Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
evkill wrote:Kiedyś jedna pisała o lekarzu, który zleca ovitrelle każe robić bete i wmawia pacjentom poronienia. Czy ktoś pamięta jak się ten lekarz nazywał?
Jeśłi chodzi o kraków to mam tylko doświadczenia z macierzyństwem z dr mirockim i z dr przybycieniem. Z tego co czytam na forum to bardzo sobie dziewczyny chwalą Chrostowskiego z Artvimedu. a jeśli wybierzesz macierzyństwo to tylko Dr.Przybycień, niestety w tej chwili chyba jest rok oczekiwania na wizytę do niego, przynajmniej tak jest w Tarnowie, nie wiem czy w Krakowie też. A jeśli nie przeszkadzają Ci dojazdy to proponuje Provite z Katowic. Byłam tam póki co tylko raz, ale bardzo spodobała mi sie organizacja w tej klinice, wszyscy są bardzo mili, nie spławiają Cie, każdy poświęca Ci tyle czasu ile potrzebujesz, czy to jest lekarz, pielęgniarka, czy recepcjonistka.evkill lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
taśta wrote:Dr. Żórawski, a Ty do kogo?Invimed Wrocław 31lat
*io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
* małż-slabe nasienie- morfologia 0%
* Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
Mąż - c1c2
3iui nieudane
1ivf
10.07 punkcja
2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
06.12- transfer blastki...0.1 beta
2ivf start 26.06.2020
3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
24.08 transfer 2x4aa -
Kochane, u mnie niedawno rozpoczal sie nowy cykl. Smutki poszly precz i przyszly nowe moce, takze jest extra
Ostatnio w weekend dokarmialam rybki u znajomych. Po moich posilkach przyszlo na swiat 13 nowych rybek!!! Sasiedzi zaszokowani, ja tez smialam sie do meza ze mam plodna reke niech to bedzie dobra wrozba ❤zolwik85, Xkali, Lenka9419, sucharek85, Nathi2468, kinga27.30 lubią tę wiadomość
-
Monika85 wrote:Kochane, u mnie niedawno rozpoczal sie nowy cykl. Smutki poszly precz i przyszly nowe moce, takze jest extra
Ostatnio w weekend dokarmialam rybki u znajomych. Po moich posilkach przyszlo na swiat 13 nowych rybek!!! Sasiedzi zaszokowani, ja tez smialam sie do meza ze mam plodna reke niech to bedzie dobra wrozba ❤
Monika85 ciesze sie, ze nowe sily wstapily w Ciebie. A tak w ogole to nie chcialabys mnie tez dokarmic? 3>Monika85, Nathi2468 lubią tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
Xkali wrote:Monika85 ciesze sie, ze nowe sily wstapily w Ciebie. A tak w ogole to nie chcialabys mnie tez dokarmic? 3>
I mnie, i mnie!Monika85, Nathi2468 lubią tę wiadomość
Lenka 28 lat
2016 lipiec - Aniołeczek 11 tc ❤
2018 październik - 1 IUI -
anett13 wrote:Dziewczyny ja też mam pytanie, biorę duphaston i ostatnią tabletkę z opakowania mam w poniedziałek, wizyta dopiero w środę. Nie wiem czy podejść do nich po receptę czy już nie brać ?
-
Xkali wrote:Monika85 ciesze sie, ze nowe sily wstapily w Ciebie. A tak w ogole to nie chcialabys mnie tez dokarmic? 3>
Nathi2468, Xkali lubią tę wiadomość
-
artam89 wrote:Ja do trzeciakapo 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
anett13 wrote:A jak to jest z przyrostem bety, dwa dni temu miałam 154,4 mIU/ml, dzisiaj 388,2 mIU/ml, jest ok?
Czytałam że jak przyrasta za dużo, to też niedobrze...po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
Hejo w Listopadzie podchodzę do ostatniej 4IUI ze wspomaganiem u mnie czyli od jutra biore clo 1X1 przez 5dni. Chciałam ostatni raz spróbować z może większa ilością pęcherzyków.
Dodatkowo okazało się, że mi duphaston nie służy i po kolejnej IUI lekarz radzi abym raczej nie brała żadnego progesteronu ewentualnie luteine ale decyzje podejmiemy po IUI. Drugi raz po dupku mam bardzo szybkie miesiączki mimo przyjmowania dawki większej lub mniejszej.
Jeżeli chodzi o nasienie męża lekarz sama w szoku bardzo się poprawiło i mówi, że nie jeden takie by chciał mieć ... więc tym bardziej zgłupiałam czemu się nie udaje
Nasze parametry nasienia do ostatniej IUI:
Przed obróbką:
Koncentracja 74
Plemniki ruchliwe 60%
Ruchliwość postępowa 55%
Po obróbce:
Koncentracja 12
Plemniki ruchliwe 70%
Ruchliwość postępowa 65
-
MagdRy wrote:Hejo w Listopadzie podchodzę do ostatniej 4IUI ze wspomaganiem u mnie czyli od jutra biore clo 1X1 przez 5dni. Chciałam ostatni raz spróbować z może większa ilością pęcherzyków.
Dodatkowo okazało się, że mi duphaston nie służy i po kolejnej IUI lekarz radzi abym raczej nie brała żadnego progesteronu ewentualnie luteine ale decyzje podejmiemy po IUI. Drugi raz po dupku mam bardzo szybkie miesiączki mimo przyjmowania dawki większej lub mniejszej.
Jeżeli chodzi o nasienie męża lekarz sama w szoku bardzo się poprawiło i mówi, że nie jeden takie by chciał mieć ... więc tym bardziej zgłupiałam czemu się nie udaje
Nasze parametry nasienia do ostatniej IUI:
Przed obróbką:
Koncentracja 74
Plemniki ruchliwe 60%
Ruchliwość postępowa 55%
Po obróbce:
Koncentracja 12
Plemniki ruchliwe 70%
Ruchliwość postępowa 65moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
MagdaRy jak czytam o twoich parametrach nasienia, to się zastanawiam czy jest sens przystepowania mi do kolejnej próby,jutro mam kolejną wizytę. Ale u nas przed obróbką jest 13mln a ruchu tylko 8%, czy którejś się udało z takimi żołnierzami. Czuję spadek mocyM: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
evkill wrote:A jaka ma morfologie? Jeśli nasienie ok, to przyczyny trzeba szukać gdzie indziej.
Teraz jak badaliśmy to morfologia 10%.
Ale to zadziało się po prawie rocznej suplementacji a od pół roku mąż suplementuje się profertile i je dużo orzechów brazylijskich. Jak widać u nas to pomogło bardzo! Aż sama jestem w szoku!
Jeżeli ta IUI ostatnia nam się nie uda to staramy się dalej sami jak to nic nie przyniesie to bd myśleć dalej. Tylko szkoda, że ostatnia IUI się nie udała bo parametry idealne
-
zolwik85 wrote:MagdaRy jak czytam o twoich parametrach nasienia, to się zastanawiam czy jest sens przystepowania mi do kolejnej próby,jutro mam kolejną wizytę. Ale u nas przed obróbką jest 13mln a ruchu tylko 8%, czy którejś się udało z takimi żołnierzami. Czuję spadek mocy
Nie przejmuj się tym. Jak widać nasze nowe mocne żołnierze tez nie dały rady albo coś ze mną jest nie tak... ja zaczynam za to wątpić w siebie! Niby każdy lekarz mówił, że owulacje są pęcherzyki pekaja wiec sama nie wiem. Lekarz mowi ze nasienie teraz jest piekne i trzeba odblokować glowe. Podchodze do ostaniej 4 IUI ze stymulacja jak to nie pomoze to odpuszczamy na jakis czas i sami sie bd starac
-
MagdRy wrote:Teraz jak badaliśmy to morfologia 10%.
Ale to zadziało się po prawie rocznej suplementacji a od pół roku mąż suplementuje się profertile i je dużo orzechów brazylijskich. Jak widać u nas to pomogło bardzo! Aż sama jestem w szoku!
Jeżeli ta IUI ostatnia nam się nie uda to staramy się dalej sami jak to nic nie przyniesie to bd myśleć dalej. Tylko szkoda, że ostatnia IUI się nie udała bo parametry idealnemoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Dziewczyny, zastanawia mnie to, że u nas podczas IUI lekarz przedstawił nam wyniki nasienia tylko przed obróbką, tzn zwykły wynik nasienia w dniu inseminacji... nie dostaliśmy wyników po obróbce. Jak było u Was?Lenka 28 lat
2016 lipiec - Aniołeczek 11 tc ❤
2018 październik - 1 IUI