X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok to jadę jutro na ta betę skoro I tak tam będę. Mi 2 lata starań minęło w lipcu ale liczę 22 cykl bo przez poronienie miałam krótka przerwę

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi to po poludniu online bedzie wynik, daj znac :)

Mimi86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi kciukasy.

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dam znać jak tylko będę w domku i wejdę na kompa. Trzymajcie kciuki choć wiem ze nic z tego... Buziaki

lipa lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi trzymam kciuki mocno.

To już moja tez ostatnia iui. Szkoda kasy i nerwów. Moje ciało robi co chce. Najpierw przez rok LUF, a przy iui pęcherzyki pękają za szybko. No nie wycelujesz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 08:57

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poplakalam sie. Pisze do ciotki ( jest starsza tylko o 5lat i traktujemy sie jak siostry) jak Szymuś. I mowi ze odkad pojechalam do domu to ciagle placze i nawet pierwszy raz plakal podczas kapieli- a on wprost uwielbia sie kapac. Pierwszy raz w zyciu poplakalam sie ze wzruszenia :(

• lilou Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gaja13 wrote:
    Dzięki sylwia za ciepłe słowo mi w maju mineło 2 lata ja jeszcze muszę podejść do 3 IUI i potem in-vitro.Wiecie co jest najdziwniejsze że zawsze byłam optymistką a teraz boje się marzyć bo to tak boli haha dzień przed okresem zawsze jest czarny

Mi też w maju minęły 2 lata starań. Też będziemy jeszcze do 3 iui podchodzić, tylko najpierw musimy się podleczyć, a na wyniki jeszcze czekamy.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi, trzymam kciuki. Z tego co wiem, to bartusiowa też nie czuła, że jest w ciąży,a jednak się udało :) musisz mieć nadzieje!

Mimi86 lubi tę wiadomość

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzii wrote:
    Ja będę do 3 razy próbowała z IUI, ale muszę poszukać przyczyny no chyba że za bardzo chcę i to jakaś blokada ... ? Ale weż się wyluzuj jak nie mogę przestać myśleć, od jutra zaczynam biegać może sport pozwoli mi się wyluzować i przestać tylemyśleć a z 5 kg też przydałoby się zrzucić :)

Suzii, bieganie jest super, jeśli chodzi o wpływ na psychikę, wracasz z treningu i żadne problemy nie istnieją. Ale jak nigdy nie biegałaś, to nie powinnaś teraz zaczynać, bo możesz sobie zaszkodzić, jak organizm nie jest przyzwyczajony. Ja biegałam już rok przed staraniami o dziecko, minął rok, w ciążę nie zaszłam, odpuściłam bieganie, tzn. biegam dalej tylko o wiele wolniej, tylko żeby się poruszać i dalej nie jestem w ciąży. Po iui nie powinno się uprawiać sportów. A podczas biegania jest bardzo dużo czasu do myślenia, ja non stop myślę i marzę o dziecku.

Co do wyluzowania, ja potrafię wyluzować tylko wtedy jak wiem, że w danym cyklu nie ma szans, bo jest np. jakaś infekcja, albo inna choroba.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 1 września 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio też się oczy szkliły, bo jestem świeżo upieczoną ciocią :) jak trzymałam maleństwo w szpitalu na rękach, to musiałam na prawdę ze sobą walczyć, żeby się nie poryczeć ze wzruszenia. Taki mały człowieczek to jest prawdziwy cud!

Peonia88
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 02:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilou to faktycznie musze sie zstanowic z tym bieganiem po iui, ale do ovu zacznę biegać a potem moze marsz po płazy .
    Ja spać nie moge u nas burza i trzaska piorunami, juz stresuje sie poranna beta chociaż wiem ze nic z tego bo piersi przestałam czuć atak ma, zawsze przed @ . W piętek mam wizytę u nowego doktora w sprawie 2 iui . Miałam sie zjawić w 1 dniu cyklu, ciekawe czy po odstawieniu luteiny od razu @przyjdzie? Mam brać do czwartku ale jak bede miała juz wynik to w środę bym zakończyła luteinę. ..
    Tak zbieram myśli o co mam sie spytać na wizycie, teraz moja wizyta każda trwała 2 min wiec w pośpiechu nie pytałam o nic tylko przestraszona godziłam na wszystko .
    Mam pytanie , dziewczyny jakie powinnam zrobic przydatne badania na NFZ bo chce jutro tez isc po skierowanie do ogólnego ? Mam takiego lekarza ze da co może :)
    Monik trzymam kciuki za przyrost bety, twój wykres jest optymistyczny tez robiłaś testy i nic aż tu pięknie oby było jeszcze piękniej :)
    Mimi mamy tak samo i te same przeczucia oby sie nie sprawdziły i po 18 były najszczęśliwsze na całym ovufriendzie :)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 02:22

AMH 1.8 endomenda 1st
    HSG -ok :)
    ivf 07.2016 :( invicta gdańsk
    15.02 laparo
    3IUI clo :(
    2016 IVF :(
    2017 IVF :(
    Crio?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po luteinie @ przychodzi zazwyczaj po 2 dobach ;)

Z badan to chyba kilka tarczycowych wypisze, wszystkich nie moze z tego co wiem...

Trzymam kciuki dziewczyny!

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 ile będzie Cię kosztowało IMSI? JAk mogę zapytać:)?
    Dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2015, 07:30

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • bartusiowa-mama Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi - Trzymam kciuki!

Mimi86 lubi tę wiadomość

oar89n7355899ln7.png

27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
    2015 - 3 x poronienie
    2016 - :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakiet 3 podejsc 14000 zl (2+ 1 gratis) chyba ze 1 procedura sie uda to 7 tys zwracaja. W tym sa juz wizyty monitoringi bafania przy stymulacji ;) plus leki ok 2500 zl na jedna stymulacje ;) ok 10 tys na jedno podejscie trzeba liczyc bez pakietu

• Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki sylwiśta jeszcze trochę przede mną ale po głowie mi chodzi bo nie odpuszczę moim marzeniom !
    Juz po pobraniu krwi teraz czekam brrrryyy

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suzii kiedy wyniki?

age.png
  • Suzii Przyjaciółka

Wysłany: 2 września 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok 16 tej ostatnio był szyciem wiec bede sprawdzać ...

AMH 1.8 endomenda 1st
    15.02 laparo
    Crio?????
  • lipa Autorytet

Wysłany: 2 września 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i znowu cały długi dzień oczekiwania :)
    trzymam kciuki :*

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy trzeba sie jakos specjalnie przygotowywac do inseminacji w sensie tego i tego nie wolno robic a to i to powinno sie itp. Moze glupie pytanie ale jestem kompletnie zielona w tym temacie, jedyne co wiem to to, ze bede miec stymulowana, wizyte mam w piatek( 12 dzien cyklu) narazie na podejrzenie czy naturalnie jajko rosnie

‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ