X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HAHHAHA :D tooo były czasy ;p pamiętam jak 3 razy czytaliśmy instrukcje jak założyć prezerwatywe i ten pakiet durex extra safe + globulki plemnikobójcze ehhh :D a teraz walka o każdego żołnierza :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 12:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Bardzo mi przykro.
    Ja miałam polpusty pęcherz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neo84 wrote:
    Dziewczyny proszę o radę wczoraj 12 dc mam tylko jeden pęcherzyk 15 mm lh miałam 12,2 i estradiol 195. O czym to może świadczyć ? Czy ta owulacja spisana jest na straty czy raczej dopiero przede mną i coś z tego może byc?
    estradiol bardzo dobry masz, wyglada na to ze za dwa dni pewnie bedzie owulacja, na pewno w ciagu kilku dni. Lh pewnie podrosnie wtedy.

Neo84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dzieki Gocha, ale od 4 lat nie omija, to i teraz na to nie licze ;-)

Haha, Sylwiasta, to mi przypomina sytuacje, daaawno temu, gdy sie jeszcze zabezpieczalismy, w delikatesach stoje przy kasie i prosze dyskretnie o prezerwatywy, a kobieta do mnie "a jakie pani chce? Mam zwykle, truskawkowe, bananowe, karbowane..." i rozklada mi to wszystko na ladzie. A za mna kolejka 10 osob. Nie pamietam, jakie wybralam :-)
    dobrze ze nie wzielas do buzi zeby sprobowac :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2015, 18:46

lipa lubi tę wiadomość

• india Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kiedy jakies testy?

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę z telefonu i chyba moja ostatnia wiadomość chyba nie cała się wstawiła a tylko jej fragment. Mój telefon swiruje i nie mogę zacytować tych fragmentów które chciałam.
    Jedna z Was napisała ze miala objawy okresowe w dniu bety. To mi dali oczywiście powiew nadziei znowu, ale czuje sie ciągle tak samo i zaczynam sie juz wkurzać ze bym chciala wiedzieć co będzie.
    Brzuch mnie boli, piersi mnie bolą, ale tak zawsze przed okresem mialam.
    Jedynie co mnie tak zastanawia to fakt, ze brzuch mnie tak boli cos pomiędzy bólem okresowym a jakby takim żołądkowym jak to po prostu boli brzuch.
    Nieźle świruję heheh

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka to masz identyczne objawy jak ja :-P oczywiscie nigdy nie zmadrzeje - zrobilam przed chwila test, oczywiscie negat. 27 dc. Oczywiscie to wcale nie pozbawilo mnie glupiej nadziei, mimo tego, co napisalam kilka postow wyzej.
    Kawuszka, nie kusi cie, zeby zatestowac?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

age.png
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja dzisiaj byłam nad wodą cały dzień...ostatni raz byłam 2 lata temu i tak chciałam ładnie się zarumienić, że umiaru nie miałam przed słońcem:p siedzę teraz nasmarowana maślanką i zwijam się z bólu:(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • lipa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wspolczuje. Dwa razy w zyciu sie tak totalnie zalatwilam i nie zazdroszcze. Ale pomysl ile witaminy d zlapalas :-)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooł migotka, współczuję, jak ja się cieszę, że ja się opalam na brązowo od razu :)

nadzieje trzeba zawsze mieć... jak to mówią, dopóki @ nie ma... piłka jest w grze...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migot_ka wrote:
    Hej dziewczynki ja dzisiaj byłam nad wodą cały dzień...ostatni raz byłam 2 lata temu i tak chciałam ładnie się zarumienić, że umiaru nie miałam przed słońcem:p siedzę teraz nasmarowana maślanką i zwijam się z bólu:(
    wspolczuje.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jesli o @ mowa to zaczelam plamic. moze jutro sie rozkreci to bede dzwonic i umawiac sie na usg do provity
    ps mi zawsze pomaga clotrimazolum ale globulki sa na recepte

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• phph Znajoma

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie @ juz dzisiaj przyszla... I cos czuje ze w tym cyklu bedzie hardcore z @.. ;-) Brzuch boli okropnie.. Co do plakania po kazdej porazce to widocznie jestem slabsza psychicznie no coz... Jak bym dusila to w sobie to chyba bylo by ze mna jeszcze gorzej.. ;-)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez plakalam po kazdej a jeszcze bardziej jak ktoras znajoma mowila mi ze jest w ciazy. Teraz dopiero jakos juz nie mam sil na to.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo po pewnym czasie juz cos peka w czlowieku. Przychodzi zobojetnienie. Ja przestalam plakac, gdy uswiadomilam sobie, ze tylko in vitro moze mi pomoc. Do tego teraz daze.
    Chociaz, gdy w piatek kolezanka obwiescila ciaze, przeplakalam pol nocy. Juz nawet nie udawalam, ze ciesze sie jej szczesciem. Pogratulowalam i poszlam sie bawic. Wiem, ze to okropne z mojej strony, ale mam to gdzies

age.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Kawuszka to masz identyczne objawy jak ja :-P oczywiscie nigdy nie zmadrzeje - zrobilam przed chwila test, oczywiscie negat. 27 dc. Oczywiscie to wcale nie pozbawilo mnie glupiej nadziei, mimo tego, co napisalam kilka postow wyzej.
    Kawuszka, nie kusi cie, zeby zatestowac?

Wiesz co kusi mnie trochę, ale zachowuję totalny spokój bo już napalałam się przez ostatnie 2,5roku. Biorę wszystko pod uwagę. Jestem zabezpieczona specyfikami na kolejny cykl i gotowa do działania. Oczywiście marzę o tym bym nie musiała tego robić.
    Spokojnej nocy!

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • listek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jest jak zwykle...... test ciążowy negatywny.

5 inseminacji - 😔😔😔😔😔

1 IVF - transfer słabego zarodka w 3 dobie - 😔

2 IVF - brak transferu - ☹️

3. IVF z KD - jedna blastka 3.1.2 - transfer nieudany :(

Ciąża naturalna :) ostatnia miesiączka w maju, czyli teraz 17 tydzień (chłopak:))
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    ja też spędziłam weekend nad wodą - i sie doigrałam, ciężko powiedzieć z czego - klima w aucie? z pewnością słońce.... wysoka temperatura i przeokropny ból migdałów - nie umiem jeść i pić :( Do tego tak głowa mi napinkala, że chyba dziś nic w tej pracy nie zrobię sensownego :( z pewnością wybieram się do lekarza :( Miałam jechać na monitoring do Opola... a boję się że wczoraj miałam OVU.. (tak mnie na to bolało, ale ból może być z różnych powodów - więc sobie wkręcam). A <3 nie było. Więc pewnie pojadę dziś i sprawdzę co i jak z moja komóreczką.... Ale nie wiem - no umieram, źle sie czuję... jak jeszcze dostane antybiotyk na te migdały to nie wiem czy jest sens przystepować do IUI

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    listek wrote:
    Niestety jest jak zwykle...... test ciążowy negatywny.

..przykro...

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Listek...:(
    Ja przepłakałam pół nocy, ale z bólu...;( Jeszcze nigdy się tak nie spaliłam...ba to już można nazwać poparzeniem! Nie mogę chodzić i jest mi nie dobrze...na nogach robią się pęcherze...masakra;(

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ