INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
roxa wrote:Wszystkie papiery które klinika mi dała do iui wczoraj oddałam w kasie chorych i u mojego "normalnego" gina do wypełnienia, niby miało nie być owulki w tym miesiącu bo ginowi podczas cytologii wydawało się, że jeszcze jest pęcherzyk a brałam już progesteron, miałam do was dołączać, a tu dzwonią do mnie wczoraj popołudniu (byłam oddać rano w klinice krew), że moja beta jest pozytywna!!! Udało nam się w ostatnim cyklu przed IUI! Teraz czekam na usg i modlę się, żeby wszystko było dobrze...
Ojej, to jednak cuda się zdarzają!! Jesteś mega szczęściarą! Gratuluję
Peonia88
-
nick nieaktualnyJa jeszcze u niej nie byłam, ale jak zajdę to mam zamiar mieć ją jako doktora prowadzącego, bo pracuje w szpitalu w Pyskowicach, gdzie chciałabym rodzić
no i miałabym bliżej niż do gyn
ja w Gyn byłam raz u dr P, teraz idę do dr M i przy nim zostanę
no 5 min, chyba, że oprócz preparowania coś jeszcze się robiMój poszedł oddać nasienie ( bardzo chwali sobie pokoik
) i po 5 min babeczka przyszła z protokołem że udało się uzyskać 4 słomeczki do zamrożenia, 3 lipca mam monitoring i 5 prawdopodobnie 1 IUI.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:05
-
roxa wrote:Wszystkie papiery które klinika mi dała do iui wczoraj oddałam w kasie chorych i u mojego "normalnego" gina do wypełnienia, niby miało nie być owulki w tym miesiącu bo ginowi podczas cytologii wydawało się, że jeszcze jest pęcherzyk a brałam już progesteron, miałam do was dołączać, a tu dzwonią do mnie wczoraj popołudniu (byłam oddać rano w klinice krew), że moja beta jest pozytywna!!! Udało nam się w ostatnim cyklu przed IUI! Teraz czekam na usg i modlę się, żeby wszystko było dobrze...
koniecznie daj znać, jak po wizycie i po usg!! jej jak cudnie!!!!starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
sylwiaśta159 wrote:Ja jeszcze u niej nie byłam, ale jak zajdę to mam zamiar mieć ją jako doktora prowadzącego, bo pracuje w szpitalu w Pyskowicach, gdzie chciałabym rodzić
no i miałabym bliżej niż do gyn
ja w Gyn byłam raz u dr P, teraz idę do dr M i przy nim zostanę
no 5 min, chyba, że oprócz preparowania coś jeszcze się robiMój poszedł oddać nasienie ( bardzo chwali sobie pokoik
) i po 5 min babeczka przyszła z protokołem że udało się uzyskać 4 słomeczki do zamrożenia, 3 lipca mam monitoring i 5 prawdopodobnie 1 IUI.
może będziemy razem rodzić, bo też chcę w Pyskowicach?ale by było. No ale żeby rodzić, najpierw musimy w ciążę zajść
dr M bardzo spokojny, poważny, ale podobno najbardziej skuteczny.
Peonia88
-
muszynka wrote:Nasi faceci chyba nie byli by zadowoleni ale skoro to ma zwiększyć szanse to czemu nie spróbować. Zastanawiam się dlaczego lekarze o tym nie mówią. Niby przy IUI nie mamy gwarancji zapłodnienia komórki, ale jeśli już do tego dojdzie i przychodzi czas jej zagnieżdżenia to skurcze macicy wywołane podczas orgazmu mogą do tego nie dopuścić.
Może warto spróbować. Komórka zagniezdza się około 7-9 dnia od owulacji z tego co gdzies wyczytałam wiec ten okres jest najważniejszy (jeśli oczywiście doszło do zapłodnienia).
Wogle to mam wrazenie ze okres staran o dziecko jest dużym testem dla par boczęsto już nie jest tak spontaniczne, a przy IUI to już wogle bo tak jak pisze kmb kilka dni przed nie można bo trzeba przetrzymać nasienie potem gdyby wcielić w zycie to o czym pisze to tez nie, no i potem albo @ albo radość... Jak @ no to my placzemy, a faceci razem z nami z dwóch przyczyn porażki i braku
kolejnych kilka dni....
jja dodatkowo po tych wszytkich hormonach branych przez praktycznie caly miesiąc jestem czasem tak nieznnosna ze mój M ma podwójdzie przerąbane
i z tym sexem tak jest.. najpierw okres .. potem prezz iui nie, po iui ze 2 razy poprawić, potem nie bo zagnieżdżenie, potem nie bo okres,.. i tak w kółko..starania od 2007
nick nieaktualnya miałaś IUI na cyklu naturalnym czy stymulowanym? Bo ja mam na naturalnym bo dr P powiedziała, że skoro mam owu to nie widzi sensu stymulowania
po prostu zamrozić nasionka i 11-12 dc przyjsc na monitoring. Miałaś zastrzyk na pęknięcie jajcora? Wolałabym dostać żeby w ślepo nie robić inseminacji...
-
MiliTu wrote:Hej Dziewczyny!
Przede wszystkim kmb GRATULACJE!!!
aszka ja po wizycie w invikcie badania mialam wszystkie lacznie z wirusowka wiec ok. Lekarz jak dla mnie super! Godzina w gabinecie i tlumaczyl wszystko mega dokladnie. No wiec tak - w piatek 7dc mialam dwa pechole 11 mmJutro rano mam droznosc, a potem powie kiedy iui (prawdopodobnie piatek albo sobota) wiec mamy drugie podejscie. Zobaczymy jeszcze jakie beda pechole jutro. Znow mam naturalny cykl, tylko mam dostac cos na pekanie przed iui, ale ja jeszcze nie mialam nic takiego wiec pojecia nie mam o co chodzi.
Mam nadzieje, ze czerwiec bedzie tak owocny jak maj! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
roxa ale fajnie ze się udało:)
niezapominajka a jak u Ciebie kiedy iui jakie masz plany? Mialas cos napisac. Ja tak czy inaczej 3 lipca ide do gina, od razu jak wróci z urlopu. Sama obawiam się natomiast iui tak szybko po poronieniu, co ma być będzie, ale trochę mam obaw. Jedni lekarze mowia ze od razu po poronieniu można się starac, inni ze miesiąc, dwa, trzy i tak dochodzi do pol roku. Oczywiście mala ciaza to i szybko można się starac. I opinie, ze po poronieniu łatwiej w ciaze zajść. -
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:a miałaś IUI na cyklu naturalnym czy stymulowanym? Bo ja mam na naturalnym bo dr P powiedziała, że skoro mam owu to nie widzi sensu stymulowania
po prostu zamrozić nasionka i 11-12 dc przyjsc na monitoring. Miałaś zastrzyk na pęknięcie jajcora? Wolałabym dostać żeby w ślepo nie robić inseminacji...
Ja miałam iui na stymulowanym, podobno mimo własnych owulacji stymulacja zwiększa szanse, ale pewnie co lekarz to inna opinia. 2 iui miała być na cyklu naturalnym (chociaż nie do końca, bo był zastrzyk ovitrelle), bo za późno się zgłosiłam, a szkoda było cyklu. Teraz będzie na stymulowanym, czekam tylko na @, żebym mogła umówić się na iui. Dr w klinice nawet nie zapytała czy mam owulację czy trzeba stymulować.
Peonia88
-
sylwiaśta159 wrote:u mnie w klinice robią między 8-12 dc
byle nie w owulację
jak mi robili drożność, też zaraz po @ się zgłaszałamstarania od 2007
nick nieaktualny
-
Roxa gratulacje!!! COraz wiecej dobrych wiesci
Mi dr powiedzial ze hsg robi sie w okresie okoloowulacyjnym i specjalnie tak mnie zapisali. Obydwa jajowody drozne wiec jest superboli jak nie wiem ale samo badanie, po juz nie. Przynajmniej mnie bo aszka miala wlasnie odwrotnie prawda ? Dzis mam 11 dc i pecherzyk urosl do 18 mm
Zatem w czwartek IUI.Mozecie mnie wpisac? Dostalam zastrzyk na pekniecie - IUI mam o 9:45 (jak znam zycie z poslizgiem) tzn ze dzis o 22 musze zrobic zastrzyki ? Bo dostalam dwa.
Gdzie nasza kolejna testujaca? -
sylwiaśta159 wrote:to dziwne, mnie pytała, czy miałam potwierdzone owulacje i pierwszą wizytę akurat też miałam w owulkę i widziała jak to tam wygląda. A ile taki zastrzyk kosztuje? Prosiłaś sama dr P o zastrzyk czy sama dała recepte?
Mi zastrzyk przepisała dr Cz, o nic nie musiałam prosić. byłam tam 4 razy i 3 razy trafiłam na innego lekarza. Zastrzyk kosztował 110 zł w ich aptece.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:14
Peonia88
-
MARCOWE IUI
13.03 - kaka470/1
29.03 - niezapominajka/2
KWIETNIOWE IUI
15.04 - Kamila8k/3
16.04 - Ania1602/3
MAJOWE IUI
16.05 - aszka/1
18.05 - Aga 1/1
21.05 - kkkaaarrr/1