X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa dobrze lekarz sie Tobą zajął i szefowa miła jak widać poronienia dotykają wieoe z nas. Rozmawiałam z moim ginem tel, zapytałam wprost czy kolejne ciąże po poronieniu są obarczone gorszym rokowaniem. Powiedział że wręcz przeciwnie że lepiej się prowadzą. Zapytałam o moje endo i macie, powiedział że jakby było źle przecież by powiedział:-) także nie ma się co martwić. Ciało się szybko regeneruje a sam zabieg lyzeczkowania jest mało inwazyjnym zabiegiem bo wyluszczan samo endo, ono się regeneruje i jest miesiączka. Także mam nadzieje ze nie ma się o co martwić. Gdyby któraś z Was miała jeszcze jakieś opinie piszcie Proszę

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka ciesze się ze gin cie uspokoil!
    I dajesz mi nadzieje ze najpozniej po drugiej @ wrocimy do staran...
    Co do ciazy po poronieniu moi obaj lekarze i ten z KLN i ten moj zwykly co dzis u niego bylam tez mowia ze po poronieniu latwiej o ciaze...

• gaja13 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india weź wrazie czego chusteczki nawilżające to się po badaniu podetrzesz ja to badanie miałam na klozetce z tyłkiem do góry na takiej podstawce więc było ok a to co zostawisz u lekarza to się nie przejmuj to ich praca.

02 06 2015 :-( 26 06 2015 :-(
    21 07 2015 :-( 14 09 2015 :)<3 :) <3 :) <3 :) <3

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Lunka ciesze się ze gin cie uspokoil!
    I dajesz mi nadzieje ze najpozniej po drugiej @ wrocimy do staran...
    Co do ciazy po poronieniu moi obaj lekarze i ten z KLN i ten moj zwykly co dzis u niego bylam tez mowia ze po poronieniu latwiej o ciaze...
    A jako okres liczysz tez to krwawienie po zabiegu? I mówili Tobie ile czekać?
    Mi powiedział też ze łatwiej i ze jak jest jakaś niezbadana przyczyna i tak nie będzie dobrse a jak przyczyny nie ma nic nie wyszło wtedy można spokojnie działać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 20:45

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    u mnie byl problem z drugim i jednak sie udało. A zagladamy zagladamy :)
    Aszka, Ty to jestes weteranka tutaj, także sorry, ale Ty sie nie liczysz ;P JOKE, oczywiście! Bez Ciebie to forum by nie istniało, szacun!!! ;) dzięki za pozytywne myślenie, od razu mnie to nakręca! ;) tylko sie zastanawiam nad zmiana lekarza, skoro dopuścił sie takiego "faux pas"...co myślicie?

aszka lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie takie usg to dla nich normalka, tylko nam jest głupio :) ja miałam na normalnym łóżku tylko więcej podkładu dal.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniecha88 wrote:
    Aszka, Ty to jestes weteranka tutaj, także sorry, ale Ty sie nie liczysz ;P JOKE, oczywiście! Bez Ciebie to forum by nie istniało, szacun!!! ;) dzięki za pozytywne myślenie, od razu mnie to nakręca! ;) tylko sie zastanawiam nad zmiana lekarza, skoro dopuścił sie takiego "faux pas"...co myślicie?
    jak uwazasz ze cos zwalił to warto zmienic. Nie ma co sie zastanawiac, w koncu to nasze zdrowie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Nie wiem czy to dobre miejsce ale zapytam :)

W tym cyklu pierwszy raz mam mieć inseminację. Od 2 do 6 dnia cyklu mam brać 2x dziennie 1 tabletkę Aromku. Lekarz w poprzednim cyklu jak zobaczył, że nie mam żadnego pęcherzyka (brak owulacji potwierdzony jeszcze badaniem progesteronu-wynik 1) kazał tego samego dnia zacząć brać luteinę 2x1 przez 10 dni. Później wspomniany aromek i kontrola 12 dc. Na niej decyzja czy inseminacja i kiedy.
    Dziś jest 23 dc, wczoraj skończyłam brać luteinę a dziś dostałam "niby" okresu. Ale.. to nie jest taka miesiączka jak mam zawsze- jest to bardziej obfite, brązowe plamienie.
    Nigdy czegoś takiego nie miałam...
    I teraz nie wiem czy liczyć to jako 1 dc? Nie chcę tracić kolejnego miesiąca...
    ja bym liczyła jako 1 dcyklu.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    A jako okres liczysz tez to krwawienie po zabiegu? I mówili Tobie ile czekać?
    Mi powiedział też ze łatwiej i ze jak jest jakaś niezbadana przyczyna i tak nie będzie dobrse a jak przyczyny nie ma nic nie wyszło wtedy można spokojnie działać.
    Nie teraz liczę, że jest dalej ten sam cykl, w którym się udało i jako pierwszy cykl po zabiegu i poronieniu dopiero ja dostanę naturalnie @ teraz...
    Mi lekarz powiedział tyle, że myśli, że jak potrzeba będzie zabiegu to 2-3 cykle, ale to wszystko zależy od tego jak szybko organizm będzie gotowy i kiedy będę gotowa psychicznie... No ale teraz narazie jeszcze nie dzwoniłam do kliniki i nie pytałam bo jeszcze nie wiem jak hcg itp... jak bede wiecej w srode wiedziała to zapytam co gin tutaj mój ten normalny powie i zadzwonie w jakiś dzień do kliniki zapytać co tamten myśli i kiedy mogę zrobić znów termin już starankowo-stymulacyjny...
    u mnie póki co wyszło tyle, ze jestem Rh ujemna i na to dostałam zastrzyk, no i czekam jeszcze na histopatologiczne tego co mi wyciągnęli...

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, ja pytałam i w szpitalu, i dzwoniłam do mojego gina i jak byłam później w przychodni na kontroli - i każdy mówił co innego. W szpitalu jeden, zeby odczekać 4-6 m-cy, potem taki stażysta jak przed samym zabiegiem ze mną rozmawial, to stwierdził, że w 3 cyklu pp już mogę. Moja ginka kazała odczekać 2 cykle i w sierpniu juz normalnie i jak sie nie uda to skieruje mnie na laparo a ta z przychodni powiedziała, że ona by czekała do października, bo z racji mojego wieku organizm musi się zregenerować. Tylko moja ginka mówiła, ze jeśli endometrium i ja nie będziemy gotowi, to nawet jeśli dojdzie d zapłodnienia, to do zagnieżdżenia nie.
    U mnie ten cykl pp był strasznie długi i krwawienie miałam też 10-dniowe. Jak dzwoniłam, bo się denerwowałam, to ginka powiedziała, że widocznie jajnik nie podjął jeszcze normalnej pracy i nie było owu. I rzeczywiście po skoku temp, równo 13dni później dostałam @.
    Lunka, nasze organizmy nie dadzą sobie zrobić krzywdy, więc się nie stresuj. Jeśli miałoby to Tobie zaszkodzić, to na pewno nic z tej ciąży nie będzie.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dzięki Dziewczyny, mam nadzieję że u każdej znas będzie ok, właśnie co lekarz to opinia. Mnie uspokoił gin od iui mowiac że na usg wszystko ok.

Niezapominajka a Ty teraz jakie plany?
    Ginowie cos uzasadniali swoje zdania?

iv09i09katk65tr1.png
  • india Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak?? pinkglassesf.gif

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    krysiak?? pinkglassesf.gif
    Dzięki India za pamięć ale jedna krecha. za to jaka mocna i wyraźna

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, powodzenia dzisiaj.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak :(.

krysiak lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysiak przykro mi :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :((( przytulam... jakie dalsze plany?...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Sylwia, plany sa, ale troche odleglejsze. Nie dam sie i walcze dalej ale przez te ostatnie dwa tygodnie mialam czas by zastanowic sie nad pewnymi rzeczami. Mimo, ze nadal uwazam ze mam najfajniejszego ginekologa pod sloncem, zdecydowalam sie przeniesc sie z leczeniem do kliniki leczenia nieplodnosci. Termin mam dopiero 10 sierpnia wiec to bedzie juz w trakcie trwania cyklu wiec ten cykl odpadnie. Ogolnie znowu sie to u mnie przeciagnie, poniewaz to bedzie znow cykl bez clo czyli zanim potem sama dostane @ potrwa to do 60 a moze nawet i 90 dni (bo takie mam cykle bez stymulacji). I to mnie tylko przeraza, bo to oznacza ze nastepna iui najwczesniej moze w pazdzierniku. Ale musze pojsc do kliniki, dla samej siebie, abym wiedziala, ze wszystko zrobilam co w mojej mocy. I mysle, ze tam sie nami lepiej zajma bo i wiecej mozliwosci jest. Tak ze teraz poki co luzik. Nie jest latwo, wiadomo przykro, ale taki zywot. Trzeba brac co jest.

• Eltasz Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    U mnie przerwa w iui niestety :-( Po wczorajszej wizycie na usg wyszła torbiel 32 mm dostałam tabsy od 10 dc. Także kolejna iui w następnym cyklu jak się dziadostwo wchłonie.

Eltasz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Wiesz Sylwia, plany sa, ale troche odleglejsze. Nie dam sie i walcze dalej ale przez te ostatnie dwa tygodnie mialam czas by zastanowic sie nad pewnymi rzeczami. Mimo, ze nadal uwazam ze mam najfajniejszego ginekologa pod sloncem, zdecydowalam sie przeniesc sie z leczeniem do kliniki leczenia nieplodnosci. Termin mam dopiero 10 sierpnia wiec to bedzie juz w trakcie trwania cyklu wiec ten cykl odpadnie. Ogolnie znowu sie to u mnie przeciagnie, poniewaz to bedzie znow cykl bez clo czyli zanim potem sama dostane @ potrwa to do 60 a moze nawet i 90 dni (bo takie mam cykle bez stymulacji). I to mnie tylko przeraza, bo to oznacza ze nastepna iui najwczesniej moze w pazdzierniku. Ale musze pojsc do kliniki, dla samej siebie, abym wiedziala, ze wszystko zrobilam co w mojej mocy. I mysle, ze tam sie nami lepiej zajma bo i wiecej mozliwosci jest. Tak ze teraz poki co luzik. Nie jest latwo, wiadomo przykro, ale taki zywot. Trzeba brac co jest.
    niech Ci dadza luteine na wywołanie, to cykl przyspieszysz. A o jakiej klinice myslalas, jakie miasto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:10

‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ