X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa a czemu tak pozno testujesz?

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wielkie gratulacje !!!

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    tak to właśnie wygląda.. je też ostatnio jestem strasznie rozbuchana przez hormony, ryczę, śmieję się, wrzeszczę, wszystko na raz!
    i z tym sexem tak jest.. najpierw okres .. potem prezz iui nie, po iui ze 2 razy poprawić, potem nie bo zagnieżdżenie, potem nie bo okres,.. i tak w kółko..

Mój M ostatnio zaczal się buntować i przez to tez się martwię bo czasem sa klotnie itd ale wiecie jak to jest ja już tak bardzo pragne maleństwa i tylko o tym mysle i temu się poświęcam. Przez to zycie lozkowe podupadło... Ciezko wszystko pogodzić....

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Dziekuje dziewczyny i za was wszystkie trzymam mocno kciuki!!!
    Dla nas to prawdziwy cud po dwoch latach staran...

Co do HSG to ja mialam w 8dc... a zaszlam w pierwszym cyklu po cyklu z HSG... Nie wiem czy badanie nam pomoglo czy nie...

Własnie miałam pisać, ze kojarzę Cie z watku HSG. Myślę, że jajowody się udrożniły i od razu się udało. Ogromne gratulacje!!!!
    Mam nadzieje, że i mi się uda bo też jestem pierwszy cykl po HSG :):):)

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)<3 /1
    29.03 - niezapominajka :)<3 :( /2

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3
    16.04 - Ania1602 :)<3 :)<3 :( /3

MAJOWE IUI
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    31.05 - kmb :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 / 6

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13 :(
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    05.06 - Nanatasza
    05.06 - kasiula1020
    06.06 - Malwa85
    08.06 - muszynka
    08.06 - bartusiowa-mama /1
    11.06 - Eltasz
    18.06 - MiliTu

JAK KTÓRĄŚ POMINELAM ALBO COS ZLE WPISANE PISZCIE POPRAWIE

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z porozumieniem z kmb jeśli oczywiście pozwolicie listę prowadzić będę ja

kmb, muszynka, aszka, Eltasz lubią tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Dziewczyny z porozumieniem z kmb jeśli oczywiście pozwolicie listę prowadzić będę ja

Ja już tylko tu gosciem jestem :-D. Weźcie chodźcie na fioletowa stronę. Tęskni mi się za wami :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkaa wrote:
    hej dziewuszki ja testuje piatek bo bardzo sie boje… chociaz nie nastawia się, wiekszych zmian nie czuje , delikatny bol jak przed @ i piesi raz bola raz nie , zobaczymy w piatek. :)
    powodzenia :)

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    niezapominajka kochana napisz jaki macie teraz plan? Ty mialas zabieg cos jak ja? Ja miałam 23 maja. Masz już miesiaczke? Czy czekasz na nią jeszcze?
    No więc plany był taki: czekam na @, w lipcu <3 kontrolowane ;), i od sierpnia na spontanie, bo jestem u A za granicą, we wrześniu laparoskopia i w październiku IUI. Oczywiście jeśli się nie przydarzy ciąża po drodze. Mam jeszcze zalecone ponowne zbadanie hormonów, bo mam problemy z insuliną, glukozą, PRL i TSH. 25 czerwca mam wizytę po zabiegu. I wczoraj odebrałam wyniki hist-pat i nic tam nie ma "pozostałości po poronieniu"... :/
    A fakty są takie: nie widziałam chłopa od Wielkanocy, więc poniosło nas (kilka razy) i będzie co ma być :)
    No i w końcu udało nam się dotrzeć do USC i zaklepać termin ślubu na październik :)

honey028 lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszynka wrote:
    Własnie miałam pisać, ze kojarzę Cie z watku HSG. Myślę, że jajowody się udrożniły i od razu się udało. Ogromne gratulacje!!!!
    Mam nadzieje, że i mi się uda bo też jestem pierwszy cykl po HSG :):):)
    No tak w kwietniu miałam HSG a majowo/czerwcowy cykl był tym najszczęśliwszym :-D Oby teraz tylko wszystko było dobrze!
    Trzymam kciuki i za twój pierwszy po HSG no i za resztę dziewczyn też! Podczytywałam was ukradkiem ostatni miesiąc i bardzo kibicuję!

muszynka lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka no to super! Dr kazał czekac Ci do sierpnia ze staraniami? Mi nic nie mówił tak konkretnie.
    Pani dr od zabiegu powiedziała, że można już się starać, mój lekarz od USG mówi , że wszystko ok, normalne narządy kobiece jak się wyraził, profesor od badań mówi że nawet jak coś wyjdzie - trombofilia to spokojnie, będzie heparyna, ale musimy to wiedzieć, kiedy się starać nie mówi, a dr od IUI zaprasza na zabieg kolejnej IUI po miesiączce
    A ja się obawiam czy od razu, teraz po okresie mogę próbować IUI, ale z drugiej strony przecież będę miała USG, jak się okaze ze pęcherzyków nie ma albo endometrium za cienkie znaczy że organizm nie gotowy i IUI nie będzie.

Dlatego teraz czekam na okres i kurde nie wiem co robic, 23 czerwca jedziemy na tydzień nad morze, jak do tego czasu nie dostane okresu to być może dostane nad tym morzem a 4 6 8 dc powinnam robic sobie zastrzyki z fostimonu i brac ze sobą te zastrzyki czy nie...ehh problemy :P
    Watpie zebym wcześniej dostała okres, dziewczyny dostają po 5-6 tyg.

iv09i09katk65tr1.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a ja też jeszcze nie dostałam @... ale od wczoraj mieszam ogórki kiszone z czekoladą, więc @ za rogiem, bo na ciążowe zachcianki to na pewno za wcześnie ;)
    W środę byłam u mojej gin bo mi się L4 kończyło i przy okazji zrobiła mi usg - powiedziała, że wszystko się ładnie goi, ale endometrium prawie nie ma i w jajnikach drobne pęcherzyki. Mamy czekać :/ Dlatego pozwoliliśmy sobie na "drobne" szaleństwo, bo raczej nic z tego nie będzie.
    Ja też te badania mam zrobić w 3dc, ale wtedy raczej będę się wygrzewać na Lazurowym ;) więc badania pewnie we wrześniu.
    U mnie jest jeszcze ten problem, ze moja ginka kończy pracę w przychodni i tylko będę mogła do niej prywatnie chodzić. Badania hormonów prywatnie masę kasy kosztują, więc chcę na nie załatwić skierowanie. A ewentualna IUI prywatnie. Moja ginka jeszcze mówiła o in vitro, ale na to chyba jeszcze długo nie będziemy mieli kasy.
    A co do zastrzyków, przy udanej IUI też musiałam sobie ovitrelle podać w pt wieczorem, a byłam z pracy na wyjeździe integracyjnym ;) Żeby zdąrzyż na niedzielną IUI, jechałam znad morza w sobotę w nocy. Jak widać metoda "na spontana" jest bardzo skuteczna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:23

1usajw4zj5vrwf30.png
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuje w piatek (beta). Co prawda kazali w poniedzialek ale konczy mi sie dupek i wole nie ryzykowac (juz raz mialam wczesne poronienie). Ale nie sadze aby wyszlo :( temperatura jakas strasznie niska w tym cyklu...

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja dostalam @ wiec mozna mnie skrelic z listy:(

vendetta83 lubi tę wiadomość

Babe B
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ja już tylko tu gosciem jestem :-D. Weźcie chodźcie na fioletowa stronę. Tęskni mi się za wami :-D
    ja tam nie wchodze, siedze na fejsie w grupie jednej. Słyszałam ze tak rozne głupoty piszą i sie ciagle kłoca. Takze lepiej siedziec tu i na spokojnie :)

• vendetta83 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B, przepraszam niechcący mi się klikło "lubię" , kiedy przesuwałam ekran telefonu. Oczywiście nie lubimy @ !!!
    Kmb, Kochana, gratulacje!!!
    Aszka, Tobie juz gratulowałam, ale zrobię to raz jeszcze :)
    Dbajcie o siebie Dziewczyny!
    Pozdrawiam!

aszka lubi tę wiadomość

06.2015 - ICSI Novum - udane :)
    29.03.2015 - 3 IUI - nieudane :(
    10.2014 - 2 IUI - nieudane :(
    03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach :(
    10.2013 - 1 IUI - udane...
  • MiliTu Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babe B przykro mi, ale kolejny cykl i kolejna szansa i nadzieja. Trzymam kciuki!

f10f52853bebc8eaaac54768198b67dd.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    ja tam nie wchodze, siedze na fejsie w grupie jednej. Słyszałam ze tak rozne głupoty piszą i sie ciagle kłoca. Takze lepiej siedziec tu i na spokojnie :)

To prawda co jedna madrzejsza od drugiej. Dlatego zaglądam tu tutaj :-D

aszka lubi tę wiadomość

• karolinak886 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wiesz co ja sie tez leczyłam w Invimedzie, wiem o ktorym lekarzu mówisz, ja z kolei u R. dyrektora i ciagle tez mu cos było nie tak. Az sie przeniosłam do innej kliniki. Pomijac ze mi pogorszyli stan zdrowia. Moze taka miał wymowke? U mnie z kolei R. mowil ze odstepujemy bo juz po owulacji....tez bez sensu bo człowiek chodził, ale tez zle mu było, ze tyle przychodze, a przeciez 300 zł zaplaciłam za monit owulacji -niby masz bez ograniczen. Moze skonsultujcie z innym lekarzem wyniki meza...bo wychodzi ze albo D. tak mowil, bo moze cos mu nie pasowało,albo moze faktycznie wyniki sie pogorszyły. Powinnas dostac karte z napisem ile było plemnikow po preparatyce.

W jaki sposób pogorszyl ci stan zdrowia?Czasem lekarze sa zaganiani i nie zawsze mili, ale to nie oznacza, ze lekarz nie ma doswiadczenia i jest beznadziejny. Moim zdaniem Invimed ma dobra opinie, gdyby byl taki zly to czy panstwo refundowalo by in vitro w tej klinice? Moim zdaniem nie.

karolina
  • karolinak886 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    wiesz to nie chodzi o wychwalanie, tylko o dobre podejscie. Ja juz Ci pisałam ze ja z P. sie sciełam, wcale nie uwazam go za guru. Tylko porownujac Invicte i Invimed dla mnie Invimed byl gorszy pod wzgledem zajmowania sie pacjentka. Lekarzom wszedzie trzeba patrzec na rece, po drugie miec do siebie obiektywne podejscie po trzecie grzebac w necie, pytac sie dziewczyn dowiadywac sie. Ludzie ida do klinik i mysla, ze lekarze sa guru a tak naprawde jak sama nie dopilnujesz to i tak przewaznie srednio. Mi np. P powiedział ze tylko invitro, pokazałam mu zalecania PTR I PTG i dopiero zmienił zdanie. Tak samo z IUI, do IUI wg mnie np musi byc dobre nasienie i dobre drozne jajowody inaczej mozna poczytac w necie spada skutecznosc do 5%. A lekarze tez o tym nie mówią. Jak czytam na forum ze lekarz powiedział ze nasienie iles tam % sie kwalifikuje dla mnie to przepraszam ale naciaganie pacjentów. Tak samo z IUI, mi lekarz kazał wziac zastrzyk po iles godzinach a ja sobie przesunełam, owszem człowiek idzie do kliniki z nadzieja, ze lekarz to pomoze. Ja juz nie mam złudzen co do Warszawy, w Warszawie mieszkam kupę czasu i tutaj niestety liczy sie kasa, pacjent na szarym koncu...I tak samo z tymi klinikami, zadna nie jest idealna, ale dla mnie podstawa po moim doswiadczeniu zeby lekarz zajmowal sie dobrze, nie musi super, nie musi ekstra, czy sie uda tez zalezy od wyników pacjentki i meza, taka prawda, lekarz cudu nie zrobi. Ale zeby dobrze, a nie jak mi w Invimedzie gada ze ja mam dobry obraz, jak mowie ze zły bo widze to z krzykiem, i co...gdybym została tam dalej to niewiadomo czy by mi pozniej w ogole dało sie to naprostowac. Dlatego ja zadnym lekarzom za grosz nie wierze, potrafie sie pokłocic bo lekarz to sobie moze gadac, a moje dobro to komu lezy na sercu? Tylko mnie, on wezmie kase odbebni i idzie do domu. Poza tym jak nie miałas badania hormonow to sie domagaj, w koncu za to płącisz. Mi Jezak jak pisałam kazał robic dwa razy, w fazie folikularnej i owulacyjnej. A nawet gdyby nie kazał to tez bym zrobiła, sa normy -mozna sobie sprawdzic stan jajeczek.

Czasem mam wrazenie, ze jest to forum stworzone z Invicty, bo wszystkie kliniki sa beznadziejne. Nie wiem skad wasze opinie, ale ja po opowiesciach znajomej mam dobre zdanie o Invimedzie. Moim zdaniem opiekuja sie pacjentem i zlecaja to co potrzebne.

urocza lubi tę wiadomość

karolina
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ