Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykahanka wrote:Selina, masz na myśli Kraków?
Ona która pracowała w klinice w której jesteś, chyba wiesz o kogo mi chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 23:58
kahanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Raz jeszcze wszystkim dziękuję za gratulacje. Mam wielkie nadzieje, że tym razem się uda.
Na razie mam mały problem z TSH, które poszybowało do poziomu 4,66! Jutro idę do mojej doktor -
nick nieaktualnyAnaKwiat wrote:Raz jeszcze wszystkim dziękuję za gratulacje. Mam wielkie nadzieje, że tym razem się uda.
Na razie mam mały problem z TSH, które poszybowało do poziomu 4,66! Jutro idę do mojej doktor -
MagdRy kiedy testujesz???
Może komuś się przyda.
Pisałam wcześniej o tym że mąż ma brak upłynnienia nasienia i miewa aglutynacje.
No więc wczoraj zalogowałam się na moje konto w INVICTA i zauważyłam że są wyniki mojego męża z dnia w którym była inseminacja. Aglutynacji nie ma ( ale to róznie bywało, raz była innym razem nie było). Upłynnienie nastąpiło w ciągu 60 minut samoistnie (może czas nie powala ale ma upłynnienie ). Co do jego diety to nic nie zmienił, ograniczył tylko napoje słodkie i gazowane. Przez ostatnie 3 miesiące łykał witaminę C tą większą dawkę chyba 1000. Kiedyś wyczytałam gdzieś, że na upłynnienie działa witamina C, u nas się sprawdziło. -
Dziewczyny, będę się teraz kłuć co kilka dni i zastanawiam się co poza progiem, prolaktyną i TSH warto jeszcze zbadać w fazie lutealnej. Poradzicie?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
kahanka wrote:Dziewczyny, będę się teraz kłuć co kilka dni i zastanawiam się co poza progiem, prolaktyną i TSH warto jeszcze zbadać w fazie lutealnej. Poradzicie?
Ja właśnie przeglądam swoje wyniki i miałam TSH, FT3, FT4, progesteron, prolaktyna, testosteron, androstendion. Wszystkie badania miałam robione 7dpo. -
angi_o wrote:Ja właśnie przeglądam swoje wyniki i miałam TSH, FT3, FT4, progesteron, prolaktyna, testosteron, androstendion. Wszystkie badania miałam robione 7dpo.
FT3 i FT4 to chyba zrobię, tylko jeśli TSH wyjdzie poza normą. Czy warto zrobić i tak?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Salma wrote:A można zapytać czemu zmieniłyście?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyMam pytanie bo strasznie mnie męczy to SonoHsg. Chce zrobic badanie w narkozie bo bardzo boje sie bolu ale wszedzie pisze ze fo badania trzeba mieć pełen pęcherz. I moje obawy czy podczas narkozy sie nie posiusiam ? Wiem ze to smieszne ale przeraża mnie mysl ze bedzie bardzo mi sie chcialo siusiu i nie bede świadoma. Powiedzcie mi ze to fizycznie nie możliwie bo az mi wstyd zapytac o to lekarza
-
Dziewczyny ja po pierwszej wizycie. Jest Groszek:) ma 3 mm i jeszcze nie ma serduszka ale jestem pełna nadziei! dostałam Progesteron i wizytę mam za 2 tygodnie. trzymajcie kciuki! Każdej z Was życzę żeby miała tę szansę być tak szczęśliwa jak ja teraz!
NeverLoseHope, Franiczka, kahanka, Lenaa86, AnaKwiat, Hipp, Freyja, Lenka9419, Alu_87, anett13, tecz_a, Kiara1992., Xkali, Salma, pszczola2000, Mallagga, Izaw, insulinka, niteczka, Kasiulka1990, Igiełka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Robiliśmy w macierzyństwie 4 iui. Lekarz tylko jeden jest tam dobry i miałam u niego robić ivf, ale mój M.namowil mnie na zmianę kliniki ze względu na cenę ivf. W Katowicach jest program, że płaci się za 2 procedury, a trzecia jest gratis. Gdybym miała pewność, że uda się za pierwszym razem to nie zmieniała bym kliniki. Kiedys myślałam, że ivf zawsze się udaje, że to taki pewniak. A porównując te dwie kliniki, to w Katowicach jest dużo lepsza organizacja. Zawsze dzwonią dzień przed wizytą i ogólnie sympatyczny personel.
W której klinice w Katowicach tak jest? I dla wszystkich? -
nick nieaktualnyMartula85 wrote:Dziewczyny ja po pierwszej wizycie. Jest Groszek:) ma 3 mm i jeszcze nie ma serduszka ale jestem pełna nadziei! dostałam Progesteron i wizytę mam za 2 tygodnie. trzymajcie kciuki! Każdej z Was życzę żeby miała tę szansę być tak szczęśliwa jak ja teraz!
Jeszcze raz gratulacje i oczywiscie spokojnych 9 miesiecyMartula85 lubi tę wiadomość
-
Martula85 wrote:Dziewczyny ja po pierwszej wizycie. Jest Groszek:) ma 3 mm i jeszcze nie ma serduszka ale jestem pełna nadziei! dostałam Progesteron i wizytę mam za 2 tygodnie. trzymajcie kciuki! Każdej z Was życzę żeby miała tę szansę być tak szczęśliwa jak ja teraz!
Cudownie!!! Gratuluję i trzymamy kciuki!35 l.
Starania od 2017 r.
Styczeń 2019 - histero
Luty 2019 - cb 😔
2 x IUI 👎
1 IVF - 2 blastki, beta 0
2 IVF - 0 blastek
3 IVF - 2 blastki, cb
Zmiana kliniki
4 IVF - 🥰 -
NeverLoseHope wrote:Mam pytanie bo strasznie mnie męczy to SonoHsg. Chce zrobic badanie w narkozie bo bardzo boje sie bolu ale wszedzie pisze ze fo badania trzeba mieć pełen pęcherz. I moje obawy czy podczas narkozy sie nie posiusiam ? Wiem ze to smieszne ale przeraża mnie mysl ze bedzie bardzo mi sie chcialo siusiu i nie bede świadoma. Powiedzcie mi ze to fizycznie nie możliwie bo az mi wstyd zapytac o to lekarza👪🐶🌲
Invimed Poznań
Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
Marzec 2023 - ciąża naturalna.
Basia - 6/12/2023 3680g -
Franiczka wrote:W której klinice w Katowicach tak jest? I dla wszystkich?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Robiliśmy w macierzyństwie 4 iui. Lekarz tylko jeden jest tam dobry i miałam u niego robić ivf, ale mój M.namowil mnie na zmianę kliniki ze względu na cenę ivf.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI