X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    dziewczyny im dluzej was czytam tym bardziej jestem przerazona ile jeszcze badan przed nami...
    Przykro mi z powodu dzisiejszej bety, miałam nadzieję, że poprawisz statystki;)
    Ja też jestem przerażona ilością badań i faktem, że podzielacie moje zdanie dotyczące specjalistów do jakich chodzimy. Wydaje mi się, że żeby zajść w ciąże wtedy gdy nie wszystko jest ok, trzeba mieć również dużo dużo szczęścia.
    Na pocieszenie mam przykład z ostatniego tygodnia, znajomi mieli niepłodność idiopatyczną, wydali kupę pieniędzy na IUI, diagnozowanie leczenie, dostali się do rządowego ivf. Pierwsze podejście i udane:)) daje mi to nadzieje, że i Nam wszystkim się uda, byle tylko program był...

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w gyncentrum w ten sam dzien bez problemu dali protokol :)

Aszka a co moga zmienic w tej ustawie? Na zakazie mrozenia zarodkow mi nie zalezy bo nie mam zamiaru tego robic bo w razie powodzenia co z nimi? Nie oddalabym...

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Ja też jestem przerażona ilością badań i faktem, że podzielacie moje zdanie dotyczące specjalistów do jakich chodzimy. Wydaje mi się, że żeby zajść w ciąże wtedy gdy nie wszystko jest ok, trzeba mieć również dużo dużo szczęścia.
    Na pocieszenie mam przykład z ostatniego tygodnia, znajomi mieli niepłodność idiopatyczną, wydali kupę pieniędzy na IUI, diagnozowanie leczenie, dostali się do rządowego ivf. Pierwsze podejście i udane:)) daje mi to nadzieje, że i Nam wszystkim się uda, byle tylko program był...

dzieki:)

własnie zeby program dalej był...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 19:58

iv094x39ir3hgbzx.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    ile placilas u normalnego gin?

ja placilam 1000zl za zabieg plus 100 leki =1100zl (byla tez pani androlog ktora przygotowylala nasienie)
    dziewczyny w invikcie placily 650 (sprawdzilam tez na ich stronie) + wizyty +leki wiec prawie taka sama cena a wszystko posprawdzane jak nalezy :)

Ja płaciłam 400 zł za iui + leki, a miałam clo i pregnyl, więc cała iui wyszła mi ok 600 zł z dojazdami i lekami. A w klinice wychodzi mi ok 1500 zł. Plusem w klinice było to, że dostałam raport, z którego wszystko się dowiedziałam, czego nie dostałam u normalnego gin. Jednak po 1 nieudanej iui normalna gin wysłała mnie na konsultacje do kliniki i tam już zostałam. Mimo przedmiotowego i taśmowego traktowania, podchodziłam do kolejnych iui w klinice, lepszy sprzęt, doświadczenie lekarzy w niepłodności itp. No i dziewczyny tutaj z forum mnie do kliniki przekonały jak miałam wątpliwości.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwaśta, jak sobie poczytasz wątek ivf, to wcale tych zarodków nie ma tak dużo. Często jest ich np. 6 a po 4 dobie zostają 2-3. Też się zastanawiałam już co zrobić z mrożaczkami i jak faktycznie miałabym ich 3, to decydowałabym się na 3 dzieci :) Niestety, rzadko kiedy wszystkie mrożaczki zostaną z nami i przypuszczam, że mając 3 zarodki możemy skakać z radości jak się przyjmą 2.

Peonia88
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Ja płaciłam 400 zł za iui + leki, a miałam clo i pregnyl, więc cała iui wyszła mi ok 600 zł z dojazdami i lekami. A w klinice wychodzi mi ok 1500 zł. Plusem w klinice było to, że dostałam raport, z którego wszystko się dowiedziałam, czego nie dostałam u normalnego gin. Jednak po 1 nieudanej iui normalna gin wysłała mnie na konsultacje do kliniki i tam już zostałam. Mimo przedmiotowego i taśmowego traktowania, podchodziłam do kolejnych iui w klinice, lepszy sprzęt, doświadczenie lekarzy w niepłodności itp. No i dziewczyny tutaj z forum mnie do kliniki przekonały jak miałam wątpliwości.

U Ciebie faktycznie duża różnica jest w cenie.

iv094x39ir3hgbzx.png
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:

Fantastycznie!!! Mi moja gin mówiła, że bardzo ładnie dziewczyny z niepłodnością idiopatyczną zachodzą po invitro, a po iui mało, jednak trzeba próbować. A znajomi mieli ICSI czy normalne ivf? Podobno przy idiopatycznej zaleca się ICSI, a podchodząc do niej komercyjnie wydaje mi się, że jest dużo droższa.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    lilou przytulam kochana. Bardzo mi przykro.Ja boje sie poniedziałku z tego samego powodu. U mnie wielka niewiadoma z IUI własnie przez bakterię, która ujawniła się zwiększona ilościa leukocytów u męża. Ale cały czas się łudzę, że antybiotyk da radę.
    Ale skoro tak ładnie wyhodowały się pęcherzyki to kochana działajcie jeszcze naturalnie, a moze akurat. Nie można tracić nadziei

ewa przytulam consoling2.gif

To twój mąż też ma problemy z leukocytami? Był u urologa? Jak długo trwała terapia antybiotykowa? Mogliście od razu w następnym cyklu do iui podchodzić, czy trzeba odczekać? Nie robicie już badania nasienia żeby sprawdzić, czy już ich nie ma zanim podejdziecie do iui?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:09

Peonia88
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    Fantastycznie!!! Mi moja gin mówiła, że bardzo ładnie dziewczyny z niepłodnością idiopatyczną zachodzą po invitro, a po iui mało, jednak trzeba próbować. A znajomi mieli ICSI czy normalne ivf? Podobno przy idiopatycznej zaleca się ICSI, a podchodząc do niej komercyjnie wydaje mi się, że jest dużo droższa.
    Nie wiem dopytał w sobotę i dam znać :) nie wiem czy w rządowym można robić ICSI, czy dobrze kojarzę, że ICSI to dobierają plemniki do zapłodnienia?

Oligospermia
    2 IUI
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dobrze kojarzysz. Wydaje mi się, że robią ICSI w rządowym, w zależności od problemu pary. To dopytaj i daj mi prosze znać, jestem w takiej samej sytuacji i ogromne nadzieje pokładam w iCSI, oby tylko udało się załapać do rządowego programu.

Peonia88
  • india Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou jemu wyszły jakioeś komórki okrągłe i leukocyty. Posiew wykazał bakterie enterococus faecalis, Więc teraz dr w klinice dał antybiotyk (3Xdziennie przez tydzień) Ogólnie uprzedził, ze to paskudztwo czasem leczy się kilka miesięcy. Na szczeście jemu wyszedł wrazliwy na 3 antybiotyki. Więc kuracja trwa, a w związku z tym, że mój tz wyjeżdza za 2 tygodnie na kilka miesięcy to zalezy nam na IUI. Jednak dr powiedział, ze jezeli wyniki się nie poprawią to nie zrobi IUI, bo to nieetyczne. Więc powtarzamy posiew w sobotę i w poniedziałek decyzja czy robimy zabieg czy leczymy dalej i powtórka za kilka miesięcy. U innego lekarza nie był.

ug378ribe4qdpu6z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Mnie w gyncentrum w ten sam dzien bez problemu dali protokol :)

Aszka a co moga zmienic w tej ustawie? Na zakazie mrozenia zarodkow mi nie zalezy bo nie mam zamiaru tego robic bo w razie powodzenia co z nimi? Nie oddalabym...
    PIS chce całkiem to udupic. Zreszta wystarczy ze nie bedzie darmowego programu...to i tak mało kogo bedzie na to stac zaplacic za kilka podejsc z własnej kieszeni.

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    PIS chce całkiem to udupic. Zreszta wystarczy ze nie bedzie darmowego programu...to i tak mało kogo bedzie na to stac zaplacic za kilka podejsc z własnej kieszeni.
    Niestety obawiam się, że masz racje :(

Oligospermia
    2 IUI
  • ewa84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:

aszka oni najlepiej by pozamykali wszystkich którzy tylko wspomna o ivf ;/

iv094x39ir3hgbzx.png
  • india Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z was miała stymulację lametta?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    India ale w ogóle nie będziecie mieli możliwości spotkać się z mężem?

iv09i09katk65tr1.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou wrote:
    tak, dobrze kojarzysz. Wydaje mi się, że robią ICSI w rządowym, w zależności od problemu pary. To dopytaj i daj mi prosze znać, jestem w takiej samej sytuacji i ogromne nadzieje pokładam w iCSI, oby tylko udało się załapać do rządowego programu.
    Mi lekarka kazała przed ivf zrobić fragmentację DNA plemników, wtedy będziemy wiedzieć na jakie ivf się zdecydować, żeby zwiekszyć szansę na zapłodnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2015, 20:51

lilou lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    lilou jemu wyszły jakioeś komórki okrągłe i leukocyty. Posiew wykazał bakterie enterococus faecalis, Więc teraz dr w klinice dał antybiotyk (3Xdziennie przez tydzień) Ogólnie uprzedził, ze to paskudztwo czasem leczy się kilka miesięcy. Na szczeście jemu wyszedł wrazliwy na 3 antybiotyki. Więc kuracja trwa, a w związku z tym, że mój tz wyjeżdza za 2 tygodnie na kilka miesięcy to zalezy nam na IUI. Jednak dr powiedział, ze jezeli wyniki się nie poprawią to nie zrobi IUI, bo to nieetyczne. Więc powtarzamy posiew w sobotę i w poniedziałek decyzja czy robimy zabieg czy leczymy dalej i powtórka za kilka miesięcy. U innego lekarza nie był.

W takim razie trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. My ostatnio też posiew robiliśmy i wyniki były dobre. A teraz znowu te leukocyty, ech, jak nie urok to sraczka. Masz męża mundurowego, że wyjeżdża na kilka miesięcy?
    Jak będzie miał dobre wyniki, to możecie zamrozić nasienie.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo, widzę w opisie, że macie już synka. Wtedy też mieliście takie problemy, żeby w ciążę zajść? Czy udało się bezproblemowo?

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z was miała stymulację lametta?

sylwaśta stymuluje się lamettą, z tego co kojarzę.

Peonia88
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ