Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny chyba u mnie coś jest nie halo... w 12dc pęcherzyk miał 17-18mm. Robię testy owu od paru dni i cały czas kreski są prawie tak ciemne jak testowe, ale jednak za pozytyw ich nie uznaje. ZERO płodnego śluzu a dzisiaj już 15dc... czyżby to zwiastowało cykl bezowulacyjny? Tempka tez nie skoczyła póki co.
Tutaj testy... na dole dzisiejszy sprzed chwili.
https://naforum.zapodaj.net/b2ff1694fa01.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 11:29
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Vip0 wrote:Dziewczyny u mnie nadal brak @ lecz plamienia są.
Dziś 15 dzień po iui właśnie jestem na badaniu bety wieczorem wyniki. Ale i tak czuję się jak na @38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualny
-
Vip0 wrote:Dziewczyny u mnie nadal brak @ lecz plamienia są.
Dziś 15 dzień po iui właśnie jestem na badaniu bety wieczorem wyniki. Ale i tak czuję się jak na @Powrót na ovufriend po 1,5roku
73 cs
27lat
9.11.18r - 1 IUI
6.12.18r - 2 IUI -
*zonaboba* wrote:U mnie progesteron 15.5ng/ml w 9dpo w poniedziałek robie betę bo chyba nie jest taki zły24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było, chciałam odpocząć i po tej histeroskopii to i tak nic nie mogłam działać. Wynik ok nic nie było.
Czy któraś z Was coś kojarzy z IMMUNOLOGII? Zlecił mi kilka badań...
Trzymam kciuki za powodzenie Waszych insemek :* -
nick nieaktualny*zonaboba* wrote:Czy jesteśmy w podobnej sytuacji testujemy? Ja lecę w pon na betę jesli dziś będzie ładny progesteron:)
A co do choroby to mam od ok 3 tyg kaszel.nic więcej. Poszla bym na L4 ale oddzialowa chyba by mnie powiesila a dziś jeszcze na wykładach jestem i przydałoby się prezenty kupić ale tak mi się nie chce. Lenia mam :p -
Ja już zaczęłam plamić, tradycyjnie w 11 dpo plus ból brzucha, więc to by było na tyle, jeśli chodzi o ten cykl i rok. Zrobię sobie przerwę do stycznia i pogadam z lekarzem o in vitro.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
kahanka wrote:Ja już zaczęłam plamić, tradycyjnie w 11 dpo plus ból brzucha, więc to by było na tyle, jeśli chodzi o ten cykl i rok. Zrobię sobie przerwę do stycznia i pogadam z lekarzem o in vitro.
Kahanka u mnie też plamienie od 3 dni jestem strasznie nerwowa teraz jeszcze mój m non stop pyta wrrr a @ nie ma. On najchętniej przebadał by wszystko i jak najszybciej aby powiększyć znać przyczynę. Ale zmieniamy lekarza prowadzącego bo nie czujemy się pod opieką lekarską o wszystko musimy pytać i zabiegać. Mąż gdy ostatnio zapytał co możemy jeszcze zbadać usłyszeliśmy że już nic. A zlecono niewiele.... Nie kazano badać dna plemników itdDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Trzymam kciuki za wasze bety! ja mam 11dpo i bije się z myślami czy zrobic test czy nie ale tak się boje kolejny raz zobaczyć ta jedna kreskę ze to mnie powstrzymuje..od kilku dni bolą mnie krzyże,cycki są już wrażliwsze wiec nie napalam się co ma być to będzie ale ta ciekawość ..15.08.19r. Wojciech ❤️
-
nick nieaktualnyRudaAnna wrote:Trzymam kciuki za wasze bety! ja mam 11dpo i bije się z myślami czy zrobic test czy nie ale tak się boje kolejny raz zobaczyć ta jedna kreskę ze to mnie powstrzymuje..od kilku dni bolą mnie krzyże,cycki są już wrażliwsze wiec nie napalam się co ma być to będzie ale ta ciekawość ..
Ja sie na nic nie nastawiam, piersi tez bola, krzyz i brzuch, ale wiem ze zawsze tak mam jak proga suplementuję -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykahanka wrote:Ja już zaczęłam plamić, tradycyjnie w 11 dpo plus ból brzucha, więc to by było na tyle, jeśli chodzi o ten cykl i rok. Zrobię sobie przerwę do stycznia i pogadam z lekarzem o in vitro.
Vip my nie czekalismy co lekarze zlecą tylko dzieki temu forum znajdywałam co kolejno mozna zbadac. Dzieki temu nie jestem w czarnej d** tylko juz cos tam wiemy
Fragmentacja dna jest wazna, ocenia zdolnosc do zapłodnienia plemnikow, tak wiec mozecie jak najbardziej robic. Tak samo mar test (czy nie ma p.ciał p.plemnikowych) oraz HBA czyli zdolnosc plemnika do wiazania z hialuronianem sodu czyli z otoczką komorki jajowej. -
nick nieaktualnytecz_a wrote:Ja sprawdzę jutro progesteron,bo skoro prolaktyna tak mi skoczyła od czerwca z 13 na 26 to zobaczymy jak progesteron
-
Selina wrote:Ojj ale jakto na pewno to @ nadciąga?
Vip my nie czekalismy co lekarze zlecą tylko dzieki temu forum znajdywałam co kolejno mozna zbadac. Dzieki temu nie jestem w czarnej d** tylko juz cos tam wiemy
Fragmentacja dna jest wazna, ocenia zdolnosc do zapłodnienia plemnikow, tak wiec mozecie jak najbardziej robic. Tak samo mar test (czy nie ma p.ciał p.plemnikowych) oraz HBA czyli zdolnosc plemnika do wiazania z hialuronianem sodu czyli z otoczką komorki jajowej.
Selina ja to wszystko rozumiem i zgadzam się z Tobą w 100 procentach.. ale pytaliśmy o badanie przeciwciał przeciw plemnikowych to Pani Dr stwierdziła że badanie nie ma sensu skoro i tak robimy inseminację. Mąż nawet poszedł ze mną na wizytę już z badaniami nasienia i wynikami testosteronu i Pani dr stwierdziła że zrobił wszystko co jej potrzebne.Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
nick nieaktualnySelina wrote:A nie miałaś wczesniej nerwowych dni? nie było , wysiłku fizycznego itd? Badanie trzeba tez wykonac po 8h snu i do 2h po przebudzeniu. Inaczej wynik moze nie byc adekwatny do faktycznego poziomu prl