Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaKwiat ogromne gratulacje! Kciuki za przyrostpo 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
kahanka wrote:Ja się tam leczę, Selina też tu była, ale zmieniła i ktoś jeszcze, Freja bodajże?
kahanka lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
pszczola2000 wrote:Jak dziś powiedziałam mężowi że w grudniu 2 IUI, a po wakacjach czerwcowych chciałabym podejść do in vitro, to usłyszałam że jesteśmy jeszcze za młodzi na in vitro (a raczej jeszcze za wcześnie), że on to in vitro jak będzie miał 35lat. (obecnie w lutym skończy 32l.)
Takze przed nami druga inseminacja i odpuszczamy. Będziemy zbierać kasę na ivf i zobaczymy czy za pół roku zdania nie zmienimoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ambriel jesteś tu jeszcze?moja historia
Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam z monitoringu. 14mm i 11mm, słabe endometrium. W środę wieczorem 2x zastrzyk gonapeptyl i w piątek rano drugie AID. Właśnie leżę, jem migdały (których nie znoszę) i pije czerwone wino (którego też nie lubię). Jakoś nie wiąże nadziei z tą inseminacja. Już psychicznie zaczynam się oswajac z myślą o in vitro na początku roku.28l.
3x AID
Azospermia
Warszawa - protokół długi
I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
❄❄❄❄ + 10 komórek zamrożonych
27.05 - transfer 4.2.2
Beta 5dpt 13 / 7dpt 53,7 / 10dpt 261,6 / 14dpt 1452 / 17dpt pęcherzyk / 23dpt ❤ -
AnaKwiat wrote:Xkali, wpisuj tę uśmiechniętą buźkę
Beta 38,8 !!!!
Przeogromne gratulacje!!!28l.
3x AID
Azospermia
Warszawa - protokół długi
I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
❄❄❄❄ + 10 komórek zamrożonych
27.05 - transfer 4.2.2
Beta 5dpt 13 / 7dpt 53,7 / 10dpt 261,6 / 14dpt 1452 / 17dpt pęcherzyk / 23dpt ❤ -
nick nieaktualnyDomika333 wrote:Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam z monitoringu. 14mm i 11mm, słabe endometrium. W środę wieczorem 2x zastrzyk gonapeptyl i w piątek rano drugie AID. Właśnie leżę, jem migdały (których nie znoszę) i pije czerwone wino (którego też nie lubię). Jakoś nie wiąże nadziei z tą inseminacja. Już psychicznie zaczynam się oswajac z myślą o in vitro na początku roku.
-
Selina wrote:Ja dziewczyny pewnie znowu się będę witwct z IUI w styczniu. Byłam na wizycie u nowej gin z polecenia innego gin. Powiedziała, że lepiej niż jest nie będzie (a propo naszych szans i wyników), aktualnie mamy 16% szans na zajście naturalnie.
Mam dziś 13dc i pobrano mi krew do badania na estradiol oraz miałam zrobiony zastrzyk z gonapeptylu a za parę h mam zrobić zastrzyk z Ovitrelle. Zostawiamy ten cykl naturze. Dr wierzy, że te antybiotyki nam pomogły (jutro ostatni dzień bierzemy), śluz mam ładny i pęcherzyk już spory na prawym jajniku. Nie wiem jak grube endo, ale pewnie gdzieś mam to zapisane.
Szczerze, to myślałam że ten cykl będziemy mieć odpuszczony że względu na leczenie a tu kazała się starać teraz intensywnie przez parę dni. No ok. Coś czuję jedną, że z częścią z Was spotkam się tutaj na testowaniu za miesiąc po IUI
Super że już możecie się starać, jak to szybko zleciało! Trzymam mocno kciuki!
AnaKwiat gartulacje!!!
Kahanka, kciuki27 lat
9cs -
evkill wrote:Ambriel jesteś tu jeszcze?
Evkill tez myslalam dzisiaj o Ambriel i mam nadzieje ze nie odzywa sie dlatego, bo jest w ciazy.
Widzialam, ze zaczelas juz stymulacje do ivf. Jak znosisz Gonal? Ile jednostek musisz wstrzykiwac? Trzymam za Ciebie mega kciuki! Ja teraz czekam na okres, zeby miec pewnosc ze 6 IUI sie nie powiodlo. 14 stycznia bede miec hsg z posiewem z macicy, a 1 lutego zaczynamy in vitro, krotki protokol. Pomiedzy zaplanowalismy wakacje, zeby nabrac sil i pozytywnej energii.evkill lubi tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
Domika333 wrote:Hej dziewczyny! Właśnie wróciłam z monitoringu. 14mm i 11mm, słabe endometrium. W środę wieczorem 2x zastrzyk gonapeptyl i w piątek rano drugie AID. Właśnie leżę, jem migdały (których nie znoszę) i pije czerwone wino (którego też nie lubię). Jakoś nie wiąże nadziei z tą inseminacja. Już psychicznie zaczynam się oswajac z myślą o in vitro na początku roku.po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
Xkali wrote:Evkill tez myslalam dzisiaj o Ambriel i mam nadzieje ze nie odzywa sie dlatego, bo jest w ciazy.
Widzialam, ze zaczelas juz stymulacje do ivf. Jak znosisz Gonal? Ile jednostek musisz wstrzykiwac? Trzymam za Ciebie mega kciuki! Ja teraz czekam na okres, zeby miec pewnosc ze 6 IUI sie nie powiodlo. 14 stycznia bede miec hsg z posiewem z macicy, a 1 lutego zaczynamy in vitro, krotki protokol. Pomiedzy zaplanowalismy wakacje, zeby nabrac sil i pozytywnej energii.
Widziałam, że zaszalalas w listopadzie z iui. Planujecie jeszcze jakaś diagnostykę przed ivf?moja historia
Selina wrote:Acha, druga sprawa jest taka, że może od nowego roku nasze cudowne miasto będzie miało dotacje na ivf, ale ja w to jakoś nie wierzę. Władze się za bardzo nie zmieniły, więc wątpię
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Ja leczyłam w się w Klinice Bocian w Warszawie.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Jakie są teraz cyrki do dostania się do Przybycienia,musiał wprowadzić numerki, które wydawane są godzinę przed wizytą. Kolejka po numerek jest już o 9 rano, a wizyty zaczynają się o 16,30. Dobrze że, że się przeniosłam, bo nie sposób się do niego teraz dostać. Trzeba jednak przyznać, że jest geniuszem i niesamowitym lekarzem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 19:32
moja historia
evkill wrote:Dzieki. Tak, dziś będzie 3 zastrzyk. Mam dawkę 187,5. Mam nadzieję, że to nie za mała dawka i wyprodukuje przynajmniej 20 jajeczek.jak na razie nic się nie dzieje, po pierwszym zastrzyku obudziłam się w nocy z ostrym bólem jajnikow, który minął po 2 sekundach. Może trochę osowiała jestem i ciężko mi się skupić, ale to pewnie przez nerwy.
Widziałam, że zaszalalas w listopadzie z iui. Planujecie jeszcze jakaś diagnostykę przed ivf?
Evkill to rzeczywiscie duzo masz. Ja ogolnie przy iui tez mialam Gonal, ale przy 75 jednostkach przez 7 dni mialam 9 pecherzykow. Mysle, ze Ty tez duzo wychodujesz! Trzymam kciuki, zeby bylo ich duzo ale nie za duzo.
My musielismy podejsc do 6 IUI, bo taka jest procedura w Holandii. 1 lutego zaczynamy ivf i przed bede robic jeszcze tylko hsg z posiewem z pochwy. My juz mamy praktycznie komplet badan, z ktorych nic nie wyszlo.evkill lubi tę wiadomość
———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer !!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIU maj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUI Lipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiu Lipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUI Wrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUI Grudzień 2018 6 IUI -
Xkali wrote:Evkill to rzeczywiscie duzo masz. Ja ogolnie przy iui tez mialam Gonal, ale przy 75 jednostkach przez 7 dni mialam 9 pecherzykow. Mysle, ze Ty tez duzo wychodujesz! Trzymam kciuki, zeby bylo ich duzo ale nie za duzo.
My musielismy podejsc do 6 IUI, bo taka jest procedura w Holandii. 1 lutego zaczynamy ivf i przed bede robic jeszcze tylko hsg z posiewem z pochwy. My juz mamy praktycznie komplet badan, z ktorych nic nie wyszlo.Xkali lubi tę wiadomość
moja historia
agutelka wrote:Ja po gonalu 225 tylko dwa pęcherzyki,które okazały się być torbielami więc mimo końskiej dawki reakcja dupiata...a deprecha jeszcze większa...pierwsza stymulacja do in vitro nieudanamoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"