X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie ☺ W którym dniu cyklu zaczynałyście stymulację do inseminacji?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania podzwon poszukaj.

Sylwiasta upały straszne, maja podobno byc do 26 sierpnia i dalej tez ciepło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie ☺ W którym dniu cyklu zaczynałyście stymulację do inseminacji?
    to zalezy jak lekarz zapisze. Zazwyczaj jest to od 2/3/4 dnia cyklu.

inezka lubi tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    wiem wiem kochana kojarze ze świetokrzyskiego :) i gdzie podchodziłas do IUI ?? Gameta czy prosta ??

przyda sie ta pozytywna bo wszedzie gdzie dzownie nastepny rok .. :/

Prosta, próbowaliście? To był nasz pierwszy raz, oczywiście mam swoje zdanie na ten temat i widzę jak to jest wykonywane, ale wierzę, że może się udać na Prostej.
    W Gamecie, nasi znajomi podchodzili do IUI dwa razy, bez pozytywnego rezultatu. Teraz zarejestrowali się do kliniki w Łodzi i tam będą próbowali działać.

Każdy walczy i szuka jak najlepszego rozwiązania.
    Plusem jest to, że na Prostej jest po prostu bezpłatnie i myślę, że na początek to jest dobre rozwiązanie. Im będzie trudniej, trzeba będzie bardziej skupić się na szukaniu lepszych specjalistów.

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzownie u nas na onkologii powiedziala mi babka zebym przyszla w ktorys dzien od 7 rej i wtedy do ordynatora na wiyzte to bedzie szybciej i moze sie uda wrzesien /pazdziernik :)

Kawuszka ja juz przerobiłam i prosta i Gamete ;)
    plusem jest ze na prostej jest na NFZ.. niestety ja tym lekarzom po porstu nie wierze bonas okłamali .. ale jesli problem jest błachy to spokojnie muysle ze wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 11:21

aszka lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko... no ale lepsze to niz lato i deszcz non stop...

Ja tylko raz mialam poki co ale to bylo od 3 do7 dc ;)

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:

Ja zaczynałam w 3 dniu.

inezka lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzeba walczyc, probuj!

• Neo84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inezka wrote:
    Ja mam długi cykle bo zwykle 30-36 dni i leki brałam od 5 dc.

inezka lubi tę wiadomość

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to podejdziesz, moze gdzies wcisna, w ogole te checi lekarzy to sa taaaakie ze gdyby mogli to by w ogole pacjentów nie przyjmowali z tego co widze, a juz szcegolnie na NFZ.

Ania_84 lubi tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Ania to podejdziesz, moze gdzies wcisna, w ogole te checi lekarzy to sa taaaakie ze gdyby mogli to by w ogole pacjentów nie przyjmowali z tego co widze, a juz szcegolnie na NFZ.
    hahah juz tyle poczekałam to te 4 miechy w najgorszym wypadku nie sa juz tak wazne :)
    wazne zeby zrobili dobrze .. ;)

aszka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    hahah juz tyle poczekałam to te 4 miechy w najgorszym wypadku nie sa juz tak wazne :)
    wazne zeby zrobili dobrze .. ;)
    ano prawda.

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia robiłaś dzisiaj betę?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam, zeby wiedziec ze moge brac inne leki, ale odkad ja zrobila to objawy infekcji ustapily jak na zlosc :P

Dziewczyny, chcialabym Was o cos zapytac, nir zlinczujcie mnie, mysle ze warto wymieniac poglady.

Wszystkie tu mamy juz staz staraniowy i zapewne tez ogarnia was czasem zaduma... co dalej? Co jesli ivf tez nie pomoze? Jedno drugie trzecie podejscie...?
    Ja zastanawialam sie nad adopcja- choc tyle miesiecy czekania i procedury...ehh
    Nad adopcja komorki jesli bylby u mnie problem badz iui z dawca nasienia... choc adopcja komorki jest strasznie droga... wiec wolelibysmy chyba adopcje zarodka... i chyba to bylby dla nas lepsze wyjscie niz adopcja...
    Zostaje jeszze pomoc... surogatki.....

Ania_84, aszka lubią tę wiadomość

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia adopcja prenatrana tak jak adopcja zwykła wymaga swiadomej decyzji zarówno jednej jak i drugiej strony ..
    my podjelismy decyzje ze najpierw probujemy z dawca nasienia .. z racji tego ze nie spełniamy kryteriów przy adopcji dziecka..
    druga opcja jest adopcja zarodka.. ale to oddalilismy z racji tego ze po rozmowie z mezem stwierdzilismy ze to bedzie bardziej "naturlane"
    a jak juz sie odbijemy to składamuy papiery o adopcje :)

aszka lubi tę wiadomość

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiasta na forum sa przykłady ze kobiety zaszły po 5 invitro. Niemniej wiadomo na to trzeba miec kase i kase. Z kolei w zyciu znam kobiete juz ma 46 lat, przeszła z 10 invtro poza Pl bo to kiedy w Pl w ogole tego nie było, w koncu adoptowali dziecko z DD. Dziecko jak adoptowali miało pol roku, sa bardzo szczesliwi, ale około 18 lat dojrzewali do tej decyzji, leczyli sie i probowali roznych metod. Teraz chca adoptowac drugie, ta kobieta mowi ze z perspektywy wlasnego zycia to czuje ze tyle lat zmarnowala za złudna nadzieja, z drugiej strony ma pewnosc ze wykorzystała wszystko co mozna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam zawsze 2dc przez pięć dni

inezka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, Ty detektywie jeden :-) Dobrze, ze pilnujesz porzadku, tak trzymaj ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 13:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dlugie cykle, bez stymulacji miedzy 60 a 90ni wiec stymulacj zawsze zaczynalam 5 dnia, ale u mnie trwala tez nietypowo, bo az przez 10 kolejnych dni tabletka CLO i tak okolo 16 dc iui

inezka lubi tę wiadomość

• kmb Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam się przywitać zostawić wirusy &&&&&&&&&&&&&&&&&& i zobaczyć jak tu się sytuacja ma. Dziewczynki co tu humory jakieś słabe.

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ