INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:wiem wiem kochana kojarze ze świetokrzyskiego i gdzie podchodziłas do IUI ?? Gameta czy prosta ??
przyda sie ta pozytywna bo wszedzie gdzie dzownie nastepny rok ..
Prosta, próbowaliście? To był nasz pierwszy raz, oczywiście mam swoje zdanie na ten temat i widzę jak to jest wykonywane, ale wierzę, że może się udać na Prostej.
W Gamecie, nasi znajomi podchodzili do IUI dwa razy, bez pozytywnego rezultatu. Teraz zarejestrowali się do kliniki w Łodzi i tam będą próbowali działać.
Każdy walczy i szuka jak najlepszego rozwiązania.
Plusem jest to, że na Prostej jest po prostu bezpłatnie i myślę, że na początek to jest dobre rozwiązanie. Im będzie trudniej, trzeba będzie bardziej skupić się na szukaniu lepszych specjalistów.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Dzownie u nas na onkologii powiedziala mi babka zebym przyszla w ktorys dzien od 7 rej i wtedy do ordynatora na wiyzte to bedzie szybciej i moze sie uda wrzesien /pazdziernik
Kawuszka ja juz przerobiłam i prosta i Gamete
plusem jest ze na prostej jest na NFZ.. niestety ja tym lekarzom po porstu nie wierze bonas okłamali .. ale jesli problem jest błachy to spokojnie muysle ze wystarczyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 11:21
aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inezka wrote:Dziewczyny mam pytanie ☺ W którym dniu cyklu zaczynałyście stymulację do inseminacji?
Ja zaczynałam w 3 dniu.inezka lubi tę wiadomość
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
inezka wrote:Dziewczyny mam pytanie ☺ W którym dniu cyklu zaczynałyście stymulację do inseminacji?
inezka lubi tę wiadomość
Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualny
-
aszka wrote:Ania to podejdziesz, moze gdzies wcisna, w ogole te checi lekarzy to sa taaaakie ze gdyby mogli to by w ogole pacjentów nie przyjmowali z tego co widze, a juz szcegolnie na NFZ.
wazne zeby zrobili dobrze ..aszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sylwia robiłaś dzisiaj betę?
-
nick nieaktualnyRobilam, zeby wiedziec ze moge brac inne leki, ale odkad ja zrobila to objawy infekcji ustapily jak na zlosc
Dziewczyny, chcialabym Was o cos zapytac, nir zlinczujcie mnie, mysle ze warto wymieniac poglady.
Wszystkie tu mamy juz staz staraniowy i zapewne tez ogarnia was czasem zaduma... co dalej? Co jesli ivf tez nie pomoze? Jedno drugie trzecie podejscie...?
Ja zastanawialam sie nad adopcja- choc tyle miesiecy czekania i procedury...ehh
Nad adopcja komorki jesli bylby u mnie problem badz iui z dawca nasienia... choc adopcja komorki jest strasznie droga... wiec wolelibysmy chyba adopcje zarodka... i chyba to bylby dla nas lepsze wyjscie niz adopcja...
Zostaje jeszze pomoc... surogatki.....Ania_84, aszka lubią tę wiadomość
-
Sylwia adopcja prenatrana tak jak adopcja zwykła wymaga swiadomej decyzji zarówno jednej jak i drugiej strony ..
my podjelismy decyzje ze najpierw probujemy z dawca nasienia .. z racji tego ze nie spełniamy kryteriów przy adopcji dziecka..
druga opcja jest adopcja zarodka.. ale to oddalilismy z racji tego ze po rozmowie z mezem stwierdzilismy ze to bedzie bardziej "naturlane"
a jak juz sie odbijemy to składamuy papiery o adopcjeaszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwiasta na forum sa przykłady ze kobiety zaszły po 5 invitro. Niemniej wiadomo na to trzeba miec kase i kase. Z kolei w zyciu znam kobiete juz ma 46 lat, przeszła z 10 invtro poza Pl bo to kiedy w Pl w ogole tego nie było, w koncu adoptowali dziecko z DD. Dziecko jak adoptowali miało pol roku, sa bardzo szczesliwi, ale około 18 lat dojrzewali do tej decyzji, leczyli sie i probowali roznych metod. Teraz chca adoptowac drugie, ta kobieta mowi ze z perspektywy wlasnego zycia to czuje ze tyle lat zmarnowala za złudna nadzieja, z drugiej strony ma pewnosc ze wykorzystała wszystko co mozna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny