INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKWIETNIOWE 17 IUI
15.04 - Kamila8k /3
MAJOWE 20 IUI
16.05 - aszka /1
18.05 - Aga 1 /1
21.05 - kkkaaarrr /1
23.05 - glitterpink /1
31.05 - kmb / 6
CZERWCOWE 15 IUI
03.06 - karmela85 /2
08.06 - bartusiowa-mama /1
18.06 - MiliTu /2
29.06 - taśta /1
LIPCOWE 22 IUI
01.07 - listek/4
02.07 - Viera Yves /2
03.07 - Malwa85 /3
03.07 - Eltasz /2
04.07 - sylwiaśta159 /1
04.07 - Karina90 /1
06.07 - gocha04 /1
08.07 - katrina /2
09.07 - migot_ka /1
10.07 - india /1
10.07 - krysiak/1
13.07 - neo84/1
14.07 - Lunk_a /3
17.07 - bartusiowa-mama/2
17,07 - ewa84/1
21.07 - gaja13/3
24.07 - Mimi86/1
25.07 - phph/2
27.07 - kawuszka/1
28.07 - listek/5
30.07 - BabeB/2
30.07 - sylwiaśta159/2
SIERPNIOWE IUI
01.08 - india/2
03.08 - gocha04/2
04.08 - kamilam8/1
04.08 - migot_ka/2
06.08 - AnULa7/2
08.08 - Brtiii86/1
13.08 - bartusiowa-mama/3
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUIWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 17:03
Kawuszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu mnie też negatywna ale biore lutke jeszcze do jutra, bo jak dzis odstawie to @ przyjzie za 2 ni i wtedy mój 12 dc przypadnie na niedziele wiec odpada...
ku pokrzepieniu serc
http://forum.gazeta.pl/forum/w,191,61606855,,komu_sie_udalo_wpisujcie_sie_.html?s=2&v=2Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 17:10
-
nick nieaktualnyJa biorę lametta przez 5 dni a potem zastrzyki menopur. Teraz miałam ładny pęcherzyk i pierwszą iui. Poprzednio w maju z jednego nie pękniętego pęcherzyka zrobiła się torbiel(pęcherzyki miała 15 i 18mm i ten mniejszy nie dorósł do pęknięcia i torbiel). Leczylam ją dwa cykle,także nici że staran. A teraz czekam na jutrzejsza wizytę by zobaczyć ciałko żółte. Dopiero od jutra zaczne spokojnie czekać na wynik bety.
Eltasz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzieki laski, ale ja byłam przygotoowana na ten wynik
umówiłam lubego na fragmentacje dna w Gyncentrum na środę, w ten sam dzień będzie wynik, ale chce nam też zrobić kariotypy tam gdzie anatolka polecała tylko, czy ktoś umie czytać wyniki kariotypów??Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 17:27
-
nick nieaktualny
-
A my dobrze, że nie zamroziliśmy tego nasienia. Dziś przyszły wyniki kolejnego posiewu, niestety mąz ma oprócz tej wcześniejszej bakterii enterococus jeszcze jedna e.coli. Czyli antybiotyk zamiast pomóc rozmnożył bakterie?? Więc już nawet sie nie łudzę, że ta IUI mogła się udać
-
nick nieaktualny
-
No wlasnie nie mam. Już w drugiej klinice usłyszłam, że u mnie nie jest konieczne. Ja nie wiem co t0o za podejście. Chyba udam się do mojego starego gina, niech mi zrobi co trzeba, bo dla mnie to też logiczne, ze ja powinnam mieć zrobione. A ja mam dobry wynik cytologii i chyba tym się sugerują, że nie trzeba
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
india wrote:A my dobrze, że nie zamroziliśmy tego nasienia. Dziś przyszły wyniki kolejnego posiewu, niestety mąz ma oprócz tej wcześniejszej bakterii enterococus jeszcze jedna e.coli. Czyli antybiotyk zamiast pomóc rozmnożył bakterie?? Więc już nawet sie nie łudzę, że ta IUI mogła się udać
Antybiotyk nie rozmnozył prawdopodobnie wzrost enterokoka za pierwszym razem był tak duży, że przysłonił te druga bakterie. Ty również powinnaś zrobić posiew z pochwy, bo możecie się nadkazać wzajemnie. Gumki obowiązkowo póki się nie wyleczycie. Mój mąż długo się bujał z tymi bakteriami. Brał 5 antybiotyków w ciągu 7 miesięcy. Bakterie coli bardzo trudno wyleczyć. Jest uparta i mutuje. U mojego męża poszła w diabły dopiero po 3 opakowaniach ciprofloksacyny. Ten antybiotyk penetruje dobrze do męskich narządów. Inne niekoniecznie. Dodatkowo braliśmy szczepionkę uro-vaxom. Typowo na e.coli.
Jeśli w antybiogramie wyjdzie "S" na gentamycyne to też się nie bójcie jej na 5 dni. Z L-karnityna można łączyć i ona niweluje podobno skutki uboczne tego antybiotyku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:00
-
india wrote:No wlasnie nie mam. Już w drugiej klinice usłyszłam, że u mnie nie jest konieczne. Ja nie wiem co t0o za podejście. Chyba udam się do mojego starego gina, niech mi zrobi co trzeba, bo dla mnie to też logiczne, ze ja powinnam mieć zrobione. A ja mam dobry wynik cytologii i chyba tym się sugerują, że nie trzeba
aszka lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:dzieki laski, ale ja byłam przygotoowana na ten wynik
umówiłam lubego na fragmentacje dna w Gyncentrum na środę, w ten sam dzień będzie wynik, ale chce nam też zrobić kariotypy tam gdzie anatolka polecała tylko, czy ktoś umie czytać wyniki kariotypów??
Kariotyp gdy jest ok to piszą po prostu "otrzymano prawidłowy kariotyp męski/żeński". O nieprawidłowym nie myśl na razie - to jest bardzo rzadkie.sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Robilam, zeby wiedziec ze moge brac inne leki, ale odkad ja zrobila to objawy infekcji ustapily jak na zlosc
Dziewczyny, chcialabym Was o cos zapytac, nir zlinczujcie mnie, mysle ze warto wymieniac poglady.
Wszystkie tu mamy juz staz staraniowy i zapewne tez ogarnia was czasem zaduma... co dalej? Co jesli ivf tez nie pomoze? Jedno drugie trzecie podejscie...?
Ja zastanawialam sie nad adopcja- choc tyle miesiecy czekania i procedury...ehh
Nad adopcja komorki jesli bylby u mnie problem badz iui z dawca nasienia... choc adopcja komorki jest strasznie droga... wiec wolelibysmy chyba adopcje zarodka... i chyba to bylby dla nas lepsze wyjscie niz adopcja...
Zostaje jeszze pomoc... surogatki.....
Ale co do adopcji... Moja matka chrzestna bardzo dlugo starała sie z meżem o dziecko - kilka ciąż, 3 razy obumarcie zaawansowanego płodu i naturalnie nie dała rady. Zdecydowali się na adopcje noworodka. Po 2 latach, ciocia zaszła w ciażę, po roku w kolejną i po 8 kolejnych zaliczyli wpadkę. Teraz mają już trójkę wnuków. Cuda sie zdarzaja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:20
krysiak, aszka, basiurka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyindia wrote:A my dobrze, że nie zamroziliśmy tego nasienia. Dziś przyszły wyniki kolejnego posiewu, niestety mąz ma oprócz tej wcześniejszej bakterii enterococus jeszcze jedna e.coli. Czyli antybiotyk zamiast pomóc rozmnożył bakterie?? Więc już nawet sie nie łudzę, że ta IUI mogła się udać
basiurka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny