INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
Witaj ołowiana wrono my już się "znamy" choć nie pamietam z której części OF Powodzenia
Już po wizycie, dość dużo info. To jednak bedzie moja pani dr. Nie wysmiala, wysłuchała. Zbadała z każdej strony. Krwawienia (plamienia)z pochwy żadnego nie ma. Jest czysto. Po wywiadzie stwierdziła że wprowadzamy clexane. Jeśli się ciąża utrzyma - to około 14-16 tyg zrobię badania antyfosfolipidowe. Jutro zrobić betę, mocz, tsh i ponownie ana2. Jeśli miano wzrośnie - włączy encorton. Jesli bedzie stałe - no to się zobaczy. Jest jednak coś co panią dr niepokoi i mnie zresztą też. .... endometrium zaledwie 11mm.... już ustalilysmy że jeśli tfu tfu ponownie się nie uda - wprowadzimy estrofem na wzrost.Anatolka lubi tę wiadomość
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
Witam Bartusiowa, my się chyba pod wykresami spotkalysmy co do krwawienia to lekceważyć nie można ale znam takie przypadki gdzie okres był dwa cykle od poczęcia po prostu cześć macicy gdzie nie ma zarodka się zluszczala w normalnym trybie... Generalnie ciąża to kosmos! Dla mnie póki co coś absolutnie nie realnego
-
nick nieaktualnybartusiowa-mama wrote:Witaj ołowiana wrono my już się "znamy" choć nie pamietam z której części OF Powodzenia
Już po wizycie, dość dużo info. To jednak bedzie moja pani dr. Nie wysmiala, wysłuchała. Zbadała z każdej strony. Krwawienia (plamienia)z pochwy żadnego nie ma. Jest czysto. Po wywiadzie stwierdziła że wprowadzamy clexane. Jeśli się ciąża utrzyma - to około 14-16 tyg zrobię badania antyfosfolipidowe. Jutro zrobić betę, mocz, tsh i ponownie ana2. Jeśli miano wzrośnie - włączy encorton. Jesli bedzie stałe - no to się zobaczy. Jest jednak coś co panią dr niepokoi i mnie zresztą też. .... endometrium zaledwie 11mm.... już ustalilysmy że jeśli tfu tfu ponownie się nie uda - wprowadzimy estrofem na wzrost. -
nick nieaktualny
-
kochane mam pytanie jak wygląda wogole to wszytsko ? inseminacja i przygotowania. idzie sie na jakas wizyte ? bierze sie jakies leki ? ile razy trzeba jechac do takiej kliniki? kiedy sie zapisac na inseminacje? chcialabym wiedziec krok po kroku .
planuje inseminacje na pazdziernik .. a maz musi do 2 dni oznajmic w pracy kiedy bierze urlop. ile by potrzebowal na takie cos urlopu. bo pracuje w godzinach nieciekawych ... a przeciez ja nie umiem rozplanowac kiedy bede miec dni plodne w pazdzierniku.... czy ja musze byc tam zawsze z mezem?
prosze o informacje bo stresuje mnie to wszystko , pewnie nie jest takie straszne ale jak sie nic nie wie to wydaje sie to czarną magią ..
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnySuzi tak, podnosi
Pysia pisalysmy o tum kilka stron wczesniej kilka razy, wszystko masz opisane jakie leki koszt itd
Maz nie musi byc zawsze tylko w dniu iui by oddac nasienie no chyba ze wczesniej sobie zamrozicie ale to dodatkowy koszt. Ile razy ttzeba jechac to zalezy od lekarza ile razy bedzie chcial spr pecherzyk. Ja bylam raz na monotoringu potem iui i potem 3 raz by spr czy pekl pecherzyk. Najlepiej jedz na poczatku cyklu i ustal z lekarzem. Jedne biora tylko progesteron po owulce inne progesteron i leki do stymulacji plus zastrzyk a inne nie biora nic na pewno przed bedziecie musieli zrobic tez kilka badan wraz z droznoscia jajowodowWiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 21:30
-
Pysia w skrócie u mnie. Pojechalam do kliniki, powiedzialam, że chce IUI. Dostała receptę na clo na stymulację. Ok 12 DC monitoring i decyzją kiedy IUI.mąż musi być z tobą tylko w dniu IUI żeby oddać nasienie. W tym cyklu miałam minut w pon, a IUI będzie w piątek. Twój mąż powinien zdążyć sobie załatwić urlop. Aczkolwiek ciężko przewidzieć czy lekarz nie wyznaczy IUI na następny dzień po minucie. Zależy od twojego cyklu i reakcji na leki. Bralas kiedyś coś na stymulację?
-
miałam już badania drożności ok pol roku temu i jest ok :)rok temu maz mial badania nasienia ze 3 razy i tez wszytsko ok ...
bralam juz 6 cykli clo jakis rok temu i dobrze reagowalam na lek .. ale ciazy nie ma.
juz ponad 3 lata sie staramy.
fajnie ze jesteście i można sie zapoznac z tym wszytskim
czyli jak chce ta inseminacje w pazdzierniku to jeszcze za wczesnie na jakies zapisywanie sie?
jutro podzwonie po tych klinikach
a jaka klinike polecacie na sląsku?
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyJa chodze do gyncentrum w katowicach ale chwala tez provite na temat reszty sie nir wypowiem, bo nie bylam z zamiarem iui poszlabym wczesniej bo tak jak mowie lekarz karze wam pewnie zrobic jakies badania np wymaz czystosci pochwy chlamydie ureoplasme mycoplasme, idac wczesniej bedziesz miala pewnosc ze zdazysz
lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:kochane mam pytanie jak wygląda wogole to wszytsko ? inseminacja i przygotowania. idzie sie na jakas wizyte ? bierze sie jakies leki ? ile razy trzeba jechac do takiej kliniki? kiedy sie zapisac na inseminacje? chcialabym wiedziec krok po kroku .
planuje inseminacje na pazdziernik .. a maz musi do 2 dni oznajmic w pracy kiedy bierze urlop. ile by potrzebowal na takie cos urlopu. bo pracuje w godzinach nieciekawych ... a przeciez ja nie umiem rozplanowac kiedy bede miec dni plodne w pazdzierniku.... czy ja musze byc tam zawsze z mezem?
prosze o informacje bo stresuje mnie to wszystko , pewnie nie jest takie straszne ale jak sie nic nie wie to wydaje sie to czarną magią ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 22:37
-
Pysia ja chodzę doo provity, u mnie wyglada to tak :
miedzy 1 a 3 dc ide na usg dostaje clo od 3 do 7 dc potem usg w 12 dc(teraz wyjatkowo w 9) sprawdzaja pecherzyki i juz mowia wtedy kiedy mam sobie zrobic zastrzyk ovitrelle i po okolo 31 h mam inseminacje (ktora ustalaja nawet z dnia na dzien bo to nie da sie tydzien wczsniej ugadac bo nie wiesz jakie jajka bedziesz miec) potem ide jeszcze raz na usg ze 2 dni po iui zeby sprawdzic czy pecherzyyki popekaly.
jak mozesz sama dojezdzac to maz bedzie ci potrzebny tylko w dniu inseminacji zby oddac nasiennie.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Sylwia jednak biore luteine a nie duphaston, starczy mi na jakies 12 dni po 2 dziennie
aaaaaa dziewczyny chyba mi sie przyplątała jakaś infekcja intymna bo sweeeeedzi jak cholera, wrrrrrr chyba wsadze sobie globulke clotrimazolum bo akurat mammaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyAnatolka gyncentrum tez tak robi mialam letrozol i dr P powiedziala, ze jak teraz nie bedzie dwoch pecherzykow to da CLO. Zareagowalam bo byly dwa pecherzyki, encorton tez mialam bo mialam cienkie endo ale co sie dziwic w 7dc, ale jako ze iui mialam w 10 dc dwa dni kazala brac na poprawe sluzowki no i pomoglo ale to i tak bez znaczenia, bo zdecydowalam sie na ivf
Mimi i dobrze, tez bralabym lutke co do infekcji wspolczuje, ja wczoraj wzielam ostatnia globulke bo tez mi sie przyplatala ale to ewidentnie po basenie, ale pomogla mi tez masc clotrimazolum do smarowania, ulga jak cholera po pierwszym smarowaniu:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 06:56
-
hej dziewczyny
pozostaje mi chyba tylko pozytywne nastawienie - bo wszelakie znaki na niebie i ziemi (patrz - temperatura bazowa) wskazują to, co zawsze. Ale cóż, dziś pójdę na kolejną betę - ok 11-12, wynik do 15 powinnam mieć. Pojadę po pracy. Zasadniczo cóż mogę powiedzieć... Pewnie przejadę się do katowic - do immunologa którą poleciła Anatolka (Anatolko - na wykazie lekarzy ta pani widnieje jako ginekolog - nie immunolog - rozumiem, że dobrze sprawdzałam i ona jest ginem). Kilka informacji nie zaszkodzi zaczerpnąć. We wrześniu także reumatolog - też powinno coś się ruszyć w kwestii ewentualnego tocznia, reumatologicznego zapalenia stawów. Obawiam się że nie ominie mnie encorton. I to od samych starań. Chyba że wytrwam w diecie >protokół immunologiczny< bite 3 miesiące, co wydaje się być extremalnie trudne. No i po 3-cim poronieniu będą mi przysługiwały badania na "wszystko" więc uzupełnię je o te nieszczęsne zespoły antyfosfolipidowe, choć tu akurat i tak "w ciemno" biorę i acard i clexane. Brakuje tylko tego encortonu i coś mi mówi - że to ten brakujący składnik... Jednak wczoraj gin przyznała, że nie jest zupełnie obojętny dla płodu dlatego lepiej wprowadzać go później. Ale chyba u mnie nie ma "później" więc wiecie - kwestia trudnych wyborów
dzisiejsza beta - aby można było mówić o prawidłowym wzroście powinna być ok 20-24.
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 -