X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

INSEMINACJA

Oceń ten wątek:
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, że damy radę :)

KasicaLisica lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zawitalam do Was w sprawie inseminacji. Staramy sie 15 cykli i nic. Jestesmy przebadani i wszystkp ok. Mialam problem z tsh i prl, ale juz w normie. Lekarz powiedzial, zeby w ciagu miesiaca, dwoch podejsc do inseminacji. Chcialabym bo daje to jakas nadzieje, ale tez sie boje. Jakie badania przed robilyscie? Czy mialyscie przed wykluczona endometrioze? Bo mi powiedzieli, ze jak sie upre to moge przejsc laparoskopie zeby byc pewna ze nic zlego sie nie dzieje co moze byc niewidoczne. Ale to tylko jak sie upre bo niby bez sensu teraz.nie wiem juz co myslec, mam metlik w glowie, tak bardzo bym chciala zajsc w ciaze...niby wszystko ok, a ciazy brak:(

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja miałam badanie drożności jajowodów, a z endometrium nigdy nie miałam problemu. Lekarz zawsze chwalił, że fajne. Co do Twoich starań, może warto zrobić inseminację po prostu, żeby przyspieszyć zajście w ciąże. Moja znajoma miała podobne problemy i odwlekała to. Zaszła naturalnie, ale po 4 latach starań, teraz trochę żałuję, że nie przyspieszyli tego wszystkiego, bo już by się mogli o drugie starać :) Tyle z doświadczeń moich znajomych. My mieliśmy robione badania na choroby zakaźne, wcześniej ja AMH i oczywiście badanie nasienia.

Kamilam8 lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    Hej dziewczyny, zawitalam do Was w sprawie inseminacji. Staramy sie 15 cykli i nic. Jestesmy przebadani i wszystkp ok. Mialam problem z tsh i prl, ale juz w normie. Lekarz powiedzial, zeby w ciagu miesiaca, dwoch podejsc do inseminacji. Chcialabym bo daje to jakas nadzieje, ale tez sie boje. Jakie badania przed robilyscie? Czy mialyscie przed wykluczona endometrioze? Bo mi powiedzieli, ze jak sie upre to moge przejsc laparoskopie zeby byc pewna ze nic zlego sie nie dzieje co moze byc niewidoczne. Ale to tylko jak sie upre bo niby bez sensu teraz.nie wiem juz co myslec, mam metlik w glowie, tak bardzo bym chciala zajsc w ciaze...niby wszystko ok, a ciazy brak:(

Ja robiłam cytologię, HSG, HCV, HBs, HIV i chyba tyle. Plus oczywiście mój mąż- hcv, hiv i HBs.
    Powodzenia :)

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odp. Podejdziemy za dwa miediace chyba. Teraz cykl mam brac clostilbegyt.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta wrote:
    a jak wyniki nasienia partnera? Ty robiłaś badanie drożności jajowodów?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 21:26

• Kukuletka Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Kukuletka a lekarz miał problemy aby przebić się cewnikiem przez szyjkę? Czy raczej nie było problemów? Mnie brzuch bolał tylko wczoraj, ale raczej delikatnie, na początku myślałam, ze wezmę nospę ale potem nie było już konieczności.
    Widzę z opisu, że bardzo małe miałaś endometrium, ponoć dobre na jego wzrost jest czerwone wino i orzechy :) ewentualnie można też porozmawiać z lekarzem o jakiś lekach.
    Długo się staraliście naturalnie?

Hej Jolcia1985 / endometrium faktycznie małe i to już kolejny cykl, lekarz mówi, ze to moze byc tez efekt uboczny po clo. Chciał jednak spróbować z IUI bo ja dobrze reaguje na leki, pecherzyki ładnie rosną, potem po zastrzyku pękają. Powiedział tez, ze małe endo to moze byc taka moja "uroda", ze miał przypadki pacjentek, ze zachodziły i było ok.

2,5 roku temu odstawiłam tabletki i zaczęliśmy starania, także troche już zleciało. Jednak nie sa to pełne 2,5 lat bo z uwagi na prace czasami sie rozjeżdżany. No ale już długo. Jestesmy po wszystkich badaniach, u męża super u mnie tez. HSG ok. Plan mojego lekarza jest taki, ze nast. Cykl jezeli teraz sie nie uda to inne zastrzyki i kolejna IUI. Potem laparoskopia, gdyby nadal nic nie było.

Jestem już zmęczona tym wszystkim....

3jgxs65g3cr45e1i.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta a jeżeli można wiedzieć to w jakiej klinice się leczycie?
    Ja miałam wszystkie badania hormonalne, tarczycowe, cytologia. Mąż oczywiście badanie nasienia. Co do drożności jajowodów - ustaliłyśmy z panią doktor, ze jeżeli nie uda się 2 IUI (jeżeli będzie oczywiście konieczna) to idę na laparoskopię i histeroskopie.

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 15 października 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukuletka wrote:
    Hej Jolcia1985 / endometrium faktycznie małe i to już kolejny cykl, lekarz mówi, ze to moze byc tez efekt uboczny po clo. Chciał jednak spróbować z IUI bo ja dobrze reaguje na leki, pecherzyki ładnie rosną, potem po zastrzyku pękają. Powiedział tez, ze małe endo to moze byc taka moja "uroda", ze miał przypadki pacjentek, ze zachodziły i było ok.

2,5 roku temu odstawiłam tabletki i zaczęliśmy starania, także troche już zleciało. Jednak nie sa to pełne 2,5 lat bo z uwagi na prace czasami sie rozjeżdżany. No ale już długo. Jestesmy po wszystkich badaniach, u męża super u mnie tez. HSG ok. Plan mojego lekarza jest taki, ze nast. Cykl jezeli teraz sie nie uda to inne zastrzyki i kolejna IUI. Potem laparoskopia, gdyby nadal nic nie było.

Jestem już zmęczona tym wszystkim....
    Ja zawsze miałam ładne endometrium a po clo właśnie już tak ładnie nie rosło, było nie proporcjonalne do wielkości pęcherzyków, jak to p. doktor stwierdziła "endometrium trochę za małe jak na tak duże pęcherzyki" (pęcherzyki 24mm, 26mm a endo pomiędzy 6 a 7mm). Ale tak było w moim przypadku a wiadomo, że każdy przypadek jest inny :) i musimy zaufać swojemu lekarzowi.
    Ja brałam tabletki anty ojoj chyba z 11 lat. Pamiętam jak po odstawieniu uważaliśmy jeszcze parę miesięcy, dokładnie 5 i dopiero po ślubie poszliśmy na całego. Jaki człowiek był głupi (ja) myśląc, że w ciążę to się tak od razu zachodzi :)

05.11.2016 Antoś ❤

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia lecze sie u dr Bas Budeckiej i jeszcze na konsultacji bylam u znajomego lekarza w gamecie w Rzgowie. Mialam badania hormonalne, HSG, maz mial badania nasienia. U mnie tez powiedzieli, ze jesli sie nie uda 2 razy to laparoskopia. Ale endometrium tez ok mam. Zobaczymy jak to bedzie. Dzieki dziewczyny za wszystkie inf:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie endo bylo chyba z 7-8 mm, takze to tez roznie bywa.

• pysia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis robilam bete :) wieczorem bede miec wyniki wiec bedzie mozna mnie wpisac do tabelki , 1 iui udana lub nie, ale mam male szanse przez ta torbiel krwotoczną raczej..

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki juz są, jakoś szybko ;o beta hcg 0,12 mIU/ml :(

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia, przykro mi, ściskam.
    Życzę siły do dalszej walki :) bądź dobrej myśli.

pysia lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Przykro mi. Ale trzeba iść dalej.

pysia lubi tę wiadomość

ih9kcbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia :(

pysia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja idę jutro, wielkiej euforii też się nie spodziewam po tylu latach, Mimo wszystko trzymajcie kciuki :)

ASZKA, miałaś jakiś zwiastun objawów po tej udanej inseminacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2015, 13:52

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 16 października 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:

Nie załamuj się, dopóki walczysz masz szansę na wygraną! :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niunga kciuki za jutro.

Ja jutro testuje ale domowym, bete moge dopiero w poniedzialek zrobic, jesli w ogole zdaze, dzis termin @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak sobie myślę, że może skoczę jeszcze dziś popołudniu i wyniki będę mogła podpatrzeć online.
    Ale i tak się nastawiam na negatyw. Strasznie mi dokucza ból jak na @. Termin mam niby na pon.

‹‹ 865 866 867 868 869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ