X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po :) co dziwne bolało mnie aż podskoczyłam i teraz mam plamienie. Tak może być? Przy poprzednich dwóch nic nie czułam i nie miałam plamień.

ih9kcbx.png
  • Lara79 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki. powodzenia kochana

Kamilam8 lubi tę wiadomość

14.09.2015 - 1 IUI :(
    19.10.2017 - 2 IUI :(
    17.11.2017 - 3 IUI czekamy

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ja już po :) co dziwne bolało mnie aż podskoczyłam i teraz mam plamienie. Tak może być? Przy poprzednich dwóch nic nie czułam i nie miałam plamień.
    moze to bedzie dobry znak :)

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszka wrote:
    moze to bedzie dobry znak :)

Tak myślę :)

ih9kcbx.png
  • Karo85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8- trzymam kciuki:)
    Ja też tak raz miałam.

06.2010- córeczka :)
    5.06.2014- Aniołek [8 tc]
    21.06.2015- córeczka[24 tc] :(
    niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
    02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
    16.02- transfer 2 x 8A. - :(
    CRIO 28.04.- :( 3 BA
    II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
    4 sniezynki na zimowisku
  • jaroszka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Zrobiłam porządek w apteczce i mam troszkę leków do oddania jedynie za koszt przesyłki:

5 opakowań luteiny 50 mg. Tabsy dopochwowe
    1 opakowanie luteiny 50 mg. Tabsy podjęzykowa
    Kwas foliowy 5 mg ( 27 tabletek z 30)
    Clostilbegyt 50 mg. 5 tabletek z 10

Dla faceta hormony:
    Tamoxifen-egis dwa niepełne opakowania ( w jednym zostało 12 tabletek w drugim 26 tabletek)
    Undestor testocaps 40mg 50 kapsułek
    Agapurin 100mg 51 tabletek z 60

Jeżeli nie jesteście zainteresowane to moze znacie kogoś komu by sie przydały te leki, bardzo bym chciała zeby ktoś skorzystał, po co ma sie u mnie przeterminować :)

Dziekuje bardzo!!!

milia lubi tę wiadomość

relgh371crdcdbv2.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
    maz oddal nasienie ok 8.30 a IUI mialam kolo 10 ... lekarka sie spozniala czy cos tez.

a i czy moge wszytsko robic? lekarka mowila ze dzis sie nie kochac nie cwiczyc ,
    a na wypisie pisze ze zalecane 7 dni nie miec wysilkow fizycznych. a np jutro i albo sobota myslicie ze moge normalnie funkcjonowac, np ppjedzic na motorze ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:32

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i amh mam 3,2 , podobno optymalne :) to chyba dobrze co ?
    pecherzyk dzis mial 22mm, i podali na nie peknietym. zastrzyk robilam wczoraj ok.8.30
    w pon mam jechac do kontroli.
    a nie powinno byc tak ze on juz powinien peknac?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:40

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    aa i amh mam 3,2 , podobno optymalne :) to chyba dobrze co ?
    pecherzyk dzis mial 20mm, i podali na nie peknietym. zastrzyk robilam wczoraj ok.8.30
    w pon mam jechac do kontroli.
    a nie powinno byc tak ze on juz powinien peknac?
    nie, moze byc IUI na peknietym lub niepeknietym. Ja tez miałam na niepeknietym.

pysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
    maz oddal nasienie ok 8.30 a IUI mialam kolo 10 ... lekarka sie spozniala czy cos tez.

a i czy moge wszytsko robic? lekarka mowila ze dzis sie nie kochac nie cwiczyc ,
    a na wypisie pisze ze zalecane 7 dni nie miec wysilkow fizycznych. a np jutro i albo sobota myslicie ze moge normalnie funkcjonowac, np ppjedzic na motorze ? :)
    u mnie oddał o 8.40 a chyba IUI byla o 12.00 wiec i tak mialam pozniej :p

pysia lubi tę wiadomość

• lilou Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Ty to musisz być aparatka :) Motor sobie lepiej odpuść, żebyś nie miała później żalu do siebie, jak się nie powiedzie. Przecież to wysiłek. Odpoczywaj, trochę poleniuchuj, ale bez przesady. Jak masz zajść w ciążę to właśnie w najbliższych dniach za co trzymam kciuki. Po oddaniu nasienia jest ono preparowane i to trochę trwa, więc się nie martw. Amh mamy podobne, ja mam równe 3 i też lekarze mówili, że dobry wynik.

pysia lubi tę wiadomość

Peonia88
  • kmb Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .

aszka, Amii, gaja13, bartusiowa-mama lubią tę wiadomość

• pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam :) tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami :) ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina.. :)

pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..

a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pysia pytalam dzis lekarza na jakiej wielkosci pecherzyka robia inseminacje to powiedzial,ze musi miec miedzy 18 a 22 mm, moj ma dopiero 14 na dzien dzisiejszy ale pocieszam sie,ze to 12 dzien cyklu wiec ma jeszcze czas urosnac,w sobote nastepne usg i ewentualna iui a jak nie to w poniedzialek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .
    i te badania naprawde kwalifikuja to koniecznie trzeba walczyc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam :) tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami :) ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina.. :)

pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..

a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui?
    u mnie chyba 20.

• pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to podobnie :) a endometrium mam 7,5mm nie za mało? jak nie bralam clo to mialam nawet ok 15mm..

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy dwa dni abstynencji przed iui wystarcza? Ile wy mialyscie przerwy przed?

• pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cosma wrote:
    A czy dwa dni abstynencji przed iui wystarcza? Ile wy mialyscie przerwy przed?
    my mielsimy 4 dni, ale na karcie pisalo ze wymagana abstynencja jest od2 do 7 dni :) to powinno wystarczyc

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Amii Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Czekaliśmy ogoło godziny na IUI po oddaniu nasienia. Ale jak widać u innych kobietek, chyba nie ma to znaczenia :)

A i lekarz powiedział, żeby nie wstrzymywać się, jeżeli chodzi o zbliżenia i po wszystkim zasugerował, aby żyć normalnie. Co lekarz o obyczaj :P

Artemida Białystok dr. Z
    08.14 [*] 05.15 [*]
    Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
    22.09.15 1 IUI :(
    Następne podejście: styczeń '16
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ