X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh... nie wiem co mysleć, chcemy jak najlepiej by było.... dziś jadę na ten monitoring, i zakładam, że IUI będzie jutro - na to liczę. I co? I nie było <3 z mężem chyba od zeszłego czwartku. Mówiłam wczoraj że przydałoby się - bo jesli w czwartek IUI to żeby te 2 doby miał materiał. To się nam dzidziuś wkocił i mąż zasnął szybciej niz mały. A dziś stwierdził że to już lepiej zostawmy - bo po takim długim czasie mam więcej materiału. A ja no ok ale nie ilość a jakość sie liczy - co jesli w takim tygodniowym 80% to juz martwiaki będą?? Powiedział aby spróbować - najwyżej nie wyjdzie... a ja mam poczucie straty 600 zł (+ 300 na dojazdy wizyty i lek) - że z takim materiałem to nic nam nie wyjdzie... :( zresztą takiego nawet nie chca badać na badaniu - a co dopiero do IUI :( nie wiem co robić... mąż sie upiera...

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję zza te wszystkie pozytywne wpisy. Widzę, że jestem na liście już, ale beta jeszcze potwierdzi. Poczekajmmt.
    Jestem w trasie w samochodzie i muli mnie trochę, brzuch mnie już tak nie boli jak wcześniej.
    Oszaleję dzisiaj od natłoku myśli...

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Neo84 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Dziewczyny dziękuję zza te wszystkie pozytywne wpisy. Widzę, że jestem na liście już, ale beta jeszcze potwierdzi. Poczekajmmt.
    Jestem w trasie w samochodzie i muli mnie trochę, brzuch mnie już tak nie boli jak wcześniej.
    Oszaleję dzisiaj od natłoku myśli...
    Będzie dobrze!!!:)

Oligospermia
    2 IUI
    25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
    Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my przyjechalismy do invimedu na kariotypy a baba nam moei ze dzis nas nie przyjmie bo nie jestesmy umowieni, a przeciez mowila ze przyjsc po prostu do punktu pobran... noz kurrww.. jutro przyjade do gyncentrum i zrobimy, koszt za osobe 450 zl ehh..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    Akurat wiedzialam ze Kawuszka bedziesz miec pozytywny :) Gratulacje.

Britii głowa do gory, u mnie sie tez przesuwało ale ja sie wstedy wsciekłam, tez miałam torbiel, pozniej złe wyniki i tak w koło. Britii moze zle reagujesz na te zastrzyki, niech Ci lekarz moze przepisze gonapeptyl na pekanie i sprobowac, mi mowil ze podobno gonapeptyl peka u 99% babek jak pregnyl i ovitrelle nie pomaga.
    Dziękuje Ci bardzo za słowa otuchy.:-* Tak właśnie teraz będę robić ponownie badanie LH i FSH i masz rację potrzebuje innego leku na pękanie pęcherzyków.jestem w klinice i widzę że mojej gin zależy na mnie i tym by się udało. Masz rację że nie mogę się wsciekac i dolowac bo to nie pomaga. Trzeba się zawziasc i iść dalej do celu,bo się uda. To tylko kwestia czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 11:53

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka- Mówiłam Ci, że czasami trzeba cierpliwie czekać! Kiedy masz mieć wyniki bety?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    Dziewczyny czy któraś tu obecnych miała robiona IUI na zamrożonym nasieniu? Mąż wyjeżdża na 3-4 M-ce i nie ma innego wyjścia , jestem ciekawa ile insyminacji może wyjsć z jednego mrożenia ?
    Ja miałam, zamrozili 3 słomki, do IUI wykorzystali 2, więc chyba do kolejnej będzie za mało... Ale sądzę, ze to zależy od ilości oddanego do mrożenia ejakulatu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:04

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka , dzięki za odp . Jutro mam wizytę wiec dopiero sie dowiem ile słomek jest zamrożonych . ale myślałam ze przynajmniej 2 IUI bede mogła miec .... Ehhh a tobie ta IUI z mrozaczkow wyszła? Ze złe sie kończyło , bardzo mi przykro tylko jestem ciekawa czy są wogole szanse , bo juz trochę tracą nadzieje :(

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    Niezapominajka , dzięki za odp . Jutro mam wizytę wiec dopiero sie dowiem ile słomek jest zamrożonych . ale myślałam ze przynajmniej 2 IUI bede mogła miec .... Ehhh a tobie ta IUI z mrozaczkow wyszła? Ze złe sie kończyło , bardzo mi przykro tylko jestem ciekawa czy są wogole szanse , bo juz trochę tracą nadzieje :(
    Lekarz mówił, ze szanse są takie same, jak przy IUI ze świeżego nasienia. czas tylko krótszy, bo obróbka przed zabiegiem właściwie polega tylko na rozmrożeniu nasienia. Nam się wtedy nie udało, ale myślę, ze to dlatego, ze za późno było zrobione, wg mnie 12h po pęknięciu pęcherzyka.

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    A my przyjechalismy do invimedu na kariotypy a baba nam moei ze dzis nas nie przyjmie bo nie jestesmy umowieni, a przeciez mowila ze przyjsc po prostu do punktu pobran... noz kurrww.. jutro przyjade do gyncentrum i zrobimy, koszt za osobe 450 zl ehh..

No coś Ty? A na kiedy Was chciała umówić? Szkoda, to prawie 300zl więcej na parze. Zadzwoń do diagnostyki. Masz na Mikolowskiej w Kato, jak jeździsz do GynC autostradą to jest po drodze. Taniej mają niż 450 zł na 100% i cyrku z umawianiem się nie powinno być, bo to duże lab.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolko a ty mowilas zeby robic badanie w invikcie czy invimedzie bo mnie sie myla :P invikty nie ma w kato nie ? :P
    Nie eiem na kiedy teraz chciala umowic bo jak mi powiedziala ze dzis nie przyjmie to sie zagotowalam i wyszlam stamtad...
    My czekamy na wyniki chromatyny, a w gyn kariotypy znowu od 17 zwnawiaja. Zadzwonie do diagnostyki i zapytam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:02

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invimed. Nie ma Invicty na Śląsku.

Zadzwoń do invimedu, bo może chciała Cie na dniach umówić a Ty się uniosłaś ;-) cenę mają godna uwagi. Robią przez diagnostykę też.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wyobraz sobie wrocilam sie tam a baba mi moei ze cena kariotypu 460 zl!!!! Przez telefon i osobiscie inne ceny! Mowimy o invimedzie na piotrowskiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 13:52

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio? A przez telefon jaka cena? Zgłupieli? Niedawno 320 a teraz im odwaliło? :-/

Edit: dzwoniłam z ciekawości i podają telefonicznie 320zl...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:20

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierd...dzwonilam i baba upiera sie przy 320 zl... maja to wyjasnic i dac mi znac wiec czekam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 14:31

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta potwierdziła wynik to 619! Jestem w ciąży mogę to powiedzieć oficjalnie.
    Będę tu zaglądała i trzymam za Was kciuki!!!
    Muszę się przygotować jak oznajmić to mężowi i przez najbliższe dni muszę ochłonąć

Anatolka, aszka, Neo84, Kamila8k, Ania_84, listek, gocha04, Mimi86, Eltasz, Dżejn lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Muszę się przygotować jak oznajmić to mężowi i przez najbliższe dni muszę ochłonąć
    Wow, super! To maz jeszcze nie wie?! Ja chyba nie umialabym zachowac tego dla siebie. Zycze Ci aby ciaza sie pieknie rozwijala i poswietujcie sobie dzisiaj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka a ile się staraliscie? Gratuluje bardzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    no to widzisz dobrze jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki!! Tylko czemu przy tak ladnej becie wyszedl bladzioch :)) cos trefne te testy :)) mnie gin dzis powiedziala by nigdy nie testowac wczesniej niz w 14 dc a najlepiej bete robic dopiero w 14 dc bo miala juz przypadki gdzie zagniezdzenie bylo dopiero w 12 dpo.

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ