobre

‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ