X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Nanatasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my wczoraj wieczorem zrobiliśmy test.. niestety negatyw
    pozostało czekać na @.. :(

starania od 2007
    mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
    "..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
    ivf czerwiec 2016 [*] [*]
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka no raczej ciążowe zachcianki to za wcześnie:) Choć i w cyklu po poronieniu można zajść, ważne czy jest owulacja.
    A ja dlatego mam w nosie naturalne próby. Przy IUI będzie USG i zobaczymy jak to endo wygląda, jak będzie małe odstąpimy.
    A w ogóle co na endo? Orzechy (wszystkie?)? Wino czerwone? Co jeszcze?
    Lekarze jedni kaza czekac inni nie. A jeśli chodzi o ranę na macicy-bez przesady. Tam nie ma wielkie rany. Podczas okresu też robi się ranka...

Przykro z powodu negatywnych testów, ale kolejna próba przed Wami!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:32

iv09i09katk65tr1.png
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza, Babe B - strasznie mi przykro :( czuję, że za dwa dni do Was dołączę :(

Dziewczyny, ja mam wrażenie, że nieważne jaka klinika, nigdzie nie jest dobrze i wszędzie jest fajnie. To kwestia wielu czynników (w tym wiedzy pacjentki, im bardziej uświadomiona tym więcej błędów jest w stanie wytknąć lekarzowi).
    U nas padł wybór na GMW w Opolu, z racji wyłącznie odległości. Klinika ogólnie ma kiepskie opinie w sieci, ale też trzeba brać poprawkę (konkurencja, nieszczęśliwe kobiety, którym się nie udało zajść w ciążę lub poroniły...). Zasadniczo poszliśmy tam wyłącznie na IUI, bo lekarza wolę swojego.
    Co mi sie nie podobało podczas mojego IUI? ano to, że nie zostało sprawdzone przed samym IUI jak tam mój pęcherzyk, ile mm czy pękł? czy dopiero pęknie? NIC. Jak endometrium? Czy jest na tyle grube że jest szansa? nic nie wiem, czekam tylko...

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • gaja13 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)<3 /1
    29.03 - niezapominajka :)<3 :( /2

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3
    16.04 - Ania1602 :)<3 :)<3 :( /3

MAJOWE IUI
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    31.05 - kmb :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 / 6

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B :(
    02.06 - gaja13 :(
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    05.06 - Nanatasza
    05.06 - kasiula1020
    06.06 - Malwa85
    08.06 - muszynka
    08.06 - bartusiowa-mama /1
    11.06 - Eltasz
    18.06 - MiliTu

JAK KTÓRĄŚ POMINELAM ALBO COS ZLE WPISANE PISZCIE POPRAWIE

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B przykro mi :-(
    Natasza jeszcze nie wpisuje :( zrób test rano a może jeszcze wszystko się odmieni :)

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta 1.9, możecie mi wpisać :-( nie wiem czy będę podchodzić do 3.

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Babe B przykro mi :-(
    Natasza jeszcze nie wpisuje :( zrób test rano a może jeszcze wszystko się odmieni :)
    maż właśnie chce rano.. jutro planujemy zrobić, dziś nie miałam sił
    wczoraj się nawet nie poryczałam.. pierwszy raz w życiu po teście

starania od 2007
  • Eltasz Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś ten czerwiec nie jest zbyt łaskawy :(
    Strasznie mi przykro dziewczyny. Ale walczymy dalej :* , kolejny miesiąc kolejna szansa

aszka lubi tę wiadomość

Eltasz
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:

malwa, a który to dpo? beta 1.9 wygląda inaczje niż mniej niż 1. Może się jeszcze rozkręci?

age.png

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde :( czerwcowe pechowe :( spojrzałam na wykresy dziewczyn z list - żadnej póki co się nie udało :( :( Jakie to smutne :( 5 wciąż czeka, 3 nie mają wykresu więc nie wiadomo... :( to czekanie dobija.. i ta myśl - dlaczego się nie udaje? :( W czym jesteśmy gorsze..?

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie raz wychodziła beta powyżej 2. I zawsze badałam ją jak mi się choć 1 dzień okres spóźniał (nie biegam co m-c). Zazwyczaj zaraz po badaniu krwi pojawiał sie okres, tego dnia lub następnego. Są osoby twierdzące że to mikroporonienia, są takie które uważają to za błąd laboratorium. Ale prawda jest taka że stężenie bHCG między 2 a 5 to taka czarna dziura, i nie wiadomo o co kaman.....

oar89n7355899ln7.png

2015 - 3 x poronienie
  • Malwa85 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    malwa, a który to dpo? beta 1.9 wygląda inaczje niż mniej niż 1. Może się jeszcze rozkręci?
    12 dpo, nie wierzę że się rozkręci, cycki przestają boleć, iui była na pękniętym pecherzyku i chyba była za późno.Powodzenia dla reszty, przydałyby się jakieś :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinak886 wrote:
    W jaki sposób pogorszyl ci stan zdrowia?Czasem lekarze sa zaganiani i nie zawsze mili, ale to nie oznacza, ze lekarz nie ma doswiadczenia i jest beznadziejny. Moim zdaniem Invimed ma dobra opinie, gdyby byl taki zly to czy panstwo refundowalo by in vitro w tej klinice? Moim zdaniem nie.
    przeczytalas to juz wiesz :) To ze Panstwo refunduje to nic dziwnego bo refunduje wszystkim klinikom, ale nie sprawdza jaka opieka. Natomiast Karolina i w temacie invitro i tutaj kilka dziewczyn Ci zadało pytanie u kogo sie leczysz i nic. Troche to dziwne ze wchodzisz chawalisz klinike, ale ani słowa o tym jaki problem i u jakiego lekarza :D Same ogolniki, ze dobra opieka :D SKoro taka dobra a jej nie chwala jakos pacjenci to chyba dziwne...widocznie 90% ma inne zdanie niz Ty :D Mi to obojetne ze tam sie leczysz, Twoje zdrowie Twoja decyzja. Jak dla mnie Invimed jest beznadziejny po moich doswiadczeniach :) Sama napisałąs ze na forach chwala Invikte masz odpowiedz...ludzie wola Invicte bo sa ZAOPIEKOWANI A NIE OLEWANI.
    Dla mnie moje zdrowie najwazniejsze widocznie dla mojego lekarza takie nie było. Zreszta poczytaj sobie opinie na www.znanylekarz.pl maja najwiecej negatytów wiec cos jest na rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    a my wczoraj wieczorem zrobiliśmy test.. niestety negatyw
    pozostało czekać na @.. :(
    wspolczuje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    niezapominajka no raczej ciążowe zachcianki to za wcześnie:) Choć i w cyklu po poronieniu można zajść, ważne czy jest owulacja.
    A ja dlatego mam w nosie naturalne próby. Przy IUI będzie USG i zobaczymy jak to endo wygląda, jak będzie małe odstąpimy.
    A w ogóle co na endo? Orzechy (wszystkie?)? Wino czerwone? Co jeszcze?
    Lekarze jedni kaza czekac inni nie. A jeśli chodzi o ranę na macicy-bez przesady. Tam nie ma wielkie rany. Podczas okresu też robi się ranka...

Przykro z powodu negatywnych testów, ale kolejna próba przed Wami!
    na endo moze lekarz lek przepisac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    Nanatasza, Babe B - strasznie mi przykro :( czuję, że za dwa dni do Was dołączę :(

Dziewczyny, ja mam wrażenie, że nieważne jaka klinika, nigdzie nie jest dobrze i wszędzie jest fajnie. To kwestia wielu czynników (w tym wiedzy pacjentki, im bardziej uświadomiona tym więcej błędów jest w stanie wytknąć lekarzowi).
    U nas padł wybór na GMW w Opolu, z racji wyłącznie odległości. Klinika ogólnie ma kiepskie opinie w sieci, ale też trzeba brać poprawkę (konkurencja, nieszczęśliwe kobiety, którym się nie udało zajść w ciążę lub poroniły...). Zasadniczo poszliśmy tam wyłącznie na IUI, bo lekarza wolę swojego.
    Co mi sie nie podobało podczas mojego IUI? ano to, że nie zostało sprawdzone przed samym IUI jak tam mój pęcherzyk, ile mm czy pękł? czy dopiero pęknie? NIC. Jak endometrium? Czy jest na tyle grube że jest szansa? nic nie wiem, czekam tylko...
    ja tez wybrałam klinike ktora miałą negatywne opinie i sie przejechałam, myslalam tak jak Ty :) a nawet podstawy opieki nie było, ale powodzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwa85 wrote:
    :(

• Nanatasza Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bartusiowa-mama wrote:
    kurde :( czerwcowe pechowe :( spojrzałam na wykresy dziewczyn z list - żadnej póki co się nie udało :( :( Jakie to smutne :( 5 wciąż czeka, 3 nie mają wykresu więc nie wiadomo... :( to czekanie dobija.. i ta myśl - dlaczego się nie udaje? :( W czym jesteśmy gorsze..?
    ja też dziś mam takie myśli.. co ze mną nie tak?
    dziś koledze urodziło się 2 dziecko
    ostanio w kościele była rodzina z 6 dzieci .. i moja pierwsza myśl - ładnie, wyrobili moją normę, oni 6 ja 0 bilans zachowany...

starania od 2007
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nanatasza wrote:
    ja też dziś mam takie myśli.. co ze mną nie tak?
    dziś koledze urodziło się 2 dziecko
    ostanio w kościele była rodzina z 6 dzieci .. i moja pierwsza myśl - ładnie, wyrobili moją normę, oni 6 ja 0 bilans zachowany...
    mojej przyjaciolce juz trzecie, wiec jedni maja jak zechca a inni nawet z jednym problemy...

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rodzeństwo. Jestem najstarsza. Siostra ma już dwójkę cudownych dzieciaków córcię i synka , brat ma syna. To jest "ból" bo u mnie za chwilę czterdziestka na karku a ani razu w ciążę się nie udało zajść :/

Eltasz
‹‹ 598 599 600 601 602 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ