INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTfffuu sorry, spalam jeszcze mialam na mysli estrofem ktory mi przepisano na endo, ale encorton wiem ze tez przepisuja przynajmniej moja pani dr bartusiowa kiedy bedziesz miala wynik bety? To przykre ze lekarze trzymaja sie sztywnych schematow pt po 3 poronieniu wprowadzamy diagnostyke... pytanie czy tak chca czy musza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:38
-
Przeraża to, że pacjentka musi wiedzieć więcej, nie można po prostu zaufać! Ja się już tyle razy przejechałam na ginekologach, że mój facet stwierdził, że to jakieś FATUM ! Laski endo 6mm w 10 dc to raczej słabo? To moja pierwsza stymulacja CLO ale odczuwam brak estrogenów. Na dole - pustynia! Przy następnej stymulacji podpytać o jakieś estrogeny ?
-
Encorton GynC przepisuje bardzo niechętnie. Nawet do ivf dziewczynom z endometrioza. Sama brałam ostatnio receptę od immunolog dla koleżanki z GynC, bo nie dostała od lekarza przy ivf stymulacji. A wiadomo, że endo powoduje wszechobecny stan zapalny w miednicy u kobiet... I przeciwciała...
Bartusiowa, tak pani dr jest gin. Chyba kończy dopiero specjalizacje i dlatego oficjalnie nie jest wpisana jako immunolog. Zna się na rzeczy. Spróbuj zapisać się jako do niej jako do gin jak będziesz dzwonić, bo wizyta jako u immunologa kosztuje 170zl a ginekologiczna jest tańsza. Choć uważam, że i 170 na nią warto wydać i wydawałam samaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:50
-
ołowiana wrona wrote:Przeraża to, że pacjentka musi wiedzieć więcej, nie można po prostu zaufać! Ja się już tyle razy przejechałam na ginekologach, że mój facet stwierdził, że to jakieś FATUM ! Laski endo 6mm w 10 dc to raczej słabo? To moja pierwsza stymulacja CLO ale odczuwam brak estrogenów. Na dole - pustynia! Przy następnej stymulacji podpytać o jakieś estrogeny ?
Migdały, orzechy brazylijskie, mityczne czerwone winko, inofem mnie osobiście ładne endo robił -
nick nieaktualnyołowiana wrona wrote:Przeraża to, że pacjentka musi wiedzieć więcej, nie można po prostu zaufać! Ja się już tyle razy przejechałam na ginekologach, że mój facet stwierdził, że to jakieś FATUM ! Laski endo 6mm w 10 dc to raczej słabo? To moja pierwsza stymulacja CLO ale odczuwam brak estrogenów. Na dole - pustynia! Przy następnej stymulacji podpytać o jakieś estrogeny ?
lipa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnatolko a do jakiego lekarza chodzi? Moze to tez od tego zalezy, ale ja osoboscie dla siebie nie pytalam, wiec nie bede sie upierac wiem tylko ze dr P mojej przyjaciolki znajomej przepisywala
Olowiana, tak jak pisalam ja dostalam estrofem na endo jednorazowo we wzgledu na duzo wczesniejsza niz zawsze owu przez stymulacje. Mysle ze warto zasugerowacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 07:55
-
na lewym 15mm, na prawym 13mm w 10 dc, /normalnie owu miałam około 17dc/ ale endo zawsze ładne, powyżej 10. Zobaczymy dzisiaj jak wygląda ta moja wylęgarnia. Winko czerwone popijam wieczorem, do tego buraczki wcinam - orzechy odpadają. Mam jeszcze zakurzony inofolic - generalnie tyje po nim ! ;/ w ogóle TYJE przez to staranie się ;/
-
nick nieaktualny
-
nie słyszałam wcześniej o letrozolu, jak się ma do CLO? więcej jaj? szybciej? większe? mnie na drugi dzień po pierwszej tabletce zaczęły jajniki napierdzielać. Sądziłam, że będzie tam milion pięćset sto dziewięćset JAJ, a tu tylko dwa ! Chociaż mój facet i tak jest pokichany wizją bliźniąt
-
nick nieaktualnyołowiana wrona wrote:na lewym 15mm, na prawym 13mm w 10 dc, /normalnie owu miałam około 17dc/ ale endo zawsze ładne, powyżej 10. Zobaczymy dzisiaj jak wygląda ta moja wylęgarnia. Winko czerwone popijam wieczorem, do tego buraczki wcinam - orzechy odpadają. Mam jeszcze zakurzony inofolic - generalnie tyje po nim ! ;/ w ogóle TYJE przez to staranie się ;/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 08:14
ołowiana wrona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Możesz opisać mi jakie badania robiliście i czy tylko pod kątem obniżonych parametrów nasienia? W następnej kolejności czeka mnie badanie kariotypu. Nie pamiętam jaki to był koszt ale i tak zabiorę się za to dopiero po 3 IUI. Nigdy nie byłam w ciąży, może po prostu nasze komórki nie chcą się łączyć...
-
nick nieaktualnyTzn tak pod katem nasienia to oprocz badania nasienia: test MAR- przeciwciala przeciwplemnikowe z nasienia i fragmentacja dna plemnika, czyli morfologia w badaniu sprawdza na oko czy plemnik nie jest uszkodzony a badanie fragmentacji sprawdza w srodku na szczescie wyszlo ok. Teraz czekamy na kariotypy robilismy je oboje do tyg powinny byc, i wczoraj zamowilam badanie dla mojego AZF i CFTR na jego wynik tez czeka sie ok 2 tyg. Oprocz tego wiqdomo hormony plus AMH i hsg aha i chlamydie ureoplasme i mycoplasme oboje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2015, 09:10