INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
bartusiowa-mama wrote:Dzieki dziewczyny za mile slowa... czas pokaze jak bedzie....
Immunologa w okolicy brak a do reumatologa dopiero za mc wizyta....
Mialam dzis otrzymac wynik MTHFR i dupa. Nie ma. A to tez ma wplyw na ciaze..
Nie wiem skąd dokładnie jesteś, ale jak z okolic Śląska to w katowickiej Provicie jest wspaniała pani immunolog. Nie znam drugiego tak zyczliwego lekarza. -
bartusiowa-mama wrote:Sylwiasta czekamy.... jutro mam wizyte u ginekolozki ktora jako jedyna chciała mi dac duphaston i dala skierowanie na hsg.
Anatolko podasz namiar? Mam 80km do katowic...
Pani doktor nazywa się Iwona Janosz. Jest w Provicie chyba codziennie, na pewno często. Zajmuje się m.in. poronirniami nawracajacych. Sama korzystałam z wizyt u niej i jestem bardzo zadowolona. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziś na 18 wizyta u pani ginekolog... chcę ją namówić na profilaktykę - encorton 5-10 mg. Oraz pełen pakiet badań antyfosfolipidowy aby szybko zadecydować, czy jest mi potrzebna heparyna (żelazny zestaw to acard >który biorę bez konsultacji z gin<, encorton, heparyna i luteina/duphaston). Oczywiście w trakcie brania sterydu wszystkie mozliwe dodatkowe badania...
Nie chcę stracić mojej trzeciej kropeczki!!!!!!
Póki co - z objawów które mam teraz a których nie było w poprzednich ciążach utraconych - to inny sluz - taki "serowaty i wodnisty", biały, ale nie sądzę że to grzybica (choć nigdy nie mozna wykluczyć). Dziś temp znośna, ale wciąż nie idealnie ciążowa. Ale to akurat w każdej poprzedniej przechodziłam..
No nic - czas pokaże, jutro powtórka bety - zasadniczo powinno być 20-25 to byłby dobry wynik, dziś pogadam z lekarką, jeśli się zaprze że NIE - to od razu bez namysłu uderzam do Provity (dzieki za namiary!!) i cóż... muszę się liczyć z niepomyślnym zakończeniem kolejnej ciąży (domyślam się, że wizyty u immunologa nie będę miała z dnia na dzień... choć przedstawię swoją nieciekawą sytuację)..
Póki co myślę pozytywnie, nie nakręcam się - choć dziś miałam jakieś dziwaczne sny których nie pamiętam ale obudziłam sie z przeświadczeniem że jest sobota
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nick nieaktualny
-
bartusiowa-mama wrote:Dziewczyny 3 IUI - 10 dpo (przypuszczalnie). Beta 12. Z zaplodnieniem to ja problemów jak widać nie mam.... teraz czekamy...... zastanawiam sie gdzie uderzyc do jakiego gina aby przepisal leki....
Mi lekarz przepisał 3xdz dupka
Wczoraj robiłam betę, wynik 301,4. Rośnie ...
Oby tym razem sie udałolipa lubi tę wiadomość
Staramy się od 3 lat
styczeń 2015 - histeroskopia {polip}
marzec 2015 - HSG - drożność jajowodów
22.04.2015 - 1 IUI - ciąża biochemiczna (Poronienie)
06.08.2015 - 2 IUI -
Anula - jest dobrze i będzie
Ja się zastanawiam, czy dupek w ogole na mnie działa - ze wględu na obecność APCA - czyli przeciwciała przeciw komórkom okładzinowym żołądka... degeneruje on żołądek powodując że zasadniczo niewiele sie wchłania do mojego organizmu a raczej wszystko wydalane... dlatego dziś poproszę o luteine dowcipną... Ale nie 200! bo jak zobaczyłam cenę 140 zł (a nawet 185 w droższej aptece) za 30 sztuk to zdębiałam. 200jm jest nierefundowane
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Anatolka wrote:Immunolog w Provicie jest z dnia na dzień. Najwyżej kilka dni czekania.
P.s. Nadal nie zbadalas zespołu antyfosfolipidowego po dwóch poronieniach? Przecież na to skierowanie potrzebne nie jest...
właśnie wydawało mi się że badania zrobiłam, ale na wizycie u ostatniego gina dowiedziałam się że jednak nie mam takiego badania - więc serio - nie wiem co trzeba wykonaćDOKŁADNIE aby wykluczyć zespół antyfosfolipidowy....
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
nie wiem czy dobrze wyczytałam? nie wiem czy któraś z Was miała badania wykonywane?
zespół antyfosfolipidowy:
- p. antykardiolipinowe IgM,IgG
- antykoagulana toczniowy
- p. przeciw beta-2 Glikoproteinie I IgM,IgG
no nieźle, ja mam tylko antykardiolipinowe... i te są ok.
A zespół antyfosfolipidowy częściej diagnozuje się u osób z toczniem - który u siebie podejrzewam.. i w celu tej diagnozy mam wizytę u reumatologa za m-c....
2015 - 3 x poronienie
2016 -