INSEMINACJA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Mam dwa pęcherzyki- może nawet trzy. Lekarz jednego nie był pewien bo chyba schował się za tymi dwoma... Jeden ma 15 mm, drugi 21 mm a endo 5-6 mm.
Oczywiście wydaje mi się, że jeden za mały drugi za duży no i to endo.
W pn inseminacja.Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tak, miałam IUI na NFZ tzn z dofinansowaniem. Lekarz powiedział, że to zamieszanie wynika z błędu w zapisie,zamiast zarodka wpisali gamety i dlatego w szpitalach jest to wstrzymane bo nie spełniają warunku nie przemieszczania gamet między oddziałami. Oczywiście chodzi tu o fiolki z nasieniem. Co do warunków to mam zrobione wszystkie możliwe badania lacznie z laparo /no ok,oprócz kariotypow/ miałam mieć 3 IUI i ustawiać się w kolejkę
-
nick nieaktualnyKamilam8 wrote:Mam dwa pęcherzyki- może nawet trzy. Lekarz jednego nie był pewien bo chyba schował się za tymi dwoma... Jeden ma 15 mm, drugi 21 mm a endo 5-6 mm.
Oczywiście wydaje mi się, że jeden za mały drugi za duży no i to endo.
W pn inseminacja.Kamilam8 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyołowiana wrona wrote:Tak, miałam IUI na NFZ tzn z dofinansowaniem. Lekarz powiedział, że to zamieszanie wynika z błędu w zapisie,zamiast zarodka wpisali gamety i dlatego w szpitalach jest to wstrzymane bo nie spełniają warunku nie przemieszczania gamet między oddziałami. Oczywiście chodzi tu o fiolki z nasieniem. Co do warunków to mam zrobione wszystkie możliwe badania lacznie z laparo /no ok,oprócz kariotypow/ miałam mieć 3 IUI i ustawiać się w kolejkę
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMonia85 wrote:Cześć dziewczyny, w związku z przedłużającym się okresem starań dojrzeliśmy do decyzji o inseminacji. W związku z tym proszę Was o opisanie swoich doświadczeń lub osób, które znacie. Komu się udało? Za którym razem? Boję się porażki, wtedy już chyba nie będzie nadziei...
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny jestem tu nowa:) Byłam wczoraj u gin i powiedział że powinnam jak najszybciej podjąć decyzje o inseminacji a jak sie nie uda to invitro. Dodam tylko że miałam robioną laparoskopię w marcu( wyszło że mam endometrioze i jeden jajnik niedrożny) i do tego czasu staraliśmy sie z mężem bez żadnych wspomagaczy (za radą mojego poprzedniego gin) ale nie udało się teraz jestem w sumie zdesperowana ponieważ inseminacja moze byc mało skuteczna w moim przypadku a invitro refundowane na ten rok sie skończyło(wyczerpały sie fundusze)
-
nick nieaktualny
-
10 dni po IUI a ja mam smaka na mega niezdrowe jedzenie. U mnie to zawsze oznacza okres. Już podjadam...Jolcia1985 lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
ktosia81 wrote:Ja dzisiaj rano testowałam i niestety 1 kreska, zrobię drugi test w dniu spodziewanej @, dziewczyny trzymam za Was kciuki..., i nastawiam się na 2 IUI.
Ktosia a ile jeszcze dni zostało Ci do terminu spodziewanej @?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
KasicaLisica wrote:10 dni po IUI a ja mam smaka na mega niezdrowe jedzenie. U mnie to zawsze oznacza okres. Już podjadam...
Mnie ciągle piersi bolą i są pełniejsze, ale podejrzewam, że to może być skutek brania luteiny. Tak to w sumie żadnych objawów, od czasu do czasu coś mnie zakuje w podbrzuszu. W poniedziałek wszystko się wyjaśni1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
U mnie jakieś ciągnięcie w jajnikach i brzuchu i napady głodu. Jadłam chipsy, przegryzałam je boczkiemcarolla lubi tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Jolcia1985 wrote:U mnie jeszcze tylko w niedziele i w poniedziałek idę na betę, nie wiem kiedy będą wyniki, dowiem się w poniedziałek w laboratorium.
Ktosia a ile jeszcze dni zostało Ci do terminu spodziewanej @?
Powinna być 27.10, jeżeli nie będzie to w środę zrobię bete.1 IUI 13.10.15