INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kamilam8- trzymam kciuki:)
Ja też tak raz miałam.Kamilam8 lubi tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Czesc dziewczyny,
Zrobiłam porządek w apteczce i mam troszkę leków do oddania jedynie za koszt przesyłki:
5 opakowań luteiny 50 mg. Tabsy dopochwowe
1 opakowanie luteiny 50 mg. Tabsy podjęzykowa
Kwas foliowy 5 mg ( 27 tabletek z 30)
Clostilbegyt 50 mg. 5 tabletek z 10
Dla faceta hormony:
Tamoxifen-egis dwa niepełne opakowania ( w jednym zostało 12 tabletek w drugim 26 tabletek)
Undestor testocaps 40mg 50 kapsułek
Agapurin 100mg 51 tabletek z 60
Jeżeli nie jesteście zainteresowane to moze znacie kogoś komu by sie przydały te leki, bardzo bym chciała zeby ktoś skorzystał, po co ma sie u mnie przeterminować
Dziekuje bardzo!!!
milia lubi tę wiadomość
-
ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
maz oddal nasienie ok 8.30 a IUI mialam kolo 10 ... lekarka sie spozniala czy cos tez.
a i czy moge wszytsko robic? lekarka mowila ze dzis sie nie kochac nie cwiczyc ,
a na wypisie pisze ze zalecane 7 dni nie miec wysilkow fizycznych. a np jutro i albo sobota myslicie ze moge normalnie funkcjonowac, np ppjedzic na motorze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 12:32
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
aa i amh mam 3,2 , podobno optymalne to chyba dobrze co ?
pecherzyk dzis mial 22mm, i podali na nie peknietym. zastrzyk robilam wczoraj ok.8.30
w pon mam jechac do kontroli.
a nie powinno byc tak ze on juz powinien peknac?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:40
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualnypysia wrote:aa i amh mam 3,2 , podobno optymalne to chyba dobrze co ?
pecherzyk dzis mial 20mm, i podali na nie peknietym. zastrzyk robilam wczoraj ok.8.30
w pon mam jechac do kontroli.
a nie powinno byc tak ze on juz powinien peknac?pysia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
maz oddal nasienie ok 8.30 a IUI mialam kolo 10 ... lekarka sie spozniala czy cos tez.
a i czy moge wszytsko robic? lekarka mowila ze dzis sie nie kochac nie cwiczyc ,
a na wypisie pisze ze zalecane 7 dni nie miec wysilkow fizycznych. a np jutro i albo sobota myslicie ze moge normalnie funkcjonowac, np ppjedzic na motorze ?pysia lubi tę wiadomość
-
pysia wrote:ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
a na wypisie pisze ze zalecane 7 dni nie miec wysilkow fizycznych. a np jutro i albo sobota myslicie ze moge normalnie funkcjonowac, np ppjedzic na motorze ?
Ty to musisz być aparatka Motor sobie lepiej odpuść, żebyś nie miała później żalu do siebie, jak się nie powiedzie. Przecież to wysiłek. Odpoczywaj, trochę poleniuchuj, ale bez przesady. Jak masz zajść w ciążę to właśnie w najbliższych dniach za co trzymam kciuki. Po oddaniu nasienia jest ono preparowane i to trochę trwa, więc się nie martw. Amh mamy podobne, ja mam równe 3 i też lekarze mówili, że dobry wynik.pysia lubi tę wiadomość
Peonia88
-
Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .
aszka, Amii, gaja13, bartusiowa-mama lubią tę wiadomość
-
hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina..
pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..
a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualny
Pysia pytalam dzis lekarza na jakiej wielkosci pecherzyka robia inseminacje to powiedzial,ze musi miec miedzy 18 a 22 mm, moj ma dopiero 14 na dzien dzisiejszy ale pocieszam sie,ze to 12 dzien cyklu wiec ma jeszcze czas urosnac,w sobote nastepne usg i ewentualna iui a jak nie to w poniedzialek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 16:59
-
nick nieaktualnykmb wrote:Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .
-
nick nieaktualnypysia wrote:hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina..
pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..
a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui? -
a to podobnie a endometrium mam 7,5mm nie za mało? jak nie bralam clo to mialam nawet ok 15mm..
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
nick nieaktualny
-
Cosma wrote:A czy dwa dni abstynencji przed iui wystarcza? Ile wy mialyscie przerwy przed?
Luty 2015-HSG,3iui
Szczep.immuno
-
pysia wrote:ja tez juz po, dzis ok 10 mialam inseminacja, dziewczyny a to normalne ze od oddania nasienia tak dlugo sie czeka na iui?
Czekaliśmy ogoło godziny na IUI po oddaniu nasienia. Ale jak widać u innych kobietek, chyba nie ma to znaczenia
A i lekarz powiedział, żeby nie wstrzymywać się, jeżeli chodzi o zbliżenia i po wszystkim zasugerował, aby żyć normalnie. Co lekarz o obyczaj
Artemida Białystok dr. Z
08.14 [*] 05.15 [*]
Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
22.09.15 1 IUI
Następne podejście: styczeń '16