Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kahanka, Vip0- bardzo mi przykro, tulę Was mocno! Nie poddawajcie się, dajcie odpocząć głowie przez Święta i do roboty od Nowego Roku! :*
kahanka lubi tę wiadomość
I IUI 12.2018
Aniolki 6tc (**), cp blizniacza lipiec 2017
Aniołek 6tc(*) maj 2018
MTHFR homozygota
Hiperhomocysteinemia
Hiperprolaktynemia czynnosciowa,
Nawracające polipy macicy
Mąż super
"Nienarodzone dzieci nie odchodza, one tylko zmieniaja swoja date przyjscia na swiat" -
Selina wrote:Ja robiłam komorki NK, Ana1, Ana2 i Ana3 (zaczelam od Ana1 jak wychodza pozytywne to robi sie 2 a pozniej 3), p/ciała p.kardiolipinowe, białko c i s, mam jeszcze do zrobienia badanie na toczeń. Aa badałam też KIRy i test cross match. Od razu mowie, nie rob tego wszystkiego Mozesz zbadac NK, Ana1 i p.ciała p.kariolipinie, aczkolwiek z tego co wiem to te ostatnie bada się przy poronieniach
-
Ann.. wrote:Możesz zrobić :
* Badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego - przeciwciała antykardiolipidowe – IgG, IgM
* Przeciwciała przeciwko B2-glikoproteinie I (IgM, IgG)
* Antykoagulant tocznia
* Przeciwciała przeciwjądrowe ANA
* Przeciwciała przeciwko antygenom łożyska
* Przeciwciała anty TPO
* Przeciwciała anty TG
A wgl wiecie że w ciągu roku AMH Spadło mi z 7,5 na 4,5 co może być powodem takiego spadku? STYMULACJA? W takim tempie to ja długo nie pociagne... -
nick nieaktualnyBogna87 wrote:Selinko Kochana dziękuję Ci za odp ja już zrobiłam kilka i czekam na wyniki APA ANA APL - tego jeszcze nie ma a mam już wyniki przeciwciał przeciw kardiolipinowe, fosfolipidowe i beta 2 glikoproteinie i one wszystkie są ujemne. (za mną 2 poronienia) ehhh Ty też bardzo dużo robiłaś tych badań... Wyszło coś u Ciebie?
A ten antykoagulant robiłaś? No i mutacje wraz z krzepliwością? -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:W zasadzie mam podwyższone NK bo 17% (do IUI miałam intralipid a na co dzień lykam omega3), poza tym Ana1 pozytywne a Ana2 graniczne. Cała reszta Ok
A ten antykoagulant robiłaś? No i mutacje wraz z krzepliwością?
Na te ANA coś masz brać w czasie kiedy podejmujesz kolejna próbę? Jakiś Acard Clexane Encorton? Bo słyszałam że coś z tego się bierze na przeciwciała -
nick nieaktualnyBogna87 wrote:Póki co nic poza wymienionymi mi nie kazali.
Na te ANA coś masz brać w czasie kiedy podejmujesz kolejna próbę? Jakiś Acard Clexane Encorton? Bo słyszałam że coś z tego się bierze na przeciwciała -
Vip0 wrote:Dziewczyny i klapa właśnie dostałam wynik bety i <0.2
Dziewczyny, zamknęłyśmy listopadową listę, ale podsumowanie będę mogła zrobić dopiero jutro.
Życzę Wam szczęścia w grudniu38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Ann.. wrote:Kahanko przykro mi Czasem przerwa dobrze robi... bierzesz coś na tsh?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
kahanka wrote:Vip, przykro mi:( Co planujecie dalej?
Dziewczyny, zamknęłyśmy listopadową listę, ale podsumowanie będę mogła zrobić dopiero jutro.
Życzę Wam szczęścia w grudniu
Kahanka zmieniamy Panią Dr prowadzącą chcemy skonsultować się z innym specjalistą. Mamy kontakt od znajomej z polecenia. Już jesteśmy umówieni na wizytę. Martwią mnie te moje krwawienia przed @ których przed staraniami o dziadziusia aż tak nie miałam. Mąż był u urologa na USG stwierdził że wszystko jest super jak to powiedział dużo się bzykać. ( Dodam że mąż miał stwierdzone żylaki powrózka ale wyniki nasienia były idealne nawet morfologia 12% zdecydował się na zabieg tylko dlatego aby nie było gorzej i dla dyskomfortu na dzień dzisiejszy po badaniu USG jest bardzo dobrze.)
Ja mam problemy z tarczyca biorę leki może to ma jakieś znaczenie. Zobaczymy co nam nowa Pani Dr powie pójdziemy do niej już ze wszystkimi badaniamiDrożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
Vip0 wrote:Kahanka zmieniamy Panią Dr prowadzącą chcemy skonsultować się z innym specjalistą. Mamy kontakt od znajomej z polecenia. Już jesteśmy umówieni na wizytę. Martwią mnie te moje krwawienia przed @ których przed staraniami o dziadziusia aż tak nie miałam. Mąż był u urologa na USG stwierdził że wszystko jest super jak to powiedział dużo się bzykać. ( Dodam że mąż miał stwierdzone żylaki powrózka ale wyniki nasienia były idealne nawet morfologia 12% zdecydował się na zabieg tylko dlatego aby nie było gorzej i dla dyskomfortu na dzień dzisiejszy po badaniu USG jest bardzo dobrze.)
Ja mam problemy z tarczyca biorę leki może to ma jakieś znaczenie. Zobaczymy co nam nowa Pani Dr powie pójdziemy do niej już ze wszystkimi badaniami38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Selina wrote:Na Ana to prędzej Encorton. Miałam 2x Neoparin od owu podczas IUI, raz dodatkowo zastrzyk Accofil w dniu IUI, raz Agapurin też od owu i też raz Encorton ale tylko 5mg, więc mikro dawka. Nic to u mnie nie dało, bo przyczyną była raczej w endometrium (co wyszło podczas histero). Oprócz tego Acard brałam od 06.2017 do 06.2018 w każdym miesiącu. Od kąd nie wyszło 3 IUI i zaczęłam diagnostykę związana z histero nie brałam go w ogóle. W tym cyklu znów zaczęłam
-
nick nieaktualnyBogna87 wrote:Selina właśnie sprawdziłam wyniki wszystko ujemne nie mam tylko przeciwciał kardiolipinowych ale Pani w lubię powiedziała mi że nie rozumie po co ro ie te i te przeciw fosfolipidowe bo to to samo... Tak więc chyba znów nic nowego... Wiesz może czy to faktycznie to samo?
-
kahanka wrote:Tak, tarczyca może mieć ogromny wpływ na płodność. Mój gin nie badał mi TSH odkąd do niego przyszłam z wynikami, tylko zalecił Letrox, bo było lekko podwyższone. Teraz zbadałam przy okazji robienia proga i wyszło jeszcze wyzsze, więc dawka leku musiała być za mała. Siostra mojej przyjaciółki jest endokrynologiem i mówi, że TSH musi być koło 1, no max 1,5 przy staraniach, a ja mam 2,83. Według niej to ogromne zaniedbanie ze strony mojego gina, bo powinien to skontrolować przed zaleceniem IUI, a on mi zrobił 3 bez badania TSH. Coraz bardziej się zastanawiam nad zmianą lekarza.
No ja też miałam podobne TSH prawie 3.0 teraz biorę leki i ostatnio jak badałam było na poziomie 1.8 no zobaczymy co powie nowa Pani Dr. Jakoś stracilam zaufanie do Pani Dr. Sz. Z FertiMedica nie czuję się tam zaopiekowania a już całkowicie nie rozumiem dlaczego dostałam zastrzyk 3 godziny przed iui.Drożnośc prawidłowa, owulacja bez stymulacji, badania w normie
On : badanie nasienia w normie ,
HBA 91%
1 IUI ( pęcherzyk dominujący 23mm)
2 IUI ( pęcherzyk dominujący 30 mm)
3 IUI odwołana ( zmiana lekarza prowadzącego zlecenie przez Dr.badania DNA plemników i HBA)
Punkcja 8.04.2019 ( pobrano 16 kumulusow , 8 dojrzałych , 7 się zapłodniła , pozostało 5 blastek)
Transfer 1 blastki 13.04.2019
5dpt beta - 22.7
10dpt beta 309
13dpt beta 1060
16dpt beta 2637 -
NeverLoseHope wrote:Czy ktoras z was badala czy ma przeciwciala przeciwplemnikowe?
Znow zamienilam sie w encyklopedie
Ponoc takie przeciwciala niszcza plemniki? Jak to sie bada? Bo mam czasami wrazenie ze sama bym zrobila sobie wiecej badan niz lekarz.Starania od 4 lat, niepłodność wtórna,
2017 laparoskopia, usunięty mięśniak
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
nick nieaktualnyIgiełka wrote:Ja robiłam najpierw 3x test pct. Wyszedł niestety pozytywnie czyli zabijalam wszystkie plemniki w ciągu 3h. Następnie lekarz zlecił przeciwciała przeciwplemnikowe i test wyszedł negatywnie czyli ok. Przeciwciała robisz z krwi. Zapłaciłam 100 zł i wynik był za 2 albo 3 tyg już nie bardzo pamiętam.
-
NeverLoseHope wrote:A jak sie dokladnie nazywa to badanie z krwi?Starania od 4 lat, niepłodność wtórna,
2017 laparoskopia, usunięty mięśniak
Żołnierzyki ok
10.11.2018- I IUI
10.12.2018-II IUI
02.02.2019-III IUI -
nick nieaktualny