X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)<3 /1
    29.03 - niezapominajka :)<3 :( /2

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3
    16.04 - Ania1602 :)<3 :)<3 :( /3

MAJOWE IUI
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    31.05 - kmb :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 / 6

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13 :(
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    05.06 - Nanatasza
    05.06 - kasiula1020
    06.06 - Malwa85
    08.06 - muszynka
    08.06 - bartusiowa-mama /1
    11.06 - Eltasz
    18.06 - MiliTu

JAK KTÓRĄŚ POMINELAM ALBO COS ZLE WPISANE PISZCIE POPRAWIE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:26

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje od kilku dni watek IVF i tam dziewczyny po transferze, przyjmują nospe w dużych dawkach żeby nie było skurczów macicy i zarodek pięknie się zagnieździł i nie wypadł. Z tego co czytałam to odpuszczają sobie też <3 (bo przy orgazmie macica tez się skurcza) i tak się zastanawiam, czy może gdybyśmy i my zaczęły się do tego stosować, może nasze szanse byłyby większe ?
    Co o tym myślicie ?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... w sumie logicznie patrząc... wcale to jest logiczne... co myśli reszta dziewczyn?

• kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co z tym <3 to możecie próbować tzn. Ograniczyć się. U mnie nie było nic od 3 dni po IUI z braku takiej możliwości. :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:02

• kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiej strony musicie mieć mega cierpliwość i zadbać inaczej o związek bo tak przed IUI 3-4 DNI NIC po IUI też nic to mega sprawdzian z wytrzymałości facetów :-P

• lilou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Wiesz tez mam lekarke w Gliwicach moze mowimy o tej samej ktore pierwsza IUI robi za 600 a kazda nastepna za 400 zl... ale wole doplacic w klinice bo maja tam lepszy sprzet niz gin, zreszta z tego co wiem gi to musi tez najpoerw wyslac do kliniki na spreparowanie a nie wiadomo w jakich warunkach jest to przewozone itd... Ja bylam i dr P na pierwszej wizucie i od razu dexyzja IUI. Z racji tego ze moj wyjezdza bylismy mrozic nasionka i na poczatku lipca pierwsza iui. Gin mowila mi ze moze noe dojsc do umowionej iui jesli w dniu preparatyki nasienie nie bedzie wystatczajaco dobre

Tak, to pewnie do tej samej chodzimy w Gliwicach. Mi mówiła, że ona nasienie wrzuca do jakiejś maszyny i tam się ono preparuje, więc myślę, że robi to na miejscu, a nie że wysyła gdzieś nasienie. Mi osobiście ona lepiej podeszła niż lekarze w klinice, a stymulacja do iui wygląda tak samo. W gyncentrum, to za każdym razem u innego lekarza ląduje, co ma swoje plusy jak i minusy. My też na początku lipca będziemy podchodzić do iui. Teraz już sama nie wiem gdzie do tej iui podejść.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ale z drugiej strony musicie mieć mega cierpliwość i zadbać inaczej o związek bo tak przed IUI 3-4 DNI NIC po IUI też nic to mega sprawdzian z wytrzymałości facetów :-P

Nam po iui lekarz jeszcze zalecał w domu poprawić :D

kmb lubi tę wiadomość

Peonia88
  • kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Nam po iui lekarz jeszcze zalecał w domu poprawić :D

Nam też wiec przez 3 dni poprawilismy ale potem już nic bo nie było jak.

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi faceci chyba nie byli by zadowoleni ale skoro to ma zwiększyć szanse to czemu nie spróbować. Zastanawiam się dlaczego lekarze o tym nie mówią. Niby przy IUI nie mamy gwarancji zapłodnienia komórki, ale jeśli już do tego dojdzie i przychodzi czas jej zagnieżdżenia to skurcze macicy wywołane podczas orgazmu mogą do tego nie dopuścić.

Może warto spróbować. Komórka zagniezdza się około 7-9 dnia od owulacji z tego co gdzies wyczytałam wiec ten okres jest najważniejszy (jeśli oczywiście doszło do zapłodnienia).

Wogle to mam wrazenie ze okres staran o dziecko jest dużym testem dla par bo <3 często już nie jest tak spontaniczne, a przy IUI to już wogle bo tak jak pisze kmb kilka dni przed nie można bo trzeba przetrzymać nasienie potem gdyby wcielić w zycie to o czym pisze to tez nie, no i potem albo @ albo radość... Jak @ no to my placzemy, a faceci razem z nami z dwóch przyczyn porażki i braku <3 kolejnych kilka dni....

jja dodatkowo po tych wszytkich hormonach branych przez praktycznie caly miesiąc jestem czasem tak nieznnosna ze mój M ma podwójdzie przerąbane :P

kmb, Nanatasza lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że gin nie ma takiego sprzętu, jak ma klinika... ale nie chce osądzać, bo nie wiem...

hmm z drugiej strony... 400 zł a 750 zł... prawie jeszcze raz tyle, więc cena zachęcająca... mówimy o dr Patrycji F. R? Nie byłam u niej ale widziałam właśnie jej cennik, opinie ma bdb... w sumie, chyba możesz spróbować :)

no i też np gyncentrum bierze 750 zł za IUI... inne kliniki nie raz 500 zł... a standardy takie same... więc rozbieżności duże, może i gin dobrze by to robił.. ;> w sumie praktycznie w 1 iui w gyncentrum u niej masz prawie dwie. My narazie musimy mrozic nasienie wiec i tk nie ma o czym mowic, w sensie o zmianie, ale moze potem...

Ja póki co zostaję przy IUI w gyn . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:47

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcowe dziewczyny co u Was ?
    Jak tam z Waszym testowaniem ?
    Babe B, Inkaa, agniecha88, karmela85 co taka cisza ?

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babe miała mieć chyba wynik bety dziś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Wiesz tez mam lekarke w Gliwicach moze mowimy o tej samej ktore pierwsza IUI robi za 600 a kazda nastepna za 400 zl... ale wole doplacic w klinice bo maja tam lepszy sprzet niz gin, zreszta z tego co wiem gi to musi tez najpoerw wyslac do kliniki na spreparowanie a nie wiadomo w jakich warunkach jest to przewozone itd... Ja bylam i dr P na pierwszej wizucie i od razu dexyzja IUI. Z racji tego ze moj wyjezdza bylismy mrozic nasionka i na poczatku lipca pierwsza iui. Gin mowila mi ze moze noe dojsc do umowionej iui jesli w dniu preparatyki nasienie nie bedzie wystatczajaco dobre
    to prawda, moj gin tez mi proponował ale mowil ze musi nasienie wysylac wiec zrezygnowałam. A to tez wazne sprawa przechowywania, dowoz w odpowiednim czasie itd. Na pewno watpie zeby mieli w gabinecie swoim zwykli ginowie, bo to trzeba zamrazarke miec, odsierwarke i takie rozne. Ale 400 zł? Dla mnie za malo sama prepearatyka to z 200 zł biora, czyli ona by brała 200 zł? Cos mało, najlepszy sposob jak ktos chce prywatnie u gina to zazadac dokumentów, jakie laboratorium robilo preparatyke i nie na słowo, a ma byc pesel faceta itd w dokumencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Tak, to pewnie do tej samej chodzimy w Gliwicach. Mi mówiła, że ona nasienie wrzuca do jakiejś maszyny i tam się ono preparuje, więc myślę, że robi to na miejscu, a nie że wysyła gdzieś nasienie. Mi osobiście ona lepiej podeszła niż lekarze w klinice, a stymulacja do iui wygląda tak samo. W gyncentrum, to za każdym razem u innego lekarza ląduje, co ma swoje plusy jak i minusy. My też na początku lipca będziemy podchodzić do iui. Teraz już sama nie wiem gdzie do tej iui podejść.
    to niech pokaze maszyny i spisz nazwy :) w necie sie sprawdzi jaki to sprzet. Na słowo sie lekarzom nie ufa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego wolę dopłacić, a mieć pewność, że klinika, w której się leczę ma sprzęt dobrej klasy...Słyszałam też o przypadkach, gdzie zwykli ginowie w swoich gabinetach nie preparują nasienia w ogóle i ich inseminacja polega po prostu na podaniu nasienia do macicy... :/ a w klinice, nic nigdzie nie wysyłają, wszystko robią na miejscu, preparatyka trwa 5 minut, mają odpowiedni sprzęt... :)

aszka, jak się czujesz kochana? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie papiery które klinika mi dała do iui wczoraj oddałam w kasie chorych i u mojego "normalnego" gina do wypełnienia, niby miało nie być owulki w tym miesiącu bo ginowi podczas cytologii wydawało się, że jeszcze jest pęcherzyk a brałam już progesteron, miałam do was dołączać, a tu dzwonią do mnie wczoraj popołudniu (byłam oddać rano w klinice krew), że moja beta jest pozytywna!!! Udało nam się w ostatnim cyklu przed IUI! Teraz czekam na usg i modlę się, żeby wszystko było dobrze...

sylwiaśta159, Nanatasza, Eltasz, aszka, kmb, gaja13, muszynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROXA GRATULACJE!! plemniczki wystraszyły się wirowania w preparatyce i się zmobilizowały! 11wir.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ROXA GRATULACJE!! plemniczki wystraszyły się wirowania w preparatyce i się zmobilizowały! 11wir.gif
    :-*

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję zatestować:)

• lilou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No dlatego wolę dopłacić, a mieć pewność, że klinika, w której się leczę ma sprzęt dobrej klasy...Słyszałam też o przypadkach, gdzie zwykli ginowie w swoich gabinetach nie preparują nasienia w ogóle i ich inseminacja polega po prostu na podaniu nasienia do macicy... :/ a w klinice, nic nigdzie nie wysyłają, wszystko robią na miejscu, preparatyka trwa 5 minut, mają odpowiedni sprzęt... :)

aszka, jak się czujesz kochana? :)

Serio 5 min? To my czekaliśmy ok 2 godzin po oddaniu nasienia na iui, do kartoteki wkleiła mi naklejkę, jak będę w domu zobaczę co tam pisze.

sylwaśta159, tak chodzi o dr Patrycję. Jak już pisałam, jestem z niej bardzo zadowolona, nie naciąga, jest miła i konkretna i co najważniejsze, nie traci czasu, jak to było u poprzednich lekarzy u których o wszystko musiałam się prosić i czekać na cud. Jak już zajdę w ciążę, to na pewno do niej wrócę. I to ona mi poleciła Gyncentrum, dr M. Mówiła, że bardzo fajnie dziewczyny z tej kliniki do niej wracają już z ciążą.

Może faktycznie macie rację, że do iui lepiej w klinice podchodzić, oni się na pewno lepiej na tym znają, bo dla nich to rutyna. Tym bardziej, że teraz sezon urlopowy, to może być ciężko, żeby terminy zgrać, a w klinice, jak nie ten lekarz to inny.

Peonia88
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ