Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
inka1985 wrote:@Jaszmurka: Pęcherzyk nawet nie wiem, gapa jestem i nie spytałam, jakoś mam 100% zaufania do lekarza. Wczoraj miałam ozastrzyk z ovitrelle 1,5 dawki ok 10 rano, a dziś o 18:30 zabieg. Materiał ponoć "bardzo łądny", cytując Panią embriolog - 90%. A jak u Ciebie?? Pewnie że możemy razem testować! który dc u Ciebie dziś?
Co do kosztów to u mnie IUI 770 zł, dwa monitoringi po 100 zł, Fostimon 350 zł i teraz luteina, ale to już 50 zł. No i niezliczona ilość badań, na które w tym miesiącu wywaliłam chyba z 1200 zł razem z partnerem. Mam na to excela, patrzę na niego i sie oswajam i myślę o tym na co wydam tą kasę w miesiącu, w którym nie będę musiała już tego wszystkiego w siebie pakować mam kilka pomysłow hyhyhy
15 dc. Pęcherzyk wczoraj miał 21 mm a dziś też nie wiem, pewnie koło 22-23.
Co do plemników to 74 mln i 35% w ruchu, podobno też ok.
Oj, ja nie prowadzę takich wyliczeń, nie chce sie zalamywac. Ale i tak wszystko placimy karta, wiec mozna sprawdzic.
-
Norwegian_forest wrote:Tez mam pakiet w enelmedzie, ale nie chcą mi zrobić żadnych badan... co powiedziałaś jako uzasadnienie do zrobienia badan w ramach pakietu??? Bo ja nie chce za wszystko sama płacić jak mam dobry pakiet medyczny...
Toxo, różyczke itp. Zlecił mi sam lekarz w medicover na początku starań. Z chlamydią poszłam i powiedziałam, że potrzebuje, bo kontynuuje starania poza medicover i nie było problemu, ale juz mezowi nie chcieli zrobic, wiec pewnie zalezy od lekarza.
Ogolnie wiem, ze nie sa chetni, zeby zlecac. -
nick nieaktualnyCo do badań to jest okropne co powiem, ale jeśli macie pakiety, to trzeba wybrać "obcego" lekarza i zrobić smutną minę. Ja tak wyżebrałam część badań w luxmed, bo jak inaczej. Ale za chlaaydię i tak zapłacić musiałam, bo trzeba było badanie metodą PCR zrobić, a tego nawet najwyzszy pakiet nie obejmuje.
Najlepiej robić tak, jak dziewczyny pisały, powiedziec że niestety to niepłodność, bez wspomagania sie nie uda, musicie kontynuować leczenie poza kliniką, w której macie opiekę i podkreślić, że to jest wszysto takie drogie. Nie zaszkodzi tez wspomneć, że to jest w pakiecie kobiet ciężarnych, ale bez tych badań nie ma szansy na inseminacje, więc nie ma szansy na to że będziecie w ciąży.
Wiem, że to bardzo wyrahowane, ale dla pocieszenia - ja w sumie nawet nie musiałam udawać, bo koszty są tak wysokie, że smutek mialam wymalowany na twarzy w sposób naturalny i skierowania dostałamNorwegian_forest, Motylek1313 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaszmurka wrote:15 dc. Pęcherzyk wczoraj miał 21 mm a dziś też nie wiem, pewnie koło 22-23.
Co do plemników to 74 mln i 35% w ruchu, podobno też ok.
Oj, ja nie prowadzę takich wyliczeń, nie chce sie zalamywac. Ale i tak wszystko placimy karta, wiec mozna sprawdzic.
Co do wyliczeń, to ja nie miałam wyjścia nie planowaliśmy w tym miesiącu inseminacji, lekarz nas trochę zaskoczył, więc żeby nie wyciągać kasy "spod ziemi", bo tą trzymamy na invitro lub wypasiony wózek (niepotrzebne skreślić) po prostu musieliśmy porządnie zacisnąć pasa. Jeszcze do wczoraj mnie to gniotło, ale od dziś żyję z nadzieją, że niczym są te pieniądze w obliczu tego, że być może sie uda
Ja 12 dc. Sprawdzasz za 2 tyg?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 22:28
-
Cześć Dziewczyny ☺
Mam 37,5 roku, od 2 lat staramy się i nic. Badania u obojga w normie. Miałam dwie stymulacje clostylbegyt i aromek. Pęcherzyki urosły, 1 dominujący, reszta mniejsze czyli wydaje mi się, że jak przy normalnej owulacji. Swoją owu mam, przynajmniej tak wyszło na wszystkich monitoringach, które miałam.
Będziemy podchodzić do inseminacji w tym cyklu. Lekarka zaproponowa£a cykl naturalny, bo widziała poprzednią naturalną owu. Zgodziłam się, ale teraz się naczytałam, że na naturalnym cyklu to się stosuje u młodych osób i teraz nie wiem czy to nie będzie kasa wyrzucona w błoto... Amh mam w porządku. No ale najmłodsza już nie jestem.
Może lepiej by było spróbować w następnym cyklu ze stymulacją?
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Inka tak, chyba, ze @ przyjdzie wczesniej Ogolnie nie testuje nigdy, zawsze czekam na @. W poprzednim cyklu wykatkowo testowalam, bo chcialam zrobic zabieg kosmetyczny i musialam miec pewnosc.
Idziesz sprawdzic czy pecherzyk pekl?
Zgadzam sie tez co do badan. Zalezy na kogo sie trafi, ale sprobowac nie zaszkodzi. Rozumiem ich racje, ale kurcze, moj pracodawca i ja co mc placimy im skladke, ktora nie zawsze jest wykorzystana.
-
Luna131 wrote:Cześć Dziewczyny ☺
Mam 37,5 roku, od 2 lat staramy się i nic. Badania u obojga w normie. Miałam dwie stymulacje clostylbegyt i aromek. Pęcherzyki urosły, 1 dominujący, reszta mniejsze czyli wydaje mi się, że jak przy normalnej owulacji. Swoją owu mam, przynajmniej tak wyszło na wszystkich monitoringach, które miałam.
Będziemy podchodzić do inseminacji w tym cyklu. Lekarka zaproponowa£a cykl naturalny, bo widziała poprzednią naturalną owu. Zgodziłam się, ale teraz się naczytałam, że na naturalnym cyklu to się stosuje u młodych osób i teraz nie wiem czy to nie będzie kasa wyrzucona w błoto... Amh mam w porządku. No ale najmłodsza już nie jestem.
Może lepiej by było spróbować w następnym cyklu ze stymulacją?
Witaj
Ale ze czemu u mlodych?Dla mnie stymulacja jest wskazana tylko jesli nie ma owu naturalnie, bez wzgledu na wiek. No chyba, ze chodzi o wieksza ilosc pecherzykow dla zwiekszenia szans, ale tu z kolei mozna przestymulowac.
Ja np. Nie mam sama owu a ostatnio na 2 tabl lametty mam po 1 pecherzyku i chyba wiecej ze mnie ten lek nie wycisnie, organizm sie przyzwyczailmisiaaga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaszmurka wrote:Inka tak, chyba, ze @ przyjdzie wczesniej Ogolnie nie testuje nigdy, zawsze czekam na @. W poprzednim cyklu wykatkowo testowalam, bo chcialam zrobic zabieg kosmetyczny i musialam miec pewnosc.
Idziesz sprawdzic czy pecherzyk pekl?
No ja tez nie testuję, więc jak nie przyjdzie @, to dopiero wtedy. U mnie powinno to być własnie za jakieś 14 dni. Pęcherzyka sprawdzać nie idę, lekarz powiedział, że przyda mi się luz, bo w tym cyklu to same badania i latanie po wizytach, więc te 2 tygodnie mam odpocząć i cieszyć się życiem. No to będę, przynajmniej taki jest planMotylek1313 lubi tę wiadomość
-
inka1985 wrote:No ja tez nie testuję, więc jak nie przyjdzie @, to dopiero wtedy. U mnie powinno to być własnie za jakieś 14 dni. Pęcherzyka sprawdzać nie idę, lekarz powiedział, że przyda mi się luz, bo w tym cyklu to same badania i latanie po wizytach, więc te 2 tygodnie mam odpocząć i cieszyć się życiem. No to będę, przynajmniej taki jest plan
Dobre podejście
-
Jaszmurka wrote:Witaj
Ale ze czemu u mlodych?Dla mnie stymulacja jest wskazana tylko jesli nie ma owu naturalnie, bez wzgledu na wiek. No chyba, ze chodzi o wieksza ilosc pecherzykow dla zwiekszenia szans, ale tu z kolei mozna przestymulowac.
Ja np. Nie mam sama owu a ostatnio na 2 tabl lametty mam po 1 pecherzyku i chyba wiecej ze mnie ten lek nie wycisnie, organizm sie przyzwyczail
A tak piszą, że po 35 roku życia to już kaplica... Ale też mi się wydaje, że jak mam swoją to może jakimś cudem się uda... Zwłaszcza, że poprzednie stymulacje nie dawały jakichś wypasionych efektów.
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Wczoraj miałam wizytę i mam trzy pęcherzyki 11mm, 16mm i 17mm, w czwartek mam jeszcze monitoring, ale na piatek jestem już zapisana na 3 IUI. Więc zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało w czwartek
tolerancyjna, Jaszmurka, misiaaga, Gaja88, Farelka, Littlegirl, Motylek1313 lubią tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
nick nieaktualny
-
misiaaga wrote:U mnie dziś 6 dzień po IUI i już nakrecilam się na @. Piersi tak mi sie powiększyły jakby miały wybuchnąć, ból niesamowity. Podbrzusze kłuje.. nie zdziwię się jak za tydzień ta s*** będzie. Eh... gdzie się podziało moje pozytywne nastawienie??
misiaaga, Motylek1313 lubią tę wiadomość
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Do przykro mi że małpa @ przyszła.
Ja właśnie wróciłam z usg. Mimo że mam 11 dc to jajeczka są małe. Jest 1 dominujące i kilka małych które moga ale nie muszą dojrzeć. W sobote znow monitoring. Oby choc było to jedno zeby móc zrobić iui.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
nick nieaktualnytolerancyjna wrote:Kochana to pewnie tak dupek daje Ci popalić... współczuję... Przywołuję Twoje pozytywne nastawienie na miejsce. RAZ DWA!
Dupka nie przyjmuję ale luteine dopch. ale to chyba to samo...tolerancyjna lubi tę wiadomość
-
Lucy2323 wrote:Do przykro mi że małpa @ przyszła.
Ja właśnie wróciłam z usg. Mimo że mam 11 dc to jajeczka są małe. Jest 1 dominujące i kilka małych które moga ale nie muszą dojrzeć. W sobote znow monitoring. Oby choc było to jedno zeby móc zrobić iui.5 lat starań
Niedoczynność tarczycy
Mięśniaki macicy
Nasienie OK
Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
Styczeń 2018 I-IUI
Luty 2018 II-IUI
Kwiecień 2018 III-IUI
Luty 2019 I-IVF -
Truskawkowa ja już czuje piątek a Ty? Co prawda jeszcze mi deko tłusty czwartek zwodzi powonienie, ale to już tuż tuż
Jak się czujesz?
P.S. Ale bym zjadła pączusia z nadzieniem różanym Haha miałam z Tobą IUI współprzeżyć a tu widzę, że zachcianki już na mnie przeszły Ja to chyba gorsza niż zaraza jestemka87, Lucy2323, Motylek1313 lubią tę wiadomość
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
Oczywiście przekopałam cały internet jak odżywiać endo i znalazłam artykuł z badaniami na temat wina i okazuje się że ma zupełnie inne działanie niż nam się wydaje... artykuł w każdym bądź razie kończy się tak... „To badanie sugeruje, że wino na endometrium nie będzie działało, wręcz przeciwnie, obniżając estrogeny może je dodatkowo upośledzać” Hmmm... ciekawe???5 lat starań
Niedoczynność tarczycy
Mięśniaki macicy
Nasienie OK
Histeroskopia 04.2017 (usunięte polipy)
Styczeń 2018 I-IUI
Luty 2018 II-IUI
Kwiecień 2018 III-IUI
Luty 2019 I-IVF -
Aaa! tolerancyjna jesteś cudowna haha mówisz że tak się wczułaś że zachcianki ciążowe masz ? ale pączka też bym zjadła mmmm kurczę cycki bolą mnie strasznie, wczoraj miałam doła bo uświadomiłam sobie że weekend tuż tuż i znając życie @ przylezie chyba szczękę bym zbierała z podłogi jakby było inaczej..starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej