INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
witam wszystkie staraczki i trzymam za Was mocno kciuki :*
Jeśli chodzi o pęknięty czy nie pęknięty to ja miałam na niepękniętym, ok 26 godz po ovitrele, na cyklu naturalnym.
Apropo pęcherza to nikt mi nic w klinice na te temat nie mówił, wieć tuż przed wejściem do gabinetu byłam w toalecie bo po IUI chciałam jak najdłużej unikać wc żeby nic w razie czego nie wyleciało
Bóle jak na @ nie zawsze o niej świadczą więc tym się nie załamujcie ja od samej IUI miałam bóle a tak 8-9 dni po to była masakra i dla uspokojenia się siknęłam 8 dni po IUI i się zdziwiłam drugą kreską a brzuch mnie bolał jak na @ jeszcze długo więc u mnie to akurat był dobry znak
Jeśli chodzi o leki to chyba zależy od lekarza i jego preferencji. Lekarz z kliniki jest za duphastonem i to brałam po natomiast mój gin woli luteinę i teraz przy bólach podbrzusza dostałam luteinę. Na szczęście ani po jednym ani po drugim nie czuje się jakoś fatalnie więc mi to obojętne.Jolcia1985 lubi tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
Jestem po było dużo nerwów rano i stresów. Dopiero po wszystkim już w samochodzie zeszło ze mnie napięcie i po prostu rozryczałam się. Żołnierzyki były super, było ich dużo w nasieniu i były ruchliwe. Także mąż spisał się na medal . U mnie były niestety problemy z "wbiciem się", dopiero przy użyciu takich dużych szczypiec (rozciągnięciu szyjki) udało się wprowadzić nasienie. Bolało to bolało jak taki bolesny okres, było mi niedobrze, ale udało się. Potem chwilkę jeszcze poleżałam i mogłam się już ubrać. Na razie trochę krwawię, ale to normalne powiedziała mi pani doktor. I jedna, ciekawa niespodzianka. Nie dostałam recepty ani na duphaston, ani na luteinę tylko na .......... pregnyl. W sobotę mam wziąć pierwszy zastrzyk 2500 jm i w środę za tydzień kolejny 2500 jm. Spotkałyście się z czymś takim?
Ogólnie jestem pełna nadziei i nawet sama za siebie trzymam kciuki
KasicaLisica a jak u Ciebie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:28
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStatystyki rok 2015:
KWIETNIOWE 3 IUI/1 udane=33%
MAJOWE 20 IUI/5 udanych =25%
CZERWCOWE 15 IUI/4 udane=26%
LIPCOWE 22 IUI/3 udane=13%
SIERPNIOWE 12 IUI/2 udane=16%
WRZEŚNIOWE 10 IUI/1 udana=10%
PAŻDZIERNIK
5.10 -Niunqa/1
5.10 -Cosma/1
14.10 -Jolcia1985/1
- brak ciąży
- ciąża
- ciąża /poronienie
Ilość równe ilości prób IUIWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 12:55
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJolcia, to trochę dziwne ale podobno w niektórych miejscach tak podają zeby stworzyć lepsze warunki dla zarodka
Ja mam dziś kryzys i chce mi sie ryczec. Juz o jutrze nie mowie bo wiem ze beta będzie negatywna. Dół total max!!!Jolcia1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiunqa wrote:Jolcia, to trochę dziwne ale podobno w niektórych miejscach tak podają zeby stworzyć lepsze warunki dla zarodka
Ja mam dziś kryzys i chce mi sie ryczec. Juz o jutrze nie mowie bo wiem ze beta będzie negatywna. Dół total max!!! -
Jolcia1985 wrote:Jestem po było dużo nerwów rano i stresów. Dopiero po wszystkim już w samochodzie zeszło ze mnie napięcie i po prostu rozryczałam się. Żołnierzyki były super, było ich dużo w nasieniu i były ruchliwe. Także mąż spisał się na medal . U mnie były niestety problemy z "wbiciem się", dopiero przy użyciu takich dużych szczypiec (rozciągnięciu szyjki) udało się wprowadzić nasienie. Bolało to bolało jak taki bolesny okres, było mi niedobrze, ale udało się. Potem chwilkę jeszcze poleżałam i mogłam się już ubrać. Na razie trochę krwawię, ale to normalne powiedziała mi pani doktor. I jedna, ciekawa niespodzianka. Nie dostałam recepty ani na duphaston, ani na luteinę tylko na .......... pregnyl. W sobotę mam wziąć pierwszy zastrzyk 2500 jm i w środę za tydzień kolejny 2500 jm. Spotkałyście się z czymś takim?
Ogólnie jestem pełna nadziei i nawet sama za siebie trzymam kciuki
KasicaLisica a jak u Ciebie?
Padłam dopiero o 2.00, wcześniej emocje nie pozwalały. Pani doktor powiedziała, że "wchodzi jak w masło", poszło sprawnie kazała 5 min leżeć, a potem normalnie funkcjonować. Bardzo się ucieszyła, bo poprawiły nam się wyniki męża, ilosc i ruch - dziś ponad 60 % ruch progresywny, 52% progresywny szybki. W kwietniu mieliśmy ogolny ruch 30% i za małą ilość, teraz w normie. Od soboty 2×1 dziennie duphaston, za dwa tygodnie mam zrobić betę. Pierwsza IUI za nami, ależ emocje trzymałam za Ciebie kciuki i mój mąż teżJolcia1985 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Niunga a dlaczego uważasz, ze jutro beta nie będzie pozytywna? Ja mocno trzymam kciuki aby wszystko było dobrze1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
KasicaLisica czyli poszło wszystko dobrze, super . Też trzymaliśmy kciuki za Was
Mam nadzieję dziewczyny, że uda nam się i że zawyżymy statystki pierwszego razu . Najgorsze jest teraz to czekanie....1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualnyNiunga
a czemu juz jutro testujesz? Nie lepiej troche poczekac? Kiedy masz termin spodziewanej @? Ja w piatek i tylko jak sie spozni to zatestuje ewentualnie w sobote bo wychodze z zalozenia,ze lepiej sie pozniej milo zaskoczyc niz za wczesnie rozczarowac. Mialysmy w ten sam dzien dlatego sobie mysle,ze chyba za wczesnie z tym testem. Tak na marginesie to ja sie tez czuje bardziej okresowo niz ciazowa wiec nadzieji sobie wielkich nie robie ale od poczatku sie z tym liczylam,ze za pierwszym razem trafic to jak szostka w totolotka Glowa do gory,ewentualna jedna przegrana bitwa nie przesadza o przegranej wojnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 15:31
Jolcia1985 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny mam jeszcze 1 pytanie jak długo żyją w nas takie przygotowane plemniki? Orientujecie się?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
nick nieaktualny
-
Kiedyś czytałam, że mają lepsze warunki, bo są w jakimś odpowiednim płynie przygotowane i np. jak są przeciwciała przeciwplemnikowe, to są z nich oczyszczone. Ale, ile żyją nie wiem.14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
nick nieaktualny
-
ja chyba bede testowac jutro .. tak mi lekarz kazal. jak beta pokaze brak ciazy to mam odtawic duphaston.. dzis sikaniec mialam negatywny
tak wogole to nie za wczesnie ta bete mam robic? jutro mija 14 dzien od inseminacji.
Luty 2015-HSG,3iui
1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17
2 crio:(
Szczep.immuno
2 IMSI: 3 transfery
3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest
-
Ja zaplanowałam zrobić sobie bete na 26.10, będzie to 12 dni po IUI.
!4 dni po IUI to chyba już spokojnie można badać1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤