Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie ☺ W którym dniu cyklu zaczynałyście stymulację do inseminacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podzwon poszukaj.

Sylwiasta upały straszne, maja podobno byc do 26 sierpnia i dalej tez ciepło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie ☺ W którym dniu cyklu zaczynałyście stymulację do inseminacji?
    to zalezy jak lekarz zapisze. Zazwyczaj jest to od 2/3/4 dnia cyklu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiem wiem kochana kojarze ze świetokrzyskiego :) i gdzie podchodziłas do IUI ?? Gameta czy prosta ??

przyda sie ta pozytywna bo wszedzie gdzie dzownie nastepny rok .. :/

Prosta, próbowaliście? To był nasz pierwszy raz, oczywiście mam swoje zdanie na ten temat i widzę jak to jest wykonywane, ale wierzę, że może się udać na Prostej.
    W Gamecie, nasi znajomi podchodzili do IUI dwa razy, bez pozytywnego rezultatu. Teraz zarejestrowali się do kliniki w Łodzi i tam będą próbowali działać.

Każdy walczy i szuka jak najlepszego rozwiązania.
    Plusem jest to, że na Prostej jest po prostu bezpłatnie i myślę, że na początek to jest dobre rozwiązanie. Im będzie trudniej, trzeba będzie bardziej skupić się na szukaniu lepszych specjalistów.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzownie u nas na onkologii powiedziala mi babka zebym przyszla w ktorys dzien od 7 rej i wtedy do ordynatora na wiyzte to bedzie szybciej i moze sie uda wrzesien /pazdziernik :)

Kawuszka ja juz przerobiłam i prosta i Gamete ;)
    plusem jest ze na prostej jest na NFZ.. niestety ja tym lekarzom po porstu nie wierze bonas okłamali .. ale jesli problem jest błachy to spokojnie muysle ze wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 11:21

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko... no ale lepsze to niz lato i deszcz non stop...

Ja tylko raz mialam poki co ale to bylo od 3 do7 dc ;)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:

Ja zaczynałam w 3 dniu.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzeba walczyc, probuj!

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:
    Ja mam długi cykle bo zwykle 30-36 dni i leki brałam od 5 dc.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to podejdziesz, moze gdzies wcisna, w ogole te checi lekarzy to sa taaaakie ze gdyby mogli to by w ogole pacjentów nie przyjmowali z tego co widze, a juz szcegolnie na NFZ.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ania to podejdziesz, moze gdzies wcisna, w ogole te checi lekarzy to sa taaaakie ze gdyby mogli to by w ogole pacjentów nie przyjmowali z tego co widze, a juz szcegolnie na NFZ.
    hahah juz tyle poczekałam to te 4 miechy w najgorszym wypadku nie sa juz tak wazne :)
    wazne zeby zrobili dobrze .. ;)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hahah juz tyle poczekałam to te 4 miechy w najgorszym wypadku nie sa juz tak wazne :)
    wazne zeby zrobili dobrze .. ;)
    ano prawda.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia robiłaś dzisiaj betę?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam, zeby wiedziec ze moge brac inne leki, ale odkad ja zrobila to objawy infekcji ustapily jak na zlosc :P

Dziewczyny, chcialabym Was o cos zapytac, nir zlinczujcie mnie, mysle ze warto wymieniac poglady.

Wszystkie tu mamy juz staz staraniowy i zapewne tez ogarnia was czasem zaduma... co dalej? Co jesli ivf tez nie pomoze? Jedno drugie trzecie podejscie...?
    Ja zastanawialam sie nad adopcja- choc tyle miesiecy czekania i procedury...ehh
    Nad adopcja komorki jesli bylby u mnie problem badz iui z dawca nasienia... choc adopcja komorki jest strasznie droga... wiec wolelibysmy chyba adopcje zarodka... i chyba to bylby dla nas lepsze wyjscie niz adopcja...
    Zostaje jeszze pomoc... surogatki.....

Ania_84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia adopcja prenatrana tak jak adopcja zwykła wymaga swiadomej decyzji zarówno jednej jak i drugiej strony ..
    my podjelismy decyzje ze najpierw probujemy z dawca nasienia .. z racji tego ze nie spełniamy kryteriów przy adopcji dziecka..
    druga opcja jest adopcja zarodka.. ale to oddalilismy z racji tego ze po rozmowie z mezem stwierdzilismy ze to bedzie bardziej "naturlane"
    a jak juz sie odbijemy to składamuy papiery o adopcje :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta na forum sa przykłady ze kobiety zaszły po 5 invitro. Niemniej wiadomo na to trzeba miec kase i kase. Z kolei w zyciu znam kobiete juz ma 46 lat, przeszła z 10 invtro poza Pl bo to kiedy w Pl w ogole tego nie było, w koncu adoptowali dziecko z DD. Dziecko jak adoptowali miało pol roku, sa bardzo szczesliwi, ale około 18 lat dojrzewali do tej decyzji, leczyli sie i probowali roznych metod. Teraz chca adoptowac drugie, ta kobieta mowi ze z perspektywy wlasnego zycia to czuje ze tyle lat zmarnowala za złudna nadzieja, z drugiej strony ma pewnosc ze wykorzystała wszystko co mozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam zawsze 2dc przez pięć dni

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Ty detektywie jeden :-) Dobrze, ze pilnujesz porzadku, tak trzymaj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dlugie cykle, bez stymulacji miedzy 60 a 90ni wiec stymulacj zawsze zaczynalam 5 dnia, ale u mnie trwala tez nietypowo, bo az przez 10 kolejnych dni tabletka CLO i tak okolo 16 dc iui

• kmb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam się przywitać zostawić wirusy &&&&&&&&&&&&&&&&&& i zobaczyć jak tu się sytuacja ma. Dziewczynki co tu humory jakieś słabe.

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ