INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lilou ogromnie mi przykro los was nie oszczędza i nie dziwie się że czujesz się jakby czołg cię przejechał.Jak najbardziej rozumiem cię że nie możesz słyszeć już o kolejnych ciążach mam tak samo zazdroszczę im i w duchu myślę sobie dlaczego jej się udało a nie mnie w czym jestem gorsza od niej dlaczego????.przykro mi naprawdę.02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
KWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k /3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1
31.05 - kmb / 6
CZERWCOWE 15 IUI
03.06 - karmela85 /2
08.06 - bartusiowa-mama /1
18.06 - MiliTu /2
29.06 - taśta /1
LIPCOWE 18 IUI
01.07 - listek/4
02.07 - Viera Yves /2
03.07 - Malwa85 /3
03.07 - Eltasz /2
04.07 - sylwiaśta159 /1
04.07 - Karina90 /1
06.07 - gocha04 /1
08.07 - katrina /2
09.07 - migot_ka /1
10.07 - india /1
10.07 - krysiak/1
13.07 - neo84/1
14.07 - Lunk_a /3
17.07 - bartusiowa-mama/2
17,07 - ewa84/1
21.07 - gaja13/3
24.07 - Mimi86/1
28.07 - listek/5
SIERPNIOWE IUI
03.08 - gocha04/2
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUI02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
nick nieaktualnyJa tez Cie rozumiem a najbardziej mnie wkurzaja problemy pt nie wiem w co ubrac dziecko, jak mu dac na imie bo cos tam bo cos tam...
Lilou mowisz pewnie o przeciwcialach z krwi. Ale warto tez zbadac u meza i przede wszystkim te 3 bakterie bo czesto one sa powodem pojawiania sie leukocytow. Maz mial robione usg jader czy nie ma zapalenia?ewa84 lubi tę wiadomość
-
Lilou to spotkamy się w październiku na liście bo ja też robię przerwę to nie będziesz samotna (małe pocieszenie )To dziś sexs na pocieszenie o ile po tym wszystkim będziecie jeszcze mieć ochotę a może właśnie zdarzy się CUD tego ci życzę.A próbowałaś wprost powiedzieć lekarzowi żeby przyspieszył procedurę żeby zdążyć na rządowe inf albo żeby dał skierowanie do tego urologa na cito zadzwoń tam jeszcze raz i poproś o pomoc.02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
Sylwia, nie miał robionego usg. Poczytałam sobie opinie o urologu, którego mi poleciłaś i prawdopodobnie do niego pojedziemy. Z racji urlopu przyjmuje dopiero w drugiej połowie sierpnia no cóż, jak już tyle czekamy, to jeden miesiąc dłużej nas nie zbawi. Ostatnio pisałaś coś o komercyjnym ivf, jest to u was aktualne, czy jednak spróbujecie jeszcze iui?
Ewa, bardzo mi przykro, że się nie powiodło coś ten lipiec strasznie pechowy, śledzę od pewnego czasu też wątek ivf i tam również mało dobrych wieści
Gaja, ja zazdroszczę tylko tych ciąż tym, którzy akurat dziecka nie planowali, ale wyszło jak wyszło. Jak któraś z forum zachodzi, to się bardzo cieszę, bo daje mi to ogromne nadzieje, że i mnie się powiedzie po długich staraniach.
Peonia88
-
lilou dziewczyny z forum to zupełnie inna bajka bo my wszystkie przechodzimy katusze i ciągle dostajmy kopa w dupę więc jeśli którejś uda się wyrwać z tego doła to jest powód do świętowania.
Dziewczyny zostały nas 4 mam nadzieję że którejś jednak się uda.
Ja się boje testować bo znowu będę cierpieć wolę jeszcze połudzić się troszkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 15:45
02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
nick nieaktualny
-
gaja13 wrote:Lilou to spotkamy się w październiku na liście bo ja też robię przerwę to nie będziesz samotna (małe pocieszenie )To dziś sexs na pocieszenie o ile po tym wszystkim będziecie jeszcze mieć ochotę a może właśnie zdarzy się CUD tego ci życzę.A próbowałaś wprost powiedzieć lekarzowi żeby przyspieszył procedurę żeby zdążyć na rządowe inf albo żeby dał skierowanie do tego urologa na cito zadzwoń tam jeszcze raz i poproś o pomoc.
Właśnie liczę na taki CUD, w końcu dziś owulacja
Problem w tym, że ja nigdy nie umiem wcisnąć się bez kolejki, jestem zbyt grzeczna Lekarz powiedział pani z recepcji, że ma nas umówić do urologa i tyle i poszedł po kolejnych pacjentów. Ostatnio jak pytałam mojego dr o rządowe ivf w razie niepowodzenia 3 iui, to powiedział, że najpierw muszą mnie do niego przygotować i na pewno nie będzie od razu stymulacji, koniec tematu. A pytałam, bo szykuje mi się wyjazd służbowy pod koniec sierpnia i nie wiedziałam, czy będę mogła jechać, bo jak miałabym w tym czasie przyjmować leki, które muszą być przechowywane w lodówce, to nie ma szans na wyjazd. A jak byłam w poniedziałek na usg w klinice i zagadałam do innej dr z tej kliniki, to mi powiedziała, że jak chcę na rządowe ivf się załapać, to już w środę, czyli dzisiaj muszę się kwalifikować, bo kończą się środki.
Peonia88
-
lilou weź ich na litość poproś ładnie czy aby na pewno nie znajdzie się jakiś wcześniejszy termin że ci bardzo zależy że jesteś załamana i mąż też itd itp że musisz tak daleko dojeżdzać,a może tego urologa bynajmniej da się wcześniej załatwić.02 06 2015 26 06 2015
21 07 2015 14 09 2015
-
A ja chciałam się zapisać na monitoring w poniedziałek (12dc) przed IUI no i zonk...wszyscy na urlopach i nigdzie nie ma miejsc;( obdzwoniłam całe miasto...
Myślicie, że w ciemno zapisać się na IUI na wtorek i samej zrobić zastrzyk - receptę mam... szkoda mi odpuszczać cyklu, ale z 2 strony nie wiem co tam wyhodowałam... Kliniki też nie mam na miejscu tylko ok 70km... podpowiedzcie coś... -
lilou wrote:Sylwia, nie miał robionego usg. Poczytałam sobie opinie o urologu, którego mi poleciłaś i prawdopodobnie do niego pojedziemy. Z racji urlopu przyjmuje dopiero w drugiej połowie sierpnia no cóż, jak już tyle czekamy, to jeden miesiąc dłużej nas nie zbawi. Ostatnio pisałaś coś o komercyjnym ivf, jest to u was aktualne, czy jednak spróbujecie jeszcze iui?
Ewa, bardzo mi przykro, że się nie powiodło coś ten lipiec strasznie pechowy, śledzę od pewnego czasu też wątek ivf i tam również mało dobrych wieści
Gaja, ja zazdroszczę tylko tych ciąż tym, którzy akurat dziecka nie planowali, ale wyszło jak wyszło. Jak któraś z forum zachodzi, to się bardzo cieszę, bo daje mi to ogromne nadzieje, że i mnie się powiedzie po długich staraniach.
Bardzo bardzo mam nadzieje ze pozostałym dziewczynom z listy się jednak udaMimi86 lubi tę wiadomość
-
Lilou w mojej klinice wiem że przyjmują, ale co do zasady nikomu jej nie polecam. Ciągle kwalifikują do rządowego inv. bo dostali największy w małopolsce grant. Taśmociąg pacjentek, tłumy do dwóch lekarzy na krzyż- to nie jest wyznacznik sukcesu leczenia .
Co do infekcji, potwierdzam co wspominają tu dziewczyny.
Najpaskudniejsze bakterie to te przenoszone drogą płciową: ureaplasma, mycoplasma, chlamydia. Urea i myco wymagają specjalnej pożywki trzymanej w lodówce, dlatego trzeba sobie w labie zwrócić na to uwagę żeby sprawdzono zarówno gram dodatnie jak i gram ujemne.
Lipa, program rządowy trwa do końca czerwca 2015. Co będzie dalej - nie wiem czy masz poczucie humoru ale moim zdaniem możnaby wróżyć z fusów herbacianych, fusów kawowych,albo iść do wróżki z tym pytaniem, a przede wszystkim zaglądać do telewizora co tam nasi politycy na jesieni wymyślą . Na pewno będzie interesująco.. -
lipa wrote:My nastawiamy sie na 2gą i 3cią IUI sierpien i wrzesien, i w razie niepowodzenia zapisac sie na liste do IVF. Nie spieszy mi sie, ale czy w przyszlym roku dostana nowa pule?
Pewnie duzo zalezy od przyszlego rzadu.... sa i tacy co za ivf chca za kraty wsadzac:P -
migot_ka wrote:A ja chciałam się zapisać na monitoring w poniedziałek (12dc) przed IUI no i zonk...wszyscy na urlopach i nigdzie nie ma miejsc;( obdzwoniłam całe miasto...
Myślicie, że w ciemno zapisać się na IUI na wtorek i samej zrobić zastrzyk - receptę mam... szkoda mi odpuszczać cyklu, ale z 2 strony nie wiem co tam wyhodowałam... Kliniki też nie mam na miejscu tylko ok 70km... podpowiedzcie coś...
a jak dotychczas wygladaly twoje cykle?
ja bym osobiscie wolala miec jakis monitoring, bo iui to jednak troche kasy jest i tak w ciemno strzelac nie warto chyba