Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Truskawkowa90 Autorytet
    Postów: 592 578

    Wysłany: 6 lutego 2018, 12:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 głuptasku Ty jeden, nikogo nie zawiodłaś! :* kurczę na serio miałam nadzieję że Ci się udało :( no nic trzeba walczyć dalej, a w końcu się uda! :) trzymaj się kochana <3

    ka87, Motylek1313, karolcia375 lubią tę wiadomość

    starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

  • Motylek1313 Autorytet
    Postów: 1413 555

    Wysłany: 6 lutego 2018, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 na pewno następnym razem sie uda, trzymaj sie:-)

    3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Norwegian_forest Autorytet
    Postów: 711 797

    Wysłany: 6 lutego 2018, 13:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowuję się do pierwszej wizyty w nOvum u gin, mam ją mieć 27.02. U męża azoo.. i szykujemy się do AID. Porobiłam badania w drugim dniu cyklu. Co o nich myślicie?

    TSH 1,784 (0,550-4,780)
    Estradiol 36,8 (19,5-144,2)
    FSH 6,05 (2,4-10,2)
    LH 5,31 (1,9-12,5)
    Testosteron 40 (12-60)
    DHEA-S 188,2 (25,9-460,2)

    AMH 3,5 (średnia dla mojego wieku to 2,81, a zakres ref. 0,71-7,59)

    Czy te wyniki mają wpływ na ewentualną stymulację cyklu?

    Czy przed pierwszą wizytą coś jeszcze mi polecacie?

    jt44a76.png

    16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

    27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

    Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • yaminka Ekspertka
    Postów: 220 188

    Wysłany: 6 lutego 2018, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula, aprielka - ja też mam problem z prolaktyną - też 'na granicy' raz wyniki były w granicach normy raz za wysokie - u mnie podziałało dołączenie euthyroksu - niby nie mam problemów z tarczycą ale dopiero po takim mixie mi się pro unormowała:) także biorę korekcyjnie 0.5 tabletki norprolaku i 0.5 tabletki euthyroxu i zarówno po wynikach jak i po sobie widzę,że to działa

    Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • Motylek1313 Autorytet
    Postów: 1413 555

    Wysłany: 6 lutego 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian zrobiła bym jeszcze wirusówki od razu.

    3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Norwegian_forest Autorytet
    Postów: 711 797

    Wysłany: 6 lutego 2018, 13:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek1313 wrote:
    Norwegian zrobiła bym jeszcze wirusówki od razu.
    które dokładnie?

    jt44a76.png

    16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

    27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

    Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • gosia1992 Autorytet
    Postów: 763 816

    Wysłany: 6 lutego 2018, 14:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Przygotowuję się do pierwszej wizyty w nOvum u gin, mam ją mieć 27.02. U męża azoo.. i szykujemy się do AID. Porobiłam badania w drugim dniu cyklu. Co o nich myślicie?

    TSH 1,784 (0,550-4,780)
    Estradiol 36,8 (19,5-144,2)
    FSH 6,05 (2,4-10,2)
    LH 5,31 (1,9-12,5)
    Testosteron 40 (12-60)
    DHEA-S 188,2 (25,9-460,2)

    AMH 3,5 (średnia dla mojego wieku to 2,81, a zakres ref. 0,71-7,59)

    Czy te wyniki mają wpływ na ewentualną stymulację cyklu?

    Czy przed pierwszą wizytą coś jeszcze mi polecacie?
    Z tego co mi się wydaje to : HIV, HbsAG, VDRL, anty HCV, anty HBc, chlamydia, przeciwciała w kierunku IgG IgM, przeciwciała w kierunku cytomegali CMV IgG IgM, plus posiewy, cytologia i ja miałam jeszcze USG piersi. Ale podczas wizyty wszystko pewnie zleci lekarz, badania które będą potrzebne

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 14:12

    km5spiqv5qgms7jm.png
    09.04.2018 punkcja
    ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
    Crio 29.05.2018 -
    22.06.2018 histeroskopia
    Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
    10.09.2018 scratching endometrium
    Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
    Klinika Novum kwiecień 2017.
  • Zizu87 Autorytet
    Postów: 1934 1357

    Wysłany: 6 lutego 2018, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed AID: stopień czystości pochwy i posiew z kanalu szyjki macicy, cytologia, chlamydia PCR, toksoplazmoza Igm i IgG, różyczka IgM i IgG, antyHCV, HbS-Ag, AntyHIV, VDRL.
    Ale te badania mają okresloną ważność. Lepiej zrobić je moim zdaniem dopiero jak będzie wiadomo co i jak, żeby nie trzeba było powtarzać.

    Norwegian_forest lubi tę wiadomość

  • Selina Autorytet
    Postów: 8941 3428

    Wysłany: 6 lutego 2018, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 przykro mi bardzo, ale za co Ty dziewczyno przepraszasz ;) Następny miesiąc będzie Twój! :)

    Ja 380zl w Diagnostyce zapłaciłam za całą wirusologie :/ i to że zniżką... Jeszcze posiew na chlamydie i biocenoze muszę zrobić w czwartek. Mąż też wyszedł z pracy i pobiegł się kłuć ;)

  • Aprielka Autorytet
    Postów: 309 168

    Wysłany: 6 lutego 2018, 14:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 nie mam zadnych madrych słów.. przykro mi bardzo :(

    2de248e72a.png
    201809101662.png
  • Neli12 Przyjaciółka
    Postów: 79 30

    Wysłany: 6 lutego 2018, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 bardzo mi przykro :( następnym razem się na pewno uda...
    Przeraża mnie ilość badań, które trzeba zrobić. No ale jak trzeba to trzeba :)

    Starania od listopada 2016
    Sierpień 2016 laparoskopia, usunięcie torbieli endometrialnej
    Endometrioza:(
    Insulinoporność
    Morfologia 2%
    Marzec 2017 cb
    Jajowody ok:)
    1 IUI -25. 03. 2018 :(
    2 IUI - 20. 04. 2018 :(
    IVF?
    Nadzieja...
  • Jaszmurka Autorytet
    Postów: 722 423

    Wysłany: 6 lutego 2018, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 najważniejsze, że jest plan:*

    Selina chyba Cię wprowadzilam w blad z tymi 200 zl, bo ja jyz chlamydie i cos tam jeszcze mialam wczesniej robiona w ramach pakietu Medicover. W tych 200 zl to tylko HIV, HBS, HCV i kiła.

    Motylek i inne Dziewczyny z Novum. Czy Wy tez nie dostalyscie zadnych dokumentow po IUI?Bo czytam, ze niektore dostaja ile podano materialu etc. A ja tylko uslyszalam ile mln bylo i jaki ruch...

    thgfugpjfonf59xe.png
  • Motylek1313 Autorytet
    Postów: 1413 555

    Wysłany: 6 lutego 2018, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka nie dostalam zadnego kwitu, tylko info slowne o ilosci w calosci probki i ile ruchliwych.

    Jaszmurka lubi tę wiadomość

    3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Figulina Autorytet
    Postów: 1159 551

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    do87 wrote:
    Ale sie rozpislayscie. Nie mam czasu przeczytać, pozniej nadrobię ;)
    Tylko napisze co u mnie bo mam wynik.
    W zasadzie nie musiałam czekać na wynik bo @ przylazla. Beta wiadomka poniżej dwóch.
    Przepraszam ze Was zawiodłam, następnym razem postaram sie jeszcze bardziej :) tylko teraz cykl na antykach i w marcu zobaczymy
    Tak jak pisałam pozniej wszystko przeczytam
    Powodzenia tolerancyjna &


    To fakt, też po kilku godzinach mam sporo do nadrobienia, a co dopiero, gdy nie mogę zajrzeć kilka dni. Najgorsze jest to, że chciałoby się każdej z Was odpisać, ale kiedy tych postów jest tak dużo, to jest to bardzo trudne. Ale czytam i myślami jestem z Wami.

    do87 nic się nie martw, każda z nas chciałaby poprawić te statystyki, no ale nie mamy wpływu na pewne rzeczy. Trzymam kciuki za marcowe starania :)

    misiaaga, Truskawkowa90 lubią tę wiadomość

    Insulinooporność
    Niedoczynność tarczycy, hashimoto

    03.02.2018 - trzecia inseminacja :)
    iv09bd3mz2x39jc3.png
  • tolerancyjna Autorytet
    Postów: 1737 1562

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 kurde... Nie łam się!
    U mnie po wizycie też tak o. Wynik histpatu ok. Z tego się bardzo cieszę. Ale ta torbiel się kurde nie zmniejsza. Co prawda też nie rośnie, co jest pokrzepiające. Muszę wytrzymać te założone z góry przez dr 2 miesiące i wtedy ostatecznie podejmie decyzję. Żałuję, że poszłam na tą kontrolę. Żyłabym w świadomości, że maleje a tak to dupa. Trudno. Czekam dalej.

    31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
    ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
    3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
  • do87 Autorytet
    Postów: 813 676

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ze jesteście. Każdej z Was z osobna dziękuje za każde pocieszające i pokrzepiające słowo:*
    Bardzo sie cieszę ze Was mam:)
    Powiem Wan szczerze ze psychocznie byłam przygotowana na taki finał. Nawet nie chce mi sie płakać. Chyba wszysykie łzy na ten cykl juz wyczerpałam;)
    Teraz jadę na antykach i przybij piątkę Tolerancyjna-przynajmniej nie wpadnę w tym miesiącu :D to bedzie mój pierwszy raz, nigdy nie brałam antykoncepcyjnych, co mi przyszło na stare lata. Siostra mi obliczyła (bo ja jeszcze nie zdążyłam) ze bede miała grudniowe dziecko. Tez fajnie :D chociaż Wam z całego serca życzę październikowe, noooo gooora listopadowe:)
    A juz jak przylazla @ to nawet „sie ucieszyłam” bo juz oczywscie w moich czarnych scenariuszach było ze cos kest nie tak tam w srodku. I juz z dwojga złego wole miesiąc z tymi antykami ;)
    Tolerancyjna na mój rozum wyglada to tak ze przez pierwszy miesiąc zastopowało a w drugim zniknie :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 17:40

    Starania od 05.2015
    hsg ok,pcos,cykle(niby)owulacyjne
    hba87% IgA,IgG0%, fragmentacja dna 21%; nasienie ok
    I iui 23.11.2017 :(
    II iui 12.04.2018 :(
    III iui 06 i 07.06.2018 :(
    30.07.2018 laparoskopia
    IV iui 04.09.2018 :(
    V iui 27.10.2018 :(
    IVF
  • tolerancyjna Autorytet
    Postów: 1737 1562

    Wysłany: 6 lutego 2018, 17:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 Haha na mój mały mózg też tak to wygląda! I mi na stare lata przyszło na antykach jechać. Co to się wyrabia.

    Motylek1313, Truskawkowa90 lubią tę wiadomość

    31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
    ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
    3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
  • Sysunia89 Przyjaciółka
    Postów: 129 35

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten cykl jest słaby bo tylko jeden pęcherzyk w 11dc 17mm i endometrium tylko 5mm :( Decyzja o IUI w czwartek czy endo urośnie... ahhh... Dr pytał czy robimy na jednym pęcherzyku o ile oczywiście endo uroośnie... Nie chce marnować cyklu a poza tym powiedział że mogłam się uodpornić na lek i już nie będzie więcej pęcherzyków... Powiedźcie dziewczynki na ilu pęcherzykach robiłyście IUI i na jakim endo?? U mnie lekarz mówi że przynajmniej do 8mm musi dojść...:/

    5 lat starań
    Niedoczynność tarczycy
    Mięśniaki macicy
    Nasienie OK
    Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
    Styczeń 2018 I-IUI :(
    Luty 2018 II-IUI :(
    Kwiecień 2018 III-IUI :(
    Luty 2019 I-IVF
  • tolerancyjna Autorytet
    Postów: 1737 1562

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysusunia89 1 IUI na 2 pęcherzykach, 2 IUI na 1 a 3 też na 2. Z endo nigdy nie mam problemu, dobrze rośnie. Odpukać ;-)

    31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
    ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
    3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
  • Truskawkowa90 Autorytet
    Postów: 592 578

    Wysłany: 6 lutego 2018, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tolerancyjna czyli Ty teraz 2 miesiące na antykach tak? Niech ten dziad spada od Ciebie, co on sobie myśli że może tak bezczelnie się rozgościć? Niech maleje i spada ! I co potem? Jeśli pójdziesz za 2 miesiące i okaże się że już czysto?

    Do87 dostaniesz bobasa w prezencie pod choinkę :) grudniowe dzieci są spoko :D a u Ciebie później jaki plan? Chcesz jeszcze podejść do IUI?

    Mnie jeśli teraz nic nie wyjdzie, też czeka przerwa. I to dluuuuuga bo do czerwca. Gadałam z koleżanką którą lekarz umawial na laparo i też czekała 4-5 miesięcy także nawet nie dzwoniłam truć tyłka żeby przyśpieszyć. Z resztą u mnie i tak kolejny krok to in vitro na które póki co nie mam kasy wiec ta przerwa przyda mi się żeby odłożyć :)

    starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ