INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Sylwia, Ty bierzesz leki na stymulację do iui? Najszybciej by było z czynnika jajnikowego czyli 6 cykli stymulowanych + zaświadczenie od poprzedniej gin i powinno przejść. Na czytnik męski jest określony jakiś obowiązujący czas starań w zależności od problemu - to pewnie wiesz. GynC do rządowki ponoć już nie kwalifikuje. Koleżanka mi ostatnio pisała, że rzutem na taśmę jej się udało przeniesienie z Provity. Nie wiem tylko czy w ogóle już nie czy do kolejnej transzy pieniędzy.
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:A taki gin wystarczy ze wypisze zaswiadczenie, ze chodzilam do niej od np 1,5 roku i staralam sie zajsc e ciaze czy musi wypisac jakie badania w zwiazku z tym robila? Bo ona robila mi tylko monitori g od 8-16 dc dawala luteine i robila cytologie i to by bylo na tyle...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylipa wrote:Mnie już boli brzuch. Czekam z niecierpliwością na @. Też już chce podejść do kolejnej IUI. Dzwonilam właśnie do mojej kliniki. Kwalifikują jeszcze do rządowki. Zbieram papiery. Gdyby jeszcze mój M nie był taka ciężką kłoda. Mam wrażenie, że muszę go prosić o nasienie!
-
Anatolka wrote:Obie bakterie będąc w nasieniu są groźne. W czasie iui wypuścili dziewczynie do macicy nasienie z bakteriami! Iui nie miała prawa się udać. Jeśli cudem doszłoby do ciąży to często od bakterii w nasieniu jest puste jajo płodowe .
E.coli nie jest bakteria z pęcherza. To nie jest jej naturalne miejsce. Pęcherz naturalnie jest jałowy. Jeśli jest w pęcherzu to jest infekcja, która trzeba leczyć. E.coli tak jak i e.faecalis jest bakteria bytujaca gł. w jelitach.
M też? -
Jeszcze jest mycoplasma i ureaplasma z takich wpływających na płodność.
Zależy jak dawno je robiłaś. Złapać jakieś świństwo nie jest wielkim problemem. Basen, publiczne toalety czy podtarcie się w złą stronę często wystarczy u kobiety. Trzeba pamiętać, że to grzyby dają nieprzyjemne objawy - swędzenie itd a z bakteriami to różnie. Często są bez objawów. Warto co jakiś czas powtórzyć ten najzwyklejszy wymazKikaaa lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:no lipiec nie był laskawy... ale biorę jeszcze do jutra lutkę i czekam na @ i jestem ciekawa co wyhoduje, fajnie byłoby gdyby udało się chociaż 2 pęcherzyki
dziewczyny, co z wami z końca lipca? Dobrze byłoby wreszcie zamknąć miesiąc i z nadzieją patrzeć w sierpień
sylwiaśta159, ja jeszcze patrzę z nadzieją na wynik IUI z 27 lipca Czekam cierpliwie na @ albo na sygnał, żeby zrobić test. Obiecałam sobie, że nie będę leciała w tym cyklu od razu na betę czy testowała, bo zawsze jak zrobiłam test to na drugi dzień czy za dwa dni przychodził okres. Także czekam cierpliwie. Najbliższe dni będą znaczące. W tym tygodniu się wszystko wyjaśni.
Dzisiaj rano sprawdziłam sobie temperaturę i miałam 37,04 ale to też nie jest żaden dowód, bo temperaturę taką miałam nie raz przed okresem a później booom spadła i przyszła koleżanka @.
Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
(Mt 6,33) -
Ania_84 wrote:kawuszka bo ci sama dostarcze ten test
Ciiiiii Chociaż niech jutro wybije ten 30dc i 16dni po IUI! Jutro lub w czwartek zadziałam Muszę przed weekendem wiedzieć bo wyjeżdżamy. I jeśli będzie negatyw to chociaż zimne piweczko sobie wypiję na rodzinnym spotkaniuAnia_84 lubi tę wiadomość
(Mt 6,33) -
nick nieaktualny
-
Kawuszka wrote:Ciiiiii Chociaż niech jutro wybije ten 30dc i 16dni po IUI! Jutro lub w czwartek zadziałam Muszę przed weekendem wiedzieć bo wyjeżdżamy. I jeśli będzie negatyw to chociaż zimne piweczko sobie wypiję na rodzinnym spotkaniu
aszka lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:Kawuszka co ma byc i tak juz bedzie nic nie zmienisz jesli nie bierzesz lutki i spoznia sie okres to przeczuwam bejbika
Duphaston skończyłam brać w piątek i w historii moich cykli dostałam okresu 5 dni po jego odstawieniu, dlatego nie chcę się nakręcać. Myślę dokładnie tak samo, że nic nie zmienię ani ja ani wcześniejszy test. Nie chcę być po prostu znowu bardziej poraniona, z poczuciem, że dałam się po raz kolejny "nabrać". Muszę być cierpliwa i wierzyć!
(Mt 6,33) -
Ania_84 wrote:dobra daje czas do jutra hehehe ale trzymam kciukaski zacisniete
A może do czwartku? Muszę być czujna, jesteś blisko i możesz mi nakopać do tyłkaAnia_84 lubi tę wiadomość
(Mt 6,33) -
Kawuszka wrote:A może do czwartku? Muszę być czujna, jesteś blisko i możesz mi nakopać do tyłka
-
aszka wrote:Ania Ty masz w ogole super faceta
sylwiaśta159, Dżejn lubią tę wiadomość