X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Eh kto to wie moze tak. Ale sama juz nie wiem. Najgorsze,ze jak na zlosc wszystkie najblizsze kol w drugich ciazach... czuje sie jak 3 lata temu gdy wszystkie byly w pierwszych...
    Znam to uczucie :/ Przykro mi :(

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • Muru Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy- Przykro mi. Ja zawsze przed Nowym Rokiem mówię sobie, że przyszły będzie lepszy. Coraz bliżej do cudu, który każdej z nas na pewno jest pisany :*

Xkali- U mnie chyba jest błąd. Jestem świeżakiem tutaj więc nawet nie zrozumiałam. Ja miałam 1 IUI i listopadzie. Dokładnie 30.11. Myślałam, że wpadłam na grudniową listę z testowaniem :)

_Walka od 2016_
    7.2018- laparoskopia i histeroskopia (ul. Polna Poznań)
    *endometrioza I stopnia
    *jajowody drożne
    *M. Morfologia 3%
    I IUI- 30.11.18 :(
    II IUI- stymulowany cykl-7 pęcherzyków-odwołana :(
  • evkill Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tak, polecił mi ja gin który zabieg mi robił. Ona pracowała w klinice niepłodności, jak jest teraz w sumie nie wiem, może jeszcze jakoś z nimi współpracuje skoro proponowała IUI i ivf

Evkill, Kahanka może Wy wiecie czy dr A.K. (kobieta) pracuje jeszcze w klinice M.?
    Niestety nie znam kobiety.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Hej staraczki:)tydzien temu mieliśmy pierwszą inseminację teraz czekamy na testowanie,które wypada 13 grudnia (urodziny męzą) piękny prezent :)trzymajcie kciuki kochane tak jak ja trzymam za was :)
    Trzymam mocno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdRy wrote:
    Hej u mnie juz @. Teraz do Sierpnia naturalne starania odkladanie kasy i potem in vitro...
    Tule mocno

• Xkali Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
    Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
    Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
    Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
    Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
    Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
    Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
    Sierpień 0 udanych IUI ( Skuteczność 0% - 26 IUI )
    Wrzesień 3 udane IUI (Skuteczność 14% - 21 IUI )
    Październik 4 udane IUI (Skuteczność 16% - 25 IUI )

Skuteczność ogółem: 16% (43 udanych na 271 IUI)

Listopad:

Rude Kiwi 02.11 :( ( 1 IUI AIH )
    Bogna87 02.11 :( ( 4 AID )
    Xkali 03.11 :( ( 5 IUI )
    Kahanka 05.11 :( ( 2 IUI )
    Vip0 05.11 :( ( 1 IUI )
    Dominika333 06.11 :( ( 1 IUI )
    Migii 07.11 :( ( 1 IUI )
    tecz_a 08.11 :( ( 1IUI )
    Zonaboba 09.11 ( 1IUI )
    Salma 09.11 :( ( 5 IUI )
    Igiełka 10.11 :( ( 1 IUI )
    Zolwik85 12.11 :( ( 2 IUI )
    Martula85 12.11 :) ( 1 IUI ) UDAŁO SIĘ !!!!!
    Norwegian forest 12.11 :( ( 3 AID )
    Alu_87 15.11 :( ( 2 IUI )
    Kasiulka1990 15.11 :( ( 2 AID )
    NeverLoseHope 15.11 :( ( 1 AID )
    AnaKwiat 19.11 :) ( 2 IUI ) UDAŁO SIĘ !!!
    MagdRy 20.11 :( ( 4 IUI )
    Kasiek2620 24.11 ( 1 IUI )
    Angi_o 24.11 ( 1 IUI )
    Xkali 26.11 ( 6 IUI )
    Izaw 27.11 ( 2 IUI )
    Eve89la 27.11 ( 5 IUI )
    Vip0 30.11 ( 2 IUI )
    Muru 30.11 ( 1 IUI )

Grudzień:

Kahanka 3.12 ( 3 IUI )
    RudaAnna 5.12 ( 1 IUI )

MagdRy bardzo Ci wspolczuje. Trzymam kciuki za naturalne starania!

Muru poprawilam.

———————————
    Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
    niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
    IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer :) !!! 9 x ❄️
    IUI:
    kwiecień 2017 1 UIU :( maj 2017 2 IUI :(
    Czerwiec 2017 3 IUI :( Lipiec 2017 4 UIU :(
    Sierpień 2017 5 IUI Nicola
    Czerwiec 2018 1 uiu :( Lipiec 2018 2 iui CB
    Sierpień 2018 3 IUI :( Wrzesień 2018 4 IUI :(
    Listopad 2018 5 IUI :( Grudzień 2018 6 IUI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie wczoraj liczyłam, że 11 lat temu byłam na innym forum i 30 dziewczyn które dalej utrzymują kontakt na fb tylko ja do tej pory nie mam dziecka.wprawdzie 2 adoptowały ale to ja dalej zostałam bez.

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak Was czytam to duzo dziewczyn jak się IUI nie uda to potem dalszy plan ma in vitro wiec ta nadzieja jest !
    A u mnie takiej opacji nie ma wiec jak 3 próby się nie udadzą to kiepsko będzie ale narazie żyje ogromna nadzieja nawet jak rozczarowanie da mi w kość !

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • evkill Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Jak tak Was czytam to duzo dziewczyn jak się IUI nie uda to potem dalszy plan ma in vitro wiec ta nadzieja jest !
    A u mnie takiej opacji nie ma wiec jak 3 próby się nie udadzą to kiepsko będzie ale narazie żyje ogromna nadzieja nawet jak rozczarowanie da mi w kość !
    Alternatywą jest naprotechnologia. Najlepsza klinika jest w białymstoku. Moja lekarka pierwszego kontaktu, tez nie chciała robić IVF i dzięki tej klinice ma 2 dzieci. Pojechała tam jak miała 34 lata, rok później była w ciąży.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Alternatywą jest naprotechnologia. Najlepsza klinika jest w białymstoku. Moja lekarka pierwszego kontaktu, tez nie chciała robić IVF i dzięki tej klinice ma 2 dzieci. Pojechała tam jak miała 34 lata, rok później była w ciąży.
    Słyszałam o tym tylko z internetu i wsumie zawsze to by były (oby nie) jakis plan działania dzięki za pomysł ! A finansowo po roku można wiedzieć jak finansowo to Cię wyszło do upragnionej ciąży ?

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa sory złe zrozumiałam myślałam ze Tobie się udało. A Ty z tego korzystałas?

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • evkill Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale skorzystałabym gdybym była młodsza. Jeśli chcesz iść tą drogą to tylko w Białymstoku. Najlepiej u ucznia pioniera ivf w Polsce. Nie pamiętam jak się nazywa. Jest dużo tego na necie.

moja historia

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

hmmm nie nazywałabym naproechnologii alternatywą dla in vitro. Napro to przecież to wszystko co my robimy zanim przystąpimy do IUI czyli obserwacja cyklu, badania krwi i nasienia, leczenie farmakologiczne.

RudaAnna a mogę Cię spytać czemu in vitro w Twoim przypadku odpada? Nie mam nic złego na myśli w tym pytaniu

kahanka lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:
    hmmm nie nazywałabym naproechnologii alternatywą dla in vitro. Napro to przecież to wszystko co my robimy zanim przystąpimy do IUI czyli obserwacja cyklu, badania krwi i nasienia, leczenie farmakologiczne.

RudaAnna a mogę Cię spytać czemu in vitro w Twoim przypadku odpada? Nie mam nic złego na myśli w tym pytaniu
    Dokładnie to samo pomyślałam, ale już to kiedyś tutaj pisałam. W niektórych przypadkach napro nic nie da, a IVF może.

AnaKwiat lubi tę wiadomość

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • evkill Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:

Wiesz moja lekarka jednak miała problem z zajściem, też przechodziła stymulację itp. a po leczeniu tam zaszła. A jako lekarz ma dużo więcej wie o tych sprawach niż my.

Jeśli ktoś z jakiś powodów nie chce podchodzić do ivf to myślą, że powinien spróbować napro.

moja historia

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaKwiat wrote:

Przez wiarę ta opcja u nas odpada mam brata księdza i mąż tez wierzący nie chce. Już i tak było ciężko nam podjąć decyzje o IUI dlatego wiem wiem każdy ma prawo do własnych decyzji

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tonący łapie się wszystkiego dlatego czas pokaże co będzie :) jestem dobrej myśli zawsze jest plan adopcji który u nas może być brany po uwagę :)

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Wiesz moja lekarka jednak miała problem z zajściem, też przechodziła stymulację itp. a po leczeniu tam zaszła. A jako lekarz ma dużo więcej wie o tych sprawach niż my.

Jeśli ktoś z jakiś powodów nie chce podchodzić do ivf to myślą, że powinien spróbować napro.

Nie wiem jaki problem z zajściem miała lekarka, może to była blokada psychiczna może coś innego

Według mnie naprotechnologia ma sens jeśli dopiero zaczyna się leczenie niepłodności, kiedy jest się, powiedzmy po 6cs i nadal nie ma ciąży. Ja nie wyobrażam sobie bym teraz po 5 latach starań miała wracać do uczenia się obserwacji śluzu i chodzić na wszystkie badania, które miałam wykonywane wielokrotnie

Alu_87 lubi tę wiadomość

• AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Przez wiarę ta opcja u nas odpada mam brata księdza i mąż tez wierzący nie chce. Już i tak było ciężko nam podjąć decyzje o IUI dlatego wiem wiem każdy ma prawo do własnych decyzji

Oczywiście zupełnie rozumiem, też tak uważam, że każdy ma prawo decydować o sobie i mimo, że nie zgadzam się z opinią Kościoła Katolickiego w tym przypadku, szanuję Twoją decyzję.
    Mam nadzieję, że w Twoim przypadku IUI się uda, trzymam mocno kciuki :)

Muru, kahanka lubią tę wiadomość

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja oczywiście szanuje kobiety /małżeństwa które na to się decydują ;* każdy ma prawo do tego szczęścia :) dziekuje bardzo :) wierze i się modlę o to i o Was :) a tez patrząc na Moj wiek jestem młoda wiec może narazie mamy z mężem pokorzystac jesteśmy po ślubie 1,5roku wcześniej nie mieszkaliśmy razem wiec uczymy żyć wspólnie i cieszyć sobą :)

AnaKwiat lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ