INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
a mozliwe ze duphaston albo torbiel krwotoczna blokuje @ ? bo sikaniec wyszedl dzis negatywny wiec nadzieje mam slabe, tym bardziej ta torbiel krwotoczna była po owulacji . nie wiem czy ma sens robic bete .
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
nick nieaktualnyCosma wrote:Niunga
a czemu juz jutro testujesz? Nie lepiej troche poczekac? Kiedy masz termin spodziewanej @? Ja w piatek i tylko jak sie spozni to zatestuje ewentualnie w sobote bo wychodze z zalozenia,ze lepiej sie pozniej milo zaskoczyc niz za wczesnie rozczarowac. Mialysmy w ten sam dzien dlatego sobie mysle,ze chyba za wczesnie z tym testem. Tak na marginesie to ja sie tez czuje bardziej okresowo niz ciazowa wiec nadzieji sobie wielkich nie robie ale od poczatku sie z tym liczylam,ze za pierwszym razem trafic to jak szostka w totolotka Glowa do gory,ewentualna jedna przegrana bitwa nie przesadza o przegranej wojnie
Tak mi lekarz kazał. I tak przedłużyłam, bo miałam iść już dziś. A z czego wnioskuję, bo są bardzooo słabiutkie kreski na sikańcach i dlatego tak uważam. Poza tym wysypało mnie na twarzy, a tak zawsze mam na @. Moja faza II trwa zwyczajowo 14 dni, ale i tak to będzie inny cykl bo biorę 3x1 tabl dziennie luteinę. Z racji moich obciążeń zdrowotnych lekarz nie chce we mnie pakować tyle hormonów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWiesz myslalam nad tym ale on kazal mi sprawdzić,zeby odstawić lutke bo za bardzo nie mogę brać długo jeśli nic sie nie dzieje. No i pilnie trzeba zmodyfikować moje obecne leki,jesli sie jednak dzieje. Sama nie wiem co robic. Jutro chyba wypada 10dpo.
Postanowiłam iść w sobotę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 21:58
Cosma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiunga ja tez mam zamiar w sobote testowac ale testem domowym bo bete moge zrobic tylko do piatku a ze nie sadze ze sie udalo to nie bede czasu tracic i nerwow. Oczywiscie jesli @ nie przyjdzie w piatek. Mnie tez zawsze wysypuje przed, tym razem nic i moglabym sobie zaczac wmawiac, ze moze jednak ale nie mam porownania jak to jest na cyklu stymulowanym bo ten byl pierwszy wiec moze od tych hormonow tak jest.
-
Niunqa, Cosma trzymam kciuki za Wasze testowanie .
Cosma masz rację, przez te wszystkie hormony, stymulację nasz cykl się zmienia.Ja np. ostatnio miałam problemy z rozpoznaniem pierwszego dnia @Cosma lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Jolcia1985, czy masz jakieś plamienia po wczorajszej IUI? Ja mam takie brązowo-różowe, lekkie, nie wiem, co to ma być. Może to po prostu przez zakładanie wziernika...Nie mam pojęcia, bo raczkuję w tym temacie dopiero14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
KasicaLisica wrote:Jolcia1985, czy masz jakieś plamienia po wczorajszej IUI? Ja mam takie brązowo-różowe, lekkie, nie wiem, co to ma być. Może to po prostu przez zakładanie wziernika...Nie mam pojęcia, bo raczkuję w tym temacie dopiero
Tak się jeszcze zastanawiam dziewczyny, czy przy stymulacji puregonem lub innym preparatem z hormonem LH jest sens robienia testów owulacyjnych?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2015, 12:27
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualnyCosma wrote:Niunga ja tez mam zamiar w sobote testowac ale testem domowym bo bete moge zrobic tylko do piatku a ze nie sadze ze sie udalo to nie bede czasu tracic i nerwow. Oczywiscie jesli @ nie przyjdzie w piatek. Mnie tez zawsze wysypuje przed, tym razem nic i moglabym sobie zaczac wmawiac, ze moze jednak ale nie mam porownania jak to jest na cyklu stymulowanym bo ten byl pierwszy wiec moze od tych hormonow tak jest.
Ja pójdę w sobotę na betę, bo zbraknie mi luteiny więc zawsze jest ewentualna opcja recepty. Szczerze mówiąc, to jestem przekonana, że nic z tego i raczej nastawiona na minus. W każdym razie mam jakieś nastroje depresyjne ostatnio, i nie wiem czy to hormony, czy pogoda, czy wszystko razem.
Jolcia, moim zdaniem nie ma bo i tak leki sterują twoją owulacją. -
Hej. Dziewczyny, wiec ja jusetm dzisiaj po 1 IUI i muszę przyznać, ze jakoś tak szybko poszło, bez żadnych problemów, praktycznie bez kosztów i na NFZ. Miedzy 5-9 dać brałam clo, 13.10 poszłam do mojej prywatnej kliniki, w której sie leczę moj dr zrobił usg- 2 duże pecherzyki 21 i 23 mm. Niestety endo mam cienkie bo ok 6, ale to już 3 cykl stymulowany, wiec lekarz stiwerdzil, ze próbujemy z IUI. Wystawil mi skierowanie do szpitala, zadzwonił do tego szpitala do lekarza, który to robi i umówił mnie na dzisiaj na IUI. Tego dnia zrobiłam tez zastrzyk Ovitrelle. Dzisaj o 7 stawiliśmy sie z mężem no i po 2 godz. było po wszystkim. Przed IUI lekarz zrobił usg i powiedział, źe 1 pęcherzyk już pekl, a jeszcze zostały 2. Także jakoś tak bezproblemowo zupełnie. Za usg przed IUI zapłaciłam 100 zł, a IUI na NFZ.
Muszę jednak przyznać, ze boli mnie w środku jak cholera. Podobny bol jak po HSG. Czy któraś z Was tez tak miała? Właściwie to aż zwolniłam sie z pracy bo miałam takie uczucie rozrywania w środku. -
Ja IUI miałam wczoraj, bólu nie czuję, tylko takie jakieś przepełnienie, nawet nie wiem jak to nazwać Jajnik, z którego była owulacja daje mi o sobie znać, co jakiś czas. Miałam wczoraj wieczorem i dziś rano niewielkie brązowe plamienie, troszkę różowe. Poza tym spokój Endo miałam około 11-12.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualnyJolcia1985 wrote:Tylko wczoraj miałam, najpierw lekkie krwawienie a potem brązowe plamienie, ale pani doktor uprzedzała mnie, że tak może być, głównie ze względu na podrażnienie szyjki . Dzisiaj jest już "czysto".
Tak się jeszcze zastanawiam dziewczyny, czy przy stymulacji puregonem lub innym preparatem z hormonem LH jest sens robienia testów owulacyjnych?Jolcia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypysia wrote:a mozliwe ze duphaston albo torbiel krwotoczna blokuje @ ? bo sikaniec wyszedl dzis negatywny wiec nadzieje mam slabe, tym bardziej ta torbiel krwotoczna była po owulacji . nie wiem czy ma sens robic bete .
-
nick nieaktualnyKukuletka wrote:Hej. Dziewczyny, wiec ja jusetm dzisiaj po 1 IUI i muszę przyznać, ze jakoś tak szybko poszło, bez żadnych problemów, praktycznie bez kosztów i na NFZ. Miedzy 5-9 dać brałam clo, 13.10 poszłam do mojej prywatnej kliniki, w której sie leczę moj dr zrobił usg- 2 duże pecherzyki 21 i 23 mm. Niestety endo mam cienkie bo ok 6, ale to już 3 cykl stymulowany, wiec lekarz stiwerdzil, ze próbujemy z IUI. Wystawil mi skierowanie do szpitala, zadzwonił do tego szpitala do lekarza, który to robi i umówił mnie na dzisiaj na IUI. Tego dnia zrobiłam tez zastrzyk Ovitrelle. Dzisaj o 7 stawiliśmy sie z mężem no i po 2 godz. było po wszystkim. Przed IUI lekarz zrobił usg i powiedział, źe 1 pęcherzyk już pekl, a jeszcze zostały 2. Także jakoś tak bezproblemowo zupełnie. Za usg przed IUI zapłaciłam 100 zł, a IUI na NFZ.
Muszę jednak przyznać, ze boli mnie w środku jak cholera. Podobny bol jak po HSG. Czy któraś z Was tez tak miała? Właściwie to aż zwolniłam sie z pracy bo miałam takie uczucie rozrywania w środku. -
Kukuletka a lekarz miał problemy aby przebić się cewnikiem przez szyjkę? Czy raczej nie było problemów? Mnie brzuch bolał tylko wczoraj, ale raczej delikatnie, na początku myślałam, ze wezmę nospę ale potem nie było już konieczności.
Widzę z opisu, że bardzo małe miałaś endometrium, ponoć dobre na jego wzrost jest czerwone wino i orzechy ewentualnie można też porozmawiać z lekarzem o jakiś lekach.
Długo się staraliście naturalnie?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualny
-
Kamilam8 wrote:Dziewczyny- podchodzę do 4 IUI. Walczę dalej
Kamilam8, KasicaLisica lubią tę wiadomość