X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko twoj naturalny progesteron :)

Gdybys brala lutke to wtedy opcja druga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 16:07

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli teoretycznie mam wyższy niż ten, który mi wyszedł w badaniu?

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorac dupka tak bo masz wiecej prg tylko jak gdyby nie widac go w badaniu :)

• migot_ka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana! bo zgłupiałam już kompletnie;p

cd6eba17355731e3e3034216a793cfae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No problem :))) my jutro caly dzien w trasie z tymi badaniami, ale przynajmniej te podstawowe genetyczne bedziemy mieli za soba, tylko potem to czekanie... caly czas trzeba na cos czekac jak nie na usg to na owu to na testowanie, wyniki badan.. ;)

• ewa84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, widze ze ostatnio na tapecie jest temat rzadowego ivf
    czy te 6 cykli to musi byc kolejne 6 cykli?
    czy moga byc przerwy?;)

lipiec zakonczyl sie bardzo pechowo ;/

Neo84 lubi tę wiadomość

iv094x39ir3hgbzx.png
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    czy moga byc przerwy?;)

Nie nie musi być jeden po drugim.

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nunek Nowa

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, w niedziele robiłam zastrzyk ovitrelle a dziś z ciekawości zrobiłam test ovw i wyszedł mega pozytywny. Moje pytanie czy zastrzyk wychodzi na teście?

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nunek wrote:
    Hej dziewczyny, w niedziele robiłam zastrzyk ovitrelle a dziś z ciekawości zrobiłam test ovw i wyszedł mega pozytywny. Moje pytanie czy zastrzyk wychodzi na teście?
    Zastrzyk utrzymuje się do 10 dni po jego wykonaniu- tak jak napisano w ulotce.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa84 wrote:
    czy moga byc przerwy?;)

musi byc conajmiej 6 cykli stymulowanych , ale nie musza byc one jeden po drugim 9ja jestem w 4 cyklu pod rzad ale w 2013 roku mialam tez clo 3 cykle i wczoraj dostalam zaswaidczenie do ivf z czynnika jajnkowego i 2 lata leczenia mi ginka wpisala

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Aniu :) teraz mam nadzieje juz z gorki :) tylko skoro mialas te 6 cykli to po co jeszcze ci zaswiadczenie o 2 latach staran?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 18:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Gratuluje Aniu :) teraz mam nadzieje juz z gorki :) tylko skoro mialas te 6 cykli to po co jeszcze ci zaswiadczenie o 2 latach staran?
    kochana bo musisz miec minimu 6 cykli stymulacji i minimum 12 miesiecy leczenia. to nie jest tak ze 6 cykli wystarczy bo kazdy by mogl zaczac starania przez 6 miesiecy zrobic sttymulacje i hop siup do ivf, trzeba tez miec staz leczenia minimum 12 miesiecy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 19:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystko wiem :) powodzenia :)

A np 2 lata samych staran wystarcza? Bez zadnych stymulacji itd?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 19:33

Ania1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    I wszystko wiem :) powodzenia :)

A np 2 lata samych staran wystarcza? Bez zadnych stymulacji itd?
    nie, na pewno nie wystarcza
    tu masz czynniki
    Aby skorzystać z Programu Rządowego musicie spełniać łącznie trzy kryteria:

stwierdzono u Was bezwzględną przyczynę niepłodności lub leczyliście się bezskutecznie z tego powodu przez min. 12 miesięcy (do momentu zgłoszenia się do Programu; para musi dostarczyć dokumentację medyczną potwierdzającą prowadzone dotąd działania medyczne, wizyty, zabiegi)
    kobiety, które nie ukończyły 40 roku życia w momencie zgłoszenia się do Programu (liczy się data pierwszej wizyty u realizatora Programu)
    dotyczy Was przynajmniej jedno z niżej wymienionych wskazań do zapłodnienia pozaustrojowego i nie występują w Waszym przypadku przeciwwskazania do takiej procedury.

czynnik jajowodowy, w tym trwałe uszkodzenie jajowodów lub brak możliwości operacyjnego usunięcia przyczyny niepłodności (pacjentka nie kwalifikuje się do zabiegu z powodu braku szansy na powodzenie takiego leczenia) lub upośledzona funkcja jajowodów przy zachowanej ich drożności lub nieskuteczne operacje mikrochirurgiczne
    czynnik jajnikowy – brak ciąży po co najmniej 6 cyklach farmakologicznej indukcji owulacji
    endometrioza (w zależności od stopnia zaawansowania choroby, stosuje się różne kryteria)
    niepłodność idiopatyczna (o nieznanej przyczynie)
    - u kobiet poniżej 35 roku życia trwająca dłużej niż 24 miesiące
    - u kobiet powyżej 35 roku życia trwająca dłużej niż 12 miesięcy
    czynnik męski, w tym gęstość plemników poniżej 3 mln/ml nasienia jeśli niepłodność trwa dłużej niż 12 miesięcy lub gęstość plemników 3-15 mln/ml nasienia, w przypadku niepłodności trwającej dłużej niż 24 miesiące
    dodatkowo z programu skorzystać mogą pacjenci z odroczoną płodnością z powodów onkologicznych lub zakaźnych (osoby, u których w przyszłości np. z powodu zastosowanej terapii dojść może do utraty płodności)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nici z iui:-( pęcherzyk nie pękł tylko się zrobiła torbiel. W sobotę miał 20mm a cztery dni później już ma 35mm. Czy to możliwe żeby jednak pękł a tu się zrobiło coś podobnego do pęcherzyka czy torbieli. No i na lewym jajniku też się zrobił pęcherzyk 25mm a cztery dni wcześniej tego nie było. A endo urosło z 9,5mm do 13mm.
    Gin powiedziała żeby zrobić bete po 14dniach ale i tak marne szansę że będzie ciąża:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na tyle nie wytargam od ginki :PP to walcze jeszcze iui a potem kredycik jak sie nie uda :P widzisz ja myslalam ze jedno kryterium wystarczy :P

Aniu napisz czasem jak u Was postepy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    U mnie nici z iui:-( pęcherzyk nie pękł tylko się zrobiła torbiel. W sobotę miał 20mm a cztery dni później już ma 35mm. Czy to możliwe żeby jednak pękł a tu się zrobiło coś podobnego do pęcherzyka czy torbieli. No i na lewym jajniku też się zrobił pęcherzyk 25mm a cztery dni wcześniej tego nie było. A endo urosło z 9,5mm do 13mm.
    Gin powiedziała żeby zrobić bete po 14dniach ale i tak marne szansę że będzie ciąża:-(
    raczej nie pekł i urósł czasami nie pekaja nawet po zastrzykach, trzeba zobaczyc co dalej, masz luteine lub dhupaston? Moze sie wchłonie a jak nie to wtedy daja antykoncepcyjny.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jestem juz po usg, wszytsko ok moge od jutra jesc clo po pol tabletki i o dziwo nie w 12 dniu a w 9 mam miec usg bo jak cos to wlaczy estrofem na endo i zaadnie juz wtedy decyzja co do iui.
    odebralam dzis to ksero badania nasienia do iui i lekarz nie byl zachwycony wynikiem, z jego gadki wywnioskowalam ze chyba bedzie jeszcze tylko jedna iui i wiecej nie ma sensu jesli nasieni bedzie takie samo.
    po preparatyce:
    ruch A - 0%
    ruch b - 47%
    rych c+d - 53%
    ilosc 20 mln
    swim up (migracja) 9 mln

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawr czy te 9 mln to jest koncentracja w ml czy faktyczna ilosc podana. Bo to spora roznica... choc i 9 mln koncentracji nie jest zle, tasta przy 8 mln zaszla dzieki IUI ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    raczej nie pekł i urósł czasami nie pekaja nawet po zastrzykach, trzeba zobaczyc co dalej, masz luteine lub dhupaston? Moze sie wchłonie a jak nie to wtedy daja antykoncepcyjny.
    Tak mam luteine 100mg dwa razy dziennie. Jestem taka smutna. Poprzednio też mi nie pękł ten pęcherzyk i miałam ogromną torbiel. Teraz mam w nowym cyklu zrobić powtórzenie LH i FSH. Ale czeka mnie też kwalifikacja do in vitro. Bo skoro te torbiele mi się przytrafiła na to iui nie ma sensu. Ale jestem zdolowana:-(

‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ