X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny
    U mnie przerwa w iui niestety :-( Po wczorajszej wizycie na usg wyszła torbiel 32 mm dostałam tabsy od 10 dc. Także kolejna iui w następnym cyklu jak się dziadostwo wchłonie.
    wchłonie sie na bank, ja mialam ponad 40 a urosła mi do 65 i sie wchłoneła.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Krysiak weź luteine ja też mam długie cykle i z lekarzem uzgodnione mam ze jak do 30 dni okres nie przyjdzie to biorę luteine 4-5dni 3 razy dziennie . ja juz w klinice czekam na swoja kolej. Mąż juz oddał co potrzeba :)

aszka lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie krysiaczku, luteina powinna przyspieszyc sprawe. Klinika to dobry wybor, maja odpowiednia wiedze, sprzet no i wszyscy jestesmy tam z tym samym problemem :) u gina tez można sie leczyc, ale uwazam ze sprzetu nie maja na pewno takiego jak klinika.

Mimi to kciukamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:22

aszka, Mimi86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    niech Ci dadza luteine na wywołanie, to cykl przyspieszysz. A o jakiej klinice myslalas, jakie miasto?
    Aszka, ja mieszkam w De, i popytalam troche bo mam znajoma ktora wprawdzie dopiero studiuje medycyne ale jest juz dojrzala kobieta po 40-tce tyle ze z dziecmi z problemami i tak sie jej zycie potoczylo. Ale ma ogromna wiedze no i rodzine z tradycjami medycznymi. Tutaj jest klinika przy uniwersyecie ktora ma bardzo dobra renome no i srodki na badania, wiec oni nie oszczedzaja. Mam nadzieje, ze to dobry wybor.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam mimo to do Was pytanie, moze poradzicie. Bo tak. 10 sierpnia mam te wizyte w klinice. Moj ginekolog po iui mowil, ze jak dostane @ mam sie zglosic, bedziemy dzialac dalej. Gdybym sie u niego zglosila, to mysle ze tak okolo 10-tego mialabym juz u niego kolejna iui. Czyli nie stracilabym cyklu a i bylby stymulowany wiec nie przedluzylby sie. A rownolegle moglabym zalatwiac tez juz sprawy w klinice. 10-tego tam w klinice to dopiero pierwza wizyta, pani przez telefon powiedziala mi, ze pierwsza iui i tak bedzie dopiero na jesieni. Niby wydawalo mi sie, ze wiem co mam robic ale juz chyba jednak znowu nie. Szkoda mi czasu a z drugiej strony moze lepiej wziac na wstrzymanie. Co radzilybyscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z luteina to nie wiem czy przejdzie. Podpytam lekarza czy da cos ale do tej pory kazali mi zawsze czekac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Właśnie Krysiak weź luteine ja też mam długie cykle i z lekarzem uzgodnione mam ze jak do 30 dni okres nie przyjdzie to biorę luteine 4-5dni 3 razy dziennie . ja juz w klinice czekam na swoja kolej. Mąż juz oddał co potrzeba :)
    Trzymam kciuki mimi!

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    znow cykl bez clo czyli zanim potem sama dostane @ potrwa to do 60 a moze nawet i 90 dni (bo takie mam cykle bez stymulacji). I to mnie tylko przeraza, bo to oznacza ze nastepna iui najwczesniej moze w pazdzierniku.
    nie martw sie ja na mojej pierwszej wizycie w KLN dostałam odrazu cyclo progynova (też miewałam 50 czy 60 dniowe cykle) i lekarz kazał wziąć 15 tabletek odstawić i w pierwszy dzień @ zadzwonic że przyszła, przyjechać na pobranie krwi i po receptę i od 3dc zastrzyki... Nie chciał absolutnie niczego przeciągać aż @ sama raczy przyjść... A i tak zrobiła nas w jajo bo dzień po wizycie obudziłam się totalnie zalana... odrazu tam zadzwoniłam, ale pech chciał, że jakby zaczęła wtedy stymulację to monitoringi wypadłyby w BN więc lipa... kazał od 5dc wybrać 20 tabletek po tym szybko przyszła @ i zaczynaliśmy... Na pewno tobie też coś w KLN dadzą skoro masz problemy z @

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    A z luteina to nie wiem czy przejdzie. Podpytam lekarza czy da cos ale do tej pory kazali mi zawsze czekac.
    dziwne ja jak miałam cykl już 54 dniowy to nawet w Praxis robili tylko test ciążowy i dostawałam tabsy na wywołanie, co prawda nie luteine (jeszcze się z nią tu z resztą nie spotkałam) ale jakieś tabsy 10 dni brać i miała przyjść @... ale jak zwykle z moją @ jak już mam cos na wywołanie to wzięłam 2 dni i przyszła...haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki roxa, to nie bede sie stresowac. Tak mysle, ze pani doktor w klinice cos poradzi na te dlugie cykle. No to mysle, ze nie bede kombinowac tylko skupie sie na klinice. Musze jeszcze badania skompletowac i do dziela.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    dziwne ja jak miałam cykl już 54 dniowy to nawet w Praxis robili tylko test ciążowy i dostawałam tabsy na wywołanie, co prawda nie luteine (jeszcze się z nią tu z resztą nie spotkałam) ale jakieś tabsy 10 dni brać i miała przyjść @... ale jak zwykle z moją @ jak już mam cos na wywołanie to wzięłam 2 dni i przyszła...haha
    Wiesz, ja dostawalam juz tez rozne rzeczy, by uregulowac cykle, ostatnio gdy po 60 dniach zaczely sie plamienia ktore za zadne skarby nie chcialy przejsc w @ to w koncu dostalam anty aby wywolac normalna @. Wiec bede kombinowac. Dzieki za podpowiedz i pomoc.

• india Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba insem nie będzie. Mezowi wyszedl jakiś badziew

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ojeja, to niedobrze. No ale trzeba najpierw badziewie wytepic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Dzieki roxa, to nie bede sie stresowac. Tak mysle, ze pani doktor w klinice cos poradzi na te dlugie cykle. No to mysle, ze nie bede kombinowac tylko skupie sie na klinice. Musze jeszcze badania skompletowac i do dziela.
    no na pewno coś poradzi... wiesz ja zauważyłam przynajmniej u siebie, że oni nie chcą czekać z cyklami w nieskończoność itp tylko działają naprawdę szybko i dynamicznie... ja jedyny czas kiedy czekałam to do pierwszej wizyty... a juz na pierwszej wizycie miałam ustalony cały początkowy plan leczenia, pobranych 5 fiolek krwi, mój mąż też, i tylko czekałam na @ żeby zaczęło sie dziać... i nawet jak @ przyszła ta pierwsza w tak felernym czasie to i tak zaraz powstały nowe plany odrazu... A powiedz bo nie wiem czy nie pytałam czy mam skleroze w jakiej czesci de mieszkasz?

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Wiesz, ja dostawalam juz tez rozne rzeczy, by uregulowac cykle, ostatnio gdy po 60 dniach zaczely sie plamienia ktore za zadne skarby nie chcialy przejsc w @ to w koncu dostalam anty aby wywolac normalna @. Wiec bede kombinowac. Dzieki za podpowiedz i pomoc.
    nie to mi z uregulowaniem nie kombinowali bo ja mam PCOS i trochę zamieszania z hormonami było... lekkie bo lekkie ale jednak dawały o sobie znać... Po badaniach hormonów itp w Praxis mój gin od razu powiedział Kinderwunschzentrum... No ale pierwszy termin trzeba było przez cytologię i konizacje odwołać i czekać na zielone swiatło, żeby zrobić nowy...
    Jak znajdę to ci napiszę jak te moje na wywołanie się nazywały co dostałam bo jeszcze je mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    A powiedz bo nie wiem czy nie pytałam czy mam skleroze w jakiej czesci de mieszkasz?
    Skleroza w dosc zaawansowanym stanie ale chetnie ponownie odpowiem :-) W Bayern mieszkam. Dzieki raz jeszcze, naprawde mnie uspokoilas. Myslalam, ze sama sobie poradze ale jednak zadanie pytania na forum bylo dobrym pomyslem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Skleroza w dosc zaawansowanym stanie ale chetnie ponownie odpowiem :-) W Bayern mieszkam. Dzieki raz jeszcze, naprawde mnie uspokoilas. Myslalam, ze sama sobie poradze ale jednak zadanie pytania na forum bylo dobrym pomyslem :-)
    no właśnie myślałam, że to już początki Alzheimera haha... (wiesz dziedzicze po podopiecznych :-P ) bo coś tak kojarzyłam, ale nie byłam pewna i pomyślałam, że może mi się pomyliło z kimś innym... Zawsze zadawanie pytań to dobry pomysł... jak ktoś nie wie to się nie dowiesz ale jak coś komuś w trawie piszczy to zawsze człowiek jest o krok do przodu...

krysiak lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Oki dzięki Dziewczyny, mam nadzieję że u każdej znas będzie ok, właśnie co lekarz to opinia. Mnie uspokoił gin od iui mowiac że na usg wszystko ok.

Niezapominajka a Ty teraz jakie plany?
    Ginowie cos uzasadniali swoje zdania?
    My chwilowo z racji niemozności pójścia na usg i podgladu idziemy na żywioł... Jak się nie uda, to wstępnie we wrześniu laparo lub IUI z mrożonego. W październiku mamy ślub, więc mogę nie mieć czasu tego ogarnąć. Zobaczymy. Zaczęliśmy myśleć o in vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:37

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    to trzeba wyleczyc, a pozniej znowu do walki. U mojej znajomej wyszło w nasieniu tznjej faceta bakteria Ureaplasma urealyticum tez mial komorki okragle, wyleczył sie i zaszła. Tyle, ze ja tez przebadali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to trzeba wyleczyc, a pozniej znowu do walki. U mojej znajomej wyszło w nasieniu tznjej faceta bakteria Ureaplasma urealyticum tez mial komorki okragle, wyleczył sie i zaszła. Tyle, ze ja tez przebadali.
    Ostatnio czytalam ze w przypadku wykrycia tych bakterii, bada sie obydwu partnerow. Nie wiem czy to regula.

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ