X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eltasz wrote:
    Cześć Dziewczyny
    U mnie przerwa w iui niestety :-( Po wczorajszej wizycie na usg wyszła torbiel 32 mm dostałam tabsy od 10 dc. Także kolejna iui w następnym cyklu jak się dziadostwo wchłonie.
    wchłonie sie na bank, ja mialam ponad 40 a urosła mi do 65 i sie wchłoneła.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Krysiak weź luteine ja też mam długie cykle i z lekarzem uzgodnione mam ze jak do 30 dni okres nie przyjdzie to biorę luteine 4-5dni 3 razy dziennie . ja juz w klinice czekam na swoja kolej. Mąż juz oddał co potrzeba :)

aszka lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie krysiaczku, luteina powinna przyspieszyc sprawe. Klinika to dobry wybor, maja odpowiednia wiedze, sprzet no i wszyscy jestesmy tam z tym samym problemem :) u gina tez można sie leczyc, ale uwazam ze sprzetu nie maja na pewno takiego jak klinika.

Mimi to kciukamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 09:22

aszka, Mimi86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    niech Ci dadza luteine na wywołanie, to cykl przyspieszysz. A o jakiej klinice myslalas, jakie miasto?
    Aszka, ja mieszkam w De, i popytalam troche bo mam znajoma ktora wprawdzie dopiero studiuje medycyne ale jest juz dojrzala kobieta po 40-tce tyle ze z dziecmi z problemami i tak sie jej zycie potoczylo. Ale ma ogromna wiedze no i rodzine z tradycjami medycznymi. Tutaj jest klinika przy uniwersyecie ktora ma bardzo dobra renome no i srodki na badania, wiec oni nie oszczedzaja. Mam nadzieje, ze to dobry wybor.

aszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam mimo to do Was pytanie, moze poradzicie. Bo tak. 10 sierpnia mam te wizyte w klinice. Moj ginekolog po iui mowil, ze jak dostane @ mam sie zglosic, bedziemy dzialac dalej. Gdybym sie u niego zglosila, to mysle ze tak okolo 10-tego mialabym juz u niego kolejna iui. Czyli nie stracilabym cyklu a i bylby stymulowany wiec nie przedluzylby sie. A rownolegle moglabym zalatwiac tez juz sprawy w klinice. 10-tego tam w klinice to dopiero pierwza wizyta, pani przez telefon powiedziala mi, ze pierwsza iui i tak bedzie dopiero na jesieni. Niby wydawalo mi sie, ze wiem co mam robic ale juz chyba jednak znowu nie. Szkoda mi czasu a z drugiej strony moze lepiej wziac na wstrzymanie. Co radzilybyscie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z luteina to nie wiem czy przejdzie. Podpytam lekarza czy da cos ale do tej pory kazali mi zawsze czekac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Właśnie Krysiak weź luteine ja też mam długie cykle i z lekarzem uzgodnione mam ze jak do 30 dni okres nie przyjdzie to biorę luteine 4-5dni 3 razy dziennie . ja juz w klinice czekam na swoja kolej. Mąż juz oddał co potrzeba :)
    Trzymam kciuki mimi!

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    znow cykl bez clo czyli zanim potem sama dostane @ potrwa to do 60 a moze nawet i 90 dni (bo takie mam cykle bez stymulacji). I to mnie tylko przeraza, bo to oznacza ze nastepna iui najwczesniej moze w pazdzierniku.
    nie martw sie ja na mojej pierwszej wizycie w KLN dostałam odrazu cyclo progynova (też miewałam 50 czy 60 dniowe cykle) i lekarz kazał wziąć 15 tabletek odstawić i w pierwszy dzień @ zadzwonic że przyszła, przyjechać na pobranie krwi i po receptę i od 3dc zastrzyki... Nie chciał absolutnie niczego przeciągać aż @ sama raczy przyjść... A i tak zrobiła nas w jajo bo dzień po wizycie obudziłam się totalnie zalana... odrazu tam zadzwoniłam, ale pech chciał, że jakby zaczęła wtedy stymulację to monitoringi wypadłyby w BN więc lipa... kazał od 5dc wybrać 20 tabletek po tym szybko przyszła @ i zaczynaliśmy... Na pewno tobie też coś w KLN dadzą skoro masz problemy z @

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    A z luteina to nie wiem czy przejdzie. Podpytam lekarza czy da cos ale do tej pory kazali mi zawsze czekac.
    dziwne ja jak miałam cykl już 54 dniowy to nawet w Praxis robili tylko test ciążowy i dostawałam tabsy na wywołanie, co prawda nie luteine (jeszcze się z nią tu z resztą nie spotkałam) ale jakieś tabsy 10 dni brać i miała przyjść @... ale jak zwykle z moją @ jak już mam cos na wywołanie to wzięłam 2 dni i przyszła...haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki roxa, to nie bede sie stresowac. Tak mysle, ze pani doktor w klinice cos poradzi na te dlugie cykle. No to mysle, ze nie bede kombinowac tylko skupie sie na klinice. Musze jeszcze badania skompletowac i do dziela.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    dziwne ja jak miałam cykl już 54 dniowy to nawet w Praxis robili tylko test ciążowy i dostawałam tabsy na wywołanie, co prawda nie luteine (jeszcze się z nią tu z resztą nie spotkałam) ale jakieś tabsy 10 dni brać i miała przyjść @... ale jak zwykle z moją @ jak już mam cos na wywołanie to wzięłam 2 dni i przyszła...haha
    Wiesz, ja dostawalam juz tez rozne rzeczy, by uregulowac cykle, ostatnio gdy po 60 dniach zaczely sie plamienia ktore za zadne skarby nie chcialy przejsc w @ to w koncu dostalam anty aby wywolac normalna @. Wiec bede kombinowac. Dzieki za podpowiedz i pomoc.

• india Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba insem nie będzie. Mezowi wyszedl jakiś badziew

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Ojeja, to niedobrze. No ale trzeba najpierw badziewie wytepic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Dzieki roxa, to nie bede sie stresowac. Tak mysle, ze pani doktor w klinice cos poradzi na te dlugie cykle. No to mysle, ze nie bede kombinowac tylko skupie sie na klinice. Musze jeszcze badania skompletowac i do dziela.
    no na pewno coś poradzi... wiesz ja zauważyłam przynajmniej u siebie, że oni nie chcą czekać z cyklami w nieskończoność itp tylko działają naprawdę szybko i dynamicznie... ja jedyny czas kiedy czekałam to do pierwszej wizyty... a juz na pierwszej wizycie miałam ustalony cały początkowy plan leczenia, pobranych 5 fiolek krwi, mój mąż też, i tylko czekałam na @ żeby zaczęło sie dziać... i nawet jak @ przyszła ta pierwsza w tak felernym czasie to i tak zaraz powstały nowe plany odrazu... A powiedz bo nie wiem czy nie pytałam czy mam skleroze w jakiej czesci de mieszkasz?

krysiak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Wiesz, ja dostawalam juz tez rozne rzeczy, by uregulowac cykle, ostatnio gdy po 60 dniach zaczely sie plamienia ktore za zadne skarby nie chcialy przejsc w @ to w koncu dostalam anty aby wywolac normalna @. Wiec bede kombinowac. Dzieki za podpowiedz i pomoc.
    nie to mi z uregulowaniem nie kombinowali bo ja mam PCOS i trochę zamieszania z hormonami było... lekkie bo lekkie ale jednak dawały o sobie znać... Po badaniach hormonów itp w Praxis mój gin od razu powiedział Kinderwunschzentrum... No ale pierwszy termin trzeba było przez cytologię i konizacje odwołać i czekać na zielone swiatło, żeby zrobić nowy...
    Jak znajdę to ci napiszę jak te moje na wywołanie się nazywały co dostałam bo jeszcze je mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    A powiedz bo nie wiem czy nie pytałam czy mam skleroze w jakiej czesci de mieszkasz?
    Skleroza w dosc zaawansowanym stanie ale chetnie ponownie odpowiem :-) W Bayern mieszkam. Dzieki raz jeszcze, naprawde mnie uspokoilas. Myslalam, ze sama sobie poradze ale jednak zadanie pytania na forum bylo dobrym pomyslem :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krysiak wrote:
    Skleroza w dosc zaawansowanym stanie ale chetnie ponownie odpowiem :-) W Bayern mieszkam. Dzieki raz jeszcze, naprawde mnie uspokoilas. Myslalam, ze sama sobie poradze ale jednak zadanie pytania na forum bylo dobrym pomyslem :-)
    no właśnie myślałam, że to już początki Alzheimera haha... (wiesz dziedzicze po podopiecznych :-P ) bo coś tak kojarzyłam, ale nie byłam pewna i pomyślałam, że może mi się pomyliło z kimś innym... Zawsze zadawanie pytań to dobry pomysł... jak ktoś nie wie to się nie dowiesz ale jak coś komuś w trawie piszczy to zawsze człowiek jest o krok do przodu...

krysiak lubi tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Oki dzięki Dziewczyny, mam nadzieję że u każdej znas będzie ok, właśnie co lekarz to opinia. Mnie uspokoił gin od iui mowiac że na usg wszystko ok.

Niezapominajka a Ty teraz jakie plany?
    Ginowie cos uzasadniali swoje zdania?
    My chwilowo z racji niemozności pójścia na usg i podgladu idziemy na żywioł... Jak się nie uda, to wstępnie we wrześniu laparo lub IUI z mrożonego. W październiku mamy ślub, więc mogę nie mieć czasu tego ogarnąć. Zobaczymy. Zaczęliśmy myśleć o in vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:37

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    to trzeba wyleczyc, a pozniej znowu do walki. U mojej znajomej wyszło w nasieniu tznjej faceta bakteria Ureaplasma urealyticum tez mial komorki okragle, wyleczył sie i zaszła. Tyle, ze ja tez przebadali.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    to trzeba wyleczyc, a pozniej znowu do walki. U mojej znajomej wyszło w nasieniu tznjej faceta bakteria Ureaplasma urealyticum tez mial komorki okragle, wyleczył sie i zaszła. Tyle, ze ja tez przebadali.
    Ostatnio czytalam ze w przypadku wykrycia tych bakterii, bada sie obydwu partnerow. Nie wiem czy to regula.

‹‹ 714 715 716 717 718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ