X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Amii Znajoma

Wysłany: 1 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Ja już po :) co dziwne bolało mnie aż podskoczyłam i teraz mam plamienie. Tak może być? Przy poprzednich dwóch nic nie czułam i nie miałam plamień.
    Też plamiłam, tyle, że to moja 1 IUI i nie mam porówania. Aby to był dobry znak! :)
    Powodzenia! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:21

Kamilam8 lubi tę wiadomość

Artemida Białystok dr. Z
    08.14 [*] 05.15 [*]
    Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
    22.09.15 1 IUI :(
    Następne podejście: styczeń '16
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Junioer napisała by nie ufać w skuteczność IUI. A JA jestem zdania by ufać. Jeśli jesteście dobrze zdjagnozowane miałyście pełny kompet badań. To warto ją też jestem po 6 IUI i w moim brzuchu po ostatniej próbie mieszka sobie chłopczyk który daje znać o sobie kopiac i kręcąc się ile można. życzę wam takich samych wrażeń .
    Kmb, to już 20 tc???????????? A przecież dopiero w nią zaszłaś...
    U mnie też IUI wykazuje sporą skuteczność - na 2 próby jedna udana. Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca poprawię tę statystykę ;)

kmb lubi tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    hehe no dobra, wiec motor sobie odpuszczam :) tak pytam bo moj maz smiga, a ja lubie sie z nim przejechac czasami :) ale odpuszcze , faktycznir, potem bede sie zastanawiac , czy to nie moja wina.. :)

pytalam lekarki czy moze sie zdarzyc ze pecherzyk nie peknie, ale mowila zebym nie byla taka pesymistka, ale owszem zdarza sie ..

a wy dziewczyny na jakiej wielkosci pecherzykow mialyscie robioną iui?

Kochana ostatnią inseminację miałam na 26 mm (dużo, nie wiem czy nie za dużo) i 14 mm ( czyli za malo) ale nadzieje mam...
    Tobie życzę z całego serca powodzenia :)

ih9kcbx.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana ostatnią inseminację miałam na 26 mm (dużo, nie wiem czy nie za dużo) i 14 mm ( czyli za malo) ale nadzieje mam...
    Tobie życzę z całego serca powodzenia :)

no ja myslalam ze im wiekszy tym lepszy hehe :)

trzymam kciuki za nas dziewczyny :)

Kamilam8 lubi tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • kmb Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Kmb, to już 20 tc???????????? A przecież dopiero w nią zaszłaś...
    U mnie też IUI wykazuje sporą skuteczność - na 2 próby jedna udana. Mam nadzieję, że pod koniec miesiąca poprawię tę statystykę ;)

Napewno poprawisz, życzę tego z całego serca. Tak to już połowa. Nawet nie wiem kiedy zlecialo a ja nic jeszcze nie mam. :-P

niezapominajka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a to podobnie :) a endometrium mam 7,5mm nie za mało? jak nie bralam clo to mialam nawet ok 15mm..
    u mnie było 8 chyba.

pysia lubi tę wiadomość

• Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcę się pochwalić że od dzis zaczynam kolejna stymulację tym razem zastrzyki w brzuch puregon i tabletki encorton, ale boje sie trochę skutków ubocznych, mimo wszystko dla fasolki warto zaryzykować. mam nadzieję że tym razem moja IUI bedzie udana. Jestem pełna optymizmu :)

aszka lubi tę wiadomość

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a jak z seksem? wczoraj mialam iui to dzis mozemy juc cos? wlasciwie to lepiej sie wstrzymac czy lepiej sie kochac ? lekarka mowila tylko zeby w dzien iui sobie odpuscic ale ja jakos wole byc pewna:D

no i dzis odczuwam bole owulacyjne , nie za pozno ?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    kochane a jak z seksem? wczoraj mialam iui to dzis mozemy juc cos? wlasciwie to lepiej sie wstrzymac czy lepiej sie kochac ? lekarka mowila tylko zeby w dzien iui sobie odpuscic ale ja jakos wole byc pewna:D

Kochana ja miałam przyzwolenie od lekarza na ten sam dzień więc jak widać są różne zalecenia :)

ih9kcbx.png
  • Siemka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilam8 wrote:
    Kochana ja miałam przyzwolenie od lekarza na ten sam dzień więc jak widać są różne zalecenia :)

mi po pierwszej IUI lekarz powiedział żeby przez trzy dni uprawiać seks żeby zwiększyć szanse poczęcia :)
    ale nie pomogło. może przy drugiej pomoże :)

W oczekiwaniu na naszą małą księżniczkę
    uwo9tqywggs22bor.png
    Emilka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

mozna caly czas.

• Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewczyny a czy któraś z Was robiła IUI w szpitalu w Zdrojach W Szczecinie? Dzisiaj w Vitrolife dr powiedział mi, ze teraz tylko tam na NFZ mozna wykonać IUI.

To będzie nasze pierwsze podejście. Już ponad 2 lata próbujemy, wszytkie badania mamy super, nie znamy przyczyny dlaczego sie nam nie udaje:(((

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:
    Hej, Dziewczyny a czy któraś z Was robiła IUI w szpitalu w Zdrojach W Szczecinie? Dzisiaj w Vitrolife dr powiedział mi, ze teraz tylko tam na NFZ mozna wykonać IUI.

To będzie nasze pierwsze podejście. Już ponad 2 lata próbujemy, wszytkie badania mamy super, nie znamy przyczyny dlaczego sie nam nie udaje:(((
    Też jestem ciekawa, bo w tym miesiącu będę tam się wybieram. Kiedy podchodzisz? I do kogo chodzisz w Vitro?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 17:41

1usajw4zj5vrwf30.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemka wrote:
    mi po pierwszej IUI lekarz powiedział żeby przez trzy dni uprawiać seks żeby zwiększyć szanse poczęcia :)
    ale nie pomogło. może przy drugiej pomoże :)

no to ja dzis tez sie wezme do roboty :)
    ale ogolnie to moja pierwsza iui i nawet kupe dzis sie balam zrobic, bo mi cos wypływało .. hehhe :) bałam sie ze żołnierzyki uciekają :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Amii Znajoma

Wysłany: 2 października 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dzisiejsza beta ujemna, 10 dpo, i 25 dc. Mam jeszcze nadzieje, że może za wcześnie :(

Artemida Białystok dr. Z
    08.14 [*] 05.15 [*]
    Zbijanie PRL; Mąż - spodziectwo prąciowe, słaba ruchliwość.
    22.09.15 1 IUI :(
    Następne podejście: styczeń '16
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii wrote:
    Też plamiłam, tyle, że to moja 1 IUI i nie mam porówania. Aby to był dobry znak! :)
    Powodzenia! :D
    hej ja też w artemidzie będzę miała inseminację :)

Amii lubi tę wiadomość

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii wrote:
    Dziewczyny, dzisiejsza beta ujemna, 10 dpo, i 25 dc. Mam jeszcze nadzieje, że może za wcześnie :(
    trzeba probowac.

• lilou Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:

A mieliście badaną wirusologię- chlamydia, ureaplasma, mycoplasma?
    Nam też cały czas lekarze mówili, że wszystko jest super i na pewno się uda przez 2 lata. A zapomnieli u nas zbadać wirusologię i wyszła ureaplasma, więc nie jest tak super jak lekarze mówili.

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    no to ja dzis tez sie wezme do roboty :)
    ale ogolnie to moja pierwsza iui i nawet kupe dzis sie balam zrobic, bo mi cos wypływało .. hehhe :) bałam sie ze żołnierzyki uciekają :)

spokojnie, co ma zostać na pewno zostało, nikt nie ucieknie :)

Peonia88
  • lilou Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amii wrote:

no to trzymam kciuki, żeby ta beta się pomyliła, jednak nie rób sobie ogromnych nadziei, bo później bardziej boli rozczarowanie. Beta 10dpo często już wychodzi wiarygodnie. Ale możesz powtórzyć za 2-3 dni i będziesz wiedziała już na pewno czy się udało czy nie.

Peonia88
‹‹ 848 849 850 851 852 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ