Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Igiełka wrote:A powiedzcie mi dziewczyny czy można kontynuować zajęcia fitness. Do tej pory chodziłam 3x w tygodniu. Niestety z wrażenia chyba zapomniałam zapytać lekarza czy mogę bez problemu chodzić na zajęcia. Czy któraś z was jest aktywna fizycznie mimo planowanych inseminacji?
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Ambriel wrote:Igiełka ja ćwiczyłam codziennie i po IUI pani dr mi nie polecała więc te dwa tyg po zabiegu odpouszczam zawsze.Starania od 4 lat, niepłodność wtórna,
2017 laparoskopia, usunięty mięśniak
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
Igiełka wrote:Też tak zrobię, lepiej dmuchać na zimne.
A ja w sumie mialam juz 10 IUI i na poczatku nic prawie nie robilam po, bo wszystko moze zaszkodzic. A zaszlam w ciaze jak olalam i zaczelam robic wszystko co mi sprawialo przyjemnosc. I mowie tutaj o duzym wysilku fizycznym. Dziewczyny nie ma zadnych potwierdzonych badan, zeby wysilek fizyczny przeszkadzal w zajsciu w ciaze. Wrecz pomaga. Najwazniejsze jest robic to co sprawia przyjemnosc i nie dac sie zwariowac. Moj lekarz mowil, ze zasada jest taka, ze jesli zawsze cwiczysz to nie musisz przestawac po IUI ani w niepowiklanej ciazy. To samo z praca fizyczna, jesli zawsze tak pracowalas to nie musisz nagle zmieniac pracy. Twoje cialo jest przyzwyczajone. A zdrowemu zarodkowi przez pierwsze 14 dni ( do testu) nie moga zaszkodzic zadne czynniki zewnetrzne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 21:08
Selina, Izaw lubią tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
Xkali masz rację. Odpuszczę sobie w tym cyklu a w kolejnym zaczynam od nowa. Mój organizm już się dopomina ćwiczeń i wiem że będzie mi trudno zrezygnować. A jeśli się uda i będzie dzidziuś to przeniosę się na zajęcia dla ciężarnychStarania od 4 lat, niepłodność wtórna,
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
Mnie gin powiedział po inseminacji, żebym zapomniała o wysiłku fizycznym takim, po którym są zakwasy, bo potem krążą w organizmie cytokiny. Prosił, żeby nawet na rowerze za bardzo nie jeździć, ot krótka przejażdżka najwyżej.
Igiełka lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Mnie gin powiedział po inseminacji, żebym zapomniała o wysiłku fizycznym takim, po którym są zakwasy, bo potem krążą w organizmie cytokiny. Prosił, żeby nawet na rowerze za bardzo nie jeździć, ot krótka przejażdżka najwyżej.
-
nick nieaktualnyNorwegian_forest wrote:Ale jaja!!
Pojechałam z mężem na monitoring, ja na strasznym kacu!! I co? Okazało się, ze jest jeden duży pęcherzyk 24 mm w 12 dc i lekarka powiedziała, ze w środę (miałam na 14.11 umówiony zabieg AID) może być już po herbacie.. i robimy dziś!!
Szybko zastrzyk ovitrelle, i po jakichś 40 min nasienie!!
Z chęcią dopiszę się na listę 12.11 AID 3!!!!
Powodzenia wszystkim innym ) 12 dni przed nami ))
Iza przykro mi napisz nam czy podchodzicie do kolejnej proceduryNorwegian_forest, Izaw lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za wsparcie dziewczyny. Tak Selina, mamy zamiar podejść jeszcze raz i zobaczymy co będzie.
Igiełka ja miałam w zaleceniach przez 7 dni się wstrzymać od wysiłku fizycznego.
Norwegian_forest też uważam że w sumie fajnie tak na spontanie, nie było czasu myśleć i już, oby ta próba była szczęśliwakahanka lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Xkali wrote:A ja w sumie mialam juz 10 IUI i na poczatku nic prawie nie robilam po, bo wszystko moze zaszkodzic. A zaszlam w ciaze jak olalam i zaczelam robic wszystko co mi sprawialo przyjemnosc. I mowie tutaj o duzym wysilku fizycznym. Dziewczyny nie ma zadnych potwierdzonych badan, zeby wysilek fizyczny przeszkadzal w zajsciu w ciaze. Wrecz pomaga. Najwazniejsze jest robic to co sprawia przyjemnosc i nie dac sie zwariowac. Moj lekarz mowil, ze zasada jest taka, ze jesli zawsze cwiczysz to nie musisz przestawac po IUI ani w niepowiklanej ciazy. To samo z praca fizyczna, jesli zawsze tak pracowalas to nie musisz nagle zmieniac pracy. Twoje cialo jest przyzwyczajone. A zdrowemu zarodkowi przez pierwsze 14 dni ( do testu) nie moga zaszkodzic zadne czynniki zewnetrzne.
Mój trener zawsze mi powtarza ze trzeba walczyć z głową (problemami) ćwicząc bo jak sie ćwiczy to i z głową sie wygra...I na mnie to działaXkali lubi tę wiadomość
Invimed Wrocław 31lat
*io, nt, mutacje mthfr i v leiden,
* małż-slabe nasienie- morfologia 0%
* Immunologia : KIR AA, NK 12%, ANA dodatnie
Mąż - c1c2
3iui nieudane
1ivf
10.07 punkcja
2 śnieżynki ( 3 i 5 doba)
05.09.19 transfer 3 dniowego zarodka...beta 0.1
06.12- transfer blastki...0.1 beta
2ivf start 26.06.2020
3 śnieżynki (2×4aa 1x4ab)
24.08 transfer 2x4aa -
artam89 wrote:Mój gin tez tak mówił. Prosze żyć normalnie. Nawet sie śmiałam potem sama do siebie ze w sumie co 2 tyg nic nie robić potem okres to ja przez 4 dni nie chodze na silownie i zostaje 1.5 tyg na treningi z 4 tyg.
Mój trener zawsze mi powtarza ze trzeba walczyć z głową (problemami) ćwicząc bo jak sie ćwiczy to i z głową sie wygra...I na mnie to działaartam89 lubi tę wiadomość
Starania od 4 lat, niepłodność wtórna,
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
Selina wrote:Hejo kiedy uderzacie z wizytą do dr L.? Umówiłaś się już?
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
A ja mam pytanie dziewczyny w zasadzie 2.
1- zakładając że nie jestem w ciąży a będę brała dalej dupka to nie dostanę okresu podczas dalszego brania?
2- zakładając że się udało gdy odstawie dupka to czy coś się złego stanie?.
Pytam bo nie będę mogła zrobić bety w najbliższe dni i nie wiem co robić dalej z dupkiem
BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC -
Bogna nie mam pojęcia,aż taka doświadczona nie jestem,ale pewnie któraś zaraz odpisze z odpowiedzią.
I odpowie też na moje pytania. Byłam rano u gina. Chciał wiedzieć czy po wczorajszej iui pękł pęcherzyk, ale nadal nic , dostałam kolejny zastrzyk z overtilu i jutro wieczorem mam znowu jechać. Czy możecie mi powiedzieć ile po zabiegu pękają wam pęcherzyki? Wiem że plemniki żyją nawet do 4dni, ale takie super,a nasze raczej do nich nie należą. Przy pierwszej iui rano po zabiegu już było po pęknięciu, dlatego teraz nabrałam złych myśli.M: słabe nasienie: ilość , ruch
1IUI 15.10.2018
2IUI 12.11.2018 -
nick nieaktualny1. Możesz zacząć miesiączkę w trakcie brania duphastonu, ale raczej przesuniesz ją o tych kilka dodatkowych dni przyjmowania leku.
2. Podobno spadek progesteronu na wczesnym etapie może spowodować poronienie, więc jeśli nie masz pewności to nie odstawiaj duphastonu. -
Freyja wrote:1. Możesz zacząć miesiączkę w trakcie brania duphastonu, ale raczej przesuniesz ją o tych kilka dodatkowych dni przyjmowania leku.
2. Podobno spadek progesteronu na wczesnym etapie może spowodować poronienie, więc jeśli nie masz pewności to nie odstawiaj duphastonu. -
nick nieaktualnyHej Dziewczyny. Jestem po swojej pierwszej Iui na niepękniętym pęcherzyku. IUI miałam 14 dni temu ,lekarz kazał jutro testować. Rozumiem, że jeśli test jutro nie wyjdzie, szanse na to, że IUI się powiodła jednak jest bliskie zeru? Jestem na encortonie, duphastonie ( 2 x dziennie) i luteinie dopochwowej 2x3 dziennie. Jestem zupełnie skołowana. Objawów nie doszukuję się, gdyż od 4rech cykli jestem stymulowana i za każdym razem zupełnie inaczej się czuję. Powiedzcie mi, czy jeśli test wyszedł negatywny odstawiałyście wszystkie leki?
-
Bogna87 wrote:Czyli jeśli nie mogę jechać na betę to lepiej brać dalej dupka do dnia aż będę mogła pojechać tak?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Pixi86 wrote:Hej Dziewczyny. Jestem po swojej pierwszej Iui na niepękniętym pęcherzyku. IUI miałam 14 dni temu ,lekarz kazał jutro testować. Rozumiem, że jeśli test jutro nie wyjdzie, szanse na to, że IUI się powiodła jednak jest bliskie zeru? Jestem na encortonie, duphastonie ( 2 x dziennie) i luteinie dopochwowej 2x3 dziennie. Jestem zupełnie skołowana. Objawów nie doszukuję się, gdyż od 4rech cykli jestem stymulowana i za każdym razem zupełnie inaczej się czuję. Powiedzcie mi, czy jeśli test wyszedł negatywny odstawiałyście wszystkie leki?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie