X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • agutelka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak miałam krótki protokół i mam niskie amh...przy stymulacji do iui nie było problemów...dwa do czterech pęcherzyków...a teraz lipa.podobno tak się zdarza...szkoda ze musialo mi

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Selina, masz na myśli Kraków?
    Tak. Pani dr sądzi, ze moze byc dotacja (nikt tego nie wie), ale naprawdę nie sądzę.
    Ona która pracowała w klinice w której jesteś, chyba wiesz o kogo mi chodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 23:58

kahanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Raz jeszcze wszystkim dziękuję za gratulacje. Mam wielkie nadzieje, że tym razem się uda.
    Na razie mam mały problem z TSH, które poszybowało do poziomu 4,66! Jutro idę do mojej doktor :/
    Spokojnie, na pewno da sie to w miare szybko unormować :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    Raz jeszcze wszystkim dziękuję za gratulacje. Mam wielkie nadzieje, że tym razem się uda.
    Na razie mam mały problem z TSH, które poszybowało do poziomu 4,66! Jutro idę do mojej doktor :/
    Gratuluję pozytywnej bety. Mi tsh skoczylo do ponad 6 jak sie dowiedziałam o ciąży, lekarz tak mi dobral dawkę że w ciągu dwóch tygodni spadło do 0.48 :) także spokojniem ważne żeby szybko zbić :-)

• angi_o Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy kiedy testujesz???

Może komuś się przyda.
    Pisałam wcześniej o tym że mąż ma brak upłynnienia nasienia i miewa aglutynacje.
    No więc wczoraj zalogowałam się na moje konto w INVICTA i zauważyłam że są wyniki mojego męża z dnia w którym była inseminacja. Aglutynacji nie ma ( ale to róznie bywało, raz była innym razem nie było). Upłynnienie nastąpiło w ciągu 60 minut samoistnie (może czas nie powala ale ma upłynnienie :-) ). Co do jego diety to nic nie zmienił, ograniczył tylko napoje słodkie i gazowane. Przez ostatnie 3 miesiące łykał witaminę C tą większą dawkę chyba 1000. Kiedyś wyczytałam gdzieś, że na upłynnienie działa witamina C, u nas się sprawdziło.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, będę się teraz kłuć co kilka dni i zastanawiam się co poza progiem, prolaktyną i TSH warto jeszcze zbadać w fazie lutealnej. Poradzicie?

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • Salma Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    I ja też i też zmieniłam.
    A można zapytać czemu zmieniłyście?

6 IUI :(

1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.
  • Salma Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    Ja też właśnie walczę z winem ;) do tego migdały i orzechy brazylijskie
    to wszystkie wczoraj walczyłyśmy z winem i orzechami :D

6 IUI :(

1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.
  • angi_o Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Dziewczyny, będę się teraz kłuć co kilka dni i zastanawiam się co poza progiem, prolaktyną i TSH warto jeszcze zbadać w fazie lutealnej. Poradzicie?

Ja właśnie przeglądam swoje wyniki i miałam TSH, FT3, FT4, progesteron, prolaktyna, testosteron, androstendion. Wszystkie badania miałam robione 7dpo.

zrp0egz2shs65ya0.png
    24.11.2018 1 IUI :(
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angi_o wrote:
    Ja właśnie przeglądam swoje wyniki i miałam TSH, FT3, FT4, progesteron, prolaktyna, testosteron, androstendion. Wszystkie badania miałam robione 7dpo.
    A testosteron i androstendion to chyba męskie hormony? Po co się to bada u kobiet?
    FT3 i FT4 to chyba zrobię, tylko jeśli TSH wyjdzie poza normą. Czy warto zrobić i tak?

zamrożone 10 oocytów
  • evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salma wrote:
    A można zapytać czemu zmieniłyście?
    Robiliśmy w macierzyństwie 4 iui. Lekarz tylko jeden jest tam dobry i miałam u niego robić ivf, ale mój M.namowil mnie na zmianę kliniki ze względu na cenę ivf. W Katowicach jest program, że płaci się za 2 procedury, a trzecia jest gratis. Gdybym miała pewność, że uda się za pierwszym razem to nie zmieniała bym kliniki. Kiedys myślałam, że ivf zawsze się udaje, że to taki pewniak. A porównując te dwie kliniki, to w Katowicach jest dużo lepsza organizacja. Zawsze dzwonią dzień przed wizytą i ogólnie sympatyczny personel.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie bo strasznie mnie męczy to SonoHsg. Chce zrobic badanie w narkozie bo bardzo boje sie bolu :( ale wszedzie pisze ze fo badania trzeba mieć pełen pęcherz. I moje obawy czy podczas narkozy sie nie posiusiam :) ? Wiem ze to smieszne ale przeraża mnie mysl ze bedzie bardzo mi sie chcialo siusiu i nie bede świadoma. Powiedzcie mi ze to fizycznie nie możliwie bo az mi wstyd zapytac o to lekarza :)

• Martula85 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja po pierwszej wizycie. Jest Groszek:) ma 3 mm i jeszcze nie ma serduszka ale jestem pełna nadziei! dostałam Progesteron i wizytę mam za 2 tygodnie. trzymajcie kciuki! Każdej z Was życzę żeby miała tę szansę być tak szczęśliwa jak ja teraz!

NeverLoseHope, Franiczka, kahanka, Lenaa86, AnaKwiat, Hipp, Freyja, Lenka9419, Alu_87, anett13, tecz_a, Kiara1992., Xkali, Salma, pszczola2000, Mallagga, Izaw, insulinka, niteczka, Kasiulka1990, Igiełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Robiliśmy w macierzyństwie 4 iui. Lekarz tylko jeden jest tam dobry i miałam u niego robić ivf, ale mój M.namowil mnie na zmianę kliniki ze względu na cenę ivf. W Katowicach jest program, że płaci się za 2 procedury, a trzecia jest gratis. Gdybym miała pewność, że uda się za pierwszym razem to nie zmieniała bym kliniki. Kiedys myślałam, że ivf zawsze się udaje, że to taki pewniak. A porównując te dwie kliniki, to w Katowicach jest dużo lepsza organizacja. Zawsze dzwonią dzień przed wizytą i ogólnie sympatyczny personel.

W której klinice w Katowicach tak jest? I dla wszystkich?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula85 wrote:
    Dziewczyny ja po pierwszej wizycie. Jest Groszek:) ma 3 mm i jeszcze nie ma serduszka ale jestem pełna nadziei! dostałam Progesteron i wizytę mam za 2 tygodnie. trzymajcie kciuki! Każdej z Was życzę żeby miała tę szansę być tak szczęśliwa jak ja teraz!
    Super <3
    Jeszcze raz gratulacje i oczywiscie spokojnych 9 miesiecy :)

Martula85 lubi tę wiadomość

• Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula85 wrote:

Cudownie!!! Gratuluję i trzymamy kciuki!

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Mam pytanie bo strasznie mnie męczy to SonoHsg. Chce zrobic badanie w narkozie bo bardzo boje sie bolu :( ale wszedzie pisze ze fo badania trzeba mieć pełen pęcherz. I moje obawy czy podczas narkozy sie nie posiusiam :) ? Wiem ze to smieszne ale przeraża mnie mysl ze bedzie bardzo mi sie chcialo siusiu i nie bede świadoma. Powiedzcie mi ze to fizycznie nie możliwie bo az mi wstyd zapytac o to lekarza :)
    Ja mialam takie badanie pod narkoza i nie bylo nic mowione o koniecznosci pełnego pecherza. Nie martw się :)

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Martula85 Koleżanka

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acha! i ja oczywiście z całego serca polecam Macierzynstwo w Krakowie. ludzie z pasją, sercem i jak widac - szczęśliwą ręką:)

• evkill Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Franiczka wrote:
    W której klinice w Katowicach tak jest? I dla wszystkich?
    Tak, dla wszystkich. Provita. W gyncentrum też mają ten pakiet, ale tej kliniki nie polecam.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Robiliśmy w macierzyństwie 4 iui. Lekarz tylko jeden jest tam dobry i miałam u niego robić ivf, ale mój M.namowil mnie na zmianę kliniki ze względu na cenę ivf.
    Evkill, chodzi Ci o Wyrobę czy Przybycienia? U kogo robiłaś te IUI?

zamrożone 10 oocytów
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ