Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kuka wrote:Hej Dziewczyny! Powiedzcie mi czy przy beta 27,5 w drugim tygodniu po iui jest się czym cieszyć ??moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
MagdRy wrote:Powiedzcie mi jeszcze prosze jak najlepiej przyjmowac clo? Lekarz napisała mi cos obok 1X1 ale nie wiem czy rano czy wieczorem przed sniadaniem po. Pomożecie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 19:52
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Lenka1990 wrote:Dziewczyny, zastanawia mnie to, że u nas podczas IUI lekarz przedstawił nam wyniki nasienia tylko przed obróbką, tzn zwykły wynik nasienia w dniu inseminacji... nie dostaliśmy wyników po obróbce. Jak było u Was?moja historia
MagdRy wrote:Nie przejmuj się tym. Jak widać nasze nowe mocne żołnierze tez nie dały rady albo coś ze mną jest nie tak... ja zaczynam za to wątpić w siebie! Niby każdy lekarz mówił, że owulacje są pęcherzyki pekaja wiec sama nie wiem. Lekarz mowi ze nasienie teraz jest piekne i trzeba odblokować glowe. Podchodze do ostaniej 4 IUI ze stymulacja jak to nie pomoze to odpuszczamy na jakis czas i sami sie bd staracM: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
nick nieaktualnyanett13 wrote:A jak to jest z przyrostem bety, dwa dni temu miałam 154,4 mIU/ml, dzisiaj 388,2 mIU/ml, jest ok?
Czytałam że jak przyrasta za dużo, to też niedobrze... -
Lenka9419 wrote:A jak się czujesz kochana??? Wszystko ok ??
Dużo, dużo leżę. Dzisiejsza beta: 5327, progesteron 52 ng/ml, NK mam na poziomie 8%, czekam na białko S. Uspokoiły mnie te wyniki, teraz czekam do poniedziałku, może będę mogła zacząć odstawiać sterydy. Oczywiście, denerwuję się strasznie, ale staram się myśleć pozytywnie. W sumie jedno zaprzecza drugiemu, ale cóż zrobić...
A Ty jak?Monika85 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
MagdRy wrote:A jakie miałaś skutki uboczne? Ja jeszcze nigdy nie przyjmowałam bo mam naturalne owulacje ale chce spr z wieksza iloscia pecherzykowmoja historia
nick nieaktualnykinga27.30 wrote:Dużo, dużo leżę. Dzisiejsza beta: 5327, progesteron 52 ng/ml, NK mam na poziomie 8%, czekam na białko S. Uspokoiły mnie te wyniki, teraz czekam do poniedziałku, może będę mogła zacząć odstawiać sterydy. Oczywiście, denerwuję się strasznie, ale staram się myśleć pozytywnie. W sumie jedno zaprzecza drugiemu, ale cóż zrobić...
A Ty jak?
A już myślałaś że to koniec. Nie denerwuj się teraz Ci nie wolno )
A ja ogólnie dobrze. Dzisiaj miałam początki lekkich mdłości, apetyt mam , jeszcze wieczorami mnie podbrzusze czasami boli ale lekarz uspokoił że to normalne.no i ciągłe zmęczenie!!!
No tarczyca mi nie chce spaść. Znowu zwiekszylismy dawkę za tydzień badanie.
Nie mogę się doczekać aż usłyszę serduszkokinga27.30, Monika85 lubią tę wiadomość
-
Domika333 wrote:Dziewczyny, wczoraj rano miałam swoją pierwszą inseminacje. Wieczorem miałam delikatne plamienie i dziś wieczorem to samo. Brzuch mam taki wydęty i trochę mnie boli. Czy to normalne?
Normalne, ale jeśli byłaś stymulowana i miałaś więcej pęcherzyków do IUI to obserwuj się, jedz dużo produktów wysokobiałkowych i pij dużo wody. Ja po IUI nie miałam wcale wydętego brzucha itd, zaczęło się kiedy pojawil się zespół hiperstymulacji. Lepiej być czujną niż dowiadywać się po fakcie że można było ograniczyć i objawy i nasilenie OHSS. -
nick nieaktualny
-
Neitt85 wrote:Gyncentrum w OstravieStarania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'(