inseminacja 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Można do Was dołączyć? Staramy się z mężem teraz 15 cykl. U mnie hormony ok, endometrium prawidłowe, owulacja jest potwierdzona monitoringiem i ogólnie jestem okazem zdrowia. Stwierdziło to dwóch lekarzy więc ufam im a męża nasienie słabe zwłaszcza ilość kiepska, morfologia 4% a ruchliwość niby lekko poniżej normy ale nie ma tragedii. Na pytanie dlaczego nam nie wychodzi lekarz stwierdził , że chyba to czysty pech po prostu. Żeby zajść w ciążę to oprócz zdrowia trzeba mieć też szczęście którego my chyba nie mamy. Lekarz stwierdził, że dobrym rozwiązaniem u nas będzie inseminacja, dał namiary na lekarza który wykonuje inseminację i dziś dzwoniłam umówić siebie i męża i wizyta jest na 29 listopada. Na razie zieloni kompletnie jesteśmy i nie wiemy sami co nas czeka i czy zakwalifikują nas ale skoro moje wyniki są ok a u męża słaba ilość plemników to może faktycznie dobrą opcją będzie inseminacja. Chciałabym dołączyć do Was, żeby posiąść jakąś wiedzę na ten temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 20:13
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
Kmala, kciuki zaciśnięte daj znać jutro jak tam
Hej Dominisia883, mam nadzieję że faktycznie inseminacja się u Was sprawdzi. Skoro wyniki nie najgorsze to może wystarczy tylko pomóc szczęściu jakbyś miała jakieś pytania czy wątpliwości to śmiało pytajkmala, Dominisia883 lubią tę wiadomość
starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny :* To może na początek zapytam jakie badania trzeba mieć zrobione przed inseminacją?Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
nick nieaktualnyDominisia883 wrote:Dzięki dziewczyny :* To może na początek zapytam jakie badania trzeba mieć zrobione przed inseminacją?
Musisz dokladnie dopytac w swojej klinice, na pewno dadza Ci liste potrzebnych badan. U mnie z wymazow potrzebna jest cytologia, chlamydia DNA, biocenoza plus cala wirusówka moja i męza. Na chlamydie czeka sie dwa tygodnie wiec nie ma co zostawiac na ostatnia chwile tych badan.Dominisia883 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dominisia, witaj:) U mnie pierwszym badaniem typowo przed inseminacją było badanie drożności jajowodów. Badania z krwi i wymazy dopiero po drożności, i nie ma co się z nimi spieszyć bo krótko są ważne (3 miesiące przed pierwszą inseminacją, ogólnie pół roku)
Dominisia883 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
nick nieaktualnysrebrzysta wrote:Truskawkowa trzymam kciuki, paula tule, ja1986 gratuluje !!!!
Dziewczyny czy wam mówił lekarz kiedy iui jest skuteczna w sensie jak mi pęcherzyk pękł 18 godzin po IUI to już za późno czy jak to jest?
W zależnosci od nasienia, nasienie o dobrych parametrach do dwoch dni spokojnie przetrwa wiec 18h po IUI to mozna powiedziec ze utrafione w punkt . Rzadko sie chyba zdarza zeby ustrzelic z IUI co do paru godzin. Nikt nie jest w stanie przewidziec organizmu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2017, 22:09
-
dzięki dziewczyny ,to początek dłuuugiej drogi ,której mega się boję no ale muszę wierzyc że tym razem się uda:)
trzymam za Was kciuki -WszystkieTruskawkowa90 lubi tę wiadomość
16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08