X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    W Katowicach jest program, że płaci się za 2 procedury, a trzecia jest gratis. Gdybym miała pewność, że uda się za pierwszym razem to nie zmieniała bym kliniki.
    I jeszcze pytanie o koszty, nawet z dojazdem do Kato wychodzi taniej IVF niż w KRK?

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    A testosteron i androstendion to chyba męskie hormony? Po co się to bada u kobiet?
    FT3 i FT4 to chyba zrobię, tylko jeśli TSH wyjdzie poza normą. Czy warto zrobić i tak?
    Trzeba zbadać męskie hormony, czy nie ma hiperandrogonizmu (czy jakoś tak), one mają też ogromny wpływ na produkcję komórek jajowych i ich jakość. Najlepiej je jednak zbadać w 1fc w 3-4dc razem z shbg i dheas. Ja teraz jak zacznie mi się nowy cykl mam powtórzyć dheas, bo ta gin uważa, że za wysoki nie jest i może trzeba dosuplementowac

Martula super, że wszystko dobrze u Was :) Jeszcze raz gratuluję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 13:00

kahanka lubi tę wiadomość

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Tak, dla wszystkich. Provita. W gyncentrum też mają ten pakiet, ale tej kliniki nie polecam.
    Dlaczego nie polecasz gyncentrum? Mój lekarz niestety tam robi IUI :(

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • angi_o Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    A testosteron i androstendion to chyba męskie hormony? Po co się to bada u kobiet?
    FT3 i FT4 to chyba zrobię, tylko jeśli TSH wyjdzie poza normą. Czy warto zrobić i tak?

Tak to męskie hormony ale my kobiety przecież mamy cały pakiet hormonów.
    Badanie stężenia androstendionu w organizmie jest wykonywane w diagnostyce chorób nadnerczy, a testosteron jest produkowany przez jajniki i korę nadnerczy. Nadmiar testosteronu może być przyczyną nieregularnych miesiączek lub ich zaniku, a także niepłodności. Także są one powiązane ze sobą i mają wpływ na diagnostykę naszej niepłodności.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • angi_o Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Trzeba zbadać męskie hormony, czy nie ma hiperandrogonizmu (czy jakoś tak), one mają też ogromny wpływ na produkcję komórek jajowych i ich jakość. Najlepiej je jednak zbadać w 1fc w 3-4dc razem z shbg i dheas. Ja teraz jak zacznie mi się nowy cykl mam powtórzyć dheas, bo ta gin uważa, że za wysoki nie jest i może trzeba dosuplementowac

Martula super, że wszystko dobrze u Was :) Jeszcze raz gratuluję

A ja miałam wskazanie żeby zrobić te badania 7 dni przed miesiączką, czyli ok 21dc
    Co lekarz to inne zalecenia.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Evkill, chodzi Ci o Wyrobę czy Przybycienia? U kogo robiłaś te IUI?
    U Przybycienia.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    I jeszcze pytanie o koszty, nawet z dojazdem do Kato wychodzi taniej IVF niż w KRK?
    W przypadku jednej procedury wychodzi na to samo, ale przy 3 w Katowicach wychodzi dużo taniej. Już dokładnie nie pamiętam kiedy je, bo dawno to liczyłam, wydaje mi się, że była to kwota w granicach 10 tys. Oczywiście nie da się tego tak dokładnie policzyć, bo nie wiadomo ile będę miała zarodków i transferów.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Dlaczego nie polecasz gyncentrum? Mój lekarz niestety tam robi IUI :(
    Czytałam na forum wiele złego o tej klinice. Byłam tam na wizycie kwalifikacyjnej do ivf i nie zrobili na mnie dobrego wrażenia. Lekarz mnie spławial, nie zainteresował się moimi wynikami, nie chciał odpowiadać na moje pytania. W provicie na 1 wizycie miałam zrobiona ankietę, lekarz zadawał mi dużo pytań, przeglądał moje badania i miałam tyle czasu ile potrzebowałam.

Meggie1 lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angi_o wrote:
    A ja miałam wskazanie żeby zrobić te badania 7 dni przed miesiączką, czyli ok 21dc
    Co lekarz to inne zalecenia.
    Teraz byłam u nowej gin i kazała mi powtórzyć dheas i też w 3-4dc. Może samo testo i andro można w 2fc ale jak już się chce mieć pełen obraz tych hormonów, to razem z tymi co napisałam i może wtedy musi być 1fc

angi_o lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Tak, dla wszystkich. Provita. W gyncentrum też mają ten pakiet, ale tej kliniki nie polecam.

Wow super. Czyli wystarczy miec na 2 procedury bo podejść do 3. Jest dla mnie szansa <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testosteron, androstendion, DHEAS robi sie od 2 do 4 dc. 7dpo progesteron. Prolaktyne i tarczycowe obojętnie kiedy :-) Estradiol wiem ze robi sie w roznych dc. Ja np mialam zleconrle od 2 do 4dc.

• Salma Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Robiliśmy w macierzyństwie 4 iui. Lekarz tylko jeden jest tam dobry i miałam u niego robić ivf, ale mój M.namowil mnie na zmianę kliniki ze względu na cenę ivf. W Katowicach jest program, że płaci się za 2 procedury, a trzecia jest gratis. Gdybym miała pewność, że uda się za pierwszym razem to nie zmieniała bym kliniki. Kiedys myślałam, że ivf zawsze się udaje, że to taki pewniak. A porównując te dwie kliniki, to w Katowicach jest dużo lepsza organizacja. Zawsze dzwonią dzień przed wizytą i ogólnie sympatyczny personel.
    hmmm rozumiem, my też nie wiemy właśnie czy wybrać Kraków czy Katowice... tak jak mówisz, najgorsze jest to, że trzeba się finansowo nastawiać na min. 3 procedury...

6 IUI :(

1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Testosteron, androstendion, DHEAS robi sie od 2 do 4 dc. 7dpo progesteron. Prolaktyne i tarczycowe obojętnie kiedy :-) Estradiol wiem ze robi sie w roznych dc. Ja np mialam zleconrle od 2 do 4dc.
    Dokładnie tak :)
    Ja wczoraj miałam estradiol przed zastrzykiem na pęknięcie i wynik mam 301, więc dobry z tego co wnioskuję

Freyja lubi tę wiadomość

• Salma Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    W przypadku jednej procedury wychodzi na to samo, ale przy 3 w Katowicach wychodzi dużo taniej. Już dokładnie nie pamiętam kiedy je, bo dawno to liczyłam, wydaje mi się, że była to kwota w granicach 10 tys. Oczywiście nie da się tego tak dokładnie policzyć, bo nie wiadomo ile będę miała zarodków i transferów.
    A możesz ewentualnie polecić jakiegoś konkretnego lekarza jeśli chodzi o Provite? z tego, co słyszałam to są tam długie terminy oczekiwania na wizytę?

6 IUI :(

1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salma wrote:
    A możesz ewentualnie polecić jakiegoś konkretnego lekarza jeśli chodzi o Provite? z tego, co słyszałam to są tam długie terminy oczekiwania na wizytę?

Ja 23.11 zapisalam sie do dr Mańki na 28.02.2019... Także trochę sobie poczekam.

Jeśli chodzi o lekarzy to najbardziej polecani sa dr Mańka, dr Paliga i dr Cholewa.

• evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salma wrote:
    Najlepsi są tam dr.paliga i dr.manka. ale ciężko się do nich dostać. Do dr.paligi wstrzymane są zapisy obecnie. Ja jestem u Serafina. Jestem na razie zadowolona, tylko minusem jest to, że on nie pracuje codziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2018, 15:57

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Ja 23.11 zapisalam sie do dr Mańki na 28.02.2019... Także trochę sobie poczekam.

Jeśli chodzi o lekarzy to najbardziej polecani sa dr Mańka, dr Paliga i dr Cholewa.
    Program 3mam z provita wystarczy wejść na ich stronę.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Najlepsi są tam dr.paliga i dr.manka. ale ciężko się do nich dostać. Do dr.paligi wstrzymane są zapisy obecnie. Ja jestem u Serafina. Jestem na razie zadowolona, tylko minusem jest to, że on nie pracuje codziennie.

Bo Serafin ma jeszcze swoja klinike w Gliwicach.

• evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    Bo Serafin ma jeszcze swoja klinike w Gliwicach.
    Nie wiedziałam.

moja historia

• Nathi2468 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Dawno mnie tu nie było:p

Martula85, AnaKwiat gratuluje dziewczyny!!!
    Za resztę dziewczyn trzymam mocno kciuki :)

Mnie ostatnio całkowicie pochłonęła nowa praca ale żeby nie marnować czasu, zapisałam się już jakiś czas temu do immunologa z NFZ. Jestem po wizycie i na początek mam skierowanie na takie badania:
    - APTT,
    - antytromb. III akt.,
    - białko S wolne,
    - cz. V Leiden, met. PCR,
    - p/c p. kardiolipinie w kl. IgG i IgM (łącznie) met. ELISA.
    Czy wie któraś z was ile się czeka na wyniki w/w badań?

Starania od czerwca 2015r.
    - 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
    - 2 IUI III 2018r. - c.b.
    - VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
    - 3 IUI - X 2019 :(
    - 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
    - X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
    09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ