X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARCOWE IUI
    13.03 - kaka470 :)<3 /1
    29.03 - niezapominajka :)<3 :( /2

KWIETNIOWE IUI
    15.04 - Kamila8k :)<3 :)<3 :)<3 /3
    16.04 - Ania1602 :)<3 :)<3 :( /3

MAJOWE IUI
    16.05 - aszka :)<3 /1
    18.05 - Aga 1 :)<3 /1
    21.05 - kkkaaarrr :)<3 /1
    23.05 - glitterpink :)<3 /1
    31.05 - kmb :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 :)<3 / 6

CZERWCOWE IUI
    01.06 - Babe B
    02.06 - gaja13 :(
    02.06 - Inkaa
    02.06 - agniecha88
    03.06 - karmela85
    05.06 - Nanatasza
    05.06 - kasiula1020
    06.06 - Malwa85
    08.06 - muszynka
    08.06 - bartusiowa-mama /1
    11.06 - Eltasz
    18.06 - MiliTu

JAK KTÓRĄŚ POMINELAM ALBO COS ZLE WPISANE PISZCIE POPRAWIE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:26

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje od kilku dni watek IVF i tam dziewczyny po transferze, przyjmują nospe w dużych dawkach żeby nie było skurczów macicy i zarodek pięknie się zagnieździł i nie wypadł. Z tego co czytałam to odpuszczają sobie też <3 (bo przy orgazmie macica tez się skurcza) i tak się zastanawiam, czy może gdybyśmy i my zaczęły się do tego stosować, może nasze szanse byłyby większe ?
    Co o tym myślicie ?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

I procedura :(
    II procedura - beta pozytywna !!!

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... w sumie logicznie patrząc... wcale to jest logiczne... co myśli reszta dziewczyn?

• kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co z tym <3 to możecie próbować tzn. Ograniczyć się. U mnie nie było nic od 3 dni po IUI z braku takiej możliwości. :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:02

• kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale z drugiej strony musicie mieć mega cierpliwość i zadbać inaczej o związek bo tak przed IUI 3-4 DNI NIC po IUI też nic to mega sprawdzian z wytrzymałości facetów :-P

• lilou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Wiesz tez mam lekarke w Gliwicach moze mowimy o tej samej ktore pierwsza IUI robi za 600 a kazda nastepna za 400 zl... ale wole doplacic w klinice bo maja tam lepszy sprzet niz gin, zreszta z tego co wiem gi to musi tez najpoerw wyslac do kliniki na spreparowanie a nie wiadomo w jakich warunkach jest to przewozone itd... Ja bylam i dr P na pierwszej wizucie i od razu dexyzja IUI. Z racji tego ze moj wyjezdza bylismy mrozic nasionka i na poczatku lipca pierwsza iui. Gin mowila mi ze moze noe dojsc do umowionej iui jesli w dniu preparatyki nasienie nie bedzie wystatczajaco dobre

Tak, to pewnie do tej samej chodzimy w Gliwicach. Mi mówiła, że ona nasienie wrzuca do jakiejś maszyny i tam się ono preparuje, więc myślę, że robi to na miejscu, a nie że wysyła gdzieś nasienie. Mi osobiście ona lepiej podeszła niż lekarze w klinice, a stymulacja do iui wygląda tak samo. W gyncentrum, to za każdym razem u innego lekarza ląduje, co ma swoje plusy jak i minusy. My też na początku lipca będziemy podchodzić do iui. Teraz już sama nie wiem gdzie do tej iui podejść.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ale z drugiej strony musicie mieć mega cierpliwość i zadbać inaczej o związek bo tak przed IUI 3-4 DNI NIC po IUI też nic to mega sprawdzian z wytrzymałości facetów :-P

Nam po iui lekarz jeszcze zalecał w domu poprawić :D

kmb lubi tę wiadomość

Peonia88
  • kmb Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Nam po iui lekarz jeszcze zalecał w domu poprawić :D

Nam też wiec przez 3 dni poprawilismy ale potem już nic bo nie było jak.

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasi faceci chyba nie byli by zadowoleni ale skoro to ma zwiększyć szanse to czemu nie spróbować. Zastanawiam się dlaczego lekarze o tym nie mówią. Niby przy IUI nie mamy gwarancji zapłodnienia komórki, ale jeśli już do tego dojdzie i przychodzi czas jej zagnieżdżenia to skurcze macicy wywołane podczas orgazmu mogą do tego nie dopuścić.

Może warto spróbować. Komórka zagniezdza się około 7-9 dnia od owulacji z tego co gdzies wyczytałam wiec ten okres jest najważniejszy (jeśli oczywiście doszło do zapłodnienia).

Wogle to mam wrazenie ze okres staran o dziecko jest dużym testem dla par bo <3 często już nie jest tak spontaniczne, a przy IUI to już wogle bo tak jak pisze kmb kilka dni przed nie można bo trzeba przetrzymać nasienie potem gdyby wcielić w zycie to o czym pisze to tez nie, no i potem albo @ albo radość... Jak @ no to my placzemy, a faceci razem z nami z dwóch przyczyn porażki i braku <3 kolejnych kilka dni....

jja dodatkowo po tych wszytkich hormonach branych przez praktycznie caly miesiąc jestem czasem tak nieznnosna ze mój M ma podwójdzie przerąbane :P

kmb, Nanatasza lubią tę wiadomość

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że gin nie ma takiego sprzętu, jak ma klinika... ale nie chce osądzać, bo nie wiem...

hmm z drugiej strony... 400 zł a 750 zł... prawie jeszcze raz tyle, więc cena zachęcająca... mówimy o dr Patrycji F. R? Nie byłam u niej ale widziałam właśnie jej cennik, opinie ma bdb... w sumie, chyba możesz spróbować :)

no i też np gyncentrum bierze 750 zł za IUI... inne kliniki nie raz 500 zł... a standardy takie same... więc rozbieżności duże, może i gin dobrze by to robił.. ;> w sumie praktycznie w 1 iui w gyncentrum u niej masz prawie dwie. My narazie musimy mrozic nasienie wiec i tk nie ma o czym mowic, w sensie o zmianie, ale moze potem...

Ja póki co zostaję przy IUI w gyn . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:47

• muszynka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerwcowe dziewczyny co u Was ?
    Jak tam z Waszym testowaniem ?
    Babe B, Inkaa, agniecha88, karmela85 co taka cisza ?

8599s65g50azui9s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babe miała mieć chyba wynik bety dziś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Wiesz tez mam lekarke w Gliwicach moze mowimy o tej samej ktore pierwsza IUI robi za 600 a kazda nastepna za 400 zl... ale wole doplacic w klinice bo maja tam lepszy sprzet niz gin, zreszta z tego co wiem gi to musi tez najpoerw wyslac do kliniki na spreparowanie a nie wiadomo w jakich warunkach jest to przewozone itd... Ja bylam i dr P na pierwszej wizucie i od razu dexyzja IUI. Z racji tego ze moj wyjezdza bylismy mrozic nasionka i na poczatku lipca pierwsza iui. Gin mowila mi ze moze noe dojsc do umowionej iui jesli w dniu preparatyki nasienie nie bedzie wystatczajaco dobre
    to prawda, moj gin tez mi proponował ale mowil ze musi nasienie wysylac wiec zrezygnowałam. A to tez wazne sprawa przechowywania, dowoz w odpowiednim czasie itd. Na pewno watpie zeby mieli w gabinecie swoim zwykli ginowie, bo to trzeba zamrazarke miec, odsierwarke i takie rozne. Ale 400 zł? Dla mnie za malo sama prepearatyka to z 200 zł biora, czyli ona by brała 200 zł? Cos mało, najlepszy sposob jak ktos chce prywatnie u gina to zazadac dokumentów, jakie laboratorium robilo preparatyke i nie na słowo, a ma byc pesel faceta itd w dokumencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Tak, to pewnie do tej samej chodzimy w Gliwicach. Mi mówiła, że ona nasienie wrzuca do jakiejś maszyny i tam się ono preparuje, więc myślę, że robi to na miejscu, a nie że wysyła gdzieś nasienie. Mi osobiście ona lepiej podeszła niż lekarze w klinice, a stymulacja do iui wygląda tak samo. W gyncentrum, to za każdym razem u innego lekarza ląduje, co ma swoje plusy jak i minusy. My też na początku lipca będziemy podchodzić do iui. Teraz już sama nie wiem gdzie do tej iui podejść.
    to niech pokaze maszyny i spisz nazwy :) w necie sie sprawdzi jaki to sprzet. Na słowo sie lekarzom nie ufa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego wolę dopłacić, a mieć pewność, że klinika, w której się leczę ma sprzęt dobrej klasy...Słyszałam też o przypadkach, gdzie zwykli ginowie w swoich gabinetach nie preparują nasienia w ogóle i ich inseminacja polega po prostu na podaniu nasienia do macicy... :/ a w klinice, nic nigdzie nie wysyłają, wszystko robią na miejscu, preparatyka trwa 5 minut, mają odpowiedni sprzęt... :)

aszka, jak się czujesz kochana? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie papiery które klinika mi dała do iui wczoraj oddałam w kasie chorych i u mojego "normalnego" gina do wypełnienia, niby miało nie być owulki w tym miesiącu bo ginowi podczas cytologii wydawało się, że jeszcze jest pęcherzyk a brałam już progesteron, miałam do was dołączać, a tu dzwonią do mnie wczoraj popołudniu (byłam oddać rano w klinice krew), że moja beta jest pozytywna!!! Udało nam się w ostatnim cyklu przed IUI! Teraz czekam na usg i modlę się, żeby wszystko było dobrze...

sylwiaśta159, Nanatasza, Eltasz, aszka, kmb, gaja13, muszynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ROXA GRATULACJE!! plemniczki wystraszyły się wirowania w preparatyce i się zmobilizowały! 11wir.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    ROXA GRATULACJE!! plemniczki wystraszyły się wirowania w preparatyce i się zmobilizowały! 11wir.gif
    :-*

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się boję zatestować:)

• lilou Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    No dlatego wolę dopłacić, a mieć pewność, że klinika, w której się leczę ma sprzęt dobrej klasy...Słyszałam też o przypadkach, gdzie zwykli ginowie w swoich gabinetach nie preparują nasienia w ogóle i ich inseminacja polega po prostu na podaniu nasienia do macicy... :/ a w klinice, nic nigdzie nie wysyłają, wszystko robią na miejscu, preparatyka trwa 5 minut, mają odpowiedni sprzęt... :)

aszka, jak się czujesz kochana? :)

Serio 5 min? To my czekaliśmy ok 2 godzin po oddaniu nasienia na iui, do kartoteki wkleiła mi naklejkę, jak będę w domu zobaczę co tam pisze.

sylwaśta159, tak chodzi o dr Patrycję. Jak już pisałam, jestem z niej bardzo zadowolona, nie naciąga, jest miła i konkretna i co najważniejsze, nie traci czasu, jak to było u poprzednich lekarzy u których o wszystko musiałam się prosić i czekać na cud. Jak już zajdę w ciążę, to na pewno do niej wrócę. I to ona mi poleciła Gyncentrum, dr M. Mówiła, że bardzo fajnie dziewczyny z tej kliniki do niej wracają już z ciążą.

Może faktycznie macie rację, że do iui lepiej w klinice podchodzić, oni się na pewno lepiej na tym znają, bo dla nich to rutyna. Tym bardziej, że teraz sezon urlopowy, to może być ciężko, żeby terminy zgrać, a w klinice, jak nie ten lekarz to inny.

Peonia88
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ