X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Amii Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ja już po :) co dziwne bolało mnie aż podskoczyłam i teraz mam plamienie. Tak może być? Przy poprzednich dwóch nic nie czułam i nie miałam plamień.
    Też plamiłam, tyle, że to moja 1 IUI i nie mam porówania. Aby to był dobry znak! :)
    Powodzenia! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:21

Kamilam8 lubi tę wiadomość

Artemida Białystok dr. Z
    08.14 [*] 05.15 [*]
    Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
    22.09.15 1 IUI :(
    Następne podejście: styczeń '16
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .
    Kmb, to już 20 tc???????????? A przecież dopiero w nią zaszłaś...
    U mnie też IUI wykazuje sporą skuteczność - na 2 próby jedna udana. Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca poprawię tę statystykę ;)

kmb lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam :) tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami :) ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina.. :)

pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..

a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui?

Kochana ostatnią inseminację miałam na 26 mm (dużo, nie wiem czy nie za dużo) i 14 mm ( czyli za malo) ale nadzieje mam...
    Tobie życzę z całego serca powodzenia :)

ih9kcbx.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana ostatnią inseminację miałam na 26 mm (dużo, nie wiem czy nie za dużo) i 14 mm ( czyli za malo) ale nadzieje mam...
    Tobie życzę z całego serca powodzenia :)

no ja myslalam ze im wiekszy tym lepszy hehe :)

trzymam kciuki za nas dziewczyny :)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • kmb Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Kmb, to już 20 tc???????????? A przecież dopiero w nią zaszłaś...
    U mnie też IUI wykazuje sporą skuteczność - na 2 próby jedna udana. Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca poprawię tę statystykę ;)

Napewno poprawisz, życzę tego z całego serca. Tak to już połowa. Nawet nie wiem kiedy zlecialo a ja nic jeszcze nie mam. :-P

niezapominajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a to podobnie :) a endometrium mam 7,5mm nie za mało? jak nie bralam clo to mialam nawet ok 15mm..
    u mnie było 8 chyba.

pysia lubi tę wiadomość

• Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę się pochwalić że od dzis zaczynam kolejna stymulację tym razem zastrzyki w brzuch puregon i tabletki encorton, ale boje sie trochę skutków ubocznych, mimo wszystko dla fasolki warto zaryzykować. mam nadzieję że tym razem moja IUI bedzie udana. Jestem pełna optymizmu :)

aszka lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a jak z seksem? wczoraj mialam iui to dzis mozemy juc cos? wlasciwie to lepiej sie wstrzymac czy lepiej sie kochac ? lekarka mowila tylko zeby w dzien iui sobie odpuscic ale ja jakos wole byc pewna:D

no i dzis odczuwam bole owulacyjne , nie za pozno ?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    kochane a jak z seksem? wczoraj mialam iui to dzis mozemy juc cos? wlasciwie to lepiej sie wstrzymac czy lepiej sie kochac ? lekarka mowila tylko zeby w dzien iui sobie odpuscic ale ja jakos wole byc pewna:D

Kochana ja miałam przyzwolenie od lekarza na ten sam dzień więc jak widać są różne zalecenia :)

ih9kcbx.png
  • Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana ja miałam przyzwolenie od lekarza na ten sam dzień więc jak widać są różne zalecenia :)

mi po pierwszej IUI lekarz powiedział żeby przez trzy dni uprawiać seks żeby zwiększyć szanse poczęcia :)
    ale nie pomogło. może przy drugiej pomoże :)

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

mozna caly czas.

• Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny a czy któraś z Was robiła IUI w szpitalu w Zdrojach W Szczecinie? Dzisiaj w Vitrolife dr powiedział mi, ze teraz tylko tam na NFZ mozna wykonać IUI.

To będzie nasze pierwsze podejście. Już ponad 2 lata próbujemy, wszytkie badania mamy super, nie znamy przyczyny dlaczego sie nam nie udaje:(((

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:
    Hej, Dziewczyny a czy któraś z Was robiła IUI w szpitalu w Zdrojach W Szczecinie? Dzisiaj w Vitrolife dr powiedział mi, ze teraz tylko tam na NFZ mozna wykonać IUI.

To będzie nasze pierwsze podejście. Już ponad 2 lata próbujemy, wszytkie badania mamy super, nie znamy przyczyny dlaczego sie nam nie udaje:(((
    Też jestem ciekawa, bo w tym miesiącu będę tam się wybieram. Kiedy podchodzisz? I do kogo chodzisz w Vitro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:41

1usajw4zj5vrwf30.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka wrote:
    mi po pierwszej IUI lekarz powiedział żeby przez trzy dni uprawiać seks żeby zwiększyć szanse poczęcia :)
    ale nie pomogło. może przy drugiej pomoże :)

no to ja dzis tez sie wezme do roboty :)
    ale ogolnie to moja pierwsza iui i nawet kupe dzis sie balam zrobic, bo mi cos wypływało .. hehhe :) bałam sie ze żołnierzyki uciekają :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Amii Znajoma

Wysłany: 2 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiejsza beta ujemna, 10 dpo, i 25 dc. Mam jeszcze nadzieje, że może za wcześnie :(

Artemida Białystok dr. Z
    08.14 [*] 05.15 [*]
    Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
    22.09.15 1 IUI :(
    Następne podejście: styczeń '16
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii wrote:
    Też plamiłam, tyle, że to moja 1 IUI i nie mam porówania. Aby to był dobry znak! :)
    Powodzenia! :D
    hej ja też w artemidzie będzę miała inseminację :)

Amii lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii wrote:
    Dziewczyny, dzisiejsza beta ujemna, 10 dpo, i 25 dc. Mam jeszcze nadzieje, że może za wcześnie :(
    trzeba probowac.

• lilou Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:

A mieliście badaną wirusologię- chlamydia, ureaplasma, mycoplasma?
    Nam też cały czas lekarze mówili, że wszystko jest super i na pewno się uda przez 2 lata. A zapomnieli u nas zbadać wirusologię i wyszła ureaplasma, więc nie jest tak super jak lekarze mówili.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    no to ja dzis tez sie wezme do roboty :)
    ale ogolnie to moja pierwsza iui i nawet kupe dzis sie balam zrobic, bo mi cos wypływało .. hehhe :) bałam sie ze żołnierzyki uciekają :)

spokojnie, co ma zostać na pewno zostało, nikt nie ucieknie :)

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii wrote:

no to trzymam kciuki, żeby ta beta się pomyliła, jednak nie rób sobie ogromnych nadziei, bo później bardziej boli rozczarowanie. Beta 10dpo często już wychodzi wiarygodnie. Ale możesz powtórzyć za 2-3 dni i będziesz wiedziała już na pewno czy się udało czy nie.

Peonia88
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ