inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszamanka, a ile dni abstynencji mieliście? Bo my przed poprzednią IUI mieliśmy 4 dni, natomiast teraz 2 i wyniki teraz były zdecydowanie gorsze... nie wiem czy ze względu na to czy to tylko zbieg okoliczności. A co do leków po terminie to też słyszałam, że do pół roku można zażywać, ale jakoś tak zawsze miałam obawy żeby coś po terminie wziąć.starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywszamanka wrote:W czerwcu wyniki nie były rewelacyjne, ale dużo lepsze niż te dzisiaj, ruchomych plemników ogólnie było 25%, koncentracja tylko nieznacznie poniżej normy.. Mąż nigdy nie palił, z alkoholu to czasami piwo nie za często, mocniejsze sporadycznie, stres w pracy przecież każdy jakiś ma, może ma za mało ruchu, ale waga idealna..
-
Wszamanka szkoda że dziś się nie udało zrobić iui
A może zamiast fertil mam niech mąż weźmie profertil
U mojego męża po fertil man żadnej poprawy a u Was mąż juz od czerwca bierze
Dużo osób chwali ten profertilIVF - IMSI 03.2018 - 1 zarodek
2 IVF - IMSI - 08.2018 - 1 zarodek ❤
2024-powrót do gry
09.2024 1 procedura z programu + świeży transfer 👎
2 ❄️❄️
10.2024 2 transfer 👎
11.2024 3 transfer 11dpt beta 42.5 , beta spadła cb 👎 -
nick nieaktualny
-
Iwkaaa wrote:Wszamanka szkoda że dziś się nie udało zrobić iui
Dużo osób chwali ten profertil
-
didik34 wrote:P.s. Moja doktor powiedziała dzisiaj coś co bardzo mi się spodobało i uspokoiło. Mianowicie Dzieci przychodzą na świat w dogodnym dla siebie momencie i my nie mamy na to wpływu. Czasami tylko musimy mu pomoc w decyzji;)
didik34 lubi tę wiadomość
-
wszamanka wrote:Rebe, mnie wykreśl. Pęcherzyk świeżo pęknięty więc czas idealny, ale zabieg odwołany ze względu na źle parametry nasienia. Idę do domu się wypłakać
-
nick nieaktualnyBetti37 wrote:Szczerze? To dla mnie tekst w stylu - wyluzuj...No ale każdemu co innego pomaga ;-)jeśli na Ciebie te słowa wpływają pozytywnie, to ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 19:30
-
didik34 wrote:Kochane ja już po:) zabieg miałam o 10:00, ovitrelle działałam wczoraj o 22:00. Dziś na usg jaja całe, ale dominujący lekko pofalowany czyli się szykuje do pęknięcia parametry nasienia super, szyjka otwarta, śluz płodny, jest czyli owulka w punkt;) teraz to czekanie ehhhhh;) dzięki za słowa otuchy, nawet nie wiecie jak bardzo mi pomagacie:) ściskam Was wszystkie:***
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny. Szykuje się do inseminacji.bralam leki na pęcherzyki. Mam 3. Największy 10mm ale czekam do piątku czy się powiększa. Problem powstał po odebraniu wyniku partnera testu wiązania z hialuronianem tylko 24 %. Myślicie że wg nas dopuszcza po tym wyniku do inseminacji?ewelcia45
-
Iwkaaa wrote:Wszamanka szkoda że dziś się nie udało zrobić iui
Dużo osób chwali ten profertil
U nas po Profertilu skoczyła ruchliwość i to całkiem, całkiem, ale morfologia nadal kiepska. Przerzucamy się tymczasowo na Fertilman PlusTruskawkowa90 lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Jak kiedyś porównywalam skład profertil i fertilman plus, to fertilman plus miał chyba bogatszy skład A cena dużo lepsza. Zobaczę jak to wyjdzie jakbym mu wszystko oddzielnie wzięła
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Na pocieszenie jadę jutro po drugiego kota;)
Przynajmniej to się dobrze złożyło, decyzja o drugim podjęta już jakiś czas temu, kot wypatrzony miesiąc temu, tylko czekałam aż podrośnie bo maleństwo było za malutkie żeby go brać od razu:)Truskawkowa90, Totoro, kmala lubią tę wiadomość
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
2 ❄❄ -
Truskawkowa90 wrote:Wszamanka, a ile dni abstynencji mieliście? Bo my przed poprzednią IUI mieliśmy 4 dni, natomiast teraz 2 i wyniki teraz były zdecydowanie gorsze... nie wiem czy ze względu na to czy to tylko zbieg okoliczności. A co do leków po terminie to też słyszałam, że do pół roku można zażywać, ale jakoś tak zawsze miałam obawy żeby coś po terminie wziąć.
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :*
Trzymam za Was kciuki, w końcu ten wysyp pozytywów musi przyjść
Starania od 10.2015.
7.08 crio blastki😢
2 ❄❄ -
wszamanka wrote:3 tylko, to też na pewno wpłynęło na ilość, no ale nie powinna być aż tak mała. No i chyba absencja nie wpływa na ruchliwość liczoną w procentach...?
Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :*
Trzymam za Was kciuki, w końcu ten wysyp pozytywów musi przyjść
Jeju, jak ja ci zazdroszczę takiego małego kociaka, chciałabym takiego malutkiego psa albo kota żeby mieć kim się opiekować i tulić niestety mój jakże rozsądny M. Jest przeciwny biorąc pod uwagę, że oboje pracujemy i pół dnia to zwierzątko musiałoby być same. Powtarza, że jak będę w ciąży siedzieć w domu to wtedy nie ma nic przeciwkoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 21:05
starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej