WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) co dziwne bolało mnie aż podskoczyłam i teraz mam plamienie. Tak może być? Przy poprzednich dwóch nic nie czułam i nie miałam plamień.

ih9kcbx.png
  • Lara79 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki. powodzenia kochana

Kamilam8 lubi tę wiadomość

14.09.2015 - 1 IUI :(
    19.10.2017 - 2 IUI :(
    17.11.2017 - 3 IUI czekamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ja już po :) co dziwne bolało mnie aż podskoczyłam i teraz mam plamienie. Tak może być? Przy poprzednich dwóch nic nie czułam i nie miałam plamień.
    moze to bedzie dobry znak :)

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze to bedzie dobry znak :)

Tak myślę :)

ih9kcbx.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8- trzymam kciuki:)
    Ja też tak raz miałam.

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Zrobiłam porządek w apteczce i mam troszkę leków do oddania jedynie za koszt przesyłki:

5 opakowań luteiny 50 mg. Tabsy dopochwowe
    1 opakowanie luteiny 50 mg. Tabsy podjęzykowa
    Kwas foliowy 5 mg ( 27 tabletek z 30)
    Clostilbegyt 50 mg. 5 tabletek z 10

Dla faceta hormony:
    Tamoxifen-egis dwa niepełne opakowania ( w jednym zostało 12 tabletek w drugim 26 tabletek)
    Undestor testocaps 40mg 50 kapsułek
    Agapurin 100mg 51 tabletek z 60

Jeżeli nie jesteście zainteresowane to moze znacie kogoś komu by sie przydały te leki, bardzo bym chciała zeby ktoś skorzystał, po co ma sie u mnie przeterminować :)

Dziekuje bardzo!!!

milia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
    maz oddal nasienie ok 8.30 a IUI mialam kolo 10 ... lekarka sie spozniala czy cos tez.

a i czy moge wszytsko robic? lekarka mowila ze dzis sie nie kochac nie cwiczyc ,
    a na wypisie pisze ze zalecane 7 dni nie miec wysilkow fizycznych. a np jutro i albo sobota myslicie ze moge normalnie funkcjonowac, np ppjedzic na motorze ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:32

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i amh mam 3,2 , podobno optymalne :) to chyba dobrze co ?
    pecherzyk dzis mial 22mm, i podali na nie peknietym. zastrzyk robilam wczoraj ok.8.30
    w pon mam jechac do kontroli.
    a nie powinno byc tak ze on juz powinien peknac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:40

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    aa i amh mam 3,2 , podobno optymalne :) to chyba dobrze co ?
    pecherzyk dzis mial 20mm, i podali na nie peknietym. zastrzyk robilam wczoraj ok.8.30
    w pon mam jechac do kontroli.
    a nie powinno byc tak ze on juz powinien peknac?
    nie, moze byc IUI na peknietym lub niepeknietym. Ja tez miałam na niepeknietym.

pysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
    maz oddal nasienie ok 8.30 a IUI mialam kolo 10 ... lekarka sie spozniala czy cos tez.

a i czy moge wszytsko robic? lekarka mowila ze dzis sie nie kochac nie cwiczyc ,
    a na wypisie pisze ze zalecane 7 dni nie miec wysilkow fizycznych. a np jutro i albo sobota myslicie ze moge normalnie funkcjonowac, np ppjedzic na motorze ? :)
    u mnie oddał o 8.40 a chyba IUI byla o 12.00 wiec i tak mialam pozniej :p

pysia lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Ty to musisz być aparatka :) Motor sobie lepiej odpuść, żebyś nie miała później żalu do siebie, jak się nie powiedzie. Przecież to wysiłek. Odpoczywaj, trochę poleniuchuj, ale bez przesady. Jak masz zajść w ciążę to właśnie w najbliższych dniach za co trzymam kciuki. Po oddaniu nasienia jest ono preparowane i to trochę trwa, więc się nie martw. Amh mamy podobne, ja mam równe 3 i też lekarze mówili, że dobry wynik.

pysia lubi tę wiadomość

Peonia88
  • kmb Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .

aszka, Amii, gaja13, bartusiowa-mama lubią tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam :) tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami :) ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina.. :)

pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..

a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pysia pytalam dzis lekarza na jakiej wielkosci pecherzyka robia inseminacje to powiedzial,ze musi miec miedzy 18 a 22 mm, moj ma dopiero 14 na dzien dzisiejszy ale pocieszam sie,ze to 12 dzien cyklu wiec ma jeszcze czas urosnac,w sobote nastepne usg i ewentualna iui a jak nie to w poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .
    i te badania naprawde kwalifikuja to koniecznie trzeba walczyc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam :) tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami :) ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina.. :)

pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..

a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui?
    u mnie chyba 20.

• pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to podobnie :) a endometrium mam 7,5mm nie za mało? jak nie bralam clo to mialam nawet ok 15mm..

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy dwa dni abstynencji przed iui wystarcza? Ile wy mialyscie przerwy przed?

• pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma wrote:
    A czy dwa dni abstynencji przed iui wystarcza? Ile wy mialyscie przerwy przed?
    my mielsimy 4 dni, ale na karcie pisalo ze wymagana abstynencja jest od2 do 7 dni :) to powinno wystarczyc

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Amii Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Czekaliśmy ogoło godziny na IUI po oddaniu nasienia. Ale jak widać u innych kobietek, chyba nie ma to znaczenia :)

A i lekarz powiedział, żeby nie wstrzymywać się, jeżeli chodzi o zbliżenia i po wszystkim zasugerował, aby żyć normalnie. Co lekarz o obyczaj :P

Artemida Białystok dr. Z
    08.14 [*] 05.15 [*]
    Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
    22.09.15 1 IUI :(
    Następne podejście: styczeń '16
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ