INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czyli teoretycznie mam wyższy niż ten, który mi wyszedł w badaniu?
-
nick nieaktualny
-
Dzięki kochana! bo zgłupiałam już kompletnie;p
-
nick nieaktualny
-
ewa84 wrote:dziewczyny, widze ze ostatnio na tapecie jest temat rzadowego ivf
czy te 6 cykli to musi byc kolejne 6 cykli?
czy moga byc przerwy?
lipiec zakonczyl sie bardzo pechowo ;/Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nunek wrote:Hej dziewczyny, w niedziele robiłam zastrzyk ovitrelle a dziś z ciekawości zrobiłam test ovw i wyszedł mega pozytywny. Moje pytanie czy zastrzyk wychodzi na teście?
-
nick nieaktualnyewa84 wrote:dziewczyny, widze ze ostatnio na tapecie jest temat rzadowego ivf
czy te 6 cykli to musi byc kolejne 6 cykli?
czy moga byc przerwy?
lipiec zakonczyl sie bardzo pechowo ;/sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:Gratuluje Aniu teraz mam nadzieje juz z gorki tylko skoro mialas te 6 cykli to po co jeszcze ci zaswiadczenie o 2 latach staran?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 19:30
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysylwiaśta159 wrote:I wszystko wiem powodzenia
A np 2 lata samych staran wystarcza? Bez zadnych stymulacji itd?
tu masz czynniki
Aby skorzystać z Programu Rządowego musicie spełniać łącznie trzy kryteria:
stwierdzono u Was bezwzględną przyczynę niepłodności lub leczyliście się bezskutecznie z tego powodu przez min. 12 miesięcy (do momentu zgłoszenia się do Programu; para musi dostarczyć dokumentację medyczną potwierdzającą prowadzone dotąd działania medyczne, wizyty, zabiegi)
kobiety, które nie ukończyły 40 roku życia w momencie zgłoszenia się do Programu (liczy się data pierwszej wizyty u realizatora Programu)
dotyczy Was przynajmniej jedno z niżej wymienionych wskazań do zapłodnienia pozaustrojowego i nie występują w Waszym przypadku przeciwwskazania do takiej procedury.
czynnik jajowodowy, w tym trwałe uszkodzenie jajowodów lub brak możliwości operacyjnego usunięcia przyczyny niepłodności (pacjentka nie kwalifikuje się do zabiegu z powodu braku szansy na powodzenie takiego leczenia) lub upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej ich drożności lub nieskuteczne operacje mikrochirurgiczne
czynnik jajnikowy – brak ciąży po co najmniej 6 cyklach farmakologicznej indukcji owulacji
endometrioza (w zależności od stopnia zaawansowania choroby, stosuje się różne kryteria)
niepłodność idiopatyczna (o nieznanej przyczynie)
- u kobiet poniżej 35 roku życia trwająca dłużej niż 24 miesiące
- u kobiet powyżej 35 roku życia trwająca dłużej niż 12 miesięcy
czynnik męski, w tym gęstość plemników poniżej 3 mln/ml nasienia jeśli niepłodność trwa dłużej niż 12 miesięcy lub gęstość plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące
dodatkowo z programu skorzystać mogą pacjenci z odroczoną płodnością z powodów onkologicznych lub zakaźnych (osoby, u których w przyszłości np. z powodu zastosowanej terapii dojść może do utraty płodności)sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie nici z iui:-( pęcherzyk nie pękł tylko się zrobiła torbiel. W sobotę miał 20mm a cztery dni później już ma 35mm. Czy to możliwe żeby jednak pękł a tu się zrobiło coś podobnego do pęcherzyka czy torbieli. No i na lewym jajniku też się zrobił pęcherzyk 25mm a cztery dni wcześniej tego nie było. A endo urosło z 9,5mm do 13mm.
Gin powiedziała żeby zrobić bete po 14dniach ale i tak marne szansę że będzie ciąża:-( -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBrtiii86 wrote:U mnie nici z iui:-( pęcherzyk nie pękł tylko się zrobiła torbiel. W sobotę miał 20mm a cztery dni później już ma 35mm. Czy to możliwe żeby jednak pękł a tu się zrobiło coś podobnego do pęcherzyka czy torbieli. No i na lewym jajniku też się zrobił pęcherzyk 25mm a cztery dni wcześniej tego nie było. A endo urosło z 9,5mm do 13mm.
Gin powiedziała żeby zrobić bete po 14dniach ale i tak marne szansę że będzie ciąża:-( -
hej jestem juz po usg, wszytsko ok moge od jutra jesc clo po pol tabletki i o dziwo nie w 12 dniu a w 9 mam miec usg bo jak cos to wlaczy estrofem na endo i zaadnie juz wtedy decyzja co do iui.
odebralam dzis to ksero badania nasienia do iui i lekarz nie byl zachwycony wynikiem, z jego gadki wywnioskowalam ze chyba bedzie jeszcze tylko jedna iui i wiecej nie ma sensu jesli nasieni bedzie takie samo.
po preparatyce:
ruch A - 0%
ruch b - 47%
rych c+d - 53%
ilosc 20 mln
swim up (migracja) 9 mln
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaszka wrote:raczej nie pekł i urósł czasami nie pekaja nawet po zastrzykach, trzeba zobaczyc co dalej, masz luteine lub dhupaston? Moze sie wchłonie a jak nie to wtedy daja antykoncepcyjny.