INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
niezapominajka no raczej ciążowe zachcianki to za wcześnie:) Choć i w cyklu po poronieniu można zajść, ważne czy jest owulacja.
A ja dlatego mam w nosie naturalne próby. Przy IUI będzie USG i zobaczymy jak to endo wygląda, jak będzie małe odstąpimy.
A w ogóle co na endo? Orzechy (wszystkie?)? Wino czerwone? Co jeszcze?
Lekarze jedni kaza czekac inni nie. A jeśli chodzi o ranę na macicy-bez przesady. Tam nie ma wielkie rany. Podczas okresu też robi się ranka...
Przykro z powodu negatywnych testów, ale kolejna próba przed Wami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:32
-
Nanatasza, Babe B - strasznie mi przykro
czuję, że za dwa dni do Was dołączę
Dziewczyny, ja mam wrażenie, że nieważne jaka klinika, nigdzie nie jest dobrze i wszędzie jest fajnie. To kwestia wielu czynników (w tym wiedzy pacjentki, im bardziej uświadomiona tym więcej błędów jest w stanie wytknąć lekarzowi).
U nas padł wybór na GMW w Opolu, z racji wyłącznie odległości. Klinika ogólnie ma kiepskie opinie w sieci, ale też trzeba brać poprawkę (konkurencja, nieszczęśliwe kobiety, którym się nie udało zajść w ciążę lub poroniły...). Zasadniczo poszliśmy tam wyłącznie na IUI, bo lekarza wolę swojego.
Co mi sie nie podobało podczas mojego IUI? ano to, że nie zostało sprawdzone przed samym IUI jak tam mój pęcherzyk, ile mm czy pękł? czy dopiero pęknie? NIC. Jak endometrium? Czy jest na tyle grube że jest szansa? nic nie wiem, czekam tylko...
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
MARCOWE IUI
13.03 - kaka470/1
29.03 - niezapominajka/2
KWIETNIOWE IUI
15.04 - Kamila8k/3
16.04 - Ania1602/3
MAJOWE IUI
16.05 - aszka/1
18.05 - Aga 1/1
21.05 - kkkaaarrr/1
23.05 - glitterpink/1
31.05 - kmb/ 6
CZERWCOWE IUI
01.06 - Babe B
02.06 - gaja13
02.06 - Inkaa
02.06 - agniecha88
03.06 - karmela85
05.06 - Nanatasza
05.06 - kasiula1020
06.06 - Malwa85
08.06 - muszynka
08.06 - bartusiowa-mama /1
11.06 - Eltasz
18.06 - MiliTu
JAK KTÓRĄŚ POMINELAM ALBO COS ZLE WPISANE PISZCIE POPRAWIE
02 06 201526 06 2015
21 07 201514 09 2015
-
gaja13 wrote:Babe B przykro mi
Natasza jeszcze nie wpisujezrób test rano a może jeszcze wszystko się odmieni
wczoraj się nawet nie poryczałam.. pierwszy raz w życiu po teściestarania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
kurde
czerwcowe pechowe
spojrzałam na wykresy dziewczyn z list - żadnej póki co się nie udało
Jakie to smutne
5 wciąż czeka, 3 nie mają wykresu więc nie wiadomo...
to czekanie dobija.. i ta myśl - dlaczego się nie udaje?
W czym jesteśmy gorsze..?
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
U mnie nie raz wychodziła beta powyżej 2. I zawsze badałam ją jak mi się choć 1 dzień okres spóźniał (nie biegam co m-c). Zazwyczaj zaraz po badaniu krwi pojawiał sie okres, tego dnia lub następnego. Są osoby twierdzące że to mikroporonienia, są takie które uważają to za błąd laboratorium. Ale prawda jest taka że stężenie bHCG między 2 a 5 to taka czarna dziura, i nie wiadomo o co kaman.....
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
lipa wrote:malwa, a który to dpo? beta 1.9 wygląda inaczje niż mniej niż 1. Może się jeszcze rozkręci?
-
nick nieaktualnykarolinak886 wrote:W jaki sposób pogorszyl ci stan zdrowia?Czasem lekarze sa zaganiani i nie zawsze mili, ale to nie oznacza, ze lekarz nie ma doswiadczenia i jest beznadziejny. Moim zdaniem Invimed ma dobra opinie, gdyby byl taki zly to czy panstwo refundowalo by in vitro w tej klinice? Moim zdaniem nie.
To ze Panstwo refunduje to nic dziwnego bo refunduje wszystkim klinikom, ale nie sprawdza jaka opieka. Natomiast Karolina i w temacie invitro i tutaj kilka dziewczyn Ci zadało pytanie u kogo sie leczysz i nic. Troche to dziwne ze wchodzisz chawalisz klinike, ale ani słowa o tym jaki problem i u jakiego lekarza
Same ogolniki, ze dobra opieka
SKoro taka dobra a jej nie chwala jakos pacjenci to chyba dziwne...widocznie 90% ma inne zdanie niz Ty
Mi to obojetne ze tam sie leczysz, Twoje zdrowie Twoja decyzja. Jak dla mnie Invimed jest beznadziejny po moich doswiadczeniach
Sama napisałąs ze na forach chwala Invikte masz odpowiedz...ludzie wola Invicte bo sa ZAOPIEKOWANI A NIE OLEWANI.
Dla mnie moje zdrowie najwazniejsze widocznie dla mojego lekarza takie nie było. Zreszta poczytaj sobie opinie na www.znanylekarz.pl maja najwiecej negatytów wiec cos jest na rzeczy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 10:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLunk_a wrote:niezapominajka no raczej ciążowe zachcianki to za wcześnie:) Choć i w cyklu po poronieniu można zajść, ważne czy jest owulacja.
A ja dlatego mam w nosie naturalne próby. Przy IUI będzie USG i zobaczymy jak to endo wygląda, jak będzie małe odstąpimy.
A w ogóle co na endo? Orzechy (wszystkie?)? Wino czerwone? Co jeszcze?
Lekarze jedni kaza czekac inni nie. A jeśli chodzi o ranę na macicy-bez przesady. Tam nie ma wielkie rany. Podczas okresu też robi się ranka...
Przykro z powodu negatywnych testów, ale kolejna próba przed Wami! -
nick nieaktualnybartusiowa-mama wrote:Nanatasza, Babe B - strasznie mi przykro
czuję, że za dwa dni do Was dołączę
Dziewczyny, ja mam wrażenie, że nieważne jaka klinika, nigdzie nie jest dobrze i wszędzie jest fajnie. To kwestia wielu czynników (w tym wiedzy pacjentki, im bardziej uświadomiona tym więcej błędów jest w stanie wytknąć lekarzowi).
U nas padł wybór na GMW w Opolu, z racji wyłącznie odległości. Klinika ogólnie ma kiepskie opinie w sieci, ale też trzeba brać poprawkę (konkurencja, nieszczęśliwe kobiety, którym się nie udało zajść w ciążę lub poroniły...). Zasadniczo poszliśmy tam wyłącznie na IUI, bo lekarza wolę swojego.
Co mi sie nie podobało podczas mojego IUI? ano to, że nie zostało sprawdzone przed samym IUI jak tam mój pęcherzyk, ile mm czy pękł? czy dopiero pęknie? NIC. Jak endometrium? Czy jest na tyle grube że jest szansa? nic nie wiem, czekam tylko...a nawet podstawy opieki nie było, ale powodzenia.
-
nick nieaktualny
-
bartusiowa-mama wrote:kurde
czerwcowe pechowe
spojrzałam na wykresy dziewczyn z list - żadnej póki co się nie udało
Jakie to smutne
5 wciąż czeka, 3 nie mają wykresu więc nie wiadomo...
to czekanie dobija.. i ta myśl - dlaczego się nie udaje?
W czym jesteśmy gorsze..?
dziś koledze urodziło się 2 dziecko
ostanio w kościele była rodzina z 6 dzieci .. i moja pierwsza myśl - ładnie, wyrobili moją normę, oni 6 ja 0 bilans zachowany...starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
nick nieaktualnyNanatasza wrote:ja też dziś mam takie myśli.. co ze mną nie tak?
dziś koledze urodziło się 2 dziecko
ostanio w kościele była rodzina z 6 dzieci .. i moja pierwsza myśl - ładnie, wyrobili moją normę, oni 6 ja 0 bilans zachowany...